düşünemiyorum artık

elbetteki onlar senin ailen ama onlara uzakta bir yerde hayatını kurmana bukadar karışmaya hakları yok.
sonuçta sende o evin yavru kuşusun,birgün uçup gideceksin,keşke ailen daha anlayışlı olsaydı..
ailene aşırı bir bağlılığın yoksa ve evleneceğin kişiden eminsen yolun açık olsun arkadaşım..
bayramlarda yada aralarda zaten görmeye gelirsiniz..hiçbirimiz annesiyle yaşamıyoruzki..
ben anneme babama çok düşkün olmama rağmen eğer şartlar gerektirirse eşimle heryere giderdim..ve aileminde buna bir itirazı olmazdı..

nasıl anlatıcam bilemiyorum içim o kadar dolu ki üniversitede tanıştım ve 3 yıldırda birlikte oldğum erkeke arkadaşım var evlilik planları yapıyoruz o kadar heyecanlıydımki ufak ufak çeyiz hazırlıklarına bile başlamıştım erkek arkadaşım samsunlu bense bursalıyım işte tek sorunumuzda bu 7 aydır grüşmememize rağmen ilişkimiz çok güzel yürüyo hiçbir zaman beni üzmedi benden daha iyilerine layık olan birisi herkez ona gıptayla bakar ne kadar efendi bi çocuk diye okuldaki hocalarımız hatta yaşıtlarımız bile çok severler benim üzerime çok titrer çok dürüsttür anlata anlata bitiremem onu onun insanlığına aşık oldum daha önceleri ilişkimi bitirip bitirmemle ilgili muallakta kalıyodum bunun sebebide ailem annemle babam geçen sene öğrendiler daha doğrusu abim anlattı onlara abim destekçim zaten aramızda 1 yaş var sadece arkadaş gbiyiz hiçbir zaman abim olarak grmedim onu annem bu güne kadar sorun çıkarmıyodu hatta esprisini bile yapıyoduk emrenin çocuğumuz nasıl olur gbisinden gel gelelim bugün babam annemle konuşmuş sabah 1 tane kızım var asla gndermem gelsin bursaya büyükşehir burası iş bulabilir burda demiş ama olamz öyle bi durum gelemz erkek arkadaşım buraya sigorta ecentası açtı oraya ve hiçbir tanıdığı yok burda evlendiğimizdede aile apartmanında oturucaz tam tanımıyorum ailesini ama bildiğin kadarıyla iyi insanlar sorun yaşanır illaki ama başka yere çıkıcak durum yok sonra çıkabiliriz diyo ama durumun ne getireceği belli olmuyo tabi hiç bir zaman başka eveede taşınamayabiliriz.annemde bağırdı çağırdı bana sen oraya okumaya değilde koca bulmaya gtmişin diyo bende byle olması istemiyodum kendi memleketimde olmak isterdim ama tasarladığımız gbi olmuyo kime aşık olucağımızı seçemiyoruz öyle ailemede düşkün bir iinsan değilim aslına bakarsanız napayım yapımdan galiba küçüklükten beri byleyim başka şehirde okuduğum zaman bile eve hiç gtmek istemiyodum bursayı zaten sevmiyorum her zaman küçük yerleri sevmişimdir bu konuda zorluk çekiceğimi düşünmüyorum ama illaki evlilik farklı olur samsuna gdersemde sıkıntı çekmicem hep güllük gülüstanlık olucak demiyorum ama o haytı ben seçmiş oluyorum vede katlanıcam eşimden yana hiçbir sıkıntım olucağını düşünmüyorum ama işin içine aileler grince ne olur bilemiyorum tanımıyorum çünkü onları düşünemiyorum çıkış yolu bulamıyorum...

