• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duygusal olarak çöktüm..

Oncelikle fiziksel olarak hicbir sorunun olmadigindan emin olmak icin muayene olmalisin. Bence sorunun senin de dusundugun gibi tamamen psikolojik, ama her zaman emin olmak cok onemlidir.

Sonrasinda da eger durumun varsa devlet hastanelerinin psikiyatri doktorlarina degil de, isini iyi yapan bir psikoterapiste danismani oneririm. Malesef, malesef devlet hastanelerinde cozum bulunamiyor cogu zaman. Kisitli vakit, ortamin uygun olmayisi, cogu zaman doktorlarin yetersiz kalisi vs.. Uzucu ama oyle. :KK52:

Ilac tedavisi gerekirse de hem psikiyatr olan, hem de cok iyi psikoterapi yapabilen uzmanlar var. Umarim dogru kisiye danisir ve sikintilarindan kurtulursun. Tabii esin de yardimci olursa. Esinle olan sorunlar sebebiyle bu haldeysen kesin cozum ayri ayri, ilerleyen zamanlarda da belki birlikte terapi almaniz olabilir.

Yalniz kararin ne olursa olsun, ertelemeden uygulamaya koy. :KK51:

Bence önce psikiyatriye gidin
sizde ki belirtiler bu yönde
eğer sorun yoksa
sizi durmunuza göre yönlendirir zaten
eğer anlattığınız gibiyse ilaçlardan destek almak sizi rahatlatır

Şu an hiç iyi değilim. Kalbimin tuhaf çarpıntılarından bile anlıyorum. Sanırım duygusal olarak yaşadığım sorunlar vucüdumu etki altına aldı. Tedavi olmalıyım. Ama doktor ve hastane olarak bi bilgim yok. Nereye gidebilirim. Param olmadığı için devlette görünebilirim ancak.. Lütfen yardım edin..

Not: Evliyim, eşimle olan tartışmalarımız sonucu ve evde yalnız olmaktan eşime sardığım, kafayı yediğim için tuhaf bi psikolojideyim. Evliliğimiz sarsıntıda bir şeyler yapmam lazım. Artık ruhsal ve fiziksel olarak bana zarar verdiğini düşündüğüm için son çare konu açtım.
Not olarak yazdığınız yazıya göre fikrimi yazmak istedim,bence çalışsanız her şey düzelecek.

Sadece eşimle tartıştığımız zamanlar çok üzüldüğüm için oluyor. Aynı dediğin gibi. Sanki kalp çarpıntımdan yatak sallanıyor. O derece..

muhtemelen anksiyete. aynısı bende de var.
nefes alamama (nefesin yetmemesi)
şiddetli kalp çarpıntısı (dakikada 13-140 vuruyor)
dişlerin çarpmasını durduramama vs vs

Evde bos durmakttanmı eşine sardın
yoksa harbiden bir sorun varda başedemiyormusun?

Çok çok güzel yazmışsın bende bunları bir kenara yazıcam. Evliliğimizde ki sorunları aynen aktarmışsın.. Yeni evli değiliz 2 ay sonra 3 yıl olucak. Kişisel sıkıntılardan bunalıma girdik. Bir birimizi ihmal ettik. Saçma sapan sebepler boşanma konumuz oldu. Aslında benim yalnızlıktan bunalıma girmem evliliğimizi etkiledi. Ben sürekli onun üzerine düştüm o da bunaldı bu durumdan vs.
İş başvurusu yaptım. O olana kadar kitap okuyacağım, günlük yazacağım hergün onu ne kadar çok sevdiğimi ve kaybetmek istemediğimi yazıcam ki. Bi tartışma konusu olduğunda hemen aklıma gelsin. Kendimi tutabileyim.. Ama ilk önce bu bunalım modundan çıkmam lazım. Psikolog iyi gelir umarım..
bi kursa gitsen az biraz sosyalleşsen bence sen iyi olursun sen iyi olunca da evliliğin bi tarafını kaldırmış olursun,arkandan senin iyi olduğunu gören kocanda iyi olur ne dersin...
hakikaten halk eğitim malk eğitim bul bi yer evden iki günde bir bi kaç saat ayrıl sosyal bir ortama gir doktordan daha iyi...ama kardiyoloji artı nörolojiye bir görünmekte tedbir almakta fayda var..

Şu an hiç iyi değilim. Kalbimin tuhaf çarpıntılarından bile anlıyorum. Sanırım duygusal olarak yaşadığım sorunlar vucüdumu etki altına aldı. Tedavi olmalıyım. Ama doktor ve hastane olarak bi bilgim yok. Nereye gidebilirim. Param olmadığı için devlette görünebilirim ancak.. Lütfen yardım edin..

Not: Evliyim, eşimle olan tartışmalarımız sonucu ve evde yalnız olmaktan eşime sardığım, kafayı yediğim için tuhaf bi psikolojideyim. Evliliğimiz sarsıntıda bir şeyler yapmam lazım. Artık ruhsal ve fiziksel olarak bana zarar verdiğini düşündüğüm için son çare konu açtım.
devlet hastanesindeki doktorlar son derece iyiler, tüm doktorlar tıp fakültesi bitirir, tek farkı devlette kar marjı güdülmez, gönül rahatlığı ile git ve tedavini ol

Sadece eşimle tartıştığımız zamanlar çok üzüldüğüm için oluyor. Aynı dediğin gibi. Sanki kalp çarpıntımdan yatak sallanıyor. O derece..

Canım çok geçmiş olsun yaşadığın panikatak yada anksiyete olabilir ( kalp çarpıntısı olduğu için) tabii bunlar tahmin. Yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi hemen bir doktora git fiziksel sıkıntı yoksa psikiyatr ilaç verir kısa sürede geçer sıkıntıların.
Bazı özel klinikler var çok makul ücretlerle kayıt alıyorlar mesela 20 TL gibi. Bu klinikleri netten bakıp ücretler hakkında telefonla bilgi alabilirsin.

Birileriyle dertleşmeyen biriysen eğer içinde birikenler sağlığını etkiliyordur.

Yerinde olsam kendimi en güvendiğim en yakın arkadaşıma açarım.
Ben paylaştıkça rahatlayan biriyim mesela.
Anlat, anlat, dertleş ve sıkıntılarının doğallığını herkesin benzer sorunları olduğunu farket.
Sakinleşeceksin ve eşine davranışlarına da yansıyacak bu sakinliğin..

Bence sürekli evde olduğunuz için kendinizi çok dinliyorsunuz ..Kendinize meşgale bulmanız lazım ..İş arıyor musunuz ? Parası önemli değil diyeceğim ama parasızlıkta insanı bunaltıyor ,şu genç yaşlarda ..Allah yardımcınız olsun..
NOT:işkurun hem ücret ödediği hem de meslek edindirdiği kursları var onlara başvurabilirsiniz ...

Bence sürekli evde olduğunuz için kendinizi çok dinliyorsunuz ..Kendinize meşgale bulmanız lazım ..İş arıyor musunuz ? Parası önemli değil diyeceğim ama parasızlıkta insanı bunaltıyor ,şu genç yaşlarda ..Allah yardımcınız olsun..
NOT:işkurun hem ücret ödediği hem de meslek edindirdiği kursları var onlara başvurabilirsiniz ...

Başvuru yaptım evet.. Bekliyorum.. Bu dediğini de araştırıcam. Teşekkür ederim

Back
X