Düşünmekten aylardır çıkış yolu bulamıyorum akıl verin

aslinda koronadan etkilenen bir sektorde degilseniz yaptiginiz bir hata olabilir,

mesleginizi ve is basvuru yontemlerinizi yazarsaniz daha cok yardimci olan olabilir.

Alternatif işlerede bakabilirsiniz , örneğin ben aslında diyetisyenim ama başlarda iş bulamadım bende hemşirelik yapmaya karar verdim ve 13 senedir hala hemşireyim 😂
Evet onu da düşünüyorum başka napabilirim diye tekrar üniversite mi okudunuz 4 yıllık?

.Bu süreçte insanoğlunun ne kadar bencil,umarsız,vicdansız olduğunu çok çok daha iyi anladım.İmkanı olmasına rağmen kimse kimseye yardım etmiyor.

şimdi ben burada suçlama görüyorum

kimse yardım etmiyor

kimse yardım etmek zorunda değil ki

mesleğinizi buraya dahi yazmıyorsunuz mesela

neden bu gizem

meslektaşım olan bir genç gelse bana iş bul, şöyle kalifiyeyim böyle iyiyim dese de çok karışmak istemem yani en fazla şu yollar ile bizim sektörde iş sahibi olabilirsin derim

neden referans olmam biliyor musunuz yarınlarda sen göndermiştin sözüne muhatap olmamak için

bir başka olayda ben gönderdiğim için o kişiyi işe alan kişi de benden bir şey rica eder ve ben de ona bunu yapmak zorunda kalırım

bu nedenle tabii ki işsizlik zordur ama bana yardımcı olmuyorlar diye insanlara düşman olmak yerine aramaya devam

bulduğum işlerin hepsini kendim arayıp kendim buldum birinin referansı ile gelen herkes hakkında da o kişiye dair yorumlar yapıldığını gördüm iş hayatında

Merhaba hanımlar
Aylardır kendime büyük sıkıntı yaptığım bir konu var.Öyle ki düşünmekten sürekli kendimi yapayalnız çaresiz hissediyorum.Eğitimim var üniversite mezunuyum ve bi mesleğim de var fakat gelin görün ki bi işim yok.Tanıdıklar,ilanlar,samimi olmadığım fakat yardımı dokunabilecek kişiler hepsini denedim fakat yok olmuyor.Tecrübem de var bu arada.Benden daha vasıfsız bi çok kişi benim alanımda iş bulmuş çevresi sayesinde.İşte bu nokta çok koyuyor bana.O kadar donanımlı olmama rağmen evde oturmak içime sinmiyor.Bu süreçte insanoğlunun ne kadar bencil,umarsız,vicdansız olduğunu çok çok daha iyi anladım.İmkanı olmasına rağmen kimse kimseye yardım etmiyor.İlla ki akraba vs mi olmak lazım diyorum.Kadın dediğin çalışmalı ayakları üzerinde durmalı her durumda.Tamam ama artık okumak vs bunun için yetmiyor.Napabilirim daha? Düşünmemeye calısıyorum artık fakat olmuyor.İnsanlıktan da düzgün bir işten de umudumu kestim artık.Emeklerim heba oldu ona çok üzülüyorum.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki aynısını yaşadım ve hala yaşıyorum. Evdeyim şu an. Benden daha alt seviye olan arkadaşlarım bile atandılar ben kaldım . Böyle oldukça daha çok umutsuzluğa kapılıyorum. Bu zamanda kimse kendi hakkıyla bir yerlere gelemiyor sanırım istisnalar vardır. Ama demek ki illa birilerinin hakkını çalmak gerekiyormuş.

Evet onu da düşünüyorum başka napabilirim diye tekrar üniversite mi okudunuz 4 yıllık?
Hayır , benim eğitimim hemşirelik eğitiminden bir sene daha fazla aslında . Sadece 4 hafta staj yaptım. Bu arada kimseyi yanlış yönlendirmek istemiyorum , bu dediklerim yurtdışı için geçerli , Türkiye’de nasıl uygulanıyor bihaberim

şimdi ben burada suçlama görüyorum

kimse yardım etmiyor

kimse yardım etmek zorunda değil ki

mesleğinizi buraya dahi yazmıyorsunuz mesela

neden bu gizem

meslektaşım olan bir genç gelse bana iş bul, şöyle kalifiyeyim böyle iyiyim dese de çok karışmak istemem yani en fazla şu yollar ile bizim sektörde iş sahibi olabilirsin derim

neden referans olmam biliyor musunuz yarınlarda sen göndermiştin sözüne muhatap olmamak için

bir başka olayda ben gönderdiğim için o kişiyi işe alan kişi de benden bir şey rica eder ve ben de ona bunu yapmak zorunda kalırım

bu nedenle tabii ki işsizlik zordur ama bana yardımcı olmuyorlar diye insanlara düşman olmak yerine aramaya devam

bulduğum işlerin hepsini kendim arayıp kendim buldum birinin referansı ile gelen herkes hakkında da o kişiye dair yorumlar yapıldığını gördüm iş hayatında
Buraya sıkıntımı dökmek için yazdım.Mesleğimi yazmama sebebimi de belirttim.Evet kimse kimseye yardımcı olmak zorunda değil belki de ben yapım gereği yardımcı olunması gerektiğini düşünüyorum en azından karşımdaki başarılı fakat elinden tutacak yol gösterecek kimsesi yoksa yardımcı olma taraftarıyım sadece.Teşekkurler görüşünüz için kimseye düşmanlık beslemiyorum canım sıkkın sadece..

İlla kendi alanımızda çalışacağız diye bir şey yok ki. Artık çoğu kişi kendi alanının dışındaki mesleklere yöneliyor. Yapabileceğiniz tüm işlere başvurun
Evet bunu da düşünüyorum bir kaç değişik sektöre de başvuru yaptım fakat sanırım koronadan dolayı dönüş olmadı alımlar az.Yine de devam ediyorum aramaya inş bulurum

Hayır , benim eğitimim hemşirelik eğitiminden bir sene daha fazla aslında . Sadece 4 hafta staj yaptım. Bu arada kimseyi yanlış yönlendirmek istemiyorum , bu dediklerim yurtdışı için geçerli , Türkiye’de nasıl uygulanıyor bihaberim
Anladım burada bir daha üniversite okumak gerekiyor.Başarılar dilerim size

Seni o kadar iyi anlıyorum ki aynısını yaşadım ve hala yaşıyorum. Evdeyim şu an. Benden daha alt seviye olan arkadaşlarım bile atandılar ben kaldım . Böyle oldukça daha çok umutsuzluğa kapılıyorum. Bu zamanda kimse kendi hakkıyla bir yerlere gelemiyor sanırım istisnalar vardır. Ama demek ki illa birilerinin hakkını çalmak gerekiyormuş.
Anlayan birinin olmasına sevindim.İnş sizde bende en kısa sürede güzel bir iş buluruz.Haksızlık üzüyor insanı hemde çok.

Mesleğinizi bilmiyorum ama şu ana kadar tüm işlerimi kariyer.net gibi sitelerden buldum. Cvnizi anlayan biri ile hazırlamışsınız ama belki daha profesyonel bir yardım alabilirsiniz. Mesela ücretli olarak destek olan İk çalışanları var. Aslında detay bilsek belki daha farklı önerilerde bulunabilirdik.

Mesleğinizi bilmiyorum ama şu ana kadar tüm işlerimi kariyer.net gibi sitelerden buldum. Cvnizi anlayan biri ile hazırlamışsınız ama belki daha profesyonel bir yardım alabilirsiniz. Mesela ücretli olarak destek olan İk çalışanları var. Aslında detay bilsek belki daha farklı önerilerde bulunabilirdik.

aynini dusunuyorum,
bir de red verilen yere donup sorulabilir de red sebebi, boylece bir sonraki is basvurusunda daha hazirlikli olunur.

BIR SERÇE,

bile bize ders verir bazen.

Rızkı nerdeyse yuvası oradadır kuşun.
Hic bir zaman pes etmez ve ümitsizliğe düşmez. Kimseyle kendisini de kıyas etmez.
Arar bulur yiyeyecigini.
Kendi de ac kalmaz evlatları da.

Umarım açıklayıcı olmuştur.
arayışa devam.
Gerekirse şehir değiştirin ama ümitsizliğe düşmeyin...

Mesleğimi kime söylesem evet çevre gerektiriyor çevre bulman lazım vs diyor gerçekten de öyle.Burdan birine mesaj yoluyla söyledim oda aynı yorumu yaptı haklı olarak.Ya bana moral olarak destek olunsa bile yeter cunku gercekten cevren yoksa olmuyormus bu iş şimdiki aklım olsa madem çevrem tanıdığım yok o kadar emek vermezdim moralim bozuk bu duruma

Back
X