Durumun bence çok kötü değil erkek arkadaşın gelsin güzelce ailenle konuşsun daha sonrada aileler tanışsın ilk sıkıntıları mümkün olduğu kadar sevgiline yansıtmamaya çalış hiç belli olmaz erkek arkadaşını tanıdıktanda sonra çokta sevebilirler. başka şehre taşınmaya gelince o kadar çok kişi aile apartmanına taşınıyo başka şehre taşınıyoki bu çok normall önemli olan aradaki seviyeye sınır koyarsan çokta güzel anlaşabilirsin. arkanda abin varmış ne kadar güzel birazda onun desteğini alırsın haledebilirsiniz.( bu arada görüşmede sana ve annene getirilen çiçek anneni çokk etkiler :) denendi test edildi)

Canım bak biliyorum yazdıklarım hoşuna gitmeyecek ama aileni bırakıp başka bir yere gitme inan bana ve emin ol aileni mumla ararsın..Sevgili olmak başka,evlilik çok çok başka hayatım.Evlenince,eşinin ailesi ile de evleniyorsun ve her adımın takip ediliyor.Aynı binada oturacakmışsınız,yani hergün mutlaka eşinin ailesini göreceksin ve emin ol tatlım,burada ki pek çok kadının en büyük sorunu da bu..Eşinle çok iyi anlaşsan bile,başka bir şehirde yapayalnız olacaksın,ailesinin sorunları seni boğacak,çünkü kendi anan babana katlanıyorsun ama kocanınkine katlanamıyorsun bitanem..Moralin bozulduğunda kanından canından birini arayacaksın.Evlilik sadece iki kişi ile olmuyor buna emin ol.Sen şimdi ailenden dert yanıyorsunya,evlenince kaynana-kaynata-görümce-kayın-elti vs.vs.bunlarla hep sıkıntı yaşayacaksın ve çok bunalacaksın,en iyi geçinen ailelerde bile,geline tek bir laf söylerler,gelinin bütün morali alt-üst olur..Ya işte anlatmakla bitmez hayatım,tanımadığın bilmediğin bir şehire,anneni babanı bırakıp gitme.Bak günün birinde bu yazdıklarım aklına gelir emin ol...

önce erkek arkadaşınızla ailenizi tanıştırın...
gerçekten sizin dediğiniz gibi iyi bir çocuksa aileniz de farkedecektir ve sorun çıkmayacaktır

ailenden erkek arkadaşını tanımaları için bir şans iste bence()ben öyle yaptım)- ailecek tanışmaya gelsinler istemeye değil. aileler birbirini görsün sende onun ailesini görürsün .annenle konuş de ki ''tanışmaya gelip gitsinler ,eğer sizin için uygun olmayan bir aileyse yada erkek arkadaşımı bana uygun görmezseniz bende o zaman kesin kararımı veririm'' de.

nasıl anlatıcam bilemiyorum içim o kadar dolu ki üniversitede tanıştım ve 3 yıldırda birlikte oldğum erkeke arkadaşım var evlilik planları yapıyoruz o kadar heyecanlıydımki ufak ufak çeyiz hazırlıklarına bile başlamıştım erkek arkadaşım samsunlu bense bursalıyım işte tek sorunumuzda bu 7 aydır grüşmememize rağmen ilişkimiz çok güzel yürüyo hiçbir zaman beni üzmedi benden daha iyilerine layık olan birisi herkez ona gıptayla bakar ne kadar efendi bi çocuk diye okuldaki hocalarımız hatta yaşıtlarımız bile çok severler benim üzerime çok titrer çok dürüsttür anlata anlata bitiremem onu onun insanlığına aşık oldum daha önceleri ilişkimi bitirip bitirmemle ilgili muallakta kalıyodum bunun sebebide ailem annemle babam geçen sene öğrendiler daha doğrusu abim anlattı onlara abim destekçim zaten aramızda 1 yaş var sadece arkadaş gbiyiz hiçbir zaman abim olarak grmedim onu annem bu güne kadar sorun çıkarmıyodu hatta esprisini bile yapıyoduk emrenin çocuğumuz nasıl olur gbisinden gel gelelim bugün babam annemle konuşmuş sabah 1 tane kızım var asla gndermem gelsin bursaya büyükşehir burası iş bulabilir burda demiş ama olamz öyle bi durum gelemz erkek arkadaşım buraya sigorta ecentası açtı oraya ve hiçbir tanıdığı yok burda evlendiğimizdede aile apartmanında oturucaz tam tanımıyorum ailesini ama bildiğin kadarıyla iyi insanlar sorun yaşanır illaki ama başka yere çıkıcak durum yok sonra çıkabiliriz diyo ama durumun ne getireceği belli olmuyo tabi hiç bir zaman başka eveede taşınamayabiliriz.annemde bağırdı çağırdı bana sen oraya okumaya değilde koca bulmaya gtmişin diyo bende byle olması istemiyodum kendi memleketimde olmak isterdim ama tasarladığımız gbi olmuyo kime aşık olucağımızı seçemiyoruz öyle ailemede düşkün bir iinsan değilim aslına bakarsanız napayım yapımdan galiba küçüklükten beri byleyim başka şehirde okuduğum zaman bile eve hiç gtmek istemiyodum bursayı zaten sevmiyorum her zaman küçük yerleri sevmişimdir bu konuda zorluk çekiceğimi düşünmüyorum ama illaki evlilik farklı olur samsuna gdersemde sıkıntı çekmicem hep güllük gülüstanlık olucak demiyorum ama o haytı ben seçmiş oluyorum vede katlanıcam eşimden yana hiçbir sıkıntım olucağını düşünmüyorum ama işin içine aileler grince ne olur bilemiyorum tanımıyorum çünkü onları düşünemiyorum çıkış yolu bulamıyorum...

