düsüncelerinizi paylasirsaniz sevinirim...

tilsimben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2010
70
1
36
- Yurtdışı
öncelikle herkese selamlar,kizlar ben 8 senelik evliyim ve yurtdisina gelin gittim,burda bir ev aldik ve kayinvalidemgille birlikte oturuyoruz,ben kendi icinde biseyleri yasayan,saygida kusur etmeyen,ve herzaman peslerinde dönen bir gelin oldum,onlarin istedigi sekilde olmaya calistim gelinleri olarak yaptimda fakat ilerki zamanlarda sorunlar yasanmaya basladi kayinvalidemle aramizda,yapi olarak kaynanamda herseye müdahale etmek isteyen ben ne dersem evde o olsun isteyen birisi,benim hatam bastan kendi sinirlarimi koymamak bunu zamanla anladim ve malesef yiprandim.su bir gercekki ev ev üstüne olmuyormus bunu anladim,yani iyi niyetli olmakta bir yere kadarmisss..esimle aramda hic bir problemeim yok fakat onu ayri ev konusunda ikna edemiyorum,bunu konustum kirmadan ama o ailesi yaslari gec oldugu icin birazda bu yüzden baska eve ciksinlar istemiyor,tabi oda bir evlat olarak kendince düsünüyor,ama sonucta ikimizde yipraniyoruz,demem o ki kizlar ne yapmam lazim nasil yön vermem lazim bilemiyorum,ayni evde ne kadar mesafeli olabilirimki kayinvalidemle...fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim,saygilarimla

Kendi düzeninizin olduğu, kendi evinizin hanımı olduğu bir ev isteme hakkına sahipsiniz ve bunu eşinize bu şekilde anlatın.
Yakın olursunuz, yine belirli zamanlarda gelinip gidilir ama kendi düzeniniz olur.

Bunun aksini size dayatması haksızlık eğer evlenmeden şartı bu değilse eşinizin.

Kendi düzeninizin olduğu, kendi evinizin hanımı olduğu bir ev isteme hakkına sahipsiniz ve bunu eşinize bu şekilde anlatın.
Yakın olursunuz, yine belirli zamanlarda gelinip gidilir ama kendi düzeniniz olur.

Bunun aksini size dayatması haksızlık eğer evlenmeden şartı bu değilse eşinizin.

yılların lafı ev üstüne ev olmaz...
büyük hata yapmışsınız, ikiniz de dünyanın en iyi insanı olsanız yine de zor, insan kendi annesiyle aynı evde geçinemiyor değil ki bi başkası...

Bi eve iki kraliçe fazla... seni anlıyorum cnm, gerçekten aynı evde yaşamak çok sıkıntılı oluyor.. özelikle kayınvaliden, baskın bi karakterse...
ikinizin düzeni farklı, o kendi isteklerine göre evi düzenlemek istiyo sende haklı olarak kendin bi düzen kurmak istiyosun...
madem yaşlı insanlar, onlara yakın bi ev tutsanız, sık sık gelip gidersin, ihtiyaçlarını karşılarsın... en azından kendine ait, burası benim evim diyebileceğin bi evin olmuş olur...
bunun tek çaresi bu gibi gözüküyo... eşini güzellikle ikna etmeye çalış... ayrı bi evimiz olacak diye onlardan kopmayacağını sık sık gelip gideceğini söyle... Allah yardımcın olsun cnm...

başta kabul etmen hata evet ama nerden bilecektin böyle olacağını...
eşini ikna etmekten başka şansın yok galiba...
çok zor durum anlıyorum seni...
allah yardımcın olsun....

Son düzenleme:
8 yıldan sonra çok zor bence de..
O yüzden mümkün olduğunca arkadaşlarıma da diyorum ne istiyorsan baştan söyle gerekirse diret, nasıl başlarsan öyle gidiyor çünkü..

Eşim kayınvalidemlerin başka eve çıkmasına razı olmuyor demişsiniz,siz kiraya başka eve çıksanız razı olurmu acaba.:26:

8 yil iyi dayanmissin
simdiye kadar hic düsünmedin mi ayri eve cikmak
ve seni cok iyi anlyiorum yurt disina gelin geldim bende
umarim akil sagligi yerinde bir ailedir esinin tarafi

zor bir durum..
8 yılda gereken insanlığını göstermişsin...eşini ikna etmen lazım canım çok zor ya

Yani şu kayınvalideleri gerçekten anlamıyorum..Bayılıyorlar oğullarıyla oturmaya...Yani eşinizde garip yani,o zaman evlenme kardeşim..Elin kızın mecburmu senin annenle yaşamaya...Sizde etrafında pır döndükçe alışmıştır rahatlığa tabii,ayrı eve çıkınca kim bakacak ona!!!!!

valla bende sasirdim ne yapacagimi,bir keresinde bir tartismamiz oldugunda ayri ev istedigimi onlarin yaninda da dile getirdim,birde görümcem var kayinbabamda o evlenince bizde zaten daha fazla türkiyede kaliriz dedi,bende ne diyeyim ki esim herseyin farkinda tabiki ama kimse bu evden gitmiyor diyor,yani ne kendini nede onlari birakmiyor,annesinede kiziyor,onu uyariyor fakat annemi hos gör onun yapisida öyle kafana takma diyor ama genede olmuyor anliycaniz,gecen sene babami kaybettim,kayinvalidem babamdan gene cekiniyordu biraz,o öldü meydan ona kaldi anliycaniz son bi senedir cok yipratti ve ben dayanamiyorum ne kadaar dayanmaya calissamda.. sabirli biriyim fakat nereye kadar...ama bir karar aldim biraz mesafeli durucam kaynanama karsi egerki herhangi bir seyden dolayi bana hakaret ederse,üstüme cok gelirse iste ozaman kesinlikle evimizi ayiricam sonuc ne olursa olsun.. dediginiz gibi ev ev üstüne aslaaaa olmuyor ben cok fazla iyi niyetimden kaybettim,kisacasi karsinizdakine hakettiginden fazla deger verince tepenize cikiyor.herseyin hayirlisi olsun,ALLAHa havale ediyorum onu.

