düşüncesiz annelere sinir oluyorum

moonquin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2010
251
7
46
41
Manisa
bazı anneler var, çocukları hasta olduğu halde bebklerden sakınmıyorlar, o çocuklar aa bebek diyip şapur şupur öpüyor, annede öyle bakıyor...uyarsan bir türlü uyarmasan bir... ne kadaar düşüncesiz anneler var...bebeğimin burnuda akmaya başladı ya.... offfffff

aynen canım,bebeğim 3 aylıkken misafir geldi bize oğlu su çiçeği olmuş.geçmek üzere artık bulaşmaz dedi doktor diyor kadın.çocuk ta oğlumu öpmeye çalışmaz mı,çıldırmak üzereydim.en sonunda oğlumu odasına götürüp kapıyı kapadım,telsizi yanıma aldım uyanırsa gider bakarım diye.çocuk gidene kadar elim yüreğimdeydi hep.çocuğun su çiçeği olduğunu biliyorsun da ne diye tam olarak geçmeden bir bebeğin yanına geliyorsun...gittikten sonra ne dualar etmiştim inşallah bulaşmamıştır diye.çok şükür Allah a ki bulaşmamış,şimdi iyiyiz.bazı insanlara düşünceli olma eğitimi şart...

dün komşum geldi, ardına 5 yaşındaki kızı... kızın daha 2 gün önce ateşi 39a çıkmış acile götürmüşler.. deli oldum benim bebeğimin yanından ayrılmadı öptü hep...

dün komşum geldi, ardına 5 yaşındaki kızı... kızın daha 2 gün önce ateşi 39a çıkmış acile götürmüşler.. deli oldum benim bebeğimin yanından ayrılmadı öptü hep...

bu ne düşüncesizlik...bu ne vurdum duymazlık yaaaa....sen de uyarsaydın canım benim...mutlaka uyarmışsındır,ama biraz sert çıkışsaydın...özellikle minik kızın annesine....aaa...öyle şey mi olur...kızdım ben burada..sen nasıl oldun kimbilir....üffffffffffffff....

anlayışlı olmak görgülü olmak büyük bir nimet... çocukalr dışardan gelir eller yıkandımı yıkanmadımı bilmem bebeğe saldırırlar, öperler, bebek çok huysuz şimdi ağlar rahat bırakın hadi diyorum ama nafile annede öyle bakar... öksürürler hapşururlar aynı odada ağzını kapat demez annesi... anneden gelir herşey ya.. bi toplumu eğitmek istiyorsan önce anneyi eğit, aslında çocuk sahibi olmadan önce devlet zorunlu annelikdersi falan verse ya :D :52:

benm kaynpederm bıgün burnu akıyor elınde koca selpak paketi oğlumda daha 2 aylık baba sen hastamısn dedım yoo değilim arada akıyo burnum dıyo ama tıksrmalar devam.oğlumun dıbınden ayrılmadı nasıl sınır olmuştum yaa:95:

ya bende sinir oluyorum bu dusuncesizliklere
Allahtan benim gorumcem cok katidir cocuk dedigin oturucak yerinde der,
ama benimde komsumun bi kizi var gecen gun oturmaya geldiler biraz hazirlik yapmistim,
cocuk sehpanin yaninda dururken bi hapsurmazmi hazirladiklarimin ustune hic bisey diyemedim sastim kaldim.benimde bebegim olucak yakinda ben boyle seylere izin veremem,cok tedirgin olurum,
ya boyle seyleri kinayanin basina da gelirmis ama sevmiyorum iste,

çocuk olsa keşke bebeğim daha 1 aylık fanaldı çok sevdiğim bi arkadaşım geldi kapıdan girer girmez 'eh bende biraz hastayım' dedi.. bende hiç tutmadım kendimi direk 'aslında hastaları eve almıyoruz ama sen yabancı değilsin' dedim..kucağına da vermedim.. sanırım biraz bozuldu ama bozulan bozulsun kardeşim çocuğumun sağlığından önemli mi?
birde eğer çocuğumu elini yıkamadan kucağına almaya çalışanlara da direk soruyorum elini yıkadın mı diye.. çok şükür genelde gerek kalmıyor arkadaşlarım ya da eşleri hemen birbirlerine hatırlatıyorlar.. siz de sakınmayın lafınızı arkadaşım beğenmeyen gelmesin çocuğumdan önemli mi?

