düşündüren görümce adayı

dnaib

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
789
93
123
kızlar tecrübeleriniz konuşsun şimdi:) benim 3 görümcem var. evli değiliz henüz. en büyüğü üniversiteye gidiyor. benden 4 yaş küçük. çok iyi anlaşıyoruz. birlikte alışverişe çıkarız. derslerine yardım ederim dertleşiriz kahvaltılara falan gideriz. iyidir yani aramız. ama arada sırada laf sokuyo sanki. ya laf sokmakta denemez de ben size olayı anlatiyim en iyisi. bu akşam ailesiyle beraber yemeğe çıkmıştık. benimki askerde bilenler bilir. neyse babası beni çok sever. hep güzel kızım diye hitap eder çok takdir eder çok özenli konuşur hep arar sorar vs. anneside aynı şekilde.
işte babasıda evlilikle ilgili bişeyler soruyodu bana. yani ne zman düşünüyosunuz çok uzamasın biz herşeye hazırız sen yön ver artık olaylara falan diyodu. sonra geleceğimizden, bize sağladığı olanaklardan (ev aldı, maddi olanakları vs.) bahsetti kibar bir şekilde. neyse tam kalkıyoduk kız bana kimsenin duymayacağı bir şekilde "saygı saygı en önemlisi saygı saygı olunca herşey olur" dedi.
sanki ben bir saygısızlık yapmışım gibi. ki yapmş olsam bile bunu söylemek sana mı kaldı. sen benden küçüksün bir. daha üni öğrencisi ne karışırsın böyle şeylere iki.
çok zoruma gitti ama duymamazlığa verdim. çok da üzüldüm. keşke cevap versem diyorum şimdi. kızlar bu şimdi böyleyse ilerde daha fena mı olur ne dersiniz? başına gelen var mı?
bi de çok meraklı. ya bi gün aradı bir konuyu anlamamış anlatırmısın diye. dedim annemle bi yere gitcez biraz erken buluşalım o zaman. neyse buluştuk ettik. soruyo napcaksınız diye. dedim bilmiyorum bişey alcakmış. ne alcakmış acaba, ne alcakki falan diye kırk kere sordu. gıcığıma dokundu. bildiğim halde söylemedim. ufff napmalıyım ben

Bazı klise laflar vardır, evlilik konu oldugunda da saygı cok onemli saygı olduktan sonra hersey olur denir. O anda o konuyla alakasız olsa bile bahsedilen genel seyle ilgisi varsa bazen insanlar bu klise lafları kullanır, ben bi art niyet göremedim ki görümce dusmaniyimdir normalde :) meraklı olmasına gelince abimle niye kavga ettiniz, sana aldığı hediye kac lira tutmuş gibi seyleri
Sorup Merak etmediği sürece meraklı olması da bana itici gelmez açıkcası ki arkadas olmuşsunuz belki merak etmiş sormuştur bunda bise yok

canım ne mutlu sana ki (tabi evlenince işin rengi değişmezse) karsı aile tarafından seviliyosun..görümcen saygı saygı derken bence haklı ve yerınde bı cumle soylemıs.anlatısından anladıgım esınle arandakı saygıdan bahsedıyor.gercektende öyle bi evlilikte öncelik saygıdır.olur böyle seyler olumlu ol.yapıcı olmaya calıs esının aılesıyle bıdefa gozden dustun mu toparlayamazsın

Kiz iyi kotu fikrini soylemis. Babasinin lafina girip soyleseydi babasi kizardi belki, kendi dedikleri onemsenmemis gibi gelebilirdi.

Velhasil, ben kizda birsey goremedim. Herseyin altinda mana aramamak lazim. Annenizle olan alisverise gelince, ne alacak ki acaba diye sormasi da anormal degil. Yani bu kadar yakin, resmen arkadas olup da boyle gunluk konusmalardan nasil farkli anlam cikarabilmissiniz sasirdim. Bu kadar kotu niyetli yaklasmayin bence, eger rahatsiz oluyorsaniz aranizi biraz acarsiniz, kiz da size arkadasi gibi yaklasmaz. Ama hem arkadas olup hem de cok olagan laflari icin arkasindan boyle dusunmek bana dogru gelmedi acikcasi.

burada okadar çok şikayet ettikki kıskanç görümcelerimizden sanırım sizde etkilendiniz :) bence birşey yok bu lafta biz neler duyuyoruz görümcelerden bilseniz :)

görümce adayının niyetini bu kadarcık sözden anlayamam
ama şunu çok iyi bilirim ki
görümceden eltiden arkadaş olmaz..
onlar görümce bu kadar :)

Bana öyle geldi ki sözlün,kızkardeşini seni izlemekle görevlendirmiş :)
Veya kız kendi kendine böyle bir görev edinmiş,ağabeysine rapor veriyor.
Yanılıyor olabilirim tabii.

