• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düşünceniz bir ailenin geliniyim

dilara23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
270
14
118
İstanbul
Merhaba,

Benim sıkıntım esim deil ama ailesi.esimle de sorunlarimiz olmustu çeşitli ama astik cok şükür.
neyse sorunum esimin ailesine isinamiyorum. Aklima hep nisanliyken uzuldugum gunler geliyor.esime hep kendi memlektlerinden koyluleri bi kiz almak istemisler. Belli biri deil ama koyluleri olsun istemisler.Olmayinca da yani beni disladilar diyemem ama farkinda olmadan konusmalariyla benim yabanci oldugumu hep hissettiriyolar. Alismak istesem de olmuyo biri bi laf ediyo buz gibi soguyorum. Sonraa evlenirken en ufak bi yardimlari dokunmadi ne maddi ne manevi. Maddi olmasini cok beklemedim durumlari yok ama manevi aciadn bi gun aranip da kizim biseye ihtiyacin varmi demediler yakinlik kurmadilar.bi çöp en ufak bi corap gormedim kaynanam dan.boyle bi adetimiz yok diyolardi ama gecen bi dugunleri oldu yakin akrabanin gayet tum adetler yapilmisti.inanin malinda mulkunde bes kurusunda deilim ama hic onemsenmedim dusundukce sıkılıyorum. Halen beni kimse arayipda sormaz nasılsın diye.ne beni ne ailemi.kendimden cok annemi biri arayip da bayramini bile kutlamayinca uzuluyorum.ki biz halen esimle elimizden geleni yapariz onlar icin.bi yere gitmek isterler götürüruz.ihtiyaclarinda yardim ederiz ama ailesi hala dusuncesiz tavirlarla beni kirar uzerler. Beni yok mu sayiyolar oglumuz nasilsa yapicak mi diyolar bilmiyorum. Kisacasi kendimi degersiz hissettigim bir ailede gelinim ve zaman zaman icime attigim bu duygular disa çıkıyor. Esime de soguk davraniyorum o zamanlarda..icimi dokmek istedim okudugunuz icin tesekkurler.

Son düzenleme:
Merhaba,

Benim sıkıntım esim deil ama ailesi.esimle de sorunlarimiz olmustu çeşitli ama astik cok şükür.
neyse sorunum esimin ailesine isinamiyorum. Aklima hep nisanliyken uzuldugum gunler geliyor.esime hep kendi memlektlerinden koyluleri bi kiz almak istemisler. Belli biri deil ama koyluleri olsun istemisler.Olmayinca da yani beni disladilar diyemem ama farkinda olmadan konusmalariyla benim yabanci oldugumu hep hissettiriyolar. Alismak istesem de olmuyo biri bi laf ediyo buz gibi soguyorum. Sonraa evlenirken en ufak bi yardimlari dokunmadi ne maddi ne manevi. Maddi olmasini cok beklemedim durumlari yok ama manevi aciadn bi gun aranip da kizim biseye ihtiyacin varmi demediler yakinlik kurmadilar.bi çöp en ufak bi corap gormedim kaynanam dan.boyle bi adetimiz yok diyolardi ama gecen bi dugunleri oldu yakin akrabanin gayet tum adetler yapilmisti.inanin malinda mulkunde bes kurusunda deilim ama hic onemsenmedim dusundukce sıkılıyorum. Halen beni kimse arayipda sormaz nasılsın diye.ne beni ne ailemi.kendimden cok annemi biri arayip da bayramini bile kutlamayinca uzuluyorum.ki biz halen esimle elimizden geleni yapariz onlar icin.bi yere gitmek isterler götürüruz.ihtiyaclarinda yardim ederiz ama ailesi hala dusuncesiz tavirlarla beni kirar uzerler. Beni yok mu sayiyolar oglumuz nasilsa yapicak mi diyolar bilmiyorum. Kisacasi kendimi degersiz hissettigim bir ailede gelinim ve zaman zaman icime attigim bu duygular disa çıkıyor. Esime de soguk davraniyorum o zamanlarda..icimi dokmek istedim okudugunuz icin tesekkurler.
Merhaba,
Geçmişe takılıp kalmayın bence, hep geriye dönük düşünmenin size bir faydası olmaz. En azından size ciddi anlamda zararları yok , eşiniz olanların farkında. Başka gelin istemişler olmamiş bunu onlar dert etsin bence eşiniz sizi seçmiş sizinle yuva kurmuş. Bu saatten sonra bu aile değişmez sizde umursamamaya çalışın. Aramıyorlarsa sizde aramazsınız olur biter.
Esinizle mutlu olmaya bakın bence kimseyi de takmayın.

