Düşünmekten beynim duracak

Yepyenihayat

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
482
498
18
34
Artık ölmek istiyorum. Gerçekten moralim çok bozuk. Ailem bana maddi destek çıkmıyor. Herşeyi tek başıma yapıyorum. Birde üzerine yük oluyorlar. Çeyiz diziyorum. Ne kadar masraflı iş olduğunu biliyorsunuz. Bunun üzerine annem takacağı altını bana aldıracak. Yeter artık yeter. Evlenmeseydim keşke diye düşünmeye başladım. Neden benim ailem böyle. Neden!!!!!! Bu satırları yazarken hüngür hüngür ağlıyorum. Kimsem yok bu hayatta.

Üzülmeyin alabildiğinizi alın. İyi bi işiniz varsa eğer öyle yapmaları da normal. Hemde en iyisi kimseye yük değilsiniz.

Öğretmenim. Herşeyi tek yapıyorum öyle düşünün
Bence kendiniz için yapıyosunuz o yüzden dert edecek bişey değil. Pahalısını değilde ucuzunu alın. Maaşınız da iyidir. Siz bunalmışsınız evlilik psikolojisi olabilir. Şimdi çalışan herkes kız erkek alacaklarını kendi alıyo.

Aileniz Şöyle Düşünüyor ;
Nasıl Olsa Öğretmen Maaşı Var Kendisi Yapsın. Çok Bencillermiş.

Annenin takacağı altını alma sakın .Takmasın bir şey !! Pes yani insan evladına böyle mi yapar .

ailenlemi yasiyorsun? ve ailene yardim ediyormusun?

Evet bu konuları biraz daha açar mısınız? Misal babanız ne iş yapıyor? Anneniz çalışıyor mu? Eviniz kira mı? Siz onlarla mı yaşıyorsunuz? Eve katkınız var mı?

Çeyizi kendiniz yaptınız diye çok üzülmeyin ama altın konusunda annenize annecim bir şey takmanıza gerek yok. Benim şu anda bilezik alacak durumum yok diyebilirsiniz. Bir şey takmak istiyorlarsa kendileri alabilirler. Ama bana takılacak bilezikleri yıllar içinden maaşımdan biraz biraz yaptık annemle. Ben çok dert etmemiştim. Eşimin ailesi de bir şey takmadı. O da sorun değildi. Düğünümüzü kendimiz yaptık. Gelinliğimi kendim aldım. Bunlar cidden sorun değil. Huzur ve mutluluk olduktan sonra gerisi hikaye.

Evet bu konuları biraz daha açar mısınız? Misal babanız ne iş yapıyor? Anneniz çalışıyor mu? Eviniz kira mı? Siz onlarla mı yaşıyorsunuz? Eve katkınız var mı?

Çeyizi kendiniz yaptınız diye çok üzülmeyin ama altın konusunda annenize annecim bir şey takmanıza gerek yok. Benim şu anda bilezik alacak durumum yok diyebilirsiniz. Bir şey takmak istiyorlarsa kendileri alabilirler. Ama bana takılacak bilezikleri yıllar içinden maaşımdan biraz biraz yaptık annemle. Ben çok dert etmemiştim. Eşimin ailesi de bir şey takmadı. O da sorun değildi. Düğünümüzü kendimiz yaptık. Gelinliğimi kendim aldım. Bunlar cidden sorun değil. Huzur ve mutluluk olduktan sonra gerisi hikaye.
Annem emekli memur babam öğretmen. Ev kendimİzin. Hemde en lüks semtte evimiz var. Dışardan çok zenginiz sanarlar . Ama ailem bana beş kurul yardım da bulunmadı. Eşyalarımı gelinliğimi herşeyimi kendim yapıyorum. Kayın validemler çok destek oluyor. Ama kayın Bali'den ve işlemi yan yana koy bizimkilere dersin ki çok zenginler. Anlatabiliyor muyum ? Önemli olan az olsa bile elinden geleni yapmak. Bizimkilerde o yok

Annem emekli memur babam öğretmen. Ev kendimİzin. Hemde en lüks semtte evimiz var. Dışardan çok zenginiz sanarlar . Ama ailem bana beş kurul yardım da bulunmadı. Eşyalarımı gelinliğimi herşeyimi kendim yapıyorum. Kayın validemler çok destek oluyor. Ama kayın Bali'den ve işlemi yan yana koy bizimkilere dersin ki çok zenginler. Anlatabiliyor muyum ? Önemli olan az olsa bile elinden geleni yapmak. Bizimkilerde o yok

Anladım. Amamalesef ne kadar ağlasanız da sızlasanız da insalar yapmayınca yapmıyor. Siz kötü olursunuz hatta günün sonunda. O yüzden altını almamak, kusura bakma anne onu da alacak durumum yok diye inceden laf sokmak dışında bir formül gelmiyor aklıma.
Nişanı falan yaptılar mı/yapacaklar mı? Perdedir, beyaz eşyadır, yatak odasıdır nasıl alınacak bir fikir var mı?

Ah canım ya üzülme nolur. haklısın ama napabilirsin insan ailesini seçemiyor malesef :( az sabret evlenince herşey geçecek..

ja canim bence bekleme yap elinden geleni
biz evlatlar bu konuda biraz bencilce düsünebiliyoruz smdi senin adina konusmuyorum genel olarak
bende nisanliyim bende yapiyorum kendim bazi seylerimi bazi seylerimi annemler yapio ama yapmasalarda niye yapmiosunuz demem cnkü bugüne kadar ben onlara hic bi maddi yardimda bulunmadim 5 senedir calisiyorum hep kendime yani bise beklemek bnce yanlis benim durumumda smdi mesela
ama saolsnlar yine ellerinden geleni yapiolar
altin meselesine gelince caninfistigi dedi gibi durumum yok alamiyorum anne de istiosaniz siz alirsiniz almasanizda caniniz saolsn de
yapcak bise yok
2 kisi evlenmeye karar verdimi kesinlikle hic kimseye güvenmemeliler bu yolda cnkü hep hüsran oluyo sonuc

Anladım. Amamalesef ne kadar ağlasanız da sızlasanız da insalar yapmayınca yapmıyor. Siz kötü olursunuz hatta günün sonunda. O yüzden altını almamak, kusura bakma anne onu da alacak durumum yok diye inceden laf sokmak dışında bir formül gelmiyor aklıma.
Nişanı falan yaptılar mı/yapacaklar mı? Perdedir, beyaz eşyadır, yatak odasıdır nasıl alınacak bir fikir var mı?
Nişanımı kayın validem yaptı hemde en güzelinden :) çok ilginç dimi ? Beyaz eşyayı anneme dedim al dedim alcak. (Çok şükür) zaten çamaşı makinem var.yatak odası halı perde kayın valide aldı. Bize az bişeyler kaldı. Benim sinir olduğum kayın validelerin dırumu çok iyi değil ama oğulları için yapıyorlar. Bizimkiler Hiçbişey yapmıyor. Düğün salonu gelinlik falan onları eşimle biz halledcez.burdan ailemi sevmediğim anlaşılmasın ailemi çok sevıyorum ama düşüncesizim yapıyorlar. Tüm bunlardan kimsenin haberi yok. Altınları alsam bile kimseye asla demem.

Back
X