Bence bu kadar içli dışlı olmaya gerek yok.Henüz evli değilsiniz,kızla arkadaş da değilsiniz.
Bu kadar birlikte zaman geçirirseniz,ister istemez bazı sözler olur.

Aynı şeyleri bir arkadaşın yapsaydı gözüne gelmezdi.
Demek ki görümceyle arkadaşlık bir yere kadar.
İlişkiyi şimdiden belli sınırlarda tutmakta fayda var.

Son düzenleme:
görümce adayının niyetini bu kadarcık sözden anlayamam
ama şunu çok iyi bilirim ki
görümceden eltiden arkadaş olmaz..
onlar görümce bu kadar :)

bence de öyle. görümcem yok ama eltim var. hemde esimin akrabasi. yani hem görümce hem eti sifatina girebilecek birisi :) ilk basta iyi anlasiyorduk hatta belki arkadas bile oluruz diyordum. evlendikten sonra fesatlasmaya basladi, herseyimizi kiskanir oldu ve kocasini da etkiledi. kaynim bile birden sogudu bizden. simdi anca kayin validemlere gidersek orda görüsüyoruz. ayni apartmanda oturudugumuz halde birbirimizi pek görmeyiz. kocalarimiz mesajlasir, ara sira onlarin sayesinde birlikte disari cikariz ama ikimiz de evde yanliz olsa birbirimize cikip gitmeyiz. keske baska türlü olsa, ama malesef kiskanclik vs oluyor. fazla icli disli olmamak lazim.

yine de bu lafinda art niyet göremedim bende. benim cevabim daha cok genel anlamda oldu

Son düzenleme:
gereksiz bi yakınlık kurmuşsun erkek arkadaşını ailesiyle..
ve kız da sana her şeyi sorma , her şeye karışma hakkını bulmuş kendinde:31:
o saygı demiş ya ben de mesafe mesafe diyorum sana:34:

merhaba kizlar!!
bende 1 sene 3 aydir evligim ve görümcemle aramiz cok kötü.. biraz uzun olucak ama anlatiyim..
ben avusturyada yasiyorum esim ve ablasi 2 yas büyük sadece esimden burda yasiyorlar diyer görümcelerim türkiyede..
dügünden iki ay sonra görümcemi yanina gittik esimler ben viyanada oturuyorum o biraz uzak oturuyor bize 3 saat fln uzak..
evine gittim ne bir yemek yapmis nede bisey.. ben ilk defa gittim yanina .. herneyse sonra gidip öglen yemegi diye menemen yapdi önümüze koydu.. sonra birde sofrada bana demez senin ailen ne kadar cok YABANI diye. benim morelim bozuldu ve bisey demedim.. esim duymamis bana böle söledini.. o aksam onlarda kaldik ve sonra esim baska akrabasina gittik.. tbi olanlari esimede anlatim .. benim ailemi tanimiyor etmiyor oturup sohbet etmisli bile yok cok zoruma gitti.. ama dedim icimden bir gün isin düsecek bana ozmn havani alirsin dedim.. ee büyük Allahim.. sonra aradan 3 ay sonra fln bi isi düsdü bize geldi ben hic yardim etmedim.. bana küsmüs güya... ben bundan 4 ay önce düsük yapdim 18 haftalikdi.. bir kere olsun aramadi ne beni nede esimi.. cok morelim bozuldu birde kendiside hamile yani.. iki tanede cocugu var.. benim bebegim öldü ben onu kaybettim.. ama simdi yine hamilyeim sükürler olsun.. gecenlerde dogum yapmis görümcem.. kaynanam esime ara ablani dedi oda anne bana tek bir kelime daha söleme aramam dedi ama enistesini görmüsdü onu tebrik etmis.. esiminde cok zoruna gitti.. yiyenlerinin dogum günlerinde ablasinin zor günlerinde yaninda oldu peki one yapdi.. hic bisey..
görümcemin kendi esinin tarafindan cok kötülük görmüs ama onlara hic bisey demiyor.. daha da onlarla cok ii gecinmeye bakiyor..
evlendimizden beri ne o beni arar nede ben onu.. ama cok kiskanc
ben bankada calisiyorumm onunda meslegi yok tbi beni cok kiskaniyor.. esimin bana yardim etmesini nebilim cok kiskanc.. nefret ediyorum..