ailenden uzakta olman onları biraz üzebilir gözlerinin önunde olmayacksın sıkıntını bilmeyecekler ama yinede yapacağın evlilik kararına karışmamalılardı diye düşünüyorum...bana kalırsa aileyle ve sevgilinle tanısınca sorun ortadan kalkar gbi gelıyo bana ailen bi tanısın inmi cinmi

samsunda öyle küçük bir il sayılmaz.
karadenizin gelişmiş illerinden biridir.
sevgilinizi ailenizle bir tanıştırın.
yavaş yavaş kabul ettirin durumu ailenize.
bir çok bayan evlenince şehir değiştiryor zaten.
özellikle üniversitede başlayan ilişkilerde olağan bir durum bu.
ancak arkadaşım aile apartmanı konusunda durum bence yaş.
aile apartmanlarında özel hayata müdahale ve erkeğin evililiğe zor alışması daha çok görülüyor bence.
burda birçok arkadaş konu açtı yemeğe kayınvalidemlere iniyoruz gece evimize dönüyoruz diye.
böyle şeylerle karşılaşmak istemiyorsan peşin peşin sevgilinle konuş bu konuyu.

Son düzenleme:
O kadar zor okudum ki yazdıklarınızı..Karmakarışık olmuş noktalama işaretlerini kullanmadığınız için..
Anladığım kadarıyla evlilik aşamasındasınız sevdiğinizle,bence acele etmeyin..Özellikle ailenizi bu konuya ısındırın yavaş yavaş..
Size şimdi samsun/sevgilinizin ailesi/oturacağınız aile apartmanı/orada ki akrabalar/ vs her şey çok sempatik görünebilir amma velakin içine girdiğiniz de zorluklar kendini göstermeye başlar.

Gurbet zordur.Ama sevdiğinle elele olunca her yer insana anavatandır.Yaşadım,biliyorum.

Ama iş aile apartmanı kayınvalide vs gibi şeylere bağlanırsa kılı kırk yarmak gerek diye düşünenlerdenim.

İnşallah her şey düşlediğiniz kadar iyi olur..

Canım bak biliyorum yazdıklarım hoşuna gitmeyecek ama aileni bırakıp başka bir yere gitme inan bana ve emin ol aileni mumla ararsın..Sevgili olmak başka,evlilik çok çok başka hayatım.Evlenince,eşinin ailesi ile de evleniyorsun ve her adımın takip ediliyor.Aynı binada oturacakmışsınız,yani hergün mutlaka eşinin ailesini göreceksin ve emin ol tatlım,burada ki pek çok kadının en büyük sorunu da bu..Eşinle çok iyi anlaşsan bile,başka bir şehirde yapayalnız olacaksın,ailesinin sorunları seni boğacak,çünkü kendi anan babana katlanıyorsun ama kocanınkine katlanamıyorsun bitanem..Moralin bozulduğunda kanından canından birini arayacaksın.Evlilik sadece iki kişi ile olmuyor buna emin ol.Sen şimdi ailenden dert yanıyorsunya,evlenince kaynana-kaynata-görümce-kayın-elti vs.vs.bunlarla hep sıkıntı yaşayacaksın ve çok bunalacaksın,en iyi geçinen ailelerde bile,geline tek bir laf söylerler,gelinin bütün morali alt-üst olur..Ya işte anlatmakla bitmez hayatım,tanımadığın bilmediğin bir şehire,anneni babanı bırakıp gitme.Bak günün birinde bu yazdıklarım aklına gelir emin ol...

