Düşüncesiz insanlar ....

poyrazya

Kocasının Bebeği
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2010
2.119
463
323
İstanbul
Selam arkadaşlar. Bugünlerde beni üzen bir dersim var ve sizinle paylaşmak istedim. Malesef çocuğum olmuyor. Tam 1 senedir laparoskopi, histereskopi, 2 negatif tüp bebek denemesi derken; sinirlerim alt üst oldu. Allah tüm isteyenleri çocuk sahibi yapsın. Gerçekten tüp bebek süreci çok zor bir süreç. Yaşamayan bilemez. Hem maddi hem manevi olarak yıpratıyor insanı. Bir de bunların üstüne , her girdiğim ortamda çocuk mevzusu açılıyor. Kimse demiyor ki bu kız daha yeni çıktı bu süreçlerden, üzülür demiyorlar. Ne zaman yeniden deneyeceksiniz diyorlar. Ben şuan düşünmüyorum diyorum. Bu seferde peşini bırakmayın, biran evvel başka Dr a gidin falan diyorlar. Ben hiçbirinin umurunda değilim. Hepsi çocuk derdinde. Benim hem ruh hem de beden sağlığımı düşünen yok. Ben bu insanların çenesini nasıl kapatacağım diye günlerdir düşünüyorum. Sizce onlara nasıl cevap vermeliyim ?

Selam arkadaşlar. Bugünlerde beni üzen bir dersim var ve sizinle paylaşmak istedim. Malesef çocuğum olmuyor. Tam 1 senedir laparoskopi, histereskopi, 2 negatif tüp bebek denemesi derken; sinirlerim alt üst oldu. Allah tüm isteyenleri çocuk sahibi yapsın. Gerçekten tüp bebek süreci çok zor bir süreç. Yaşamayan bilemez. Hem maddi hem manevi olarak yıpratıyor insanı. Bir de bunların üstüne , her girdiğim ortamda çocuk mevzusu açılıyor. Kimse demiyor ki bu kız daha yeni çıktı bu süreçlerden, üzülür demiyorlar. Ne zaman yeniden deneyeceksiniz diyorlar. Ben şuan düşünmüyorum diyorum. Bu seferde peşini bırakmayın, biran evvel başka Dr a gidin falan diyorlar. Ben hiçbirinin umurunda değilim. Hepsi çocuk derdinde. Benim hem ruh hem de beden sağlığımı düşünen yok. Ben bu insanların çenesini nasıl kapatacağım diye günlerdir düşünüyorum. Sizce onlara nasıl cevap vermeliyim ?
Allah hayırlısını versin
Olunca s söyleyeceğim zaten diyin vadesi var diyin
Bizm çocuk nazlı biraz diyin
biraz inatçı diyin

Durumu bilmeyenlere anlatma bence her bilen sorar. Bilenlere de açıkça şöyle belli ki art niyet yok sana pes etme devam et dene demek istiyorlar ama sen hassas bir süreçtesin. İnsan böyle durumlarda ne diyeceğini şaşırıyor gerçekten hiç bilmezden gelsen açmasan konuyu umursamamış gibi görünmek istemez sorsalar bak kırılmışsınız.

Açık açık kusura bakmayın ama zaten zor bir süreçteyim lütfen soru sormayın psikolojim gittikçe bozuluyor deyin anlayış gösterirler elbet

Anlayışsız melehatlarda çıkacaktır illaki onları da bı güzel tersleyin.

Hayırlı çocuklar nasip etsin inşallah Allah size

En başından soylemeyecektin. Bizim toplumu bilmiyor muydun? Birine kızarsın diğerini terslersin, öbürüne aciklarsin da hepsinin agzini kapatamazsin. Kendi kendine söylenenlere kulak tikayacaksin mecburen ya da katlanacaksin bu muhabbetlere.

Tüm bu süreçlerinizden neden insanlara bahsediyorsunuz kime ne yani eşinle senin özelin.henüz düşünmüyorum de geç millete ne.
Çocuk soran insanlardan bunaldığım için söyledim. Tüp bebek yaptık tutmadı dedim artık yakamı bıraksınlar da sormasınlar diye

Durumu bilmeyenlere anlatma bence her bilen sorar. Bilenlere de açıkça şöyle belli ki art niyet yok sana pes etme devam et dene demek istiyorlar ama sen hassas bir süreçtesin. İnsan böyle durumlarda ne diyeceğini şaşırıyor gerçekten hiç bilmezden gelsen açmasan konuyu umursamamış gibi görünmek istemez sorsalar bak kırılmışsınız.

Açık açık kusura bakmayın ama zaten zor bir süreçteyim lütfen soru sormayın psikolojim gittikçe bozuluyor deyin anlayış gösterirler elbet

Anlayışsız melehatlarda çıkacaktır illaki onları da bı güzel tersleyin.

Hayırlı çocuklar nasip etsin inşallah Allah size
Çok teşekkür ederim

hatayı sen milletle dertleşmeye kalkarak yapmışsın :( ne histereskopi olduğumu ne aşılama denediğimizi ne tüp bebeği bir kişiye bile anlatmadım. çünkü düşük yaptığımı anlattığımda bir daha tek insana tek bir dert anlatılmayacağını anlamıştım. ne zamanki hamilelik oldu tüp bebekle o zaman sadece kendi aileme söyledim böyle böyle daha önce aşılama denemiştik olmadı bu da tüp bebekle oldu diye.

bundan sonrası zor , olmayan birini görünce direk insanın aklına çocuk konusu geliyor bence... inş en kısa sürede tekrar tedaviye gerek kalmadan gelir bebeğin sağlıkla

en basında hata yapmıssınız
tüp bebek tedavısı gordugunuzu kımseye soylemeyecektınız
ben de aynı durumdayım
yakın cevremden kıms ebılmez

Ben doğumun da kader olduğuna,değiştirilemiyeceğine inananlardanım.demek ki zamanı var sabredin siz yine.böyle konuşan insanlara da artık düşünmüyorum diye geçiştiriyorum.cevap vermeyin bence anlatmayın tedavinizi de.destek olmaktan çok köstek olunuyor moral kalmıyor

en basında hata yapmıssınız
tüp bebek tedavısı gordugunuzu kımseye soylemeyecektınız
ben de aynı durumdayım
yakın cevremden kıms ebılmez
Ne güzel, siz saklayabilmişsiniz. Ben düşünemedim. 6 senelik evliyim. İnsanların çocuk demesinden sıkılmıştım artık. Söyledim ama söylemek de çare olmadı.

En başta millete anlatarak hatayı yapmışsın birdahakine cemkir bence size ne hayırdır ? De sormazlar

sanırım 2117 yılına da gelsek bu konular açılmaya devam edecek burada. bizim milletin huyu bu. bence takmamaya çalışın.

Eşimle çocuk sahibi olmaya karar verdiğimizde 1 yıl korunmasız ilişkimiz olmasına rağmen çocuk sahibi olamadık. Sonraki yıl ise her ikimiz de doktor kontrollerinden geçtik. Çeşitli tetkikler, eşimin varikosel ameliyatı, ameliyat sonrası ilaç tedavisi ile geçti. İnsanların düşüncesiz konuşmalarını asla kaldıramayacağım için hiç kimseyle ama hiç kimseyle paylaşmadım durumumu. Çocuk sorusuna da 'henüz düşünmüyoruz' şeklinde cevap verdik. 'Elbet bir gün çocuğum olacaktır, olmazsa da nasip değildir, artık bunu çok da dert etmezsem daha hayırlı olacak sanki' dediğimde ise hamile kaldım. En kısa zamanda sizin de kucağınıza sağ selim almanızı dilerim.

Hiçbirşeyini anlatma kimseye Süreçten bahsetme herkese konuşmak kolay vardır zamanı bekliyoruz de yeter biliyorum hiç susmazlar ama birşey anlatmamak tek çare çünkü anlatsanda anlamayacaklar

Insanlar kotu niyetle sormuyorlar, sonucta sizi dusunduklerini saniyorlar, ilgileniyorlar. 'milletin cenesini nasil kapatirim' diye bir soru sormaniz cok hos olmamis bence.
Sahsen acik sozlu olmanin en cok kazandirdigina inaniyorum. Acik acik 'bu sorular beni biraz uzuyor, elbette istiyoruz, ama lutfen boyle sorularla beni uzmeyin. insallah hamile kalabilirim bir gun, emin olun hepinize verecegim mujdeyi o gun, ama lutfen daha cok uzmeyin beni boyle sorular sorarak.' diyin cikin, isin ozu sonucta bu galiba.

Cogunun derdi cocukta degil emin ol, sirf konusmak olsun veya sirf biraz daha acitmak olsun...seni dusunen ztn konuyu acmaz.. sen sanki napicani bilmiyosunda akil veriyolar..Allahim her isteyene sanada tez vakitte saglicakla versin

Ne güzel, siz saklayabilmişsiniz. Ben düşünemedim. 6 senelik evliyim. İnsanların çocuk demesinden sıkılmıştım artık. Söyledim ama söylemek de çare olmadı.
Aslında sakladım ama
O gün yazmadım da ; saklasan da aynı sorunlar var bende de
Sadece insanlar acıyarak değil sasırarak bakıyorlar
Aaa bak sen simdi cocuk isteömiyprsun ileride hiç olmaz diyorlar:)
Yasın geciyor düşünsen iyi
Olur bak cocuk sana anne yerine anneanne diyecek diyorlar:)
Kardesimin bebeği oldu bir ay evvel
Aaa kardesinden önce senden beklıyorduk bari o bitane daha yapsın da onu da sen büyüt senin harekete gececeğin yok diyorlar
Bazısı da diyor ki; gözünü karart bir gece korunma olur nasılsa artık sen de dogurursun
Bir kere hastaneye gtmiştim grip için, bi tanıdık gördü ayyyy insallah gebe oldugun için gelmişsindir dedi
Cocuk sevmiyorım ben dedim
Sen zaten becerip de bi tane cocuk yapamadın kac senedir dediler
Bazen üzülüyorum , bazen o insanlara acıyorum
Ne diyebilirim ki?

Back
X