8 yil iyi dayanmissin
simdiye kadar hic düsünmedin mi ayri eve cikmak
ve seni cok iyi anlyiorum yurt disina gelin geldim bende
umarim akil sagligi yerinde bir ailedir esinin tarafi
8 yıl aynı evde yaşadıktan sonra,mesafe koymak çok zor.
Belki çocuğun vesilesiyle,farklı ortamlara girip,evden bir nebze uzaklaşabilir,kendine farklı bir dünya kurabilirsin.
Sürekli evde ve kayınvalidenle birlikte olman hem seni boğar,hem de kayınvalidenin dizinin dibinde,her an emrine amade durumda kalırsın.
Biraz dışarı yönelmeni tavsiye ediyorum.Çocuğun küçükse parka götürebilirsin veya pusete koyup yürüyüşe çıkabilirsin.
Biraz daha büyükse,kreşe,okula kendin götürüp diğer velilerle kaynaşabilirsin.
Kayınvalidenler elbet ileri yaşta olacaklar.Evli olan herkesin annesi babası belli bir yaştadır.
Sonuçta elden ayaktan düşmemişler,bir de ayrıca bekar kızları varmış.
Eşine bu konuyu açtığında,senin de artık belli bir yaşa geldiğini,çocuk olmadığını,bazı sözleri,davranışları kaldıramadığını anlatabilirsin.
Bizim de çocuğumuz var,kendi evimiz,kendi düzenimiz olsun,çocuklarımızı kendi düzenimizde yetiştirelim dersin.
Bir de acaba kayınvaliden,kendi kayınvalidesiyle yaşamış mı merak ettim.evet bir cocugum var bir yasinda,esime bu konuyu ortam buldukca aciyorum,tabiki paylasiyorum ne düsündügümü,ama o biraz pasif kaliyor,birde cocugum var bir yasinda,kayinvalideme gelince evet oda kaynanasiyla ayni evde yasamislar canim,belkide o öyle gördügü icin oda ayni sekilde yasamak istiyor.
arkadsim bende senin gibi birlige gelin gittim onlar istedi kabul ettim evlendigimin 2. gunu pisman oldum zorluklari cokmus cok iyi bilirsin mesafe koyamazsin bu saatten sonra zaten ayni evin icinde olmuyor canim ya ben cok denedim o mesafeyi tos tos oturmak zannetti hep sikayetci oldular neyse artik 3 yilimizda cok yipranmistim 2 odali ev kayinvalide kayinpeder kizlari torunlaridamatlari hergun torunlari bizdeydi kizlarida evleri 2 sokak otedeydi ama evlerine aylarca gitmezler bizle kalirlardi artik tak etmisti canima esime dedim ya ailenle yasarsin ben yokum benle yasarsin ayri eve cikariz sana 3 gun sure esim ailesi ne kavgalar ettiler ben evliligimi yikamam dedi ailesine onlar bosa gitsin dediler ama ayri eve ciktik bende insanim resmen kabustu 3 yil seni dusunemuyorum bile allah sana nasip etsin canim en yakin zamanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?