kızlar tecrübeleriniz konuşsun şimdi:) benim 3 görümcem var. evli değiliz henüz. en büyüğü üniversiteye gidiyor. benden 4 yaş küçük. çok iyi anlaşıyoruz. birlikte alışverişe çıkarız. derslerine yardım ederim dertleşiriz kahvaltılara falan gideriz. iyidir yani aramız. ama arada sırada laf sokuyo sanki. ya laf sokmakta denemez de ben size olayı anlatiyim en iyisi. bu akşam ailesiyle beraber yemeğe çıkmıştık. benimki askerde bilenler bilir. neyse babası beni çok sever. hep güzel kızım diye hitap eder çok takdir eder çok özenli konuşur hep arar sorar vs. anneside aynı şekilde.
işte babasıda evlilikle ilgili bişeyler soruyodu bana. yani ne zman düşünüyosunuz çok uzamasın biz herşeye hazırız sen yön ver artık olaylara falan diyodu. sonra geleceğimizden, bize sağladığı olanaklardan (ev aldı, maddi olanakları vs.) bahsetti kibar bir şekilde. neyse tam kalkıyoduk kız bana kimsenin duymayacağı bir şekilde "saygı saygı en önemlisi saygı saygı olunca herşey olur" dedi.
sanki ben bir saygısızlık yapmışım gibi. ki yapmş olsam bile bunu söylemek sana mı kaldı. sen benden küçüksün bir. daha üni öğrencisi ne karışırsın böyle şeylere iki.
çok zoruma gitti ama duymamazlığa verdim. çok da üzüldüm. keşke cevap versem diyorum şimdi. kızlar bu şimdi böyleyse ilerde daha fena mı olur ne dersiniz? başına gelen var mı?
bi de çok meraklı. ya bi gün aradı bir konuyu anlamamış anlatırmısın diye. dedim annemle bi yere gitcez biraz erken buluşalım o zaman. neyse buluştuk ettik. soruyo napcaksınız diye. dedim bilmiyorum bişey alcakmış. ne alcakmış acaba, ne alcakki falan diye kırk kere sordu. gıcığıma dokundu. bildiğim halde söylemedim. ufff napmalıyım ben

bak cnim bende ilkden görümcemi ii biri zannetmisdim ama sonrada cikdi nasil birisi oldugu.. esimle nisanli oldum zmnlar anlamamisdim
ama simdi afedersin ama ne bok oldunu biliiyorum... oyüzden simdiden az da olsa bir mesafe koy cünkü benim annem hep derdide inanmazdim görümceler cok kiskanc olur diye.. benim yazdiklarimida oku.. bende yazdim görümcemle olanlari.. ama ben cok degistim o bana nasilsa bende ona öyle olucam... öyleyimde.. kendini ezdirme kimseye..

:( canım görümcelerine ve kayınvalidene karşı dikkatli ol ,asla içinden geçeni söyleme bırak onlardan gelsin laf

Asla tartışmaya girme ,sorunlu taraf sen olma ,hep altan al ,sabret ...

ufak çocuklarda annesinin söyleyemediğini komşu kadına söyler ya onun gibi bir durum bu ,

kimbilir evde neler konuşuyorlar ,fazla içli dışlı olma ,işini hazırlıklarını bahane et az görüş ,alışverişe çıkma

asla sen onlar seni ablası gibi görmeyecekler belli ki

eski nişanlımın kız kardeşide böyleydi ojeme kadar beğenir ister ,kullanmaya gelince dibine kadar kullandı,

ablasın ya tecrübesizlik kullandırıyorsun ...

Birgün fotograf çektircez nişanlım sarıldı aman aman sıkı sarıl kaçar belki dediği an uyandım ama geç oldu ;)

Hayırlısı olsun

bu kadar sözden görümcenin art niyetli olup olmadığını ne düşündüğünü bilemeyiz ama anladığım kadarıyla daha nişanlı bile değilsin bence sevgilinin ailesi ile mesafeni koru çok samimi olma.zamanla herkesi daha iyi tanırsın zaten:31:

Sanırım görümceyle aradaki yaş farkı yakın olduğunda mutlaka bi uyumsuzluk, anlaşmazlık oluyor. Benim 5 görümcem var ve en küçük görümcem bile benden 9 yaş büyük. Yani görümcelerimle ilk tanıştığımız andan itibaren arkadaş değilde daha çok abla kardeş gibi olduk. Muhabbetimiz, mesafemiz, saygımız da her zaman abla kardeş ilişkisi gibi. Görümceden gerçekten arkadaş olmuyor galiba...

bence espri yapmış görümceniz. hani genellikle anne babalar der ya "saygı çok önemli saygı" diye, sizi arkadaş gibi gördüğü için bence güleceğinizi düşünüp söylemiş onu.altında başka bir şey aramayın derim :34:

Ben aranızdaki samimilikten öyle bi laf etti diye düsünüyorum tabii sizde gıcık olmakda özgürsünüz herseye ne sokuyor o burnunu :33:

Back
X