haklısınız ama aynı şehirde yaşasakta byle sorunlar zaten yaşanıcak

canım ben esımle görücü usulu gıbı tanıstım esım baska bı ılcedeydı 10 saat uzaklıkta annem kızımı göndermem dayanamam fılan dedı netıcede esıme tayın yaptırdık benım oldugum ıle geldı ama hala der anan yüzünden diye :1:bende eger senın gıbı tanısarak evlenseydım kesın gıderdım esımın yanına o zaman bende cesaret edemedım acıkcası hayırlısı boyleymıs tabı ama bence aılen boyel dusunsede sevdıgıne bellı etme akıllarından cıkmıyor ve mutlu olacagına ınanıyorsan gıt derım:34:

diretmiyorum zaten zıtlaşmaya gtmiyorum ailemle bende tanışınca daha sıcak bakıcaklarının düşüncesindeyim ev işinide halletmeye çalışıcaz

Canım yaşadıklarımız birbirine çok benziyor.bende bursa da ünv. 2.yılı tanıstım eşimle.4yıl birlikte geçti,çalıştım falan.babam çok ısrar etti memlekete döndüm ve eşim dayanamıyorum ayrılığa seni istemeye gelecegiz dedi.Benim ailem ve özellkle babamda biraz tepkiliydi..
saolsunlar son kararı ben verdim..evlendim 12 saat uzaga yerleştim.
burası eşimin memleketi..benm 1 tek akrabam yok..(ki bende akraba düşkünü deildim..liseyi memleketten uzakta fen lisesinde okudum..ünv.te de de uzaktım)
dedm ben alışığım gurbete..gider geliriz falan..
ama evlenince hiç böle olmuyomuş,hayat bu kadar tozpembe degilmiş..
saolsun eşimle mutluyum,ilgili,anlayışlu bir erkek ama bazen yetmıyor..
bende evden cıkmak istiyorum,ben de akrabalarıma gideyim bir mutsuz oldugumda birine güvenerek aglayarak derdimi anlatmak istiyorum..eş ne kadar iyi de olsa olmuyor bazı şeyler onunla..
annesi yalnız yaşıyor sık sık gidiyoruz bazen zoruma gidiyor..kendi annemi 2-3ayda 1 görürken 3-5günde onun annesine gidiyoruz..gülmek zorundasın ii gelin olmak zorundasın..yoksa yalnızsınnnn...

aslında kendi kendime her zaman yeten biriydim ama görüyosun eltin felan annesiyle sana oturmaya geliyor,ya da insanlar teyzesyle çarsıya cıktıgından,annesiyle pazara gittiginden bahsediyor(yani küçücük normal seyler)
bunlar bile benim zoruma gidiyor..en normal seyler bile bana lüx çünkü..
eşim büyükşehir beld. çalısıyor işi iyi ama tayin verilmiyor..
hep diyor serbest bir meslek yapacak olsam ya da iş bulacagıma inansam seni burda böle boynu bükük koymam die..

çok anlattım kusuruma bakma..anlatacak cok sey de var ama...
sen beni ancak gurbette yaşamaya başlayınca anlarsın:14::14::14:
sorun olursa seve seve cevaplarım..hakkını helal et bu kadar başını şişirdim..

aile apartmanında mı yaşayacaksınız? sonra çok üzülürsünüz emin olun

keşke noktalama işaretlerini kullansaydınız

***benden daha iyisine layık demişsiniz. erkekleri gözünüzde bu kadar büyütmeyin bence

Sen onların biricik çocuğusun. Senin üzerinde her türlü hakları var ve göndermek istememeleri çok normal. Ben hiç böyle birşey yaşamadım ama süt kardeşimin sevgilisi de Ankara da oturuyor, bizimkiler İstanbul'da, onlar üniversite için başka şehirdeler.. Ve sütannem de, evlenme durumu olursa göndermem diyor.

Sonuçta evlat bu, hiç tanımadığı bir yere, tanımadığı ailelerin arasına, tanımadığı insanların yanına gönderilmesi çok zor. Ben olsam ben de şiddetle karşı çıkardım. "Bir tane çocuğumu gözümden uzak gidipte başkasının yanına gönderemem, kızımı çok seviyorsa o gelsin yaşadığımız yere" derdim. Bilemiyorum şuan kendim bile evlenmedim 21 yaşındayım ama sanırsam ben çocuğumu gözümün önünden ayıramazdım, onu devamlı kollamak isterdim. Burada kayınvalideyle ilgili o kadar çok can acıtıcı yazılar okuyoruz ki, evladımızı göndermek yürek ister bence.

Bir annenin çocuğundan ayrılması çok zor...

Sen onların biricik çocuğusun. Senin üzerinde her türlü hakları var ve göndermek istememeleri çok normal. Ben hiç böyle birşey yaşamadım ama süt kardeşimin sevgilisi de Ankara da oturuyor, bizimkiler İstanbul'da, onlar üniversite için başka şehirdeler.. Ve sütannem de, evlenme durumu olursa göndermem diyor.

Sonuçta evlat bu, hiç tanımadığı bir yere, tanımadığı ailelerin arasına, tanımadığı insanların yanına gönderilmesi çok zor. Ben olsam ben de şiddetle karşı çıkardım. "Bir tane çocuğumu gözümden uzak gidipte başkasının yanına gönderemem, kızımı çok seviyorsa o gelsin yaşadığımız yere" derdim. Bilemiyorum şuan kendim bile evlenmedim 21 yaşındayım ama sanırsam ben çocuğumu gözümün önünden ayıramazdım, onu devamlı kollamak isterdim. Burada kayınvalideyle ilgili o kadar çok can acıtıcı yazılar okuyoruz ki, evladımızı göndermek yürek ister bence.

Bir annenin çocuğundan ayrılması çok zor...

Canım yaşadıklarımız birbirine çok benziyor.bende bursa da ünv. 2.yılı tanıstım eşimle.4yıl birlikte geçti,çalıştım falan.babam çok ısrar etti memlekete döndüm ve eşim dayanamıyorum ayrılığa seni istemeye gelecegiz dedi.Benim ailem ve özellkle babamda biraz tepkiliydi..
saolsunlar son kararı ben verdim..evlendim 12 saat uzaga yerleştim.
burası eşimin memleketi..benm 1 tek akrabam yok..(ki bende akraba düşkünü deildim..liseyi memleketten uzakta fen lisesinde okudum..ünv.te de de uzaktım)
dedm ben alışığım gurbete..gider geliriz falan..
ama evlenince hiç böle olmuyomuş,hayat bu kadar tozpembe degilmiş..
saolsun eşimle mutluyum,ilgili,anlayışlu bir erkek ama bazen yetmıyor..
bende evden cıkmak istiyorum,ben de akrabalarıma gideyim bir mutsuz oldugumda birine güvenerek aglayarak derdimi anlatmak istiyorum..eş ne kadar iyi de olsa olmuyor bazı şeyler onunla..
annesi yalnız yaşıyor sık sık gidiyoruz bazen zoruma gidiyor..kendi annemi 2-3ayda 1 görürken 3-5günde onun annesine gidiyoruz..gülmek zorundasın ii gelin olmak zorundasın..yoksa yalnızsınnnn...

aslında kendi kendime her zaman yeten biriydim ama görüyosun eltin felan annesiyle sana oturmaya geliyor,ya da insanlar teyzesyle çarsıya cıktıgından,annesiyle pazara gittiginden bahsediyor(yani küçücük normal seyler)
bunlar bile benim zoruma gidiyor..en normal seyler bile bana lüx çünkü..
eşim büyükşehir beld. çalısıyor işi iyi ama tayin verilmiyor..
hep diyor serbest bir meslek yapacak olsam ya da iş bulacagıma inansam seni burda böle boynu bükük koymam die..

çok anlattım kusuruma bakma..anlatacak cok sey de var ama...
sen beni ancak gurbette yaşamaya başlayınca anlarsın:14::14::14:
sorun olursa seve seve cevaplarım..hakkını helal et bu kadar başını şişirdim..

ne yapayım bırakayımmı şimdi çok acı yapamam bunu:43:

anne baba olmak evladını ömrü boyunca dizinin dibinden ayırmama hakkını vermez ben bunu hiçbir zaman kabul edemiyorum...anne baba ve evlet birbirine en yakın ama FARKLI hayatları olması gereken FARKLI insanlardır. bunu anlasak gelin kaynana damat anne baba didişmeleri de bitecek amaaaaa....biz evlatlarımızı malımız zannediyoruz....ve o yüzden bizim toplumumuzda özellikle erkekler ömür boyu ergenlikten çıkamıyor...yine söylüyorum gidin arkadaşım gidin ve hayatınızı kurun amaaa beni düşündüren, sorun olabilecek şey aile apartmanı...yapabiliyorsanız o konuda direnin...

üstelik samsun küçük şehir değildir....

canım ben de samsunluyum :) benim eşim eskişehirli eşim ve ailesi eskişehirde yaşıyodu ben anneme söylediğim
ilk anda olmaz asla olmaz dedi...ben cok gurbet cektım annemin ölüsüne bile yetişemedim :( gondermem hiçbiyere dedi...
çok üzüldüm olmıycak diye ağladım ama sonra arkadaşalr biz de konuşalım ikna ederiz dddiler gene konsutular
yumusattık biraz ama asla gitmeme izin vermıyodu tabi eşime de danıstım böle böle dio annem die
napalım öyleyse gelicez artık dedi...ama ben önce eşimle buluşturdum annemi konuştular..annemin çok içine sindi...
rahatladı kadın...hani it midir kopukmudur kimdir gördü onu...cidden o rahatlıgı hıssettım..kpss girdi o sene kazandı istanbul'a yerleşti.
hatta eşim "İstanbul'a geldim memurluga başlamak için oğlum bi de kız seni bırakırsa yüzüstü napcan bakalım dedim korktum" die anlatır :)
yani böyle oldu ailenın bu tarafını anlayabiliyorum gurbete vermek kolay bişey değil..ben de olsam düşünürüm

ayrıca bana o aşamada nolcak ya giderım yasarım eskısehirde düşüncesi daha kolay geliyodu ama evlendıkten sonra gördüm ki
öyle olsa çok zor olurdu bunu kendine güvenememek fln olrk algılama 3 kardeşiin enbüyüğü olrk gayet sorumluluk sahibi
ve kendi işimi kendim gören biriyim ailemde öyle yetiştirdi....ama farklı bi duygu o yani ne bileim bu kişisel bişeydir ama
farklı bi şehirde yasmaayı hala düşünemıyorum...hatta neredeyse gümbürtüde yanlış karar verıyomusum iyiki annem karşı cıkmıs
eskişehire gitmeme bile dedim ne yalan söyleyim...

bence iyice bi düşün taşın sevdiğinlede konuş orta yol bulalım de hatta sana tavsiyem

*annenle veya mumkunse anne - babanla tanıştır...madem haberleri var içleri rahatlasın kızımız düzgün bi adamla diyebilsinler...

*hem seviyorsanzı aşıksanız mutlaka bi ortak yol bulunacak yani sırf şehir yüzünden ayrılmak saçma olur ben orada aşkın olmadıgını düşünürüm o durumda

*veya sen annene babana karşı gelsen ailen sorun cıkarsa istemese seni kovsa sen samsuna gitsen yasasan mutlu olabilicek mısın
yıllarca süren bi mutsuzluk yasıycaksın bu yüzden

*hadi bu durumda evlılıgınınde iyi gitmediğini çatırdadıgını düşün ne yaptım ben diceksin.

*ama müstakbel eşin acente işini aldırabilir ne bileyim baska bir işe girebilir.birsürü şey yapılır.iş bursa da daha çok vardır eminim
iş bulmak daha kolay para kazanmak daha kolay kırılmış bi anne baba kalbi bırakmaktansa die düşünüyorum

*hiç bi zaman ayak direme ne annene babana , ne kayınvalidene ,ne de müstakbel eşine onlar senin bundan sonraki hayatın
böyle düşün onların mutlulugu ve iletişimin senin ve yuvanın mutlu olması için gerekli şeylerin en başında gelir.

*oturun iki durumun artılarını eksilerini yazın sen mağdur olma senin ailen mağdur olmasın ama onun ve onun ailesinin de
mağdur olmaması lazım..bi tarafın veya karşışıklı iki tarafın taviz vermesi gereken durumlar ortaya çıkabilir.bunlara da hazırlıklı olmak lazım

**ayrıca ben muahsebeciyim ve sigorta acenteliğimiz de var patronun çoğu tanıdıkları kütahyada ama telefonla mail ile
bilgileri toplayıp sigortalıyabiliyoruz.

umarım hakkınızda hayırlısı olur....umarım hem aileleriniz hem de siz memnun olursunuz karardan :)

Back
X