Düşünüp Duruyorum İşin İçinden Çıkamıyorum

ceecefe

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2015
17
6
Herkese selamlar
Öncelikle KK'lar kulübünün bu bölümünü ilgiyle takip ediyordum belki bende kendi sıkıntıma derman bulurum diye düşünerek üye oldum
19 yaşındayım ve kendimi bildim bileli sağlık konusu dışında her türlü konuda sıkıntı çekerek bu yaşıma geldim
Fakat kendimi bildim bileli arkadaş edinme konusunda hep sıkıntı çektim özellikle ortaokul zamanlarımda en çok psikolojik sıkıntı çektiğim zamanlarda derdimi sıkıntımı anlatacağım hiç arkadaşım olmadı bu da yetmezmiş gibi sınıfta bu yüzden oldukça göze batar ve edilen alayların odağındaki kişiydim ağlamadan gecirdigim tek bir gün olmadi
Lisede de belki her şey düzelir diye umdum fakat pek farklı olduğu söylenemez tam arkadas edindim derken onunla da bağlarımız kopmaya mahkum oldu ve ben zaten az olan özgüvenimi de tamamıyla kaybettim
Nedenini çok düşündüm kızım sen eğer arkadaş edinemiyorsan bir nedeni vardır diye önce samimiyetimi ilerlettigim insanların yaninda çocukça davrandigimi düşünüyorum ve değiştir bu huyunu diye düşündüm sonra acaba ben insanları hic mi anlamıyorum dinlemiyorum diye düşündüm sonra da karşımdaki insanin zaten canı sıkkınken dayanamıyorum gidip derdini soruyorum iyi misin seni dinlerim problemin neyse diye fakat ayni şeyi iletişim kurmaya çalıştığım insanlardan göremiyorum bu da benim iyice içime kapanmama neden oldu
Simdi üniversitedeyim ve ister istemez farklı ortamlara girmek gerekecek ve bu yüzden her yeni ortama girmek ve oraya alışmak benim için hic kolay olmuyor ve ne yapmam nasıl davranmak ve bu yalnızlık hissinden nasıl kurtulacağımi bilmiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var
Herkese şimdiden tesekkurler

Arkadaşsız olmak belki daha iyi, boyle düşün.
Herkesin bir karakteri vardır değişmez elbet sende bulursun bir arkadaş.
Emin ol güvenip inanip salaklik edip arkadasligin bitmesi daha kotu..
Boyle yani 

Insanları iten birseyin mutlaka vardır ama sen farkında degilsindir
Istersen uzmanla gorusebilirsin isine yarar mi bilemiyorum ama yillarca ayni durumda kalmanin sebebi ,diger butun insanlar olamaz bence

Değişebilirsiniz ben buna inanıyorum çünkü bende değiştim. Asil mesele değişmek istiyor musunuz?

Arkadaşsız olmak belki daha iyi, boyle düşün.
Herkesin bir karakteri vardır değişmez elbet sende bulursun bir arkadaş.
Emin ol güvenip inanip salaklik edip arkadasligin bitmesi daha kotu..
Boyle yani 
Arkadaşsiz olmak benim icin daha iyi olabilir diye düşündüğüm o kadar çok oldu ki fakat insan bir noktadan sonra ister istemez canı sıkıldığı anda arayabilecegi birini istiyor

Haklisiniz tabii.
Buraya yazabilirsiniz her zaman bana da yazabilirsiniz dinlerim :)
Arkadaşsiz olmak benim icin daha iyi olabilir diye düşündüğüm o kadar çok oldu ki fakat insan bir noktadan sonra ister istemez canı sıkıldığı anda arayabilecegi birini istiyor

Bence erkek arkadasin olsun. Bir sure sonra samimi birkac arkadsin olur.universitede oyle oluyor.

Insanları iten birseyin mutlaka vardır ama sen farkında degilsindir
Istersen uzmanla gorusebilirsin isine yarar mi bilemiyorum ama yillarca ayni durumda kalmanin sebebi ,diger butun insanlar olamaz bence
Benimde galiba sonunda yapabilecegim şey bu büyük ihtimalle ama kendimi insanlara karşı davranışlarını o kadar çok sorguladım ki Yoruldum bu durumdan fakat yıllar boyunca bir şey değişmiyorsa dediğimiz gibi problem bende

Önce olumsuz düşünmeyi bırakman lazım, insanların yanında çocukça davranıyorum, komik duruma düşüyorum, dalga geçerler vs. gibi Gerçekten yanlış bir adım atmanı bekleyen bir sürü göz senin üzerinizde mi sanki ? Tabii ki hayır; sen dünyanın merkezi değilsin sonuçta!
Kendini sevmelisin, iyi yönlerini düşün, yeteneklerini düşün. Bir yeteneğin varsa onunla ilgili kurslara git.
Bir uzmandan destek alabilirsin mesela. Ortaokul dönemlerini unut, benimle de S'leri tam söyleyemiyorum diye dalga geçiyorlardı. Çok sinir oluyordum okula gitmek istemiyorum diyordum, şimdi gülüp geçiyorum. :)

Değişebilirsiniz ben buna inanıyorum çünkü bende değiştim. Asil mesele değişmek istiyor musunuz?
Eğer değişmem için gerekli bir neden varsa elbette değişmek isterim fakat bunun için herhangi bir neden de vermiyor insanlar hani böyle davranıyorsun bizde bu yüzden boyle davraniyoruz demiyorlar haliyle bende nasıl davranacağımi bilemiyorum

Önce olumsuz düşünmeyi bırakman lazım, insanların yanında çocukça davranıyorum, komik duruma düşüyorum, dalga geçerler vs. gibi Gerçekten yanlış bir adım atmanı bekleyen bir sürü göz senin üzerinizde mi sanki ? Tabii ki hayır; sen dünyanın merkezi değilsin sonuçta!
Kendini sevmelisin, iyi yönlerini düşün, yeteneklerini düşün. Bir yeteneğin varsa onunla ilgili kurslara git.
Bir uzmandan destek alabilirsin mesela. Ortaokul dönemlerini unut, benimle de S'leri tam söyleyemiyorum diye dalga geçiyorlardı. Çok sinir oluyordum okula gitmek istemiyorum diyordum, şimdi gülüp geçiyorum. :)
Haklısınız fakat o dönemleri eskisi kadar umursamasam da üstümde etkisi var galiba tavsiyelerinizi düsünecegim

Eğer değişmem için gerekli bir neden varsa elbette değişmek isterim fakat bunun için herhangi bir neden de vermiyor insanlar hani böyle davranıyorsun bizde bu yüzden boyle davraniyoruz demiyorlar haliyle bende nasıl davranacağımi bilemiyorum

Ama insanlar gelip sana bunu soyleyemez ki, yakin olmadigin kimse sana acik acik gerçek kusurlarini soyleyemez bazen. Sizin bakip bulmaniz gerek. Bunlardan beni ayiran ne bende olmayip da bunlarda olan ne diye dusunmeniz gerek. Insanlari da suçlamayin, belkide siz kendiniz onlari uzaklastiriyorsunuz. Biraz arkadaş canlisi olmaya ve iyi davranmaya çalışın arkadas edinin esprili olun ama çocukluk olmasin bu, konuskan eğlenceli olun. Elbette bulursunuz arkadaş

Bende de hep oyle olmustur bi sekilde iletisim kopuklugu sogukluk vs.. Fazla iyi niyetli olmiycaksin insanlar seni avucunun icinde bilmiycek hepsi bu :KK66:

Geçmişte belleğinize yerleşen olaylar yaşamış olabilrsiniz. Ve bu da yaşınız ilerledikçe(özellikle ergenlik dönemlerinde bu durumlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor)sizi içine kapanık veya size özgüven eksiliği olarak yansımış olabilir. Buna çare bulmanın yolu,bu durumdan mutlu olmaya çalışmak. ' Dünyanın sonu değil ya,kötü arkaşlarım olacğaına,içinden pazarlıklı insanlar olucağını cevremde tek kalırım daha iyi ' deyip sindiriceksiniz içinize. Ya da O ortamdaki bütün insanları analiz edip önce,sonra size her anlamda en yakın olan biriyle yakınlaşıcaksınız. İlk adımı siz atıcaksınız.. birş mrhaba dedğinde,daha güleryüzlü ve samimi bir şekilde karşılık verirseniz bu size avantaj olabilir ilerleyen zamanlarda. Şimdilik aklıma gelen bunlar. Kendimde uyguladığım yöntemler bunlardı..

X