düşünceniz bir ailenin geliniyim

Sirf simarikliktan olsa gerek

Estağfurullah benim onu kastetmediğim apaçık belli, bende bir gelin adayıyım.
Niyeyse pür ilgi, alaka bekliyor, hep hoş tutulmak istiyoruz.
Eşinizin ailesi kız aldı diye ailenizi sürekli arayıp özel günlerini kutlamak zorunda değil ki ömür boyu?
Beklentilerimizi ne kadar küçük tutarsak o kadar az hayal kırıklığı yaşarız.:34:
Ben böyle yapıyorum, kimseden hiç birşey beklemiyorum kimse de benden beklemiyor tavsiye ederim. :31:

Estağfurullah benim onu kastetmediğim apaçık belli, bende bir gelin adayıyım.
Niyeyse pür ilgi, alaka bekliyor, hep hoş tutulmak istiyoruz.
Eşinizin ailesi kız aldı diye ailenizi sürekli arayıp özel günlerini kutlamak zorunda değil ki ömür boyu?
Beklentilerimizi ne kadar küçük tutarsak o kadar az hayal kırıklığı yaşarız.:34:
Ben böyle yapıyorum, kimseden hiç birşey beklemiyorum kimse de benden beklemiyor tavsiye ederim. :31:

Tavsiyenize uyablmek cok isterdim ama inanın bi yerde tikandim.kendi kendime cok telkin verdim bosver bosver takma diye.belki benimkiler de sizinkilwr gibi benden beklentisiz olsa yapabilirdm ama takmamaya calistikca iyice hice sayildim.suc bende mi kendimi ezdirdimmi bilmiyorum.herkesin annesi kiymetlidir benimki de bana öyle. Bir kere sadece bir kerecik kayinvalidem değer verip arasin diye bekledim ama olmadi
Ve olmiycagini da anladim.bu arada benim annem hicmi aramadi kayınvalidemi.her kandilde bayramda aradi. Kabullenmekten baska care yok evet.kabullenicem ama zaman alicak

Tavsiyenize uyablmek cok isterdim ama inanın bi yerde tikandim.kendi kendime cok telkin verdim bosver bosver takma diye.belki benimkiler de sizinkilwr gibi benden beklentisiz olsa yapabilirdm ama takmamaya calistikca iyice hice sayildim.suc bende mi kendimi ezdirdimmi bilmiyorum.herkesin annesi kiymetlidir benimki de bana öyle. Bir kere sadece bir kerecik kayinvalidem değer verip arasin diye bekledim ama olmadi
Ve olmiycagini da anladim.bu arada benim annem hicmi aramadi kayınvalidemi.her kandilde bayramda aradi. Kabullenmekten baska care yok evet.kabullenicem ama zaman alicak

Aileniz de üzerlerine düşmesin madem, hani bir laf vardır alışmış kudurmuştan beterdir diye, nasıl alıştırırsanız öyle gider. Sizin aileniz hoş tutmuş onları diyelim aramış sormuş, bir kere de biz arayalım denmez aaa bak hep ararlardı aramadılar olur. Hep ben mi arayacağım deseniz, ama sen hep arıyordun, geliyordun, yapıyordun daha önce denir. O yüzden alıştırmak iyi birşey değil diyorum.

Ben böyle aman kırılmasın, aman yanlış anlamasın aman neden aramadı, neden gelmedi demesin diye didinir dururdum. Baktım ki böyle davrandığım insanlar bana karşı gayet normal, benim gibi davranmayanlar, kendini geri çekenler onların gözünde daha bi kıymetli, sonra kestim bu tavrımı, bu sefer şikayetler gelmeye başladı aramıyorsun, gelmiyorsun diye. Bende hep ben mi arayacağım, geleceğim falan diye kendimi savundum. Aldığım cevap; Ama o hep öyleydi, sen böyleydin oldu kalakaldım. Suç benim kesinlikle, ben alıştırmışım. :31:

Ondan sonra salladım herşeyi, hakedene hakettiği kadar değer verip geçiyorum.
Takma kafana bu kadar, beklentilerine karşılık vermek zorunda değilsin.
Birşeyini eleştirdiklerinde neden aramadın gibi, hep ben mi arayacağım diye nazikçe lafını söyleyebilirsin.

Son düzenleme:

bizimkilerde aramaz bende anneme aratmam ne arıcak ya hiç

canım nerdeyse birebir aynı şeyleri yaşamışız.
çok üzüldm haketmiyor muydum diye çok ağladım ama bu benim problemim değil onların görgüsüzlüğü öyle deyip geçiyorum
sende boşver sen üzülürsün onların ruhu duymaz ve sana tavsiyem eşinle aranı bozma.herkes kendinden mesul eşin haklı olduğunun farkındaysa daha ileri gitme nerdeyse bir buçuk senelik evliyim hep en byük kavgalarımız ailesi yüzünden oldu.uzak dur mesafeni koru...

al bendende o kadar konu sahıbı aynı seylerı yasadık cop gırmedı benım evıme onların aldıgı esımlede hep aıleler yuzunden kavga ettık hala da edıyoruz kayın pederımın ev kredısını bıle bız oduyoruz bende malda mulkte degılım 1 eve 2 maas gırıyo ama hala ızden ıstıyolar kayın valıdemın konturunu bıle benı esım alır daha gecen ay kp 500 lıralık faturasını odedık hattı benım esımın uzerıne ıcralık olmus fatura odememısler esımde oyle safkı demıyo bıle ıcralık olana kadar soyleseydınız odeseydım dıye hadı odemıyosun odemıyosun barı ıcraya kadar goturme dımı ben odemesını bıle ıstemıyorum ama oduyo zaten ama gıkını cıkarmıyo onlarındolabında salam sucuk ne ararsan var benım dolabmda yerı geldı kuru zeytın olmadı bende sıkmaya calısıyorum yetısebılmek ıcın bı gunden bı gune de esım yeter artık demedı elınden gelse maasını dırek onlara gonderecek. dugunu nısanı bılmem ne saymıyorum bıle Allah ıslah eylesın bende ısınamıyorum ısınamıycam sevemıycem onları bende yabancıyım o konu benım hala yuzume carpılıyo aıleden olan gelınler soyle ıyıymıs boyle ıyıymıs ben yabancıymısım bı keresınde kaynanamla kaynanamın eltısı bu konuyu actılar bende hıc cekınmedım demekkı ben daha ıyıymısım oğlunuz benı aldı dedım bozuldular tabı kaynanamın yuzu asıldı falan bende bozuntuya vermedım kalktım masadan ben bı cay demlıyımde cay ıcın dedım kalktım cay demledım ama ıcım rahatladı arrtık susmuyorum sıkıldım onları dınlemekten bırazda onlar benı dınlesın bakalım nasılmıs sımdı her sozlerıne bı cevabım var sıkıntım yok tabı sonrasında esımle kavga edıyoruz ama onuda onemsemıyorum ne yapayım sussamıyım dıyorum sussaydın onlar buyuk dıyo yanı onara hak verıyo artık onu da sallamıyorum. içimde kalıp bana dert olacagına dısarı cıkıp ele dert olsun :9::9:

valla bızımkılerde aramaz babam ılk zamanlar kayın pederımı arıyodu sonra onlardan donus olmayınca aramıycam kızım onlar hıc aramadılar dedı bende arama baba bosver dedım bıdahada aramadı zaten bosver arramasınlar ben boyle daha huzurluyum arayıp denyo denyo konusmalarındansa aramamaları daha ıyı yaban öküzlerinin sıkıntı degıl yanı =):52:

valla bızımkılerde aramaz babam ılk zamanlar kayın pederımı arıyodu sonra onlardan donus olmayınca aramıycam kızım onlar hıc aramadılar dedı bende arama baba bosver dedım bıdahada aramadı zaten bosver arramasınlar ben boyle daha huzurluyum arayıp denyo denyo konusmalarındansa aramamaları daha ıyı yaban öküzlerinin sıkıntı degıl yanı =):52:

Guldurdun valla canim.o acidan da bakilabilir tabi:))

al bendende o kadar konu sahıbı aynı seylerı yasadık cop gırmedı benım evıme onların aldıgı esımlede hep aıleler yuzunden kavga ettık hala da edıyoruz kayın pederımın ev kredısını bıle bız oduyoruz bende malda mulkte degılım 1 eve 2 maas gırıyo ama hala ızden ıstıyolar kayın valıdemın konturunu bıle benı esım alır daha gecen ay kp 500 lıralık faturasını odedık hattı benım esımın uzerıne ıcralık olmus fatura odememısler esımde oyle safkı demıyo bıle ıcralık olana kadar soyleseydınız odeseydım dıye hadı odemıyosun odemıyosun barı ıcraya kadar goturme dımı ben odemesını bıle ıstemıyorum ama oduyo zaten ama gıkını cıkarmıyo onlarındolabında salam sucuk ne ararsan var benım dolabmda yerı geldı kuru zeytın olmadı bende sıkmaya calısıyorum yetısebılmek ıcın bı gunden bı gune de esım yeter artık demedı elınden gelse maasını dırek onlara gonderecek. dugunu nısanı bılmem ne saymıyorum bıle Allah ıslah eylesın bende ısınamıyorum ısınamıycam sevemıycem onları bende yabancıyım o konu benım hala yuzume carpılıyo aıleden olan gelınler soyle ıyıymıs boyle ıyıymıs ben yabancıymısım bı keresınde kaynanamla kaynanamın eltısı bu konuyu actılar bende hıc cekınmedım demekkı ben daha ıyıymısım oğlunuz benı aldı dedım bozuldular tabı kaynanamın yuzu asıldı falan bende bozuntuya vermedım kalktım masadan ben bı cay demlıyımde cay ıcın dedım kalktım cay demledım ama ıcım rahatladı arrtık susmuyorum sıkıldım onları dınlemekten bırazda onlar benı dınlesın bakalım nasılmıs sımdı her sozlerıne bı cevabım var sıkıntım yok tabı sonrasında esımle kavga edıyoruz ama onuda onemsemıyorum ne yapayım sussamıyım dıyorum sussaydın onlar buyuk dıyo yanı onara hak verıyo artık onu da sallamıyorum. içimde kalıp bana dert olacagına dısarı cıkıp ele dert olsun :9::9:
Kanemici gibiler bazilari.iyi ama cevap veriyomussunuz ben pek onu beceremiyorum:)

Bazı cümlelerinizde benim duygularımın tercümanı olmuşsunuz,bende eskileri unutamıyorum ve bir türlü ısınamıyorum..ve buz gibi kalbim ..ısınmaya çalıştıkça,biri birşey söylüyor,ve cidden buz oluyor insan..

içinizden geldiği gibi davranın,bence yapmacık olmaktan iyidir..Kalp ısınmıyorsa,yapacak hiç birşey yok.

Kanemici gibiler bazilari.iyi ama cevap veriyomussunuz ben pek onu beceremiyorum:)

valla benım kayınvalıdem olacak kadın bana kına gecesınde takılan 2 tane yarımlıgı kaybetmiş anneme iftira atmaya bıle kalktı ben almadım annenden dedı bende ben yanınızdaydım gordum verdıgını dedım hatta yanlarındaydım annem altınları verdı o da bı kutu olsa koysam ıcıne dedı bende cekmeceden kutu getırdım verdım elıne bı tanede kucuk poset verdım elıne dedım boyle boyle dıye valla hatırlamıyorum aldıgımı dedı bende aldın koynuna koydun yolda dusurmussundur dedım annem tuttu ben ıkı yarımlık alıp vercem dıye tabı ızın vermedım kayboldugunada ınanmıyorum ne yalan soyleyeyım oyle para goz kı ıkı yarım altını kaybetse aynı gun ıntıhar eder o kadın kım bılır kım bılmez bılemem ama o altınlar onların arasında gıttı bana gelmedı dugunde takılacak dıye kınadan sonra toplanmıstı altınlar.
ben bunlara ragmen sustum olmadı alttan aldım olmadı sen haklısın dedım olmadı kımse kusura bakmasın bende dert cekeyım laf yıyeyım dıye evlenmedım ne kadar susarsan okadar ezılıyosun bunu anladım ben :50::30::31:

