Düşüncelerinize ihtiyacım var.

ah zavalli kocacigim benimkiler bir geldimi valla ordu gibiyiz bir annem babam erkek kardesim 5 kiz kardesim ve esleri tabiki cocuklari cümbüs gibi yani zavallim oturacak sandalyeyi zor bulur bide benim babam konusurken cok yüksek sesle konusur bazen takilir baba bizi evden aticaklar diye gülüsürüz

benim ailemi istemeyecek ne demek yaaaaaa
sende onun ailesini söyleseydin bu kadar sorun yaptigini bilmiyorum ben sorun yapacak olsam senin karsina neler neler getiririm deseydin burada bize anlattiklarini vursaydin yüzüne
ben olsam büyük olay cikartirdim ne yalan söyleyim

arkadaşlar 10 aylık evliyim.Eşimle şimdiye kadar pek tartışmamız olmadı.bayramın 3 günü beni dışarı götürdü gezeriz diye. anladım kesin sıkıntısı anlatıcakları var..
Sıkıntısı 2 hafta önce annemleri yemege çagırdım iftara.Eniştem ve ablamıda çagırmıştım. Eniştemler yemege 10 dk geç geldiler.Eşim bunu kendine yapılmış saygısızlık olarak algılıyor.o gün kardeşimde yemegi yedikten sonra uykusu geldigi için birazcık uzandı .erkek kardeşim.27 yaşında .eşim bunu kendisine yapılmış saygısızlık olarak algılıyor. neymiş o uzanıyormuş eşim sandalyede oturuyormuş ben o evde neyim diyor.. Eniştemin kızını parka götürmesini (kızı zorla istedi.)saygısızlık sayıyor. Benim ailem sık sık evime gelmez 10 aylık evliliğimiz boyunca 2 bizde yemek yiyişleri. Eşim anlattıkça ben şaştım.Kuzenim ve çocukları geldi bayramın 2 günü akşam 8 gibi yedik bizde kalmak istediler ok dedim.evleri uzak çünkü gidemeleri çok zor. Neymiş biz 10 aylık evliymişiz neden kalıyolamış ben evimde rahat edemicekmiyim.sabah kalktım oturcak yer yok evde diyor. Benimle yaşıt kimse yok oturmuş çocuklarla yumurcak tv izliyormuşta..Babam kardeşimi eleştirmiş ona oda çok basit birşey hakkında bak babanada saygısızlık yapıyor diyor.. Ben doguluyum bizde kalmak ziyaret misafirperverlik önemlidri.Onlarda akrabalık ilişkisi yok. kalma gelme gitede pek yok. Duyunca şok oldum biliyordu böyle bir aile yapım oldugunu. Öyle laflar ediyorki şok oldum.Neymiş benim 3 yaşındaki yigenim onu sevmiyormuş onada biz ögretiyormuşuz.. Ablam onu neden nişanlıyken yemege çagırmamışmış.. Arkadaşlar onun ailesi gibi bir aile ben görmedim daha önce. Anensi ogluna birşey kıyıp vermez 1000 tl ev kredilerini ödeyip biz kirada otururuz. İşyerinin verdigi çikolatayı bile eşim annesine götürdü.. Annesi biz egeldimi kavga eder ogluyla evimizdeki eştaları ister banada alın bana onu al bunu al. Benim ailem ise sırf o gelicke diye dünya masraf yapıp yemek yapar . geçen ramazan ezana 5 dk kala evlerine bıraktık içeri bile davet etmediler hepimiz oruçluyduk ikram hizmet nedir bilmezler. Eşimin bana dediklerine bakın. Unutamıyorum ben haketmedim. Hakettiğim tek konu şimdiye kadar susup hatasını sölememem. Bu konuşamama sornumdan kurtulmak için psikolaga gitmek istiyorum...

Canım empati yap lütfen. Ben eşini bazı konularda haklı buldum. Evet eğer iş yerinden gelinmiyorsa,yani bir mecburiyet durumu yoksa yemeğe vaktinde gelinir. Size ve emeğinize saygı demektir bu. İnsanlar sofra başında bekletilmez. Bu ayıptır bence. Ayrıca kardeşim 27 yaşında diyorsunuz. 27 yaşında koskoca adam diyeceğim afedersiniz salonda eniştesi sandalyedeyken uzanamaz,uzanmamalı. evet bu da saygısızlıktır. Eğer müşkül bir durumu varsa müsade ister,içeri geçer. Eşiniz,misafiriniz sandalyede otururken uzansa sizde bundan rahatsız olursunuz.

Canım ben her zaman misafirin haberli gelmesinden yanayımdır. Hatta kayınvalidem sürekli laf sokar bu konuda bana ama tavrımdan ödün vermem. Bayramda haberli gelinmez belki ama yemeğe kalınacaksa,hele de yatılacaksa gelmeden önce müsaitmisiniz diye sormak değil midir yakışık olan. Yani kuzenin evlerinizin mesafesini biliyordu,o saatte gelirken sende kalacağını tasarladı sanırım kafasında. Ama sana sormadı bunu. Böyle bir durumda bende eşime" biz dışarı çıkacak olabilirdik,habersiz gelmeleri,üstelikte habersiz kalmaya glmeleri hiç hoş değil" derdim.

Açıkcası orada surat yapmasındansa günler sora karısını karşısına alıp rahatsızlıklarını dile getirmesi hçok güzel. Kimsenin psikoloğa ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. İki tarafta fedakarlık yapacak. biz böyleyiz deyip kestirip atmak hoş değil.
Sevgiler...

Muhakkak karsılıklı olarak konusun, tepkı vermelısınız, ama dozunda tabı. Bırbırınızı kırmadan halledebılırsınız, ılgınc bır durum evet, ama halledılemez degıl. Esınızın alısmıs oldugu aıle ortamından uzak oldugundan , bu kadar saymıs olabılır....allah yardımcınız olsun

İlginç bir durum bence baska seylerde var ne bıleyım garıp geldı..

eşinizin yapısı ıtıbarı ıle kucuk seylerı buyüten bırısı sanırım..

Saygısızlık mı.:bbo:
Saygı anlayşınız da yaşam tarzınız da bence çok farklıymış canım.
Buraya yazdıklarınızı eşinize de söyleyin...
Alışır belki zamanla, ailenize, akrabalarınıza...

resmen oturup ailenızın acıklarını bırıktırmış,dıyelımkı kardesın saygısızlık yaptı dıyelımkı ablanlar saygısızlık yaptı eşi ıcın bunları gormemezden gelemedımı yanı 10 ayda ıkı kez gelmısler hoşgörüverseymıs beyfendı senı üzmeye ne hakkı var..çok lider ruhlu sanırım sureklı saygı gormek ıstıyo Allah kolaylık versın sana..

resmen oturup ailenızın acıklarını bırıktırmış,dıyelımkı kardesın saygısızlık yaptı dıyelımkı ablanlar saygısızlık yaptı eşi ıcın bunları gormemezden gelemedımı yanı 10 ayda ıkı kez gelmısler hoşgörüverseymıs beyfendı senı üzmeye ne hakkı var..çok lider ruhlu sanırım sureklı saygı gormek ıstıyo Allah kolaylık versın sana..

Ben çoğu şeyi görmezlikten geliyor isem oda gelmeli.Biz annesini 2 saat sofrada beklediğimizi biliyoruz sırf annesinin keyfinden haber vermediğinden. Ben senin ailenin dışındayım diyor.Kesinlikle öyle birşey yok. onsuz biryere gitmem .Ailemle ilgili bir olayı paylaşmam evimde sorunda etmem.Böyle düşünücek hiçbirşey yok. Dün sabah kalktım evde oturucak yer yok diyor.ben çocuklarla oturup yumurcak tv izlicem diyor. Evimizde 2 tane tv var aç diger odada izle.Bu kadar hoşgörüsüzlük çok saçma.Misafirler gittikten sonra koltuk örtülerini çıkarıp yıkayan biri.Nedense benim akrabam gelince yapıyor.Ki kesinlikle temiz terbiyeli insanlar.Ayıp ya ben böyle insanlardan oldum olası nefret etmişimdir.hiç hoşlanmamışımdır

Canım bu kültür çatışması gibi birşey...
Bir doğulu ve bir batılının yetişme tarzları gerçekten çok farklıdır...
Mesela ben batılıyım ama eşim doğulu. Ben de onların aile yapısını benimseyemiyorum açıkçası. Yani bana abartı geliyor. Bu yaşadıklarınız normal. Eşin de öyle yetişmiş birşey yapamazsın...

Benimde erkek arkadaşım doğulu ve bizimde akrabalık ilişkilerimiz pek yok. İlk başlarda banada pek garip gelirdi onlara bu kadar sık ve yoğun misafir gelmesi ve halada garip geliyo. Eşini anlayabiliyorum

merhaba ybay
ben de doğuluyum.dediğin gibi akrabalık ilişkileri çok önemli..misafirperverlik çok önemli..benim eşim 6-7 kuşak istanbullu.küçük bir ailesi var.evlenince bizim aile gibi büyük bir ailenin içine girdi.daha önce hiç yaşamadığı bağlar bunlar.ama asla sorun yapmadı.çünkü ben en başında söyledim.ailem benim için herşeyden önemlidir.senin için de öyle olmalı dedim.çok koca bulunur çok eş bulunur ama anne baba bir daha bulunmaz dedim.mesela onlara karşı bir olumsuz bakışını hissedeyim en basiti bir bakış dedim.kalbim senden buz gibi soğur.elimde olmaz.dönüşü de olmaz dedim.sağ olsun zaten çok özgüven sahibi ve saygılı bir insan.benim annem babam da en fazla 3 kere gelmiştir.ama kız kardeşim gelir kalır.hiç eşim de bir olumsuzluk hissetmedim.ama ben de onun ailesine karşı saygılıyımdır.ondan istedigim özeni ben de onun ailesine gösteririm.bence sen de eşine ailenin ve onun sendeki yerini iyice anlatmalısın.zaten kendine güvenen biriyse kıskançlık yapıp böyle basit şeylerden alınganlık göstermez.
açık açık konuşmalısın.onu sevdiğini,ailenin dışında olmadığını ancak böyle dışardan biriymiş gibi davrandıkça ondan soğudunu(yada nasıl hissediyorsan)söyle..

ayrıca arkadaşlar bunun doğusu batısı yok.Türk kültüründe vardır misafirperverlik..gerekirse sen oturmazsın misafirin oturur sen yemezsin misafirin yer.misafirin başımızın üstünde yeri vardır.dediğim gibi Türk örf ve adetlerinde bu var.üstelik ybay ın dediğine göre bu güne kadar 2 kere gelmişler.öyle sık sık rahatsız eden insanlar da değil.ayıp yahu...
bence altında yatan başka nedenler var.sanırım ybay ailenle ilgili içinde besledigi sorunları var eşinin

Benimde erkek arkadaşım doğulu ve bizimde akrabalık ilişkilerimiz pek yok. İlk başlarda banada pek garip gelirdi onlara bu kadar sık ve yoğun misafir gelmesi ve halada garip geliyo. Eşini anlayabiliyorum

Öyle bir durum olsa bende anlarım.Ama ilk defa gelen misafirler için bunlar söylenmemeli. Benim aileme sık gelinir gidilir. Ama benim annem babam 2 kez geldi sadece bize.Bunda sık sık gelme durumu yok.zaten olsa kocama hak veririm.Biz aileme gittigimizde o bu durumu yadırgamıyor.Titiz kocam var eşyalardan sakınıyo herhal anlayamadım.Ben yere birşey döksem bana titp tip bakar komedi valla..:)

ayrıca arkadaşlar bunun doğusu batısı yok.Türk kültüründe vardır misafirperverlik..gerekirse sen oturmazsın misafirin oturur sen yemezsin misafirin yer.misafirin başımızın üstünde yeri vardır.dediğim gibi Türk örf ve adetlerinde bu var.üstelik ybay ın dediğine göre bu güne kadar 2 kere gelmişler.öyle sık sık rahatsız eden insanlar da değil.ayıp yahu...
bence altında yatan başka nedenler var.sanırım ybay ailenle ilgili içinde besledigi sorunları var eşinin

Var ama asıl sebebi ne bilemiyorum.Ben aileme daha çok deger verip onu geri atıyormuşum. Yok böyle birşey.Benim ailemin lafı evimde ayda bir konuşuluyorsa onun ailesinin hergün..tam tersi aslında..Eşime tartışmamızda eski aptal susan karın yok dedim. Bugünde ilk defa degiştigimi anlamıştır. Annesi pakistana yardım yapıcakmış. Ölürsme kim hayır yapıcaskmış evde.. Bende dedim annenin hayır yaptıgını ilk defa duyuyorum.. Bize 1 tl dahi istesek vermez. Eşimde annesinin kim hayır yapıcak lafına çok üzülmüş annesi çökmüş resmen:) Dedim bund aüzülcek hiç bişi yok.neyse boşver dedi.. Annesi evimizdeki fön mak. istiyor. eşimde bana int birşey alırsan onuda al dedi. Bende evdekini ver dedim kestim attım. Ben onca şeye sustum .Eşimin dert ettiği şeylere bak..

