Düzelir mi?

lawyer80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
26
0
86
İstanbul
sevgili arkadaşlar yeni katıldığım bu platformda öncelikle hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

Evleneneli daha 5-6 ay oldu ancak bir kısmı ayrı geçti. Bunun nedeni de eşimin sinirli ve agresif davranışları. Aslına bakarsanız evlenmeden önce de sinirli tavırları vardı ancak bu kadarını beklemiyordum. En son kavgamızda mobilya bakmaya giderken (ev tutamadığı için annemin evinde yaşıyorduk) hangi parayla dediğim için yolda bana inanılmaz hakaretler etti (senden bir bok olmaz gibi.) ve evi terketti hemen hemen 2 ay hiç aramadı. Sonra da bir öfke nöbetiyle geri döndü ve tekrar onunla görüşmek zorunda kaldım.

şimdi benimle ayrı bir eve çıkmak ve yeni baştan bir hayat kurmak istediğini söylüyor. Ey evliler sorarım size tekrar 2.bir şans daha mı vermeli yoksa daha baştan eşine karşı bu kadar agresif davranan birinden ayrılınmalı mı? Özetle, evliliğin başında beğenmediğiniz yönler düzeliyormu yoksa kendimizi mi kandırıyoruz.

not: ayakları üzerinde duran aile desteği arkasında olan bir kadınım.uzun süre de çocuk düşünmüyorum.

bence de değişmez...
bir insan ne ise odur...

değişmeeeezz :delphin:
en büyük yanlışta evlenince değişir mantığı
siz zaten evliymişsiniz ama iyi düşünün derim

Kendimizi bile değiştiremezken başkasından aynı davranışı beklemek yersiz,gereksiz..
Bence..:delphin:

siz bu hakaretleri ömrünüz boyunca hazmedecek kadar değişebilir misiniz? bence hayır..
eşinizde bir ömür ağzına gelenleri yutamaz..
ağzına geliyor sonuçta...
bence de değişmez..

5-6 aylık bir evlilikte çekip gitmek 2 ay aramamak..
Eşin geçinmek için zor bir insan gibi gözüküyor,
Bence evlilik danışmanı gibi bir uzmana geitmeniz daha yerinde...
Kararlarını o doğrultuda verirsen iyi olur diye düşünüyorum..

2006 model, sevgili Dorişko'nun annesi,

nasılda anlamışsın eşimin zor bir insan olduğunu. temel problem de bu ya zaten. Açıkçası iyi tanıdığım ve zamanında kendiminde gittiği bir psikiyatristen kendisi için randevu aldım ve maliyetine dahi ben katlanırım dedim ancak ikna edemedim.

Asla değişmez, sinirli ve ağzından çıkanı duymayan bir adamla hayat geçirebilirim diyorsanız bir şey diyemeyiz ama naçizane fikrim yol yakınken dönün.

öfke terapisine gitmesı lazım. öfke kontrolu şart eşiniz için. önunuzde zorlu bır yol var, bu huyu dışında başka kötu huyları var mı? yoksa sadece öfkesı mı problem. eger bu ise özguven eksıklıgı olan ınsanlar anıden sınırlenır ve gunlerce kuser. yakınımdan bılıyorum. öfke kontrol edılebılır bırşey ama cok ugraşmanız lazım.

Sevgili Seloş,

ayrı bir eve çıkabiliriz ancak benim tek derdim ayrı evde de yine aynı sorunları yaşar mıyız, yoksa kendimize göre sade bir ev kurabiliriz zaten biz gelecek yıl bir ev alırız paramız kirayla bölünmesin diye de anneciğimin yanına çıkmıştık.

Bence annenin yanına çıkmanız ilişkinizi olumsuz etkilemiş olabilir. Bir de ev tutup öyle deneyebilirsiniz.

Sevgili Gulkurusu,

Genel olarak en büyük sıkıntım geçinilmesi zor ve mükemmeliyetçi bir insan olması. Bunun dışında evine bağlı, sorumluluk sahibi, ilgili bir insan. sigarası dahi yoktur. Ancak seninde dediğin gibi ben, gösterdiğinin aksine, kendisinde büyük bir özgüven eksikliği olduğunu düşünüyorum. ayrı evde de bu huysuzluk ve öfke nöbetlerini gösterirse tahammül edebilir miyim onu bilemiyorum.

Hatta şöyle söyliyim ev tutmakta geç bile kalmışsınız. Eşine şans ver tabi onu gerçekten seviyorsan ve denemeye değdiğini düşünüyorsan.

benim merak ettiğim siz ne düşünüyorsunuz? bence sizde yeterince sevmiyorsunuz ve inanmıyorsunuz.
ben şimdi ilişkimde böyle birşey yaşasam bir şans verirmiyim diye düşünüyorum. sanırım verirdim. kıyamazdım ben ..
insanların değişmesi çok zor ama imkansız da değil. bunalım geçiriyor olabilir eşiniz. terapist şart ya da eşinizin gönüllü terapisti olacaksınız onu siz yontacaksınız :))
hakkınızda hayırlısı olsun.işiniz kolay değil..

Valla evine bağlı birisi diyorsun ama 5-6 aylık bir evlilik 2 ayı zaten adam çekmiş gitmiş aramamış bana göre böyle bir eş evine bağlı biri değildir.Birde merak ettim sen avukatsın eşinin mesleği nedir???

Evet Seloş, açıkçası ayrı bir ev tutarsak bilemiyorum belki de aklımda hiçbir soru işareti kalmaz. Anlaşmalı boşanma davası açmak için 1 yıldır evli olmak gerekiyor. En azından süre dolana kadar belki tekrar ve son kez deneyebilirim

Back
X