hanımlar ya maşallah çok titizsiniz siz ben pek böyle şeylere dikkat etmem şu ara bende eşimde gribiz ama çok şükür bebeğimiz iyi birde öyle amam başkalarının kucağına vermiyim hastalık kapar falanda demem. ne kadar kollarsan okadar hasta olur çocuk ben buna inanırım.ama kendim hastaykende başkasının bebeğini çocuğunuu alıyım seviyim istemem bu gerçekten düşüncesizlik. ben bu konuda rahatım ama herkes benim kadar rahat olmayabilir bu herkesin kendi tercihi saygılı olmak lazım.
ben en çok bebeklerin yanında sigara içenlere kızıyorum heleki bir anne bebeğinin yanında sigara içiyorsa artık iyice deli oluyorum...bu nasıl annelik bu nasıl vicdansızlık insan kendi bebeğini nasıl kendi elleriyle zehirler ya aklım almıyor.bunun anlaşılacak hiç bir tarafı yok sigara içen anneleeri ve anne adaylarını kınıyorum ve sinirrr oluyorum özellikle bişe olmaz yaaa diyenlere dahada sinir oluyorum:84:

siz şanslısınız ben bu konuda ablamla aram acıldı kendısı 4 5 sokak ötemde oturuyo ıkıncıye hamıle yeğnımde yanı kızı okula basladı bu sene idrar yolunda ıltıhap cıkmıs teyzecım ellerımı ıyı yıkadınmı dedım kötü oldum yuksek atesı vardı gripti açelyayı kucağına istedi vermedim teyzecım iyles seversın dedım bır senınmı cocuğun var sımarıklık bu dedı ağladım o gıdınce sınırıme esım ıkı saat tesellı ettı ama kızan kızabılır bide gunluk yoğurt mayalıyorum dıye katı gıdaya gectık hazır asla vermem 1 yasına kadar ayrı yapıcam herseyını dedım dıye dalga gectıler arkadaslarıyla sıze yapan hic olmassa el benım öz ablam bunları yapıyor

bende sizin gibi ayni dertten muzdaribim arkadaslar,ben öyle cok titiz aman ellemeyin aman dokunmayin bi annede degilim oglumu birakirim emeklesin kire cöpede ellesin ki bagisiklik kazansin ama bi cocuk göz göre görede hasta edilmez ki ya:19:en son kayinpederim hastaydi ogluma sarilip duruyo bide eline düdük almis bi kendi agzina bi ogluma:27:cildiricam baba sen hasta degilmisin dedim ee iste yok biraz burnum akiyo falanda neyse iki gün sonra yavrum hasta oldu hemde nasil tam dogum gününe hasta soktuk cocugu :43:inledi yavrum geceleri.Sonra bi komsum var maasallah biri 5 biri 2 yasinda iki oglu var hep hastalar :44:o istedigi zaman bana benim oglum daha 1 yasinda iteler kakalar öper hic bisey demez ben yeri gelince tabiki müdehale ediyorum söylüyorum ama bu benim degil annenin görevi degilmi insan sinir oluyor gecenlerde ben ugradim iki dakka oglumda dis cikariyor o yuzden burnu falan akiyodu ama hasta degil aman allahim demesinmi kücük oglunu sünnet ettiricekmiste hastalik bulasmasinmis:63:bende senin cocuklarin hic duzelmedi ki oglum hastaysa bile kesin sizden bulasmistir dedim aldim oglusumu geldim:57:

kayınvalıdem 10 gundur hasta grıp balgam sokuyor,burnu akıyor.oksuruyor sureklı.doktora gıt dedıgım halde gıtmıyor.e yerı gelnce ver ben mamasını verıyım ben altını alıyım.ver bıraz sevıyım dıyor.yuzune oksurmemeye calsııyorum dıyor.hay allahım zaten bulundugu odada hasta olan kkımsenın oksurmmeesı hapsırmaması gerekıyormus havada kalıyormus mıkrop.doktor ona da dedı yuzune.hala gıtmıyor.ayrı evde olsak neyse.evımız soguk dıye ısınana kadar burdayız poff :47:

