Duygularıma Ne Oluyor Anlayamıyorum

Sui7

güzel günler gelsin istiyorum haketmesem de tanrım
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
527
316
Sevdiğiniz, çok sevildiğiniz, kafa yapınızın uyuituğu ve anlaşabildiğiniz bir ilişki düşünün.
Benim ilişkim böyle, şimdiye kadar kavgalarımız olduysa da hep birbirimize bağlı kaldık. Sevgiyi de saygıyı da elden bırakmadık.
5 sene oldu başlayalı, hala da çok seviyorum. Ama bende bir uzaklaşma var. Son 2 senedir zor olaylar stresler atlattık hem okul kaynaklı hem de aileler kaynaklı. (Ailelerin bize karşı bir sıkıntısı değil de kendi içinde sağlık problemleri vs gibi)
Ben bu aralar kilo aldım ve bedenimle kavga halindeyim. Gerçekten mutsuzum bu konuda. Zayıflamaya çalışıyorum ama yavaş oluyor bu işler haliyle. Sevgilim de kilo aldı, daha doğrusu yaşadığı ailevi bir olaydan sonra çok saldı kendini. Ben artık ikimizin de dış görünüşünden hoşnut değilim. Ama sevgilimin unrunda değil çok rahatına düşkün.
Kendi hiç boğazını tutmadığı gibi üstüne beni de teşvik ediyor yemeye.
Ben cinsel anlamda çok soğudum, o çekim yok oldu nerdeyse.
Hala çok seviyorum sorun yok, ama ikimizi birden böyle beğenmiyorum. O da uzak ve soğuk davrandığımdan şikayet etmeye başladı. Ama durumu ona anlatamıyorum alınır diye.
Korkuyorum acaba uzun süreli ilişki olduğu için monotonluktan mı böyle okdum diye çünkü iş sebepleriyle ilişkimizi resmiyete dökememek de canımı sıkıyor.
5 sene oldu gidiyoruz gidiyoruz ama yol bitmiyor gibi hissediyorum. Sanki artık sevgili sıfatından fazlasıyla sıkıldım. Kafelerde buluşmaktan fenalık geldi. Uzak olduğumuz dönem kafam daha rahattı sanki.
Bu uzak olduğum dönem uzaklığın rahatına mı alıştm bilmiyorum.
Kısacası kafam karışık ve bu işi en azından bi nişanla bağlamadan sevgilimden daha da uzaklaşıp ayrılmak isteyeceğimden korkuyorum. Çünkü onu seviyorum hayatımı onla geçirmek istiyorum.
Ama bu durumum ne anlamıyorum.
Çok uzattım ama kendimi anlatamadığımdan, okuyan herkese teşekkür ederim. Uzun süre sevgili olup sonra evlenen ablalarımdan yorumlarını bekliyorum

yaşlar kaç? okuyor musunuz? neden evlenmiyorusunuz hala?
23,25.benim yeni bitti onun 1 sene uzadı o yüzden bekliyoruz, biraz da maddi olarak ailelerden destek alacak konumda değiliz, 2 sene daha bekleyecek gibiyiz.

O da seninle evlenmek istiyor mu en başından beri? Eğer böyle bi düşünceyi sana açtıysa ailelerimizi tanıştıralım falan de. Sonrasında arkası gelir. Büyüklerinizbu hayırlı işi tamamlarlar inşallah.

O da seninle evlenmek istiyor mu en başından beri? Eğer böyle bi düşünceyi sana açtıysa ailelerimizi tanıştıralım falan de. Sonrasında arkası gelir. Büyüklerinizbu hayırlı işi tamamlarlar inşallah.
Evet tabiki konuştuk bunları hep. Birbirimizin aileleriyle tanıştık. Ama erken evlenirsek maddi zorluklar olacak. Maddi zorluk çekmek istemiyorum evliliğin en güzel zamanlarında. Zaten onun okul uzadığı için de birşey yapamıyoruz. Aileler de iyi hoş evlenin diyorlar ama hiçbir adım atma yok. İş icraata gelince ortada yoklar yani.

Sevdiğiniz, çok sevildiğiniz, kafa yapınızın uyuituğu ve anlaşabildiğiniz bir ilişki düşünün.
Benim ilişkim böyle, şimdiye kadar kavgalarımız olduysa da hep birbirimize bağlı kaldık. Sevgiyi de saygıyı da elden bırakmadık.
5 sene oldu başlayalı, hala da çok seviyorum. Ama bende bir uzaklaşma var. Son 2 senedir zor olaylar stresler atlattık hem okul kaynaklı hem de aileler kaynaklı. (Ailelerin bize karşı bir sıkıntısı değil de kendi içinde sağlık problemleri vs gibi)
Ben bu aralar kilo aldım ve bedenimle kavga halindeyim. Gerçekten mutsuzum bu konuda. Zayıflamaya çalışıyorum ama yavaş oluyor bu işler haliyle. Sevgilim de kilo aldı, daha doğrusu yaşadığı ailevi bir olaydan sonra çok saldı kendini. Ben artık ikimizin de dış görünüşünden hoşnut değilim. Ama sevgilimin unrunda değil çok rahatına düşkün.
Kendi hiç boğazını tutmadığı gibi üstüne beni de teşvik ediyor yemeye.
Ben cinsel anlamda çok soğudum, o çekim yok oldu nerdeyse.
Hala çok seviyorum sorun yok, ama ikimizi birden böyle beğenmiyorum. O da uzak ve soğuk davrandığımdan şikayet etmeye başladı. Ama durumu ona anlatamıyorum alınır diye.
Korkuyorum acaba uzun süreli ilişki olduğu için monotonluktan mı böyle okdum diye çünkü iş sebepleriyle ilişkimizi resmiyete dökememek de canımı sıkıyor.
5 sene oldu gidiyoruz gidiyoruz ama yol bitmiyor gibi hissediyorum. Sanki artık sevgili sıfatından fazlasıyla sıkıldım. Kafelerde buluşmaktan fenalık geldi. Uzak olduğumuz dönem kafam daha rahattı sanki.
Bu uzak olduğum dönem uzaklığın rahatına mı alıştm bilmiyorum.
Kısacası kafam karışık ve bu işi en azından bi nişanla bağlamadan sevgilimden daha da uzaklaşıp ayrılmak isteyeceğimden korkuyorum. Çünkü onu seviyorum hayatımı onla geçirmek istiyorum.
Ama bu durumum ne anlamıyorum.
Çok uzattım ama kendimi anlatamadığımdan, okuyan herkese teşekkür ederim. Uzun süre sevgili olup sonra evlenen ablalarımdan yorumlarını bekliyorum
muhtemelen ben ablan yasinda degilimdir ama iki sene uzun bi iliski grubuna girerse bende evlendim esimle daha dgrusu aile ojul bide onun yeni bi ise girip baska sehirlerde olma fikri beni boguyodu bu yuzden kactim hayatimizda heyecan oldu:) simdi mutluyum seviyorum esimi ama emin ol evlendikten snrada keske sevgili olsaydik hep ole kalmayi dileyeceksin cunku is resmiyete dokuldumu aranizdaki hic biseyin hetecani kalmiyo bulusurken hazrlanmanin. ne giyicem nasil etkileyecem dusuncesi aman birisi gormesin diye dusunceler insanain hayatinda heyecan yaratiyo suandaki aklim olsa esimle evlenmem sevgililik suremi uzatr daha fazla guzel seyleri yaparim.:-)ama tabi sevgiliyken dunya tatlisi bi evlada pek sahip olamazdim:-)

Evet tabiki konuştuk bunları hep. Birbirimizin aileleriyle tanıştık. Ama erken evlenirsek maddi zorluklar olacak. Maddi zorluk çekmek istemiyorum evliliğin en güzel zamanlarında. Zaten onun okul uzadığı için de birşey yapamıyoruz. Aileler de iyi hoş evlenin diyorlar ama hiçbir adım atma yok. İş icraata gelince ortada yoklar yani.
eger maddi acodan hazir degilseniz hic acele etme toparlayin kendinizi sonrada dedigin gbi evliligin tadini cikarmak varken yaris ati gbi borc odeme pesinde kosarsiniz .bazen insan yasadgi sikintilarindan dolayi sevdiklerinden soguyo sevgisi btmiyo ama iste biraz sorguluyo duygu dusuncelerini uzun bi iliskin var kestirip atma zamana birak bide sogudumvistek kalmadi icimde gbi dusuncelere girme o zaman insan dahada bi uzaklasiyo yani iyi dusunviyi olsun

Ama sevgi de var içinde :KK43: çok seviyorum kıyamıyorum hiç.

Sevdiğinizi sanıyor alışkanlık haline geldiğini fark etmemiş olabilirsiniz. .

Bunu biraz ayrı kalarak test edin..

Onsuz hayat nasıl olur. .

Evlilik düşünüyorsunuz. .

Peki bu adamla ömür geçer mi?

Cevap evetse evlenin..

Sevdiğinizi sanıyor alışkanlık haline geldiğini fark etmemiş olabilirsiniz. .

Bunu biraz ayrı kalarak test edin..

Onsuz hayat nasıl olur. .

Evlilik düşünüyorsunuz. .

Peki bu adamla ömür geçer mi?

Cevap evetse evlenin..

Çok uyumludur, beni üzmekten kaçınır, ne desem elindeki kadarıyla yapmaya çalışır. Sesini asla yükseltmez tartışmayı bile normal sesiyle yapar. Evet huylarını çok seviyorum ama evliliği istediği halde ağırdan alması benim canını sıkıyor.
Belki psikolojik yada maddi olarak çok yük bineceğini düşünüyordur bilmiyorum.

Çok uyumludur, beni üzmekten kaçınır, ne desem elindeki kadarıyla yapmaya çalışır. Sesini asla yükseltmez tartışmayı bile normal sesiyle yapar. Evet huylarını çok seviyorum ama evliliği istediği halde ağırdan alması benim canını sıkıyor.
Belki psikolojik yada maddi olarak çok yük bineceğini düşünüyordur bilmiyorum.

Anladm. .
zamana bırakın o zmn ..
tadını çıkarmaya çalışın. .

aileler falan tanışsa bi sürede nişanlı takılsanız hayatınıza renk gelir aslında :)
İşte ailesinden de ses çıkmıyor, ben onlarla tanıştım ama onlar benim ailemle tanışmadı. Neyi bekliyorlar bilmiyorum.

İşte ailesinden de ses çıkmıyor, ben onlarla tanıştım ama onlar benim ailemle tanışmadı. Neyi bekliyorlar bilmiyorum.
hmm acaba işi olmadan çıkmak mı istemiyrlar ailenin karşısına?

hiç konuşmuyor musunuz ne olacak bizim bu halimiz diye? ne diyor?

Beklemek yorar insanı.
Dışarıda vakit geçirmekten de öyle fenalık gelir ki görüşmemek cazip gelir bazen.

Resmi adımlara kadar bu sıkıntılar.
O adamı geleceğinizde istiyorsanız o uzaklaşmalar o kadar korkutucu değil.

Ama 5 yıllık ilişkinizde bu kadar hassas olmayın.
Hoşlanmadığınız şeyleri söyleyebilmelisiniz.
Kendi gidişatınızdan da memnun değilmişsiniz.
Ortak kararlar almayı, daha bakımlı olmayı teklif edin açık açık.

Bence bu sıkkınlık monotonluktan. Değişik aktiviteler yapın.
Sürekli kafede buluşmak sıkar tabi insanı. Çıkın piknik yapın ne bileyim birlikte yemek tatlı falan yapın.
Huzurevine gidin ordaki insanlarla sohbet edin. Soğudum diyorsunuz ama bu geçici bir durum çünkü seviyorsunuz.
Askerliğini yaptı mı? Okulu bitsin askere gönder onu beklemek bile ayrı bir olay.
Nişan olayı da bir işe girdikten sonra olmasını istiyordur doğrusu da bu çünkü ailenle tanışırken işim yok şu an demek istemez.

Bence bu sıkkınlık monotonluktan. Değişik aktiviteler yapın.
Sürekli kafede buluşmak sıkar tabi insanı. Çıkın piknik yapın ne bileyim birlikte yemek tatlı falan yapın.
Huzurevine gidin ordaki insanlarla sohbet edin. Soğudum diyorsunuz ama bu geçici bir durum çünkü seviyorsunuz.
Askerliğini yaptı mı? Okulu bitsin askere gönder onu beklemek bile ayrı bir olay.
Nişan olayı da bir işe girdikten sonra olmasını istiyordur doğrusu da bu çünkü ailenle tanışırken işim yok şu an demek istemez.
Sevgilimin askerlik durumu yok, yabancı ülkelerinde askerlik yok.
İş durumu da öyle, türkiyede iş bulma sorunu olabilir, olmayabilir de bilmiyoruz. Ama kılını kıpırdatmaması beni delirtiyor. Özellikle babasının sürekli sızlanması ama bunlar genç ne olacak durum diye düşünmemesi canımı sıkıyor. Konuşmaya çalışınca da sevgilim hemen savunma moduna geçiyor sanki ailesini ezmek istiyorum gibi

Beklemek yorar insanı.
Dışarıda vakit geçirmekten de öyle fenalık gelir ki görüşmemek cazip gelir bazen.

Resmi adımlara kadar bu sıkıntılar.
O adamı geleceğinizde istiyorsanız o uzaklaşmalar o kadar korkutucu değil.

Ama 5 yıllık ilişkinizde bu kadar hassas olmayın.
Hoşlanmadığınız şeyleri söyleyebilmelisiniz.
Kendi gidişatınızdan da memnun değilmişsiniz.
Ortak kararlar almayı, daha bakımlı olmayı teklif edin açık açık.
Bikaç kere söylemeye çalıştım tamam dedi ama icraat yok, yada iyiyiz gayet fitiz diyor boğazından kısmamak için :KK43: boğmak istiyorum bu kadar umursamaz olunca.

X