• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duygusal Baskı-Lütfen Fkir Verin

Merhabalar,

Olayın içine girmekten artık bütününü göremez oldum ve hiç iyi değilim. Ben mi yanlış düşünüyorum emin olmak istedim...

Yaklaşık 3 yıllık bir ilişkiyi bitirme kararı aldım. Çünkü; aslında hatalı değildik sadece yapılarımız uyuşmuyordu.
İyi zamanlarımız oldu tabii ki ama en azından 1.5 yıldır sürekli kavga ediyoruz. Ki bu ilk haftadan beri böyle, daha seyrekti sadece. Klasik baskıları kabullendim onu giyme, buraya gitme, şunu sürme, şunla görüşme, her yaptığın şeyi mesaj at vs. vs.
Ama artık haddini aşmaya başladı her şey. Ben, ben olmaktan çıktım ailem bile beni tanıyamıyordu, arkadaşlarım.
En son şiddetli bir kavganın ardından beni arama, bana mesaj atma, görüşmeyelim dedi. Aramadım bu sefer ve ilk kez.
Çünkü bugüne kada ronu hep aramıştım.
Günler sonra beni ısrarlıca arayıp bir konuda hesap sordu! Beni bunun için aradı...
Şimdi ben birbirimizi hırpalıyoruz, yoruldum dedikçe o üzerime geliyor sevdiğini, düzeltebileceğimizi söylüyor.
Halbu ki biz zaten 1 yılı aşkın zamanı böyle geçirdik, düzelebilir diye.
Evet onu çok sevdim, her hareketine, hakaretine, sorumsuzluğuna dayandım. Şimdi böyleyse bunun ilerisi, evliliği doğru olur mu?
Kendini kötü hissetmesinden, zarar vermesinden korkuyorum.
Bu duygusal baskı ile nasıl başa çıkabilirim? :43:

kadınlar neden böyledir, maço erkek sever. Kedni aklı yokmuş gibi biri onu yönlendirmesi lazım onu giyme,bunu yapma, şura gitme, nerdeysen mesaj at. Benim doğama tamamen aykırı bu. Siz esareti başkasının eline veriyorsunuz sonra da bunaldım tartışıyoruz diyorsunuz. Kendiniz olmamışsınız ki burada.

Böyle erkekler değişmiyor büyük çoğunlukla
Ama gene de bu ilişkinin yeni bir şans hakediyorsa haketmediğine tüm yaşanmışlıkları düşünerek sen karar vermelisin
Ilk defa seni kaybetmekten bu kadar korktuğu için bir ihtimal düzelme gösterebilir diye düşünüyorum

allah yardımcın olsun canım benim ama seviyorsan sevginin peşinden git her zaman böyle kalacak diye bir kaide yok rabbim başka sorunlar vermesin büyük sıkıntılar vermesin

sevginin pesinden falan gitme canim. dumduz ayril. evlendikten sonra bu baskilarin azalacagini mi saniyorsun. adam beni arama dediginde aramadin diye bile baski yapmis sana. sein yerinde olsam bir dakika durmam.

Tek soru: Değer mi?

Değerse cevap, devam edin, ama onu kabullenerek. Değişmesini istiyorsanız uzun bir sürecin sizi beklediğini bilin. Sonunda değişmeme ihtimali de var. Bunu göze alıp yakınmayacaksanız, size kimse bir şey diyemez. Sizin hayatınız.

Ama değmez diyorsanız çözüm belli, uzak durun.

Yani bu yaşıma gelmişim, 30 senedir üzerimde emeği olan annem babam karışmaz, nereye gittiğime, kimle gittiğime, kaçta geldiğime, ne giydiğime. Bu erkeklerin 3 günde kendilerini sahibin sanıp da bu triplere girmesi inanın beni çok sinirlendiriyor. Ben açık açık söylüyorum "ben bu yaşımda, bu yetiştirilişimle, ne giyeceğimi, nerede nasıl hareket edeceğimi çok iyi bilirim zaten sen merak etme."

