benim eşimin ailesi de aynı sizinkiler gibi. ne arama, sorma, ne ilgilenme. sanırsın evlenecek cocuk onların değil, el çocugu.hiç unutmam, biz de adettir düğünde gelin ve damada saat de takılır. tabi kız tarafı erkege, erkek tarafı kıza takar. mesela düğün öncesi istenmişti. eşimin babasıyla telefonda konuşmalarını şahit olmuştum. " daha ne istiyor bunlar bizden?" gibisinden bişey demişti. hiç unutmadım o sözleri. bana yaptıkları 4 bilezik. 5. yi eşim kendisi yaptı. tabi yapılan 4 bilezigin de yarı parasını eşim çalısırken göndermiş onlara(sonradan öğrendim) inanın evime aldıkları en ufak bir esya yok. tek akıllı kendileri zannediyorlar. evlerinin üst katı sıvalıydı. içinde oturamayacagımı bildikleri halde evin içini yaptırıp, biz oglumuza ev yaptık dediler. içine sadece ucuzundan bir yatak odası alıp, oturma odasına da eski kanepe tv falan koydular. mutfak da hala yapılmadı.o ev 3 yıldır boş duruyor tabi. çünkü tayinciyiz biz. sadece tatillerde kullanıyoruz..
o kadar salakmışım ki, aman onu istemeyeyim masraf olmasın, bunu istemeyeyim zorluk çıkarmayayım dedim. şimdi daha mı kıymetim biliniyor, hayır. benim eşimin ailesi göçmen. bir erkek olarak hiç mi çeyiz olmaz, bir evin bir oglu ya.. bir yorganı bir nevresimi hiç birşeyi yok. göçmenlerde olmaz dediler bize. tesadüf annem benim kınamda göçmen olan bir tanıdıga sormuş o da öyle bişey yok, bizde kızında erkeğin de çeyizi olur demiş. ama dogru ama yanlış. benim cevremde cok göçmen vardır, kendi arkadaşlarımdan da vardır. hepsi aynı değil ama eşimin ailesi ve akrabalarında pintilik hakim.tamam hepsi zor koşullardan gelmiş. benim kendi ailem de öyle ama asla kendi cocuklarına pintilik ypamaz. herseyin en iyi için ugrasırlar.zaten eşime hiçbişey yapmazlar ama 18 yasındaki kız kardesi ne isterse alır, ne isterse yaparlar.
bunlar küçük detaylar aslında cok da önemli değil Allaha şükür ben kat kat fazlasını kazandım ama bana göre önemli olan niyet. bakın köyden bir teyzemiz oglunu evlendirdi kadın köyde yasıyor ama sehirden kız aldı. ne istedilerse almaya calıstım, herseyin en iyisinden. alısverişten çirkinlik girsiin istemedim" dedi. helal olsun dedim kadına. gercekten böyle detaylardan çirkinlik çıkabiliyor. insanın içine giriyor, bir daha da cıkmıyor. onlar bana bir verseydi ben onlara 3 vermeye çalışırdım ama şimdi benim de onlara birsey yapmak içimden gelmiyor ne yazıkki...
önemli olan düşünebilmek. benim kayınvalide-kayınpeder emekli ve kayınpeder hala çalışıyor. baktıkları bir kız ve 3 katlı evleri var. bu koşullarda bir bayramda seyranda bir çorap almayı akıl edemiyorsa bunu bile isteye yapmadıgınndan gibi geliyor bana.