merhaba ybay
ben de doğuluyum.dediğin gibi akrabalık ilişkileri çok önemli..misafirperverlik çok önemli..benim eşim 6-7 kuşak istanbullu.küçük bir ailesi var.evlenince bizim aile gibi büyük bir ailenin içine girdi.daha önce hiç yaşamadığı bağlar bunlar.ama asla sorun yapmadı.çünkü ben en başında söyledim.ailem benim için herşeyden önemlidir.senin için de öyle olmalı dedim.çok koca bulunur çok eş bulunur ama anne baba bir daha bulunmaz dedim.mesela onlara karşı bir olumsuz bakışını hissedeyim en basiti bir bakış dedim.kalbim senden buz gibi soğur.elimde olmaz.dönüşü de olmaz dedim.sağ olsun zaten çok özgüven sahibi ve saygılı bir insan.benim annem babam da en fazla 3 kere gelmiştir.ama kız kardeşim gelir kalır.hiç eşim de bir olumsuzluk hissetmedim.ama ben de onun ailesine karşı saygılıyımdır.ondan istedigim özeni ben de onun ailesine gösteririm.bence sen de eşine ailenin ve onun sendeki yerini iyice anlatmalısın.zaten kendine güvenen biriyse kıskançlık yapıp böyle basit şeylerden alınganlık göstermez.
açık açık konuşmalısın.onu sevdiğini,ailenin dışında olmadığını ancak böyle dışardan biriymiş gibi davrandıkça ondan soğudunu(yada nasıl hissediyorsan)söyle..

Çok güzel yaşmışsın.Doğrusu senin dediklerin ve çok güzel anlatmışsın.Anlatsam anlamaz.savunma hemen der.Ben onun ailesine hiçbir zaman saygısızlık yapmam annem evlenirken o senin annen sakın birşey yapma çok kızarım dedi. Amcamda eşime bak oglum bizim aile yapımız böle sorun degil diyosan evlen.Ailem çok anlayışlıdır.Rahatsız etmezler kesinlikle.Ama ufak şeyler bunlar rahatsız oldugunuda söyleyebilirsin ama gerçekten makul şeyler olsun.Saçma sebepler olmamalı.Onun için ailesi çok çok önemli benide korur allah var .Ama benim içinde çok önemli nasıl derim kardeşime bize gelince uzanma diye.Bazı şeyleri söylüyorum kard. eşimin malını isteme diyorum çok kıymetli ben sana alırım diyorum.Bana eşim ayakab. alıyor bunu kimseye verme diyor.yok böle bişi kime vericem dedim.hem veririrm benim dedim.Tuhaflar gerçekten.Ben canımı veririm mal eşyada nedir.

defolsun gitsin gerizekalı adam ayyyy sinir oldum bak şimdi bööööle uyuz adamlarla hayat mı geçer karı dırdırı gibi beeee bu böyle gider canım hep canını sıkar seni çği çiğ yer diri diri möezara sokar ya haddini bildir ya da alttan al o üste çıksın her daim kolay gelsin :))))

aynı derten muzdaribiz arkadaşım bendede var bitane seninkinden herşeye karışır aileme sürkli laf söler yok o öyle yaptı yok bu böyle ddi diye ben boşanmak üzeryim çünkü ben kndimi baştan ezdirdim bence sen kendini ezdirme derim tavrını koy ya aileni benimsesin sonuçta artık oda onların oğlu yada hiç karışmasın onlara snide üzmesin otur konuş eşinle daha detaylı umarım hallolur

canım gerçekten kocan saçmalamış onlar senin ailen ya senin evinde rahat etmyeceklerde nerde rahat edecekler, bende doğuluyum eşim trakyalı tüm ailemiz İstanbul da ama birbirimize uzak oturuyoruz çokda severiz misafiri eşim çok rahattır takılmaz böle şeylere bende takılmam

