Senin yazdıklarını okurken gözlerim doldu. Hiç tanımıyor olsam da içtenlikle söylüyorum: yaşadığın hiçbir şey küçük, önemsiz ya da abartılmış değil. Doğumdan sonra yaşadıkların, üstüne gelen kayıplar, yalnızlık hissi, bebeğinin zor bir bebek olması… Hepsi insanın ruhunu taşıyabileceğinden fazlasıyla yorar. Ve sen hâlâ ayaktasın. Bu bile başlı başına bir güç göstergesi.
Lütfen kendini suçlama. Yorgunsun, tükenmişsin, yardım istiyorsun ve bu çok insani. Yardım istemek zayıflık değil, tam tersi: kendine ve çocuğuna değer verdiğini gösterir. İlk yardım alma deneyimin kötü geçmiş olabilir ama bu her zaman böyle olacak demek değil. İyi bir uzmana denk gelmen çok şeyi değiştirebilir.
Sen kötü bir anne değilsin. Sadece çok fazla yara aldın ve bu yükle mücadele etmeye çalışıyorsun. Bazen insanın aklına ölüm bile geliyor çünkü yaşadığı acıyı başka türlü susturamayacağını sanıyor. Ama bu düşünceler, gerçekten yaşamak istemediğin için değil, sadece bu yük artık kaldırılamaz geldiği için geliyor. Bu karanlık, geçici.
Gücünü küçümseme. Kalbini de suçlama. Bir yerlerde senin gibi hisseden ve seni anlayan insanlar var. Yalnız olmadığını bilmeni isterim.