Duygusal hissizleşme

Kızlar mrb 6 ay önce doğum yaptım ne olduysa 15 günden sonra oldu duygusal hissizleşmek hiç birşey bır duygu hissedememek çocuklarıma sarılırken eşime sarılırken birşey hissedemiyorum ve herkese karşı durum böyle kısacası robotlaştım beynim sarhoş gibi sürekli dalgın kolumu kaldırıcak gücüm yok enerjim yok mutluluk huzur duygusunu hissedemiyorum en önemlisi sevgi acıma duygusu bile yok sıfır duygu ile hayata tutunuyorum ne zaman bitecek psikiyatri gittim ilaç kullanıyorum aynı zamanda 1 ay bakırköyde yattım EKT bile oldu bir çok kez ama doktorlar geçer dıyorlar ama kendimi hic iyi hissedemiyorum ve konsetre olamıyorum böyle olan varmı oncel

Kızlar mrb 6 ay önce doğum yaptım ne olduysa 15 günden sonra oldu duygusal hissizleşmek hiç birşey bır duygu hissedememek çocuklarıma sarılırken eşime sarılırken birşey hissedemiyorum ve herkese karşı durum böyle kısacası robotlaştım beynim sarhoş gibi sürekli dalgın kolumu kaldırıcak gücüm yok enerjim yok mutluluk huzur duygusunu hissedemiyorum en önemlisi sevgi acıma duygusu bile yok sıfır duygu ile hayata tutunuyorum ne zaman bitecek psikiyatri gittim ilaç kullanıyorum aynı zamanda 1 ay bakırköyde yattım EKT bile oldu bir çok kez ama doktorlar geçer dıyorlar ama kendimi hic iyi hissedemiyorum ve konsetre olamıyorum böyle olan varmı acaba?
Öncelikle çok geçmiş olsun ve her sorun bir gün geçecek bunu bilin 🌼 bende suan bu hislere sahibim, cocugum hariç kimsenin üzüntüsü sorunu beni üzmüyor, vicdan yapamıyorum çok kolay kalp kirabiliyorum. Sizinki de böyle bisey mi. Ben bunu sevgisiz kalmaya bağlıyorum. Dogum öncesi eşinizle nasil bir ilişkiniz vardi bunu biraz sorgulayın sorun oradan geliyorsa eşinizle oturup konuyu paylaşın. Beklentilerinizi dile getirin. Tüm sorumluluklarınızı atın ve sadece gercekten sevdiğiniz şeyleri yapın. Özellikle içinizden gelmese bile bence bebeğinize sarılmaktan vazgeçmeyin, cunku bir bebeğin müthiş bir enerjisi vardır, yaşama hevesi ve hayatta kalma savaşlarımızın hepsi onlar için unutmayın. Annelik çok özel, biz onların, onlarda bizim tek ilacımız. Annenizin desteğiyle bebeğinizi tekrar sarıp sarmaladiginizda geçip gidecektir diye umuyorum. Çok geçmiş olsun 🌼

Korkunc bir durum. Kesinlikle bedensel degisimdendir. Ben panik atak hastasiyim seyi hatirlarim anti depresan kullanimini azalttigimda bir aksam ruhumu bedenimin disinda hissettigimi. Cok gariptir bu gibi beyinden gelen seyler. O zaman bir is arkadasimi aramistim inanamamisti, onunda eşi ilaçlarini azalttiginda ayni seyi soylemis, ruhum bedenimin disinda sanki demis. Sonra ilaci ayni dozda kullandigimda geçmişti. Tavsiyem ilaclarinizi aksatmayin.
Anladım cnm kullanmıyorum ama hiç bir faydası yok

Öncelikle çok geçmiş olsun ve her sorun bir gün geçecek bunu bilin 🌼 bende suan bu hislere sahibim, cocugum hariç kimsenin üzüntüsü sorunu beni üzmüyor, vicdan yapamıyorum çok kolay kalp kirabiliyorum. Sizinki de böyle bisey mi. Ben bunu sevgisiz kalmaya bağlıyorum. Dogum öncesi eşinizle nasil bir ilişkiniz vardi bunu biraz sorgulayın sorun oradan geliyorsa eşinizle oturup konuyu paylaşın. Beklentilerinizi dile getirin. Tüm sorumluluklarınızı atın ve sadece gercekten sevdiğiniz şeyleri yapın. Özellikle içinizden gelmese bile bence bebeğinize sarılmaktan vazgeçmeyin, cunku bir bebeğin müthiş bir enerjisi vardır, yaşama hevesi ve hayatta kalma savaşlarımızın hepsi onlar için unutmayın. Annelik çok özel, biz onların, onlarda bizim tek ilacımız. Annenizin desteğiyle bebeğinizi tekrar sarıp sarmaladiginizda geçip gidecektir diye umuyorum. Çok geçmiş olsun 🌼
Eşimle aram çok iyydi çok seviyordum smdı hç kimseye karsı yok ruh gibiyim enerjim bile yok yemek yapacak beynim çok uykulu gibi çok değişik ilaçlarda fayda etmiyor ne zaman geçecek blmyrm

Kızlar mrb 6 ay önce doğum yaptım ne olduysa 15 günden sonra oldu duygusal hissizleşmek hiç birşey bır duygu hissedememek çocuklarıma sarılırken eşime sarılırken birşey hissedemiyorum ve herkese karşı durum böyle kısacası robotlaştım beynim sarhoş gibi sürekli dalgın kolumu kaldırıcak gücüm yok enerjim yok mutluluk huzur duygusunu hissedemiyorum en önemlisi sevgi acıma duygusu bile yok sıfır duygu ile hayata tutunuyorum ne zaman bitecek psikiyatri gittim ilaç kullanıyorum aynı zamanda 1 ay bakırköyde yattım EKT bile oldu bir çok kez ama doktorlar geçer dıyorlar ama kendimi hic iyi hissedemiyorum ve konsetre olamıyorum böyle olan varmı acaba?
şehir değiştir imkanın varsa. az insan az bina olan biryerlere mesela

Türkçe adı yabancılaşma olan psikolojik bir rahatsızlık yaşıyor olabilirsiniz...

Derealizasyon Nedir?
Derealizasyon, kişinin gerçek dünyanın dışına çıkıp kendi benliğinden ve çevresinden uzaklaştığı ve koptuğu dissosiyatif bir bozukluktur. Bu bozukluk aynı zamanda duyarsızlaşma şeklinde de ifade edilir.

Hem kendisinden hem de çevresinden kopan birey, çevresindeki insan ve nesneleri gerçek dışı algılar. Bu algı bozukluğu, kişinin gerçek dünyadan uzaklaşmasına neden olur. Bazı bireylerde uzun süre devam eden derealizasyon bozukluğu, bazı kişilerde ise geçici bir süreç olarak yaşanabilir.

Zaman zaman geçici bir deneyim olarak yaşanabilirken bazı insanlarda sürekli bir hal alabilen derealizasyon bozukluğu, bireylerin sosyal ve duygusal yaşamlarını olumsuz bir şekilde etkileyerek kendilerini izole ve çevrelerine karşı duyarsız hissetmelerine sebebiyet verir.

İnsan ruhunun bir hali olarak açıklanan bu hastalığa sahip kişiler, günlük olayları dahi farklı açılardan görüp yaşarlar. Derealizasyon bozukluğu, duygusal ve psikolojik etkilerle birlikte uyuşukluk ve baş dönmesi gibi fiziksel etkilere de sahiptir.

Oturduğumuz yerde kımse yok zaten sakın bir yerde oturuyoruz
farklı şeyler deneyin işte. spor olur sanat kursu olur daha önce yapmadığınız birşeyler. bambaşka bir hayata geçtiniz çocukla zorlukları var elbette. ama hayata sadece anne olarak devam etmeyin. kendiniz için de farklı şeyler yapın.

Back
X