Düşünmeme konusunda kendimi eğitme

sergerdan

Örtmen hanım
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2013
726
934
103
Merhaba arkadaşlar. Üniversite yıllarında 91 kiloya kadar çıkan ben beş buçuk aydır diyetle beraber 23 kilo vererek 68 kiloya inmiş bulunmaktayım.Buraya kadar sorun yok. Sorunum şu ki kilo vermeyi o kadar istedim ki sanki her şey değişecek sandım. Size de öyle oluyor mu bilmiyorum 1 kilo alınca bile aaa ne kadar kilo almışsın diyen tipler vardır. Ama 23 kilo verdim aynı tipler kilo vermişsin yumuşamışsındır diyor. Olay şu ki saçma salak iş yapıp gidip eşime sordum kilo verince vücudum yumuşadı mı diye. Halbuki ne kadar salakça :( o da bana ben kendimden biliyorum spor yapınca sıkılaşılıyor dedi. Ben kendimi soruyorum sence normal mi dedim ben normali normal olmayanı nerden bileyim dedi :( ve o kadar konuştuktan sonra ben seni diyetten önce de beğeniyordum şimdi de bilmem ne demeye başladı savunma psikolojisi ile. Kendime kızıyorum neden başkasından yorum takdir bekliyorum :-( gerçekten bıktım bu durumdan o kadar çabaladım ve verebildim kilo ama ne bileyim işte of amma da konuştum demi :KK53:

Siz kendinizi sevin
Kilo verip sağlıklı ve fit oldunuz keyfini çıkarın

23 kilo nasıl gitti bu arada benim 15 kilo vermem lazım..

Eşim için değil ama bu boğum bıngıl halimi sevmiyorum.

Ben 1.67 boyunda ve 50 kiloyum yüzüm güzel yani zayıf durmuyor, insanlar sürekli zayıf olduğumu söylüyor sürekli olan birsey hayatımda, hemen hemen her gün bu durumu yaşıyorum.bence burda önemli olan sadece senin kendini sevmen kim ne demiş ne yapmış umrumda bile değil ağzı olan konuşur.bence sende takma bu kadar daha mutlu olursun..

Haklısınız ben de takmak istemiyorum ama en azından eşimin neden spor yaparak sıkı olur dediğini anlamadım zaten spor yaparak verdim kilo :( ama tabi elbet yumuşama oldu ne bileyim isterdim ki bence çok iyisin ne kadar yol katettin felan demesini beklerdim. Ya kilo verince her şey değişecek sandım hoş daha 68im  :KK51: aman aman bir zayıflığım yok. En iyisi kimseye bu konuyu açmamak :KK12:

Pilates sıkılaştırıyor biliyorum da sıkıntı kendimi bu konuda sürekli eksik görmem. Yani kilo verdim ama sanki hiçbir şey değişmedi. Eşim de yeteri kadar yorum yapmayınca ben de saçmaladım işte :(

Haklısınız ben de takmak istemiyorum ama en azından eşimin neden spor yaparak sıkı olur dediğini anlamadım zaten spor yaparak verdim kilo :KK43: ama tabi elbet yumuşama oldu ne bileyim isterdim ki bence çok iyisin ne kadar yol katettin felan demesini beklerdim. Ya kilo verince her şey değişecek sandım hoş daha 68im  :KK51: aman aman bir zayıflığım yok. En iyisi kimseye bu konuyu açmamak :KK12:
Boyunuza ya da yapınıza göre daha katetmeniz gereken yol vardır belki de.
Ben 90 kiloyken diyetle 80e düşmüştüm, zannettim ki herkes farkedecek takdir edecek falan. Annem bile farketmemişti, ben söylediğimde "belli belli devam et"demişti. Ne zamanki 68 falan oldum (boy 1.80) insanlar çok zayıfladığımı söylediler. Ama saçlarımı boyattım, kestirdim, dolabımı komple yeniledim tarzımı değiştirdim. Yani farketmemek için kör olmak lazımdı. Siz hala eski kıyafetleri giyip, tarzınızı şişman haliniz gibi devam ettiriyorsanız ve sıkılaşmamış hantal bir görüntünüz varsa belki çok göze batmıyorsunuzdur ama ne olursa olsun 23 kilo maşallah büyük başarı, sağlıkla sıkılaşır devamını getirirsiniz inşallah.

Siz kilonuzla ilgili bi şey diyene nasıl yaklaşıyorsunuz?
Ben üni.nin başlarında aşırı zayıftım. Kilolu bir arkadaşım bana 50 kilo olsan çok iyi olursun demişti ama daha önce de sürekli çok zayıfsın kilo al deyip duruyordu neyse ben de kolaysa sen ol 50kilo dedim sustu. Velhasıl kelam şu an 60 kiloyum o zamandan bu zamana 6-7 yıl filan geçmiştir herhalde. Şimdi de aa ne kadar kilo almışsın diyorlar. Bu insanların çenesi durmaz o yüzden boşver herkes kendine baksın ;)

Boyunuza ya da yapınıza göre daha katetmeniz gereken yol vardır belki de.
Ben 90 kiloyken diyetle 80e düşmüştüm, zannettim ki herkes farkedecek takdir edecek falan. Annem bile farketmemişti, ben söylediğimde "belli belli devam et"demişti. Ne zamanki 68 falan oldum (boy 1.80) insanlar çok zayıfladığımı söylediler. Ama saçlarımı boyattım, kestirdim, dolabımı komple yeniledim tarzımı değiştirdim. Yani farketmemek için kör olmak lazımdı. Siz hala eski kıyafetleri giyip, tarzınızı şişman haliniz gibi devam ettiriyorsanız ve sıkılaşmamış hantal bir görüntünüz varsa belki çok göze batmıyorsunuzdur ama ne olursa olsun 23 kilo maşallah büyük başarı, sağlıkla sıkılaşır devamını getirirsiniz inşallah.
Aslında haklısınız tarzı değiştirme meselesi konusunda. Sporla verdiğim için hantal görüntüm yok boyum 1.80 kadar uzun değil ama çok çok kısa da değil. 1.62 tabi 91e göre 68 az ama yeterli değil. Eskiden olduğu gibi yeme ve ardından ağlama krizlerim başladı halbuki o kadar azimliyim ki. Sanırım beklediğim desteği ve sonucu göremedim. Çok fark var ama insanlar kötü galiba. :(

Back
X