canım nerdeyse birebir aynı şeyleri yaşamışız.
çok üzüldm haketmiyor muydum diye çok ağladım ama bu benim problemim değil onların görgüsüzlüğü öyle deyip geçiyorum
sende boşver sen üzülürsün onların ruhu duymaz ve sana tavsiyem eşinle aranı bozma.herkes kendinden mesul eşin haklı olduğunun farkındaysa daha ileri gitme nerdeyse bir buçuk senelik evliyim hep en byük kavgalarımız ailesi yüzünden oldu.uzak dur mesafeni koru...

Merhaba,
Geçmişe takılıp kalmayın bence, hep geriye dönük düşünmenin size bir faydası olmaz. En azından size ciddi anlamda zararları yok , eşiniz olanların farkında. Başka gelin istemişler olmamiş bunu onlar dert etsin bence eşiniz sizi seçmiş sizinle yuva kurmuş. Bu saatten sonra bu aile değişmez sizde umursamamaya çalışın. Aramıyorlarsa sizde aramazsınız olur biter.
Esinizle mutlu olmaya bakın bence kimseyi de takmayın.

Oyle yapiyorum zaten aramiyorum. Ama gecen düğüne gittigimizde hep gözlerim dolu doluydu. Bi de cok icine atan bi tipim baya dolmusum her ne kadar takmadigimi sansam da

canım nerdeyse birebir aynı şeyleri yaşamışız.
çok üzüldm haketmiyor muydum diye çok ağladım ama bu benim problemim değil onların görgüsüzlüğü öyle deyip geçiyorum
sende boşver sen üzülürsün onların ruhu duymaz ve sana tavsiyem eşinle aranı bozma.herkes kendinden mesul eşin haklı olduğunun farkındaysa daha ileri gitme nerdeyse bir buçuk senelik evliyim hep en byük kavgalarımız ailesi yüzünden oldu.uzak dur mesafeni koru...

Hissettigimi anladın o zaman. Ilk zamanlar yakin olmaya onlardan biri olmaya cok calistim ama hicbir zaman bu olmiycak bunu bana gosterdiler ben yabanciyim.ben de yaklasmiyorum artik

benim eşimin ailesi de böyleydi ne düğün ne nişan bi arayıp sormadılar ne yaptınız çocuklar bişeye ihtiyacınız var mı diye ama sonra yaptığımız düğünden aldığımız eşyaya kadar herşeyi eleştirdiler.Baştan sevmemişlerse naparsanız yapın değiştiremezsiniz maalesef böyle gelmiş böyle gider onlar.En iyisi kendinize ve eşinize odaklananın,eşinizden soğumayın kötü davranmayın ona bu yüzden,ailesini kimse seçemiyor maalesef.Kafanıza takmamaya çalışın evliliğinizin keyfini çıkarın

Oyle yapiyorum zaten aramiyorum. Ama gecen düğüne gittigimizde hep gözlerim dolu doluydu. Bi de cok icine atan bi tipim baya dolmusum her ne kadar takmadigimi sansam da
Anlıyorum ama bu kadar biriktirip kendinizi doldurmanız size zarar verecektir. Az görüşün mümkün olduğunca. Bir daha eskilerden muhabbet açarlarsa şakayla karışık esim beni istedi benimle evlendi geçmiş geçmiste kaldı diyin mesela. Bu bir örnek gülerek söyleyin içinize atmayın o halde. Belki bu kadar dert etmezsiniz hemde şaka yollu söylediğiniz için kavga gürültü olmaz.

