• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşüncesiz insanlar ....

Selam arkadaşlar. Bugünlerde beni üzen bir dersim var ve sizinle paylaşmak istedim. Malesef çocuğum olmuyor. Tam 1 senedir laparoskopi, histereskopi, 2 negatif tüp bebek denemesi derken; sinirlerim alt üst oldu. Allah tüm isteyenleri çocuk sahibi yapsın. Gerçekten tüp bebek süreci çok zor bir süreç. Yaşamayan bilemez. Hem maddi hem manevi olarak yıpratıyor insanı. Bir de bunların üstüne , her girdiğim ortamda çocuk mevzusu açılıyor. Kimse demiyor ki bu kız daha yeni çıktı bu süreçlerden, üzülür demiyorlar. Ne zaman yeniden deneyeceksiniz diyorlar. Ben şuan düşünmüyorum diyorum. Bu seferde peşini bırakmayın, biran evvel başka Dr a gidin falan diyorlar. Ben hiçbirinin umurunda değilim. Hepsi çocuk derdinde. Benim hem ruh hem de beden sağlığımı düşünen yok. Ben bu insanların çenesini nasıl kapatacağım diye günlerdir düşünüyorum. Sizce onlara nasıl cevap vermeliyim ?
Yeni bir arkadaş ortamı edinin çocuk mevzusundan benzetmeyin düşünmüyorum diyin geçin .

Seni çok iyi anlıyorum canım. Hatırlarsın beni beraber beklemiştik transfer sonrasını :). Ama olmadı nasip değilmiş :KK43: Üzme tatlı canını. ben de yaşıyorum aynı sıkıntıları. Sadece kendi ailem ve kardeşlerim biliyor...Soranlara düşünmüyorum diyorum. Bir de doktora yaptığım için, zaten doktora yapıyorum yoğunum diyebiliyorum. Bir nevi bahanem hazır. Ama bitecek yakında tabi...İnsanlar sormasa bile bazen anlıyorlar...Çünkü aradan 3 sene geçince anormal karşılıyorlar hele de yaşımız büyükse...Misafirliğe bir yakınımız gelmişti. Bu konulardan falan konu açılmadan aynen şöyle dedi: Bir akrabamızın çocuğu olmuyordu, 20 sene bekledi, sonra şurdaki hocaya gittiler, okudu üfledi çocuğu oldu diye :))). Düşün artık konusu geçmedi, ben dert yanmadım olmuyor diye...Durup dururken dedi. Anlayamadım neden bunları söylediğini. Durumumu duymuş olamaz da çok yakın değiliz çünkü...İşte kafasından çocuğum olmadığına kanaat getirip kendince iyilik yaptı..Allah benim gibi çocuk bekleyen herkese sabır ve güç versin...
Hatırladım seni arkadaşım. Bana da bir arkadaşım aynı şeyi söyledi. Yani şu duruma bak yaaaa

Aslında sakladım ama
O gün yazmadım da ; saklasan da aynı sorunlar var bende de
Sadece insanlar acıyarak değil sasırarak bakıyorlar
Aaa bak sen simdi cocuk isteömiyprsun ileride hiç olmaz diyorlar:)
Yasın geciyor düşünsen iyi
Olur bak cocuk sana anne yerine anneanne diyecek diyorlar:)
Kardesimin bebeği oldu bir ay evvel
Aaa kardesinden önce senden beklıyorduk bari o bitane daha yapsın da onu da sen büyüt senin harekete gececeğin yok diyorlar
Bazısı da diyor ki; gözünü karart bir gece korunma olur nasılsa artık sen de dogurursun
Bir kere hastaneye gtmiştim grip için, bi tanıdık gördü ayyyy insallah gebe oldugun için gelmişsindir dedi
Cocuk sevmiyorım ben dedim
Sen zaten becerip de bi tane cocuk yapamadın kac senedir dediler
Bazen üzülüyorum , bazen o insanlara acıyorum
Ne diyebilirim ki?
Sizinde etrafınızda benim ki gibi düşüncesiz insanlar çokmuş. Bazen diyorum o kişileri hayatımdan çıkarayım diye ama o kişiler takın akraba olunca yapamıyorsun.

Bende 4 yıl bekledim sürekli soruyorlardı. Ve ben o kadar üzülüyordum ki.

Bir de bazı insanlar var duyduğum laflari4 söyleyeyim,

Ben evlenseydim çoktan olurdu !

Bizim bu şehirde doğurgan herkes sizin orda sıkıntı mi var!

Falan kişinin de olmadı falan filan...

Bir gün hiç unutmuyorum kizlar doktora gittim benden önceki bayan bebeğini aldırmak istediğini söylüyordu doktora nasıl ağladım hıçkıra hıçkıra hani ben çok istiyorum o istemiyor ya çok zoruma gitti. Tabi ne yasanildi orayı bilemeyiz.

Kızlar çok şükür Rabbim e
vakti zamanı varmış demekki bir oğlum oldu hemde hiç beklemediğimiz kafamizdan attığımız ay hamile kaldığımı öğrendim.

Umidinizi kesmeyin . Her şeyin bir zamanı var . Ve kimseyi kafaya takmayin. Siz el alem için değil kendiniz için doguracaksiniz.

Çocuk soran insanlardan bunaldığım için söyledim. Tüp bebek yaptık tutmadı dedim artık yakamı bıraksınlar da sormasınlar diye
Çocuk soran insanlara tüp bebek yaptık tutmadı derseniz çeneleri kapanmaz daha çok açılır ama. Henüz dusunmuyoruz deyip gececektiniz.

Sizinde etrafınızda benim ki gibi düşüncesiz insanlar çokmuş. Bazen diyorum o kişileri hayatımdan çıkarayım diye ama o kişiler takın akraba olunca yapamıyorsun.
Benim yakın cevremde yok böyle insanlar
Sağdan soldan tanıdık insanlar
Bir yere gidince karsılastıgım vs
Akrabalarım ya da yakınlarım acmazlar konusunu:)
Bir kere annemin komsuları sordu
Bi cocuk yapamadın hala diye
Ben cocuk sevmiyorım birdaha da sormayın dedim:)
Suclu ben oldum
Hala anneme beni sikayet ederlermiş
Amma fevri kızın var bizi azarladı diye
Kendileri düşünmeden konusunca iyi ama

Back
X