çok çok haklısınız
ama zamanla hallolacak sorunlar bence allah bundan daha kötüsünü vernmesin
en büyük sorun benim için malının çok kıymetli olması nedemek ayakkabıyı kimseye verme acayim valla
huy değişmez ama davranışlar değişebilir
eşin misafiri sevmiyor o konuda seni okadar ii anlıyorumki benimde babam öyle
arkadaşımı evime çağırdım zaman kkorka korka çağırıyorum hatta bikerresinde kuzenimi evden kovdu
bak aklıma geldi yine sinir oldum
offfffff bekarken baba evi olur evlendiğinde koca evi olur
bazen kendi kendime söylenirim benim evim hiç olmıycakmı ya:(

Benimde aklım başıma yeni geldi.Ezdirmicem kendimi.Benim ailem melek gibidir.Asıl onun aileisnden çekiyoruz .Ama ben hiçbir zaman ailesi hakkında laf sölemedim.Hata yapmışım.Kendimi değiştirmeye çalışıyorum.Sessiz olmamayı yavaş yavaş ögreniyorum.Gerçekten adamı sinir edicek şeyler.Çocuk düşünüyodum erteledim şimdi.Herşeye karışan erkekte çok sinir edici.Hrep ben sustukça o kendini haklı zannetti.Ama artık yok benimde fikirlerim düşüncelerim var.Misafiri seviyorum diyor.Neymiş ona saygısızlıkmış.Ablamlar yigenim beni çok istediği için akşam 10 dogru geldiler telf açıp.neymiş bu saatte gelmek saygısızlık degilmiymiş.Yok artık ablam o benim.Yiğenim teyze diye tutturduğu için geldiler.Eşimin ailesininde malı çok kıymetlidir.Buda onlara çekmiş.Annesi kıyıpta kışlık ayırdıgı barbunyadan vermez.Oğlu bin kez istedi öle verdi.Abisi kend. aldıgı çikolataları gizli gizli yermiş.:):)Eşim bana mp3 istedimde laf söledi dikkat et kırılmasın camı çizilmesin şu bu ..al dedim stemiyorum.AYYY ben bu adamla 3,5 sene çıktım.Bazen böle takıldıgı olurdu ama yuh ya...

Benimde aklım başıma yeni geldi.Ezdirmicem kendimi.Benim ailem melek gibidir.Asıl onun aileisnden çekiyoruz .Ama ben hiçbir zaman ailesi hakkında laf sölemedim.Hata yapmışım.Kendimi değiştirmeye çalışıyorum.Sessiz olmamayı yavaş yavaş ögreniyorum.Gerçekten adamı sinir edicek şeyler.Çocuk düşünüyodum erteledim şimdi.Herşeye karışan erkekte çok sinir edici.Hrep ben sustukça o kendini haklı zannetti.Ama artık yok benimde fikirlerim düşüncelerim var.Misafiri seviyorum diyor.Neymiş ona saygısızlıkmış.Ablamlar yigenim beni çok istediği için akşam 10 dogru geldiler telf açıp.neymiş bu saatte gelmek saygısızlık degilmiymiş.Yok artık ablam o benim.Yiğenim teyze diye tutturduğu için geldiler.Eşimin ailesininde malı çok kıymetlidir.Buda onlara çekmiş.Annesi kıyıpta kışlık ayırdıgı barbunyadan vermez.Oğlu bin kez istedi öle verdi.Abisi kend. aldıgı çikolataları gizli gizli yermiş.:):)Eşim bana mp3 istedimde laf söledi dikkat et kırılmasın camı çizilmesin şu bu ..al dedim stemiyorum.AYYY ben bu adamla 3,5 sene çıktım.Bazen böle takıldıgı olurdu ama yuh ya...

Nereli bu adam ya ? yemek için cimrilik yapana acaip kızarım kim olursa olsun eşinde ailesinden ne gördüyse onu uyguluyor, dua et ailenin yanında laf sölemiyor allah korusun bir daha hiç biri adımını atmaz, bu huy canım alıp konuşmanla olmaz sen tatlı dilinle yavaş yavaş kandırcan adamı başka yolu yok, ailem benim için kıymetli onlara kimse laf söleyemez falan filan. misafir evin bereketi ya aslında ailen misafirde değil. İşin zor arkadaşım ama sakın kocanla aileni karşı karşıya getirme istenmediklerini anlarlarsa işin çok zorlaşır

Back
X