Hissettigimi anladın o zaman. Ilk zamanlar yakin olmaya onlardan biri olmaya cok calistim ama hicbir zaman bu olmiycak bunu bana gosterdiler ben yabanciyim.ben de yaklasmiyorum artik

canım hiç bir zaman yaptıklarını yapmadıklarını unutamayacaksın çünkü en önemli hatıralarının tam ortasında yaşattıkları...
bir senedir yaşamadığımız maddi sıkıntı kalmadı ne aradılar ne sordular kızım oldu şimdi kardeşi bundan sonra bir ayağımız burda diyor işi bırakıp yanımızda sınav çalışmaya gelmeyi düşünüyor tabi rüyasında görür bunları...annesi hamileliğimin sonunun canına okudu bir ay bizde kalıp umursamazlığı ile...gögüslerim yara oldu çığlıklarla emzirdim emziremedim ağlayıp durdum beni komşularıma anneme kardeşime kesti gögüsleri garip değil mi böyle mi olur çok garip diye...daha bir sürü şey...bizi saf görüyorlar benim anladığım tek şey bu bizi istememiş olabilirler ama Allah şahit böyle olduklarını bilsem bende ona göre davranırdım kimse kimseye ölmüyor...
uzak dur ama yeri geldiğinde nezaketle yapılmayan şeyleri kırgınlıklarını da hatırlat...

bende aynı dertten muzdaribim,neden bu insanlar böyle düşüncesiz. nişanlıyım; ne sözlüyken ne nişanlıyken bir kere aramaıştır kv, çok yakın oturuyoruz bi kerede çağırmamıştır. benimde huyumdur çağrılmadan gidemem insanların ev hali sonuçta uygun olmazlar rahatsız olurlar filan diye. aynı sizinkiler gibi bizde o adet değil filan lafları da duydum. ya bayramda elime bir çorap bile vermedi hediye diye nişanlım çekip konuşmuşta geçen bayram bişeyler almış ama kıymeti yok artık. bende hiiiiççççç bunları umursamıyorum artık beni aramayanı bende aramam,nişanlıma bakıyorum ben, sende öyle yap eşine sarıl başka kimseden fayda yok, onlarlada kötü olma ama mesafeli ol.

bendede aynı dert evlenirken her şeyi kendimiz yaptık. kuruş yardım etmediler maddi manevi. Ama sorun bu değil. soğuk durmaları hiçe saymaları adam yerine koymamaları. çalışıyorum 2 çocuğumada hasta olan kendi annem baktım. aynı zamanda kvalide ve yatalak görümcesine baktı annem. dedimki kvalideciğime anne ne olur arada sen bak annem zor durumda en azından yaşlılar annemde arada dinlenmiş olur. ddim yok bakmadı. annem şehir dışına gidecek kvalide 1 hafta bak yok kızım ben gribim diyor ne dersin annem hasta hemde bulaşıcı sarılık ev hijyenik deil yatalak hastalar altları alınıyor düşün.

gripmişmiş hanfendi. hadi bunu geçtim . eşim iş yeri açtı. dedim anne bir tebrik etmeye aramadın. yooo ben oğlumu aradım diyo ya çıldırdım. bu ne yaaa eşimemi tebrik edilir sade. onun iş yeri benimde deilmi. Sermaye benden çalışıp bu hale getirmek eşimi benden. Annessine göre oğlunun işi oğlunun evi. ben dış kapının mandalı. evine gideriz önemsenmeyiz yolda 2 kez bayramda gitmemize rağmen . yarım saat sonra mutfaktan gelir hoşgeldine bende hizmet etçem diye elimi fln yakarım ocakta. gelmeleri gitmeleri armaları yok açlıktan ölsek haliniz die sormazlar.