Çevremde çok var böyle sorunlarla karşılaşan arkadaşlarım. Onlara da hep aynı şeyi söylerim. 2 seçenek var ya "bu bana uymaz kardeşim" diyip dönüp gideceksin, ben hep bu yolu savunurum. Ya da ikinci yol, "ben sevdiğim insan için herşeyden, beni ben yapan tüm özelliklerimden vazgeçip, onun istediği şeyleri giyip, istediği insanlarla arkadaşlık edip, yalnızca müsade ettiği zamanlarda dışarı çıkarım, problem değil" demek. kimisi de bu yolu seçer. Ben bu yolu seçen arkadaşlarımın kendi hür iradeleriyle gördükleri bu muameleden şikayet etmelerini yasakladım. Madem gönüllüsün şikayet etmeyeceksin senin seçimin dedim. Kabullenilmiş çaresizlikleriyle yaşayıp gidiyorlar.

Sizin de yapmanız gereken hangi seçeneğin size daha uygun olduğuna karar vermek sanırım. Ne olursa olsun umarım hakkınızda hayırlısı olur:)

Merhaba

Hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu geçen süre, cevaplarınız, düşündüklerim çok şey anlattı bana.
Evet yukarıda denen doğru ben de bilyorum sonunu ama belki de birinden duymak istedim.
Geriye dönüp baktığımda o kulak tırmalayıcı şeyleri çok net hatırlıyorum.
Bu süre zarfında bile bir gün hakaret etti, bir gün seviyorum dedi, bir gün görmek istemiyorum dedi, bir gün özledim dedi.
Biliyorum ki bunun ilerisi iki gün kendini tutan, sonra normale dönen biri.
Bu durum, benim için olduğu kadar onun için de yıpratıcı.
Dileğim, her ikimizin de hayatına istediği gibi ve hasarsız devam edebilmesi.
Ne çok olay geliyor düşününce aklıma.

Tekrar teşekkürler kızlar...

Merhaba

Hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu geçen süre, cevaplarınız, düşündüklerim çok şey anlattı bana.
Evet yukarıda denen doğru ben de bilyorum sonunu ama belki de birinden duymak istedim.
Geriye dönüp baktığımda o kulak tırmalayıcı şeyleri çok net hatırlıyorum.
Bu süre zarfında bile bir gün hakaret etti, bir gün seviyorum dedi, bir gün görmek istemiyorum dedi, bir gün özledim dedi.
Biliyorum ki bunun ilerisi iki gün kendini tutan, sonra normale dönen biri.
Bu durum, benim için olduğu kadar onun için de yıpratıcı.
Dileğim, her ikimizin de hayatına istediği gibi ve hasarsız devam edebilmesi.
Ne çok olay geliyor düşününce aklıma.

Tekrar teşekkürler kızlar...

Zaten işin içine hakaret falan girdiyse, o iş çok zor gerçekten. Çünkü aşk ve tutku elbette biter birgün, ama dostluk, arkadaşlık saygı ilr yürür ilişkiler evlilikler. Bu saygıyı daha başından bitirmiş bir adamla çok zor.

Umarım hakkında hayırlısı olur, karşına senin kısıtlamak için değil ufkunu genişletmek için zorlayan bir adam çıkar karşına:)

Zaten işin içine hakaret falan girdiyse, o iş çok zor gerçekten. Çünkü aşk ve tutku elbette biter birgün, ama dostluk, arkadaşlık saygı ilr yürür ilişkiler evlilikler. Bu saygıyı daha başından bitirmiş bir adamla çok zor.

Umarım hakkında hayırlısı olur, karşına senin kısıtlamak için değil ufkunu genişletmek için zorlayan bir adam çıkar karşına:)

Teşekkür ederim, saygı konusunda ne yazık ki size katılıyorum...

Back
X