Düzelmesi mümkün mü

BEYAZKAYIK

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2013
61
0
6
35
Eskişehir
Bazı arkadaşlar eşlerinin cimriliğine dem vurmuş.Onları okuyunca merak ettim acaba benim ki kadar sınırları zorlayan var mı?
Eşim ilk tanıştığımız hafta cömert bir adamdı.Nikahtan sonra tanıyamaz oldum.Mesela hiç unutmam,birinde yazlıktayız.Dişçisiyle randevusu vardı.Ben sabah kahvaltısından sonra yemek yememiştim yine de onunla gitmemi istedi.Dişçi onu unutmuş ve akşam 9 da geliyorum bekleyin dedi.Mecbur bekleyecektik.Ben deniz kenarındaki bir büfeyi gösterdim.Sahile üç beş masa koymuşlar.Eşim aynen şunu söyledi:Olmaz,oraya oturursak çay kahve getirirler.Dondum kaldım.Ben o akşam gece 11 e kadar aç gezdim.Kendileri yurt dışında yaşıyorlar.Beni ne götürdü ne geldi.Ben kendi paramla geçinirim.Mazallah eve katkın olsun desem,ben enayi miyim der.Milletin bırakın kocasını akrabası bile hediyelerle gelir.Benimki sırt çantasıyla çıkar gelir.Çantada da paket paket kağıt mendil ve birkaç şişe şampuandan başka bişey olmaz.O ülke çikolatalarıyla meşhur ama ben yeşil pasaportumla onun yanına birkaç haftalığına gitsem onunla eşe dosta üç kuruşluk çikolata alamam.Aldıramam.Suratı değişir gözleri yerinden fırlar.Ben zavallı pasaport kontrolünü geçince alırım.Sanki beni görecekmiş gibi kalbim çarpar korkudan.Mesela beni bir defasında orada trenle 3-4 saatlik başka bir eyalete götürdü.Sabah gittik gece döndük.Sadece bir hamburger ısmarladı.Akşam Lozan'da tren değiştirecekken bir restoranta gittik.Göl kıyısındaydı ve yemek saatiydi.Bizim ki açmısın bile demedi garsondan iki kahve istedi.Ama ben yüzsüzlük edip menüden krem karamel istedim.Zaten 3-5 tatlı kaşığı anca gelirdi.O da 5 frank yani.Bişey diyemedi tabii .Düğünden sonra da konsolosluk için beni İstanbula götürmüştü.Beyoğlunda bir kez kıytırık bir esnaf köftecisinde köfte yedirdi.Daha doğrusu berbattı benimkini de o yedi bir de simit dünyasında kahvaltı yaptırdı.Mahmutpaşa'dan bana bir eldiven(örgü)bir de çorap aldık.Ertesi akşam dönerken otobüs firmasının servisinde bana döndü ve Allah kahretsin çok para gitti dedi.A bak unuttum bir de tost yemiştik.Ben bir ara boşanmaya kalktıktan sonra evin tapusunu müşterek yaptı.Hala daha başıma vurur.Her kavgada adım kan emici pisliktir.Üstelik ben 2700 lira geliri olan çalışan bir insan olmama rağmen.Bir defasında nolur bana çiçek al diye çok yalvardım.Hatta çiçekçinin önünde durdum güllerin tanesi 3 liraydı ve o almadı.Gözlerim dolmuş çiçekçi çocuk bir tanesini verdi abla lütfen al hediyem olsun dedi.Arabaya bindim bak çocuk verdi dedim iyi almışsın işte dedi.Arabamı o aldı.O kullanamıyor çünkü.O yokken alındığından benim üstüme oldu.Çoğu zaman oradan "Benim arabama binen................gibi olsun"diyerek küfreder.Bazen öyle gücüme gidiyor ki kendimi bir zerre kadar küçük ve değersiz hissediyorum.Üstelik oradaki sevgilisi çalışmıyor bile bildiğim kadar.Ben mi nankörüm? Beni yıllardır burada atıp gitmiş,aklına estiğinde gelen,düğünümden önce de evine telefon ettiğimde telefonunu sevgilisi açan bu adama değer mi? Orada beni gece telefonsuz dil bilmez sokağa atıp kendi yatıp uyuyan bu adama değer mi? Tek suçum bu değmezi çok sevmem mi? Neden mi boşanmıyorum,çünkü onsuzluğa dayanabilir miyim bilmiyorum.Hep belki düzelir diye.Mazoşistlere döndüm.Şimdi onu aramıyorum.Eve de gelmeyeceksin dedim ama hala onu düşünüp ya hasta olursa demiyor muyum deli olucam.Bir yıl önce kalp ameliyatı oldu ya bişey olursa diye düşünmekten yoruldum.Azıcık da kendimi düşünebilsem nolurdu.Lütfen Allahım vicdanıma yenilip bu adama acıyıp bu eziyete devam demiyeyim.Lütfen.Sizce ben hata mı yapıyorum

oradaki sevgilisi,derken:44:

cimri ve bencil biriyle hayat geçmez, kişi de yedisinde neyse yetmişinde de odur, değişmez. bir de sadakatsizlik var anladığım kadarıyla,ona hiç girmiyorum...

ordaki sevgilisi...sen seviyorsun ....hala....sevgi aşk...siz?

sen bunların fazlasıyla kat kat hak ediyorsun ..oh olsun sana ..az bile!

aşk sevgi böyle birşey değil ,ne onunki ne seninki....

ordaki sevgilisi...sen seviyorsun ....hala....sevgi aşk...siz?

sen bunların fazlasıyla kat kat hak ediyorsun ..oh olsun sana ..az bile!

aşk sevgi böyle birşey değil ,ne onunki ne seninki....

Bence haksızlık etmişsiniz.Çünkü hiçbir şey bilmeden evlendim ben.Diğer kadını öğrendiğimde 9 aylık nikahlıydım henüz düğünüm olmamıştı ve gelin gireceğim evin avizelerini taktırıyordum.Daha önceki kız arkadaşının adını kendisi söylemiş ama bitti demişti.Lakin bitmemiş ki kadın akşam vakti telefonunu açtı.Yaşadığım şoku tahmin edebiliyor musunuz siz? Ayrıca ben epilepsi hastasıyım.Çok ayrılmak istedim olmayacak diye ama o kadar çok sevmişim ki o her ayrılmaya kalktığında ben nöbet geçirip düştüm.Dayanamamaktan daha kötü olmaktan korktum.Bizim için üzüntüler sizlerden daha yıpratıcı ve yıkıcı.Şimdi daha mı iyi?Elbette değil.Ama belki birgün düzelir umudu yok mu? Eğer gerçekten sevdiyseniz öyle kolay gözden çıkartamıyorsunuz.Bu kadar hafife almanız çok kırıcı olmuş.İnsan çok geç yaşta evlendiyse,bu ilk evliliğiyse o kadar çabuk gözden çıkarılamıyor işte.

tamam sonradan öğrenmiş olsan bile ....bitirmen gerekiyordu ...kendin için ...öz saygın için ...

yani değişse miden onu kabul eder...hoş zaten böyle de kabul ediyorsun ..benimki de soru mu?

yaşın çok da olsa ..evliliğin geç yapılmış da olsa dünyada tek erkek oymuş gibi davranmaktan vazgeçermisin?

yukarda saydıkların hiç biri bahane değil ..olamaz...

