Düşündüğüm her şeyi eşime söyleyemiyorum

Canisi25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
32
-2
86
Hollanda
Selam arkadaslar,

ben 2 bucuk senedir evliyim. Son zamanlarda esime dusundugum herseyi soyleyemedigimi farkettim. hemen tartisacak ve kavga olacak hissim var. Boyle hissettigim zamanda dusundugumu soylememeyi seciyorum ama sonra cok pisman oluyorum. Butun gun keske deseydim diyorum. Kendini boyle hisseden bayanlar varmi. Lutfen yardim edin ne yapmaliyim?

evlilik insanı cift kişilikli yapıyor.kocanın yanında farklı o yokken farklı oluyor insan.ben evlendikten sonra iş arkdaslarımla diyaloga girmekte zorlandım.evdeki huzurun için susmak zorunda hissediyorsun kendini...

Lana01 evet nedense oyle oluyor... Herseyi istesemde esime anlatamiyorum. Anlattigim seyleri bazen garip karsiliyor, yada yersiz yere kiskaniyor falan filan

Çok büyük hata edersin canım.
Sakın yapma bunu.
Öyle bir an gelir ki ufacık bir şeyden patlarsın sonrası çok daha kötü olur.

kendinizi ifade etmenin en güzel ve kolay yolu konuşmaktır arkadaşım....
sonucunu düşünerek vazgeçerseniz,eşinizle
hçbir zaman iletişim kuramazsınız...kızacak yada tartışacak diye içinize atmayın...
yeri gelecek tabiki tartışacaksınız ama birbirinizi kırmadan,incitmeden....
onun için eşinizinde size yardımcı olması gerekir ve onun için
eşinizin de bilmesi gerekir bu durumu,diye düşünüyorum...
sevgiler...

ne düşündüğünü eşinde bilmeli bence, kendini iyi hissettiğin zaman bu durumu yasadığını açıkça paylaş..sana yardımcı olacaktır eminim..
tatsız kavgalar etmemeniz dileğiyle :1hug:

ona söylemeyeceksin de kime söyleyeceksin
sonra ilerde dha büyük şeylere sebep verebilirsin içinde kalırsa..
sanırım eşin bir kaç düşüncende sana katılmadı,tersledi ve ya senin düşüncelerin
abes şeyler..
bunlardan dolayı çekiniyor olabilir misin?

hata yaparsın.içinden gelen herşeyi eşinle paylaş
zaten onla konuşmuyacaksında kimle konuşacaksın
eşinle çok fazla kavgalarınızmı olduda çekiniyorsun:uhm:
bence düşünce ve duygularını tatlı bir dille eşine anlatabilirsin
sakın içine atma çekinme

Çekındıgın kişi senın eşin; yani diğer yarın..Senı tamamlayacak olan yarın..
Konusmaktan cekınecegın en son kısı olmalı bence..He eger kızacagı bırseyse ,durduk yere huzur kacıracagına söylemeyebılırsın canım..Ama ıletısımın eksık oldugu ılıskıde böle sıkıntılar olabılıyor canım..Bence söleyeceksende uygun dılle tatlı dılle söylersın düşündüklerını tatlım..Eşini daha ıyı tanıyorsun..

Arkadaslar, bazen dusunduklerimi kelimelere ifade edemedigimden kaynatlaniyor asil sorun. Son soylenecek seyi basta soyluyorum mesela. Esim beni aradiginda mesela aksam ne yiyelim diye ben mesela balik diyorum ama arkasindan aksam annenlere gitmek istersen ben gelmem ha diyorum....
Cok fazla kavgamiz oldu ayrilmayi bile dusundugumuz zamanlar oldu, belki bu yuzden cekiniyorumdur.

emin ol ki canım ..
o da sana her düşündüğünü her hissettiğini söyleyemiyordur..
evlilikte her düşünülen söylenseydi
belkide evli insan kalmazdı..
bence normal her evlilik böyle
benim annem mesela bizim iicn ne fedakarlıklar yaptı kaydirigubbakcemile5
ablamla benim için
kocalarımzla o zaman flört edioduk :asigim:
rht goruselim diye
babama bi takla atmadıgı kaldı..
o düşüncelerini babama söleseydi ohooo..
düşünmek bile istemiorum..
yarın benim kızım olsa bende onu kırmmam heralde annem beni nasıl idare ettiyse
bende onu idare ederim..
ama kocama belkide söyleyemem bunu!! cunku o benden farklı düşünür..
söylersem kötü olur..
bu sadece bir örnekti...

eşin tartımayı bilmiyorsa en ufak birseyde sesini yükseltiyorsa tartışma anında konuyu saptırıp gecmişe dönüp başka seyler cıkarıyorsa önüne bu dedikleriniz imkansız

İçerik nedeniyle”İLİŞKİLER, DUYGULAR, HAYATIN İÇİNDEN “bölümüne taşınmıştır
Editör arkadaşımın da bilgisine

kızacağından eminsem söylemem canım
ne onu kızdırırım nede kendim üzülürüm
boşver bende kalsın derim söylemem

Bence senin durumunda olan cok bayan vardır..dırdırcı olmamak adına içine atmışsın ben tam tersi konuşmadan duramam beni üzecegine ikimizi üzsün..çözülsün..

Bu sorunu astiniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…