bende bu konuda rahatım cocugunuzu nekadar sakınırsanız sakının iyice hasta oluyorlar. benım eltım kızı dogunca benim kızıma elleme dokunma kızım hasta olmadıgı halde battanıyesıne bıle dokundurmazdı yapma ravza dokunma ravza benım kızımda ınadına yapma dedıkce sevmeye kalkıyordu ki cocuk bu sevecek ben sabır dıyorum sesımı cıkarmıyorum .sonunda delendım bırgun aaa yete:22:r cocuk bisey yapmıyor sen battanıyesıne bıle dokundugunda yapma dıyorsun cok kıymetlıyse cocugun cam fanusa koy sakla dedım ben cocugumu ezdırmem deım:20: bıra azaltı yapmaları dokunma demelerı neyse ben dogum yaptım ogluma bunun kızda 8aylık oldu oglumun battanıyesınım ustune yatıyor üstelık gripli kızını bıze cıkartıyordu hanı sen cok hasastın hanı yazık onlar cok kucuktu benım cocguma gelınce neden titiz degılsın:19: bunlar buyuduler bıraz benım oglan 1yasında onunkı 2yasına gırecek benım oglumun emzıgını emıyor sulugundan su içiyor bakıyorum gormezden gelıyor benımoglanı katırıyor yere düşürüyor kızı bısey demıyor ee dedım simdi buda cocuk ben nedeyeyim yapma etme desem anlıcakmı ben canını yakmadıgı halde seslenmem :19:benım cocugum daha antibiyotik kullanmadı maşallah onunki kaçkez kullandı:57: dünyada birtek kendinde cocuk varmış gibi olam annelere sinir oluyorum

bende bu konuda rahatım cocugunuzu nekadar sakınırsanız sakının iyice hasta oluyorlar. benım eltım kızı dogunca benim kızıma elleme dokunma kızım hasta olmadıgı halde battanıyesıne bıle dokundurmazdı yapma ravza dokunma ravza benım kızımda ınadına yapma dedıkce sevmeye kalkıyordu ki cocuk bu sevecek ben sabır dıyorum sesımı cıkarmıyorum .sonunda delendım bırgun aaa yete:22:r cocuk bisey yapmıyor sen battanıyesıne bıle dokundugunda yapma dıyorsun cok kıymetlıyse cocugun cam fanusa koy sakla dedım ben cocugumu ezdırmem deım:20: bıra azaltı yapmaları dokunma demelerı neyse ben dogum yaptım ogluma bunun kızda 8aylık oldu oglumun battanıyesınım ustune yatıyor üstelık gripli kızını bıze cıkartıyordu hanı sen cok hasastın hanı yazık onlar cok kucuktu benım cocguma gelınce neden titiz degılsın:19: bunlar buyuduler bıraz benım oglan 1yasında onunkı 2yasına gırecek benım oglumun emzıgını emıyor sulugundan su içiyor bakıyorum gormezden gelıyor benımoglanı katırıyor yere düşürüyor kızı bısey demıyor ee dedım simdi buda cocuk ben nedeyeyim yapma etme desem anlıcakmı ben canını yakmadıgı halde seslenmem :19:benım cocugum daha antibiyotik kullanmadı maşallah onunki kaçkez kullandı:57: dünyada birtek kendinde cocuk varmış gibi olam annelere sinir oluyorum

canım demek istedığını anlıyorum fazlası sacma tabıkı ama bu senın dedığın konuda haklısın kendı davanda ama sadece surdakı sözünü bazı ınsanlardan duyuyorum koruyonun cocouğu daha hasta olur dıye bişy yok gripli yeğnim geldı kızımın ellerını öptü ablam kızıyo dıye bır uyarım ıkı uyardım afedresın ama 5 aylık kızım grip oldu ıyımı oldu ben kızımı gaz ılacı vermeden buyuttum antıbıyotık kullandık 1 hafta ben dıkat edığım annelık görevımı yapımde gelen allahtan gelsın varsın

bebeğimi öpüp sevecek kişi hasta değilse öpüp sevebilir, buna hiçbirşey demem, ama neden durduk yere de çocuğumu hasta edeyim?? ne diye benim bebeğimin burnu aksın ateşi çıksın? ne diye ilaç kullansın yazık günah değil mi? kusura bakma ama sana katılmıyorum...

ben de kesinlikle çok katıyım bu konuda.
kim olursa olsun hiç lafımı esirgemem.
oğlumu doğurdum eve geldik.annemler falan var.babam da gelicek başka bir şehirden.efendim benim amca beyfendiler de gelmek istiyorlarmış mış.ama biraz hastaymışlar mış mış.madem hastasınız yatın evinizde iyileşin ne geliyorsunuz ben mi bakıcam size.ayyy uyuz olmuştum.açıkça hastaysanız gelmeyin demiştim:))
mesela ablam falan bir araya geliceksek çocuklarının hasta olduğunu söylemez.çünkü o ortama oğlumu sokmam.bir gideriz anamm bunlar hapşırır tıksırır sinir olurum ama söylerim söyleyeceğimi.o hiç dikkat etmez böyle şeylere.çocukları da sürekli hastadır.5 aylık bebeği bile sürekli hasta yazık valla 5 ayda 500 kere hasta olmuştur.benim oğlum hemen hemen hiç antibiyotik kullanmadı ama ablamın çocuklarının kullandığı antibiyotik ve ilacın haddi hesabı yok.
çocuklarım konusunda bu titizliğim devam edicek.kim ne derse desin nasıl sinir olursa olsun umrumda değil.çok da faydasını görüyorum inşallah böyle devam ederiz.

arkadsım yanlış anlamayın benım görüşüm .sizin için gecerli degil belkıde cocuklarınız buyuyunce anlarsınız benı. cunkü eltım kızı dogdugunda dokunma elleme parktan geldın battanıyesını elleme dıyor kı kızım elını yıkadı bana kızıyordu kızına bısey demıyorsun dıye ben cocuguma dokunma dıyorum inadına dokunuyor du, napayım ben simdi agzının üstüne ikitane cakayımmı dedım onumu istıyorsun:57: ben kızımı ezdırmem dedım siz nasılki bırıne kızıp yazmışsınız bende bırıne kızıp yazdım :) kızımın cepesinden bakıyorum duruma benım küçük oglumda var kızım okula gıdıyor gripte oluyor hatta suan gırıp ama ben oglumu sakınamam düşünsenize ablası sevmeye kalkıyor elleme hastasınnn:14: o zaten içten kıskanıyor bırkere kızım kardesin cok küçük yanına fazla yaklasma hastasın dedım cocugun tepesınden ınmedı iyice yapıstı.eltıme gelınce kendı küçükken sakındı neoldu hasta olmadımı oldu o sakındı evden cıkmadı oturdu gene hasta oldu benım oglum dahaaz hasta oldu onun kızına gore galıba bagısıklık sistemi güçlendi simdi oda sakınmıyor . benim kızımı yapma etme elleme hapsurma hastasın cekıl diye ezip cocugumu bastırdıgına inanınki pişman hata yaptım fazla üstüne düştüm diyor :20:cünkü cocuklar oynamak istiyorlar.şimdi o benim durumuma düştü kendi kızı buyudu benım oglan küçük oda sakınmıyor kendınemı muslumansın dıkkatet madem dedım bakıyor saskın saskın biz bu konuda cok tartıştık eltımle sımdı onun laflarını ona bırer bırer yedırıyorum sakayla karısık :23:hala aynı fıkırdeyım tecrübeyle sabittir... haaa hasta olmasın onlar melek uzuluyoruz ama kalp kırmaya ortamı germeye karsındaki cocugun cüzamlı gibi elleme dokunma demekle olmuyor oda cocuk sonuçta bızım doktorumuz kızınız eve mıkrop getırecek kucukte hasta olacak ama o okula gıderken bagısıklık sıstemı güçlü olacak dedi.offff neyazdım ama:53: insallah anlata bılmışımdır nedemek istedigimi bebişlerınız buyuyunce o annelerıde anlarsınız :)

ne demek istediğini anlıyorum, ama 5 aylık bebekte hasta edilmezki göz göre, ki benim oğlum çok huysuz devamlı mızmızlanyr zaten yeterince sabır gösteriyorum birde hasta olsa iyice...düşünemyrm, Allah muhafaza... 1 yaşını doldursa bende daha rahat olurdum belki ama şimdi çok küçük...

Back
X