Düzenimi kuramıyorum

Pa-NickYok

☆Respect yavrum Respect☆
Kayıtlı Üye
9 Mart 2009
884
5.490
138
Kızlar yine hunharca bi düzenleme içindeyken herşeyi biyana bırakıp yatagın üzerine oturup bunları yazmaya başladım.

Kendimi tarif etmem gerekirse,
Pasaklı değilim
Aşırı titiz sayılmam
Temiz, evi eşyaları yerli yerinde bi bayanım
Ama bu yaman çelişki şimdi burda başlıyor.
Hayatım boyunca hep çok duzenli olmaya çalışıp ama asla olamayanlardanım.

Örnek veriyim düzenli olmak adına evimin her odasında kutular görursunuz ufak,orta,buyuk..Misal kızımın tokalarıni, taçlarını, kendi takılarımı , küpelerimi herşeyi ayrı ayrı kutulara koyar, hahh şimdi çok düzenli oldu derim ama 2 gün sonra o kutuların icinde aramadığım her şeyi bulurum..
Bu dağınıklığın sebebi tamamen yine benim.

Bu huyumdan okadar şikayetciyimki, oturma odama tv ünitemin raflarına kadar güzel dekoratif kutular alıp koydum, (düzenli olmak adına)
Evim dağınