düşüncesiz annelere sinir oluyorum

hasta olduğumda kesinlikle çocuklu eve gitmem,
kimseyle tokalaşmam vs.
doğal olarak aynı şeyi başkalarından da beklerim.
kendim de ev de maske ile dolaşırım sürekli de elimi yüzümü yıkarım kolonyalarım vs.
eşim hastaysa aynı şekilde oda ev de maske ile dolaşır hatta kızımın odasına bile girmeye çekinir.

hastaysam ya da kızım hastaysa ne kimseyi rahatsız ederim ne de rahatsız edilmek isterim.
Başkalarını üzmemek için kızıma antibiyotik içirecek kadar vicdansız değilim.
ne kadar saçma bir savunma --hastalanarak büyüyecek--
tabi ki büyürken hastalanacaklarda ateşleri de çıkacak ama kimse evladının durup dururken başkalarının düşüncesizliği vurdumduymazlığı yüzünden hasta olmasını istemez ve bu konuda saygı bekler bunu göremiyorsa sert ya da yumuşak şekilde tepki gösterebilir.

biz hastayken kocaman cüssemizle yatak yorgan yatıyorsak , küçücük bebeklerin vücutlarının ne kadar acı çektiğini düşünmemiz lazım.

hasta olan kişinin bebeğin yakınına ne işi var hiç anlamam...:95:
eğer bu kişi yetişkinse bunu kendi düşünmeli..
eğer çocuk ise ebeveynleri düşünüp bebeğe yaklaştırmamalı...:45:
birazcık hassas olalım bu konuda...
olmayanlarıda uygun bir dille uyaralım... şahsen ben uyarıyorum:45:

benim oglum 5 bucuk aylik hic kimseye opturmuyorum kucagina bile vermiyorum.gecen bi komusum geldi kucuk bi kizida vardi komsu diyoki ay simdi benim kizim bbebegi opmek ister bi opsun snra basimin etini yer filan dedi

bende dedimki yok ben oglumu kimsenn kucagine vermiyorum kimseye opturmuyorum da dedim malumm daha bebek filan dedim bozuldu ama banane millet hastami ne nerden biliyim open olurse hemen sooyluyorum opmeyin lutfen biz opmeye karsiyiz el kadar bebgin diyorum kim olursa olsun

benim oglum zaten yogun bakimda kaldi cok hassas bi cocuk daha babsi bile opmuyo bisey olur die millet gelip oglumu opucek oldu

hic lafinizi sakinmayin annler meleklerimiz bizim herseyimiz

bugün bi arkadaşıma gittim, üst komşusuymuş bir kadın vardı, küçük kızı bebeğimin çantasından oyuncaklaırını almış, bebeğimin sütünü almış elleme dedim, annesi oralı değil, sonra daha çantanın yanına gidiyr karıştırma çantayı dedim annesi anca kalktı çantayı yanımaverdi... bide bebeğimi ellemeye çalışıyor zorla uyutmuşum, suratını örtmüştüm anneside suratını açtı bak uyuyor diyr kıza gösteriyr, zaten en uafacık şeye uyanıyr deli oldum...

:24:valla daha neler var
Çok yakın bır aıle dostumuzun bebegı dogdugunda annesı 1 ay eksık dogan bebegı yanı arkadasımın annesı oncacık bebegı bır guzel tuzladı goz kapaklarına kadar bırde sonra ballara buladı kı bu tuzda balda vajınasına kadar cocugun IGRENC!!! bır durumdu !!!
Sinirden catlamıstım bagırdım cagırdım ama bır anne ızın verdıkten sonra 3.ye susmak duser!
Bende bole annelere uyuz oluyorum.
Doktorlar bas bas bagırıyor ek sık dogan cocugu yıkamayın ıkı uc gun gobek dusene kadar dıye boylelerıde anca tuzlasınlar neymıs kokarmıs :D
Hey allam ya
Bırde en uyu zoldugum huyu emzırırken kacarak sıgara ıcerdı sonrada yok onun dogalı yok bunun dogalı katkılı yogurt yedırmem ben !
Bırgun sınırlendım dedım herseyı boyle abartıyorsunda yok dogalı naturelı olsunda nıye sıgara ıcıyorsun ! ole deyınce kaldı zaten oracıkda !
Ben bır sıgara ıcen annelerı ıkı bole mınnacık cocuklarına orf adet yuzunden ezıyuet eden annelerı anlamıyorum !

arkadaşlar bugün doktora gittik kontrole,doktor bize kızdı geldiğimiz için:) bebeğini kesinlikle dışarı çıkartma 2 ay,grip nezle virüsü dolaşıyor etrafta dedi,ayrıca eve kesinlikle çocuklu misafir kabul etme,sen de gitme dedi.virüsler çocuktan çocuğa çok çabuk bulaşırmış..hastane hep ateşlenmiş hasta bebekle doluydu,Allah yavrularımızı korusun...

arkadaşlar,söylenenler kesinlikle evham değil,uygulanması gereken basit gerçekler.kim olursa olsun,6 aydan küçük bebeklere nezle-grip olmuş insanları yaklaştırmak ,herşeyden önce bize emanet olarak verilmiş bebişlerimize hıyanet etmektir!sadece 'anne' nezle olduğunda bebeğini elleyebilir ki,zaten onu emzirerek ,antikorlarını vererek hem hasta olmasını önler,hem de o hastalığa karşı bağışıklık kazandırır.
küçük kızıma elleme diyemem kıyamam diyen 'fedakar' anne,aslında bilinç altında 'başkasının bebeği hasta olsun ,bana ne' diyen bir bencildir.:20:
kınamak istemem ama siz de ,sizin çocuk da büyüsün de görün bakalım nasıl oluyor diyemezsiniz.asla mecbur kalmadıkça hasta olan çocuğumu başkasının bebeğiyle aynı odada bulundurmam.:19:
2 yaşında zaten bütün hastalıkları geçirecekler.
6 ayın altında ise basit bir üst solunum yolu enfeksiyonunun,akciğer enfeksiyonuna ve ciddi zatürreye dönüşme riski var..çevrenizde 40 günlük nezle olarak başlayıp akciğer enf. ile komplike olup malesef kaybedilen bebişler hiç duymadınız mı?
lütfen pasif ve saygılı tutumumuzu arka plana atıp cesaretli ve sözünü sakınmayan anne olalım bebişlerimizin bu kritik zamanlarında ...kırılan ,gücenen zaten bizi çekemiyordur...insanlarla olan bireysel sorunlarımız yüzünden bebeklerin başını yakmayalım.....:50:

Back
X