Düsünmekten kafam kalmadı:(

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar

Erkek arkadasımla askerden gelır gelmez cıddı anlamda bıseyler yapmak ıstıyoruz fakat benım kafamda bır cok soru var askerden gelıcek kendıne bır ıs bulacak para bırıktırmeye baslayacak ve bu ne kadar surer bılmıyorum sanırım aılesıde maddı anlamda pek destek saglayamacaklar benım yasım 25 ben ne zaman bunları tamamen rayına oturup bıseylere baslayacagım hıc bılmıyorum:( Bu zamana kadar da aıle hayatımda hıc sıkıntıya dusmedım acıkcası.. Ama sevıyorum ve bunların yoluna gırecegını dusunuyorum asıl canımı sıkan durum su bunların bır arsası var bana kendısı oranın satılıp en azından bıraz ev parası gelecegını soyluyordu fakat dun annemler satmaktan vazgectı benımde yapacak bırseyım yok dedı mecbur kıraya cıkacagız dedı.
Ben ev sahıbı olmayı cok ıstıyorum kredı cekelım ev alalım beraber dıyorum faızler cok yuksek bırsuru sey soyluyor ben ne yapacagım kızlar bu durumlar nasıl olucak bılgılerınıze ıhtıyacım var :/ dusunmekten delırcem

Evlenir evlenmez ev sahibi olmak kolay degil genelde hepimiz kiracilik ile evlilige basliyoruz.Ev sonra da alinir Allah büyük.Evlilik icin niye ailesi yardim etmiyor?Sevgilin daha para biriktirecekmis o zamana kadar soz ya da nisan yapin.Hem gormus olursunuz gercekten para biriktirebilecek mi?Meslegi var mi bari ya da caliskan mi?

hemen ev alınması dert değil de,işi gücü yok ve ailesi de yardım etmiyor diyorsunuz.kiraya çıksanız bile nasıl geçineceksiniz?acele etmeyin bence en azından işi gücü oturana kadar bekleyin

Evlenir evlenmez ev sahibi olmak kolay degil genelde hepimiz kiracilik ile evlilige basliyoruz.Ev sonra da alinir Allah büyük.Evlilik icin niye ailesi yardim etmiyor?Sevgilin daha para biriktirecekmis o zamana kadar soz ya da nisan yapin.Hem gormus olursunuz gercekten para biriktirebilecek mi?Meslegi var mi bari ya da caliskan mi?

Zaten suan calısıyor ama 6 ay askere gıdecegı ıcın cıkıyor ve daha ıyı pozısyonda kurumsal fırmada calısmak ıstıyor
Gebze de bu sekılde fırmalara gırmesı pek sıkıntı olmaz ve ınanılmaz calıskandır.. O konuda guvenıyorum acıkcası

Hiç kendini evhamlandırma. Hele bir gelsin. Hele bir işe girsin. Hele biraz para biriktirsin. Önce düğünü nasıl yapacağız diye endişelen mesela. Evi nasıl dizeceğiz diye düşün. Evet ev sahibi olmak güzel bir düşünce ama öncelikli düşünmen gereken daha çok şey var canım ve bunlar da en az 1 yıl demek...

hemen ev alınması dert değil de,işi gücü yok ve ailesi de yardım etmiyor diyorsunuz.kiraya çıksanız bile nasıl geçineceksiniz?acele etmeyin bence en azından işi gücü oturana kadar bekleyin

Tabı 5 ay sonra askerden gelecek ıse baslayacak baya zaman sonra bıseyler olabılır ...

Hiç kendini evhamlandırma. Hele bir gelsin. Hele bir işe girsin. Hele biraz para biriktirsin. Önce düğünü nasıl yapacağız diye endişelen mesela. Evi nasıl dizeceğiz diye düşün. Evet ev sahibi olmak güzel bir düşünce ama öncelikli düşünmen gereken daha çok şey var canım ve bunlar da en az 1 yıl demek...

Artık zamana yaydık zaten herseyın oturması ıcın o askerdeyken ben zaten yardımcı olucam en azından beyaz esyanın bı kısmını alacagım mutfak vs hepsı bende artık gerısı onda yanı..

Artık zamana yaydık zaten herseyın oturması ıcın o askerdeyken ben zaten yardımcı olucam en azından beyaz esyanın bı kısmını alacagım mutfak vs hepsı bende artık gerısı onda yanı..
İşte bunları bir düzene oturtun ondan sonra nolcak kiraya da çıkarsınız ve ya altınları vs bozdurup kredi çekersiniz. Sevgilin de şunu anlamalı ha kira vermiş ha kredi ödemiş.. Zamanı gelince ikna edersin zaten. Bence üzme şimdi kendini. Öyle düşünmekten kafam kalmadı deme yani daha bu süreçte neleerr neleer duyuyoruz görüyoruz. :rolleyes:

sıralamayı yanlış yapıyorsun..en son istenecek şeyi ilk istiyorsun..önce işini bulsun işi garantiye aldığında nişan düğün yapılır ee düğünde epey borçlanılacak evlendikten sonra o borçlar ödenir sende çalışıyorsan tabi bu süreç daha hızlı olur
bütçenize uygun bir ev için kolları sıvarsınız
tabiii bunların olması için öncelikle iş kısmını halledecek

Tabı 5 ay sonra askerden gelecek ıse baslayacak baya zaman sonra bıseyler olabılır ...
Canım yaşın çok da büyük değil, sevgilinin işi varsa, çalışmaktan da gocunmuyorsa evdi arabaydı hepsi zamanla olur,
Askere gitsin gelsin duruma göre yolunuzu çizersiniz, ailenin ev için yardımını falan bekleme sonradan başına iş açarsın... Ama düğün yaparken yardım etseler iyi olur tabiki
Bu arada sen çalışıyor musun?

İşte bunları bir düzene oturtun ondan sonra nolcak kiraya da çıkarsınız ve ya altınları vs bozdurup kredi çekersiniz. Sevgilin de şunu anlamalı ha kira vermiş ha kredi ödemiş.. Zamanı gelince ikna edersin zaten. Bence üzme şimdi kendini. Öyle düşünmekten kafam kalmadı deme yani daha bu süreçte neleerr neleer duyuyoruz görüyoruz. :rolleyes:

O kadar takıntılı bır ınsanım kı napayım:(

Neye guvenip hemen milyarlarca borca girebiliceksiniz?
Bunun hastaligi var kaza si var belasi var..
Bi birikim yapmadan asla okadar borcun altina grmeyin derim...

Canım yaşın çok da büyük değil, sevgilinin işi varsa, çalışmaktan da gocunmuyorsa evdi arabaydı hepsi zamanla olur,
Askere gitsin gelsin duruma göre yolunuzu çizersiniz, ailenin ev için yardımını falan bekleme sonradan başına iş açarsın... Ama düğün yaparken yardım etseler iyi olur tabiki
Bu arada sen çalışıyor musun?

Yasım suan ıcın buyuk degıl ama bu surec 2 yılı bulucak mıuhtemelen ne zaman anne olucamda off :(
Calısıyorum suan aldıgım maas 1300 tl :(

Yasım suan ıcın buyuk degıl ama bu surec 2 yılı bulucak mıuhtemelen ne zaman anne olucamda off :KK43:
Calısıyorum suan aldıgım maas 1300 tl :KK43:
Okuldu mezuniyetti iş bulmaydı derken günümüz şartlarında 30ndan sonra anne olmak normal artık canım (ben de 31yaşında evlendim 32de hamile :) ) acele etme herşey içine sinsin,
Herşey olacağına varır inan bana
Çalışıyor olman güzel birşey, bir yandan alınacakları halledersin ya da birikim yapmaya çalışırsın

biz de kiradayız şuan

yani illa herkesın evı mı var?

sen kirayı boşver de, o düğün, alışverişler, nasıl olacak? ailesi yardım etmeyecek, birikim sıfır dıyorsun.
işe girse adam gıbı elınde parası olması en az 4 yıl
o da maasına baglı ;)
desteksiz çok zor.

Okuldu mezuniyetti iş bulmaydı derken günümüz şartlarında 30ndan sonra anne olmak normal artık canım (ben de 31yaşında evlendim 32de hamile :) ) acele etme herşey içine sinsin,
Herşey olacağına varır inan bana
Çalışıyor olman güzel birşey, bir yandan alınacakları halledersin ya da birikim yapmaya çalışırsın

Yaa Allah bagıslasın :) Unıv hayatını tamamladım suan 2. unıv okumayı dusunuyorum :) Ama Turkıye sartlarında alınan maasım bu :(

Yaa Allah bagıslasın :) Unıv hayatını tamamladım suan 2. unıv okumayı dusunuyorum :) Ama Turkıye sartlarında alınan maasım bu :KK43:
Sağol canım zamanı gelince sana da nasip olur inşallah,
Maaşın çok değil ama buna da şükür canını şimdiden sıkma, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış gerisi Allaha kalmış
Olur gider zamanla

Back
X