Benim cikardigim ozet, esinin ailesi sana ve ailene isinamamis, uzak ve ilgisiz durmayi tercih etmisler.
Boyle seylerin tek tarafli olmadigini dusunuyorum, onlara sorsak elbet bir nedenleri vardir.

Bence zorlamaya ya da alinip beklenti icine girmeye gerek yok. Bu kadar ilgi beklemeyi ben de yanlis buluyorum. Senin aileni bayramda aramamislar demissin. Senin ailen onlari aramis mi? Erkek ailelerinden asiri bir beklenti icine girildigini goruyorum ben gelinler ve ailesi tarafindan. Mutlulugunuza kastetmiyor, bile bile huzurunuzu kacirmak icin ugrasmiyorlarsa ben esinin ailesinde hata gormuyorum. Herkesin huyu suyu, duygulari, beklentileri farkli. Demek ki sen de onlarin beklentilerini karsilayamamissin ki isinmamislar, belki sevmemisler.

Burda gelin-kayinvalide arasinda en ufak mesele gecse, hemen mesafe koy, arama, gorusme filan denir. Senin esinin ailesi de kendilerince bir sebepten bu yolu secmisler demek ki. Alisip onlari bu sekilde kabul etmen gerekir.

Benim cikardigim ozet, esinin ailesi sana ve ailene isinamamis, uzak ve ilgisiz durmayi tercih etmisler.
Boyle seylerin tek tarafli olmadigini dusunuyorum, onlara sorsak elbet bir nedenleri vardir.

Bence zorlamaya ya da alinip beklenti icine girmeye gerek yok. Bu kadar ilgi beklemeyi ben de yanlis buluyorum. Senin aileni bayramda aramamislar demissin. Senin ailen onlari aramis mi? Erkek ailelerinden asiri bir beklenti icine girildigini goruyorum ben gelinler ve ailesi tarafindan. Mutlulugunuza kastetmiyor, bile bile huzurunuzu kacirmak icin ugrasmiyorlarsa ben esinin ailesinde hata gormuyorum. Herkesin huyu suyu, duygulari, beklentileri farkli. Demek ki sen de onlarin beklentilerini karsilayamamissin ki isinmamislar, belki sevmemisler.

Burda gelin-kayinvalide arasinda en ufak mesele gecse, hemen mesafe koy, arama, gorusme filan denir. Senin esinin ailesi de kendilerince bir sebepten bu yolu secmisler demek ki. Alisip onlari bu sekilde kabul etmen gerekir.

Esimin ailesi bana isinamadi ve sevmediler evet. Ama bunun icin hic caba da sarfetmediler. Senin ailen onlari aramismi demissin yukarda bi yerde de yazdim.her bayram ve kandilde aradi annem. Beni sevmediler benimsemediler ve benimsemiycekler
kendince hakli sebepleri de memleketlileri olmamam ya da kendileri gibi bulmamalari beni.kimse yazdigimi yanlis anlamasin ama okumuş olmam bile onlara batti.
Biz herkesi kendi ailemiz gibi saniyoruz.belliki sizin de seviyeli bi aileniz var ve bu tip insanlarla muhatap olmamissiniz. Yasayana kadar ben de her insanla anlasilabilecegini saniyordum ama insan yasayinca anliyor.

Son düzenleme:
aahhh kizlar ah... sizin yasadiklarinizi bende yasiyorum :( herkezi kendi ailem gibi sandim .. Benim icin esimin ailesi kültür soku yasadim. Cok yaprandim.. Cok bunaldim.. Darladim.. Nefes alamiyorum artik.. Cok yipradilar beni..

Back
X