Düşünmekten beynim duracak...

Kartanesi gibiyim

Yorgun ev hanımı..
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2016
250
112
103
37
Merhaba kızlar; bu ay memurluk sınavım var ve 1 yaşında bebeğim var.Bir yandan sınava girip kazanırsam tabi,çalışmak istiyorum diğer yandan da bebeğim ne olacak kayınvalidem benimle kalıyor o bakacak ama yinede aklımda hep soru işaretleri var. ya ben evde olmayınca çocuğumun başına bişey gelse falan diye içim içimi yiyiyor.Eşim çalışmamı desteklemiyor. Kendisi özelde çalışıyor. Eşimin işinden dolayı 2 3 senede bir başka şehirlere taşınıyoruz. Mesela atandım diyelim nasıl yapacam ne edecem düşünmekten yoruldum.Bebeğim beni bir dakika görmese hemen basar çığlığı o derece bağlıdır bana.sınava falan girmesemmi acaba çalışmayı unutsammı fikirlerinize çok ihtiyacım var

Bence soyle dusunun: Bebeginiz 5 yasindan itibaren okula baslayacak. Yani isteseniz de 60 aydan daha uzun bir sure yaninizda tutamazsiniz.
Esiniz serbest meslek ise, sizin en azindan garantili bir meslekte olmaniz ilerleyen zamanlar icin iyi olmaz mi?
Diger bir iyi yani da, bence bir kadin her zaman kendi ayaklari uzerinde durabilmeli. Calisan annelerin cocuklarina sagladigi pek cok avantaj var. Bebeginiz hep kucuk kalmayacak sonucta.
Eger boyle bir firsatiniz varsa, kesinlikle calisin.

Geçengün bebeği evde bırakıp doktora gidecektim ama gidemedim ya uyumazsa ya yemek yemezse falan diye randevumu iptal etirdim:KK43:

Bi iki sene sonra tekrar düşün öyleyse
Daha küçük çocuğun, seninde aklın kalıcak stres sıkıntı
Tabiki çalış en iyisi ama acil değilse strese girme

Her bebek annesine bağlıdır
Bana siz ona bagimlisiniz gibi geldi
Ben calismadim kendim baktım
Bu bir tercihtir aynı çalışmak gibi
Tercih yaparken benden ayrılamaz diye düşünmeyin siz yapabilecek misiniz arti ve eksileri düşünün

1 yaş iyi bence, atama atanma vs derken o 1,5 yaşı bulur

emziriyorsanız hala sütünüzü sağarsınız ya da süt izni var bildiğim kadarıyla. eş durumundan eşinizin yanına atama yapılır. kaynananız da yanınızdaymış hem bence düşünmeyin çalışın.

yoksa seneler sonra maddi imkanınız olmadan senelerce kayınvalide ile aynı evde boşluktan didişmeye başlayıp, olurda bir terslik olur eşinizle bozuşursanız kendi ayaklarınızın üzerinde duramazsınız ve çok üzülürsünüz. böyle durumda kadın çok duydum.

annelik sadece yanında olmak değil, onun için maddi imkan da sağlamaktır, gelecekteki her olasılığı düşünmek lazım.

Devletin verdlği bir sürü sosyal haklar var ondan yararlanırsın eşinde her an işsiz kalma imkanı var özel seköre güven yok hem sen çocuğunun geleceği için çalışacaksınız eğer çalışırsan lisede onu özel okula yazdırma imkanın doğar birde 2 kisi çalışında dah güçlü olursunuz 3 yaşındada kreşe başlar

Back
X