8 yil iyi dayanmissin
simdiye kadar hic düsünmedin mi ayri eve cikmak
ve seni cok iyi anlyiorum yurt disina gelin geldim bende
umarim akil sagligi yerinde bir ailedir esinin tarafi

akil sagligi yerinde insanlar degiller canim öyle olsaydi bu duruma gelmezdik,cokkk düsündüm ayri ev cikmayi neden bilmiyorum ama hep bi cekince vardi üstümde kendimede kiziyorum,ama sende gurbete gelmisin buranin havasini lan insanlar bi degisik oluyor biliyosundur.burdakiler caga ayak uyduracagina dahada geri gitmisler canim,gelin senle oturursa iyi oturmazsa kötü..

arkadaşım aynı çatı altında, helede şu saatten sonra kayınvalidenle mesafe söz konusu olmaz....ancak evleriniz ayrı olursa mesafe koyabilirsin...eşinle aranızda problem olmaması senden kaynaklanıyor olabilirmi?yani sen herşeyi kabullenen kendini yıpratan ama başkalarını yıpratmayan biri olarak zaten problem yaşamazsınki..herşeyde fedakarlık eden bi yerde yoruldum ben artık diyen insanlar asıl o zaman problem yaşamaya başlarlar..çünkü sen zaten en başta taviz vermişsin...şimdi yapman gereken kendi çizgini bozmadan eşine ayrılmayı kabul ettirmek...ben başka bi çözüm göremedim açıkçası..

8 yıl aynı evde yaşadıktan sonra,mesafe koymak çok zor.
Belki çocuğun vesilesiyle,farklı ortamlara girip,evden bir nebze uzaklaşabilir,kendine farklı bir dünya kurabilirsin.
Sürekli evde ve kayınvalidenle birlikte olman hem seni boğar,hem de kayınvalidenin dizinin dibinde,her an emrine amade durumda kalırsın.

Biraz dışarı yönelmeni tavsiye ediyorum.Çocuğun küçükse parka götürebilirsin veya pusete koyup yürüyüşe çıkabilirsin.
Biraz daha büyükse,kreşe,okula kendin götürüp diğer velilerle kaynaşabilirsin.

Kayınvalidenler elbet ileri yaşta olacaklar.Evli olan herkesin annesi babası belli bir yaştadır.
Sonuçta elden ayaktan düşmemişler,bir de ayrıca bekar kızları varmış.

Eşine bu konuyu açtığında,senin de artık belli bir yaşa geldiğini,çocuk olmadığını,bazı sözleri,davranışları kaldıramadığını anlatabilirsin.
Bizim de çocuğumuz var,kendi evimiz,kendi düzenimiz olsun,çocuklarımızı kendi düzenimizde yetiştirelim dersin.

Bir de acaba kayınvaliden,kendi kayınvalidesiyle yaşamış mı merak ettim.

arkadsim bende senin gibi birlige gelin gittim onlar istedi kabul ettim evlendigimin 2. gunu pisman oldum zorluklari cokmus cok iyi bilirsin mesafe koyamazsin bu saatten sonra zaten ayni evin icinde olmuyor canim ya ben cok denedim o mesafeyi tos tos oturmak zannetti hep sikayetci oldular neyse artik 3 yilimizda cok yipranmistim 2 odali ev kayinvalide kayinpeder kizlari torunlaridamatlari hergun torunlari bizdeydi kizlarida evleri 2 sokak otedeydi ama evlerine aylarca gitmezler bizle kalirlardi artik tak etmisti canima esime dedim ya ailenle yasarsin ben yokum benle yasarsin ayri eve cikariz sana 3 gun sure esim ailesi ne kavgalar ettiler ben evliligimi yikamam dedi ailesine onlar bosa gitsin dediler ama ayri eve ciktik bende insanim resmen kabustu 3 yil seni dusunemuyorum bile allah sana nasip etsin canim en yakin zamanda

evet canim sende cekmisin benimde olacagim ayni sen bu gidisle,yani son seye gelirsem artik bende diyicem ya ailen ya ben diye bakalim ozaman ne olacak.bol bol dua ediyorum hakkimda hayirlisi diyorum,benim en büyük hatam herseye susmak oldu,biseyde deseler karsilik vermedim,kirmak istemedim,esime bile yansitmadim,ama artik paylasiyorum esimle,ve ben bu sene izne gittim yazin gitmeden evvel bi kac kere tartismlar yasandi allahtan esim sahit oldu hepsine annesinin tavirlarina sözlerine,simdi oda annesine cooook kirildigimi ve sadece onun annesi oldugu icin saygi duydugumu biliyor,suan izindeler öbür ay geliyorlar,insallah kötü zamanlar yasamam ne diyim artik,gurbette olmak gercekten zormus,ailen yok kimsen yok,cok zor yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…