üstelik karşılığında aldığın bir değer dahi yok ...adamın sana saygısı sıfır ...

ve aşktanmı bahsediyorsun ? seninki aşk mı şimdi? bu mu aşk ?

o zaman iyi ki hiç aşık olmamışım

Son düzenleme:
Hayatta hiçkimse senden daha değerli değil herkese hakettiği kadar deger vermesen üzülen hep sen olursun unutma başka bir hayat yok ve günler geçip gidiyor aynaya don bak sence deger mı ? Cevabı baskasinda arama ne yaşadığını en iyi sen bilirsin kolay gelsin

sizede çok üzüldüm buarada. sevgilisi sizi neden arıyo sizinle beraber olduğunu bierekmi devam etmiş ilişkiye eski kız anlamadım onu:26: sizide mutsuz etmek içinmi aramış

Hata demek bile hafif kalır. Kendinize en büyük kötülüğü yapıyorsunuz. Size değer vermeyen biri için ömrünüzü heba ediyorsunuz. Çok seviyorum onsuz olamam diye düşünüyorsanız adamın her yaptığına eyvallah deyip oturacaksınız. Ama her şeyin bir sınırı var bu kadarını kaldıramıyorum diyorsanız, vazgeçeceksiniz...

akşam akşam güldüm yaaaaaaaaaaaaaa

Aynı ülkede yaşadığın adamın her haltını elbette görür öğrenirsin.Geri zekalı ya da midesiz değilsen defedersin.Ama sizden binlerce kilometre uzakta yaşayan bir adamla evliyseniz eğer,ve o adam size elinde olmayan nedenlerden dolayı oturum alamadığını söylüyorsa,tesadüf eseri eski kız arkadaşının evine o yokken geldiğini söyleyip herşey çoktan bitmişti diyorsa,gerçekleri görebilmek için sadece zamana ihtiyacınız oluyor.Tabii bir de şansa.Çünkü ben burda görevliyim.Fransızca bilmiyorum.Aklım estiğinde oraya gidip,birilerini basma,yakalama şansım yok.Neresi komik bir de ben anlasam.Hem ayrıca söyliyeyim yurt dışındaki beraberlikler bizim buralardaki gibi hadi beraber oturalım tarzında da pek olmuyor.Neyse neyi anlatmaya çalışıyorum ki birinin gözyaşı birilerini güldürebiliyorsa konuşmaya gerek yok.Macera aradığımdan evlenmemiştim.Sevgili kaprisleri olmuyor evlilikte.Her olasılığı binlerce kez düşünmek zorundasın.

Ya ben hiçbirşey anlamadım siz nikahlıyken yurtdışında yaşıyormuş düğün olmuş sanırım hala orada hep ayrısınız bu evlilik nasıl olur ki böyle.birinin olacağı zaten aşikar peki bu kadar cimri adamın nasıl sevgilisi oluyor yedirip içirmek gerek.sizin o kadar maaşınız var adam dibine kadar cimri ayrı ülkelerdesiniz ve aldatıyor evlilik birliği adına hiçbişey yok ki bi çıkarınız mı var neden hala bekliyorsunuz en baştan böyle bir evliliği nasıl kabul ettiniz cimriliğini çıkarken farketmedini mi düşünmedinizmi bu evde de her aldığıma karışır diye

allah size akıl fikir versin....
mazoşistler gibiyim demişsiniz ya yoo, kendinize haksızlık etmeyin gibisi fazla siz tam bir mazoşistsiniz

Madem ayrılamayacak kadar seviyorsunuz buyrun hayat sizin adam her geldiğinde ısmarladığı herşeyi kafanıza kakacak evi kendiniz kurcaksınız madem yanına aldırcak adam zaten sürekli izin alıp gelemez boşuna tek başına oturacağınız bir ev döşemeseydiniz.birde orda biri olcak çok açık değilmi sizi neden istemediği isteyen adam evlenmeden önce işlemleri yapar hemen aldırırdı yanına siz herşeyi kabullenmişsiniz bi çıkarınız var mutlaka yoksa biri nasıl bunu gururuna yedirir eşim bana cimrilik yapcak o paraları elin kadınına yedirecek ben başka ülkede çalışıp kendimi paralucam evlimiyim bekarmuyım belli olmıcak ve seviyorum dicem hala yok yaaa o zaman burada konu filan açmayın memnunsanız bize ne herşeyiyle kabul etmişsiniz zaten

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…