unutamaıyorum bunları. kavga gürültü yüze gelme yapmayız. çünkü anlamazlar emin ol. ben desem annem hasta bakıyor senin gripten ne olacak desem değişicekmi hayır. dedim anne darılıyorum torununa bi hafta bakmıyon amaaan ayla öyle her şeye darılınmaz dedi nutkum durdu.

zor bu tarz insanlar düzelmez. durumun iyi oluncada yardım beklerler. kvalide diyo oğlum bana bi 10 lira bile vermedi. töbe töbe NE SÜRDÜNKÜ ELİME ONU SÜREYİM YÜZÜNE.

yinede hediyeler kıyafetler yiyecekler alırım giderken sanki yaranıcam aynı tas aynı hamam

Böyle olmaları daha iyi bence canım... Düşünceli olmamaları ,düşünceli olmalarından daha aftal:34:

Son düzenleme:
erkek anaları yatacak yeriniz valla hangi yüzle allahın huzuruna çıkacaksınız kadın olcaklar bide ana olcaklar ama kendilerine müslümanlar

Aynı sıkıntı bende de var. Ne bir arama, ne sorma.
Birşey de istediğimiz yok hani. Biraz ilgi sadece.
Ailene bir insan dahil oluyor. Hiç mi merak etmiyorsun?
Çağırmazlar.Onlar çağırmadıkça ben de gitmem.

Düğün yapıcaz 5 ay sonra. Hiç mi bir fikrin yok arkadaş ya. Nasıl bu kadar umursamazlar anlamıyorum.
Hayır, ev kurulunca illa eleştiri olacak.sizin de olmuştur.
İşte o zaman benim de iki çift lafım olacak elbette.

Aynı sıkıntı bende de var. Ne bir arama, ne sorma.
Birşey de istediğimiz yok hani. Biraz ilgi sadece.
Ailene bir insan dahil oluyor. Hiç mi merak etmiyorsun?
Çağırmazlar.Onlar çağırmadıkça ben de gitmem.

Düğün yapıcaz 5 ay sonra. Hiç mi bir fikrin yok arkadaş ya. Nasıl bu kadar umursamazlar anlamıyorum.
Hayır, ev kurulunca illa eleştiri olacak.sizin de olmuştur.
İşte o zaman benim de iki çift lafım olacak elbette.

Aynen benimkilerde.ne ev yerlestirme ne bi eksik sorma.hicbisey yok gibi devam ettiler. O kadarki ikramli olan kinamin ikramli oldugunu bilmediklerinden yanlizca kendilerine yetesi kadarlik cerez alip gelmislerdi ellerinde posetlerle.kendi paramla aldigim kina sepetimi evlerine goturmeye kalkmislardi.adet oymus.hic adetleri yoktu guya.dusundukce eskiler desiliyo iste canim malesef. Ama bi eksik bulmaya kaltiklarinda esim benden once cevabini verir saolsun

erkek anaları yatacak yeriniz valla hangi yüzle allahın huzuruna çıkacaksınız kadın olcaklar bide ana olcaklar ama kendilerine müslümanlar

Kendi kizina her ay para gonderiyo da bize lafta.ben size yardim ederim .hani nerde? Gozum parada deil ama dalga gEcilir gibi olunca insan dayanamiyo

Aynen benimkilerde.ne ev yerlestirme ne bi eksik sorma.hicbisey yok gibi devam ettiler. O kadarki ikramli olan kinamin ikramli oldugunu bilmediklerinden yanlizca kendilerine yetesi kadarlik cerez alip gelmislerdi ellerinde posetlerle.kendi paramla aldigim kina sepetimi evlerine goturmeye kalkmislardi.adet oymus.hic adetleri yoktu guya.dusundukce eskiler desiliyo iste canim malesef. Ama bi eksik bulmaya kaltiklarinda esim benden once cevabini verir saolsun

İşlerine gelene adet diyorlar işte.
Görgü eksikliğidir bence.
Bir hediye almak, bir arayıp sormak adet değildir. Görgüdür.
Ha, sevmezsin, beğenmezsin ayrı.
O bile saçma hatta.
Bir kaç gördüğün aile yada gelinle ilgili nasıl bir yargıya vardın.Neyini gördün de sevmedin diye sorarım arkadaş!

Senin yine çerezle kalmış. Benim bohçaya koyulacak olan rujumu, rimeli açıp denemişler. Hadi buna bir mantık bul bakalım.
Biz nişanlı olduğumuz için müstakbel eşimin henüz beni savunacağı bir savunma pozisyonu gerçekleşmedi.
Umarım yanımda durur zamanı gelince.

Ama ben dedim nişanlıma; eğer evlenip evimizi kurduktan sonra can-ciğer olmaya kalkarlarsa benden görecekleri muamele, şuan onların bana yaptığının aynısı olacaktır.

Ne dersek diyelim insan üzülüyor, kafaya takıyor.
Hiç mi kıymetimiz yok diye.
Yok malesef.
bu bilinçle yola devam ediyorum ben.
Yoksa sinirlerim harap olacak.

İşlerine gelene adet diyorlar işte.
Görgü eksikliğidir bence.
Bir hediye almak, bir arayıp sormak adet değildir. Görgüdür.
Ha, sevmezsin, beğenmezsin ayrı.
O bile saçma hatta.
Bir kaç gördüğün aile yada gelinle ilgili nasıl bir yargıya vardın.Neyini gördün de sevmedin diye sorarım arkadaş!

Senin yine çerezle kalmış. Benim bohçaya koyulacak olan rujumu, rimeli açıp denemişler. Hadi buna bir mantık bul bakalım.
Biz nişanlı olduğumuz için müstakbel eşimin henüz beni savunacağı bir savunma pozisyonu gerçekleşmedi.
Umarım yanımda durur zamanı gelince.

Ama ben dedim nişanlıma; eğer evlenip evimizi kurduktan sonra can-ciğer olmaya kalkarlarsa benden görecekleri muamele, şuan onların bana yaptığının aynısı olacaktır.

Ne dersek diyelim insan üzülüyor, kafaya takıyor.
Hiç mi kıymetimiz yok diye.
Yok malesef.
bu bilinçle yola devam ediyorum ben.
Yoksa sinirlerim harap olacak.

Insani sinir hastasi ederler kafaya fazla takmamak lazim ne kadar yapabilirsek. Inan hepsine yengelere teyZelere kaar tek tek bohca yaptim karsiligi hic oldu ne bohca gordum ne bisey.altinlarimi esim aldi esyalarimi ikimiz ve benim ailem.sirf durumlari yok diye ses cikarmadik biseye ama yanlis yapmisiz bi de bunun ustune laf dinliyoruz. Bende sinirimden hep bunlarin dedikodusunu yapip kucuk dusurmek istiyorum.cok sacma bi dusunce hem de cok gunah ama dayanamiyorum icimde hep boyle istek var

Insani sinir hastasi ederler kafaya fazla takmamak lazim ne kadar yapabilirsek. Inan hepsine yengelere teyZelere kaar tek tek bohca yaptim karsiligi hic oldu ne bohca gordum ne bisey.altinlarimi esim aldi esyalarimi ikimiz ve benim ailem.sirf durumlari yok diye ses cikarmadik biseye ama yanlis yapmisiz bi de bunun ustune laf dinliyoruz. Bende sinirimden hep bunlarin dedikodusunu yapip kucuk dusurmek istiyorum.cok sacma bi dusunce hem de cok gunah ama dayanamiyorum icimde hep boyle istek var

bende böyle hissediyorum herkese anlatıp ne olduklarınmı anlasın millette istiyorum,dışardan görende çocuklarına bişey yapıyolar zannetmesin hani!

Back
X