Benim derdim dusunmeden konusmak, hersey muhtesem giderken agzimdan cikan sozlere ben bile sasirip kaliyorum, tabi sonradan cok pisman oluyorum ama ne fayda. İsin kotusu sonradan soylediklerimi hatirlamiyorum bile, boyle bir durum yasayan var mi? Yasim 21, annem genclikte olur boyle diyor ama benim durumum hayatimi giderek paramparca ediyor...
bir an bu konuyu ben mi açtım acaba diyerek kendimi sorguladım,
aslında herkesle aram iyidir, güler yüzlüyümdür, daha çok sessiz olduğum için herhalde,
ama nedense konuşmaya başladım mı (çok sevdiğim insanları özellikle) kırdığım oluyor ve pişma oluyorum sonradan
konunu sabote etmiş gibi oldum ama ben de öyleyim ne yazık ki
Benim derdim dusunmeden konusmak, hersey muhtesem giderken agzimdan cikan sozlere ben bile sasirip kaliyorum, tabi sonradan cok pisman oluyorum ama ne fayda. İsin kotusu sonradan soylediklerimi hatirlamiyorum bile, boyle bir durum yasayan var mi? Yasim 21, annem genclikte olur boyle diyor ama benim durumum hayatimi giderek paramparca ediyor...
O vakit konuşmadan önce düşünün. Bunu yapabilmek için de mümkünse az konuşun. Dinleyin, gözlemleyin. Bu dinleme ve gözlemleme aşamalarında düşünmek için zaman tanımış olursunuz kendinize. Söyleyeceğiniz herhangi bir cümleyi önce sessizce kendinize söyleyin. Bunu yaparken de bir başkasının o cümleyi size söylediğini farz edin. Bu noktada empati girer devreye. Rahatsız olmayacaksınız, cümleyi serbest bırakın. Benim böyle bir problemim yok lakin senelerdir annemi, bir iki yıldır da erkek arkadaşımı bu hususta dizginlemeye çalışmaktan ihtisas alanım oldu.
Meselenin özü az konuşmak aslında. Ben konuşmaktan ve dahi çok konuşan insanlardan pek haz etmediğimden, kendi adıma böyle bir sıkıntı yaşamıyorum. Lakin genellemeye tabi tutmadan belirtmek isterim ki, düşünmeden konuşan insanların birçoğu konuşmayı pek sevip dinlemekten kaçınanlardır.
Sinirlenince zaten kendimi kaybediyorum ama son basima gelen seylerde gercekten cok mutlu olmam gereken sartlarda bile mahvediyorum, beni ilgilendirmeyen konulardan yola cikip insanlara dusman kesiliyorum, benimle alakasi yoksa banane degil mi ama yok illa sorun cikartacagim ya, mutlulugu mahvetme istegi galiba benim sorunum, tabi bilincli degil ama
Sonrasinda da gunler suren pismanliklar
Gercekten kötü bir durum bendede bazen oluyor saçmalıyorum sonradan ben nasıl dedim diyorum amaa is isten geçiyor ve isin icinde hiç ark niyet kötü bir düşünce bile yok sadece bazen karşındaki insan o an senin frekansindami desem olmuyor iste. Ona göre artık konuşmalarıma dikkat ediyorum gerektiği kadar düzenli çünkü karşındakiler senin gibi olmaya biliyor sana tavsiyen biraz daha dikkatli ol benim gibi.
O kadar iyi anliyorum kiiiii!!! Ayni sorun yuzunden ne kadar insan kaybettm anlatamam!! 23yasindayim su an idare etmeyi ogrendim biraz ama artik dusunmeden konusmuyorum diyemiyorum maalesef. Bu tamamen senin kendini ne kadar egittiginle alakali. Mutlaka uzerine dus bu konunun. Bi sekilde kendini yenmen lazim ben artk gozum dondu dedigim anlarda derin bi nefes aliyorm ve ona kdr sayiyorm oyle basliyorm konusmaya. Film koptum mu kopuyor tabi inan hatrlamiyorm bile ayni senin gibi. İnsani gercekten zor durumda birakan ve kendi dahil cevresine de zarari olan bisey...
Elinden geldiği kadar sessiz olmaya ve bilgi sahibi olduğun konularda kısa ve öz konuş.
Sormadan cevap verme tabii çok donuk olma yine aktif ol ama karşındakilerin konuşması 3 cümle olacaksa sen bir cümle kur gibi...
Çok fazla konuşan insanlar heyecanlı ve içi dışı bir olur genelde.Art niyetsiz ve doğal kişilerdir.
Karşınızda ki insanlar bunu kaldırabilen ya da anlayabilen karakterde olmayabilirler.İtici olabilirsiniz istemeden.
Az ve öz konuşmak en güzeli.
Tum tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim, cok yapici seyler soylemissiniz, cok caba gerektiren bir durum umarim basaririz hepimiz.
Bir de konusmayi o kadar cok seviyorum ki maalesef, bes dakika bile suskunluk olsa hemen canim skiliyor. Bos bile olsa konustuklarim hemen konusmaya basliyorum. Bir de ne kadar mutluysam o kadar sacmaliyorum mutlulugu sindiremiyorum sanirim, simariyorum mutlu olunca hemen. Erkek arkadasimla suan bunlar yuzunden aram cok kotu, ne yapmam gerekiyor artik bende bilmiyorum. Kaybetmek istemiyorum
Ciddi bir problemin var. Çünkü bu davranışların zamanla erkek arkadaşında "beni sevmiyor" düşüncesini doğurur. Haliyle sizden soğur. Yakın bir arkadaşımın benzer problemi vardı. Hatta bu yüzden nişanlısından ayrılma evresine geldiler. Şükür toparlayabildi kendisini. Size tavsiyem konuşma esnasında heyecana kapılmamaya çalışın. Temel neden heyecan. Sakin olun önce karşınızdakini iyice dinledikten sonra, düşünerek konuşmaya çalışın.
Evet zaten yapi itibari ile heyecanliyim ama bunu konusmalarimda surekli yansitmamam lazim, suan zaten cok kotu durumdayiz, konusmuyoruz, ne yapabilirim gonlunu almak icin, pazar gununden beri boyleyiz en son dun konustuk benim zorumla
Harika bir konu olmuş öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkürler. Çok güzel tavsiyeler verilmiş bende aynı konudan muzdaripim ve art niyetsiz plansız oyunsuz insanların böyle safca taratarafları olduğunu tecrübe ediyorum inanin bu böyle. Ama kesinlikle su götürmez bi gerçekte varki sinirlenince nefes alıp karsimizdakinin birseyler daha söylemesi için gözünün içine bakıp o arada kendimizede ne dedi şimdi diye analiz yapıcak fırsatı tanımıyor ya da dinlemiyip tek bir yerinde takılıp kalıyoruz. Kesinlikle durup karsimizdakinede konuşmaya devamet mesi için fırsat vererek dinleyip analiz edip konuşmalıyiz. ..