Duygusal açlık

Acikmadikça hiç birşey yememeli ve doymadan sofradan kalkmalı. Çünkü tokluk hissi bir süre sonra hissediliyor. Bu şekilde mide küçülür kendiliğinden. Ve gereksiz kalori alımının da önüne geçmiş olursunuz. Öncelikle sağlıklı olan da bu zaten. Şunu bunu giymeyi yakiştirmayi bir kenara bırakın birçok hastalık sağlıksız beslenme ve fazla kilodan kaynaklanıyor. Yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlıyor zayıflamak zorlasiyor. Bu yüzden ertemeyin.

Merhabalar. Artık herhangi bir çabamın sonuç vermeyeceğini kabullendim tedavi olmaya karar verdim. Herhangi bir diyet spor vs işe yaramıyor çünkü 2 gün yapsam 3. gün bir bahane bulup poşet poşet Abur cubur tüketiyorum bahanelerim asla tükenmiyor. Bahaneler tükenmiyor ama ömür tükendi ben tükendim artık.
Ben kadın değil miyim neden diğer kadınlar gibi kilomu önemseyemiyorum neden lanet olası yemek herşeyin önünde? Duygusal açlık veya tıkınırcasına yeme bozukluğu yaşayan atlatan, tedavi gören arkadaşlar varsa fikir almak istiyorum.

Yeme isteğinizi tetikleyen duyguyu bulun. Örneğin üzülme, korkma, can sıkıntısı, endişe, yalnızlık, utanma, kızgınlık, stres vb. İşte o duygular ne ise onları hissetmemek için, onları bastırmak için yiyiyorsunuz. Çünkü o duyguyla baş etmenin başka yolunu bilmiyorsunuz.

Bir daha o duyguyu hissettiğinizde, onu yemekle bastırmak yerine, hissedin. Örneğin, üzgünseniz, o üzüntüyü çekin. Ucunda ölüm yok. Dayanamıyorsanız, o duyguyla baş etmenin yemek yemek dışında başka yolunu bulun. Örneğin üzgünseniz bir arkadaşınızla buluşup dertleşin, veya sizi kim üzdüyse gidip onunla yüzleşin.

Açım evet şuan bildiğin açım! Hem duygusal hem fiziksel açım valla

Eşim içerde cips kola kuruyemiş götürüyor dolap çikolata bisküvi dolu yemiyorum yiyemiyorum. Şimdi ekmeğin arasına sucuğu doldurup ketçap döküp yemek istiyorum yiyemiyorum. Valla bacım azmetmeden o iradeye hakim olmadan hiç bişey olmuyor. Yaz boyu yedim aldım kiloları zaten Doğum kilolarımı da verememiştim şimdi bir ay oldu başlayalı belim inceldikçe motive oluyorum eğilince gözüme batan o koca göbeğin erimeye başladığını gördükçe motive oluyorum yoksa valla bende duygusal açım hatta hep derim benim ruhum aç! yemeyi seviyorum yemek yerken mutlu oluyorum adeta , ama bazen kendine dur demek gerekiyor yoksa çevrende incecik insanları gördükçe moralin bozluyor kendine güvenin kalmıyor

İki Doğum yaptım ikisinde de kilolar yapıştı kaldı iki defa ayrı zamanlarda 12 -15 kilo verdim şuan tekrar aynı yoldayım ama azmetmeden olmuyor iradeni sağlan tutmadan olmuyor

Hani kızlar yazmış seni yemeye iten stres kaynağını bul bacım stres topu gibiyim Allahın gücüne gitmesin zor imtihanlardan geçiyorum o dolabı açıp saldırasım geliyor ama yapmıyorum hakim olmaya çalışıyorum kendime ha kolay mı bu tabiki değil! Modum düşüyor ev ahalisi pizzaları pideleri gömerken sinirim bozuluyor ama irade sağlayamazsam asla istediğim bedende olamayacağımı biliyorum

Uzun yazdım son olarak zayıflama takımları var forumda ben 10 takımdayım her gün menü bildiriyoruz bi kaçamak yaparken ya bunu nasıl yazacağım diye düşünüp yemekten vazgeçiyorum acayip motive ediyor beni tavsiye ederim

Gecenin bu saatinde kuru dolma yiyen bi insan olaral diyecek bi şeyim yok. Ama neyseki abur cubur sevmem kilom yok. Benim derdim gece yemek hastasıyım. Herkes yatağa ben mutfağa .

Yeme isteğinizi tetikleyen duyguyu bulun. Örneğin üzülme, korkma, can sıkıntısı, endişe, yalnızlık, utanma, kızgınlık, stres vb. İşte o duygular ne ise onları hissetmemek için, onları bastırmak için yiyiyorsunuz. Çünkü o duyguyla baş etmenin başka yolunu bilmiyorsunuz.

Bir daha o duyguyu hissettiğinizde, onu yemekle bastırmak yerine, hissedin. Örneğin, üzgünseniz, o üzüntüyü çekin. Ucunda ölüm yok. Dayanamıyorsanız, o duyguyla baş etmenin yemek yemek dışında başka yolunu bulun. Örneğin üzgünseniz bir arkadaşınızla buluşup dertleşin, veya sizi kim üzdüyse gidip onunla yüzleşin.
Çok güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim. Yalnız beni yemeye sevkeden tek bir duygu yok gibi yani olumsuz tüm duygularla başetme yöntemim yemek yemek benim. O yüzden de başetmesi daha zor bir hale geliyor.

Çok güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim. Yalnız beni yemeye sevkeden tek bir duygu yok gibi yani olumsuz tüm duygularla başetme yöntemim yemek yemek benim. O yüzden de başetmesi daha zor bir hale geliyor.

Hepsini yapmanız zor olur tabii. O zaman bir liste yapın, sonra her bir duygu konusunda tek tek çalışın. Örneğin üzgünken yememeyi, üzüntüyle başka yollarla başa çıkmayı alışkanlık haline getirin. O dönem stresliyken veya sıkıldığınızda yemenin önüne geçemeyebilirsiniz ama en azından üzüntü duygusunu hallediyor olursunuz. Sonra da diğerlerini tek tek halledersiniz. Hiç yoktan iyidir. Bir yerden başlamak lazım. Bir uzmana da danışsanız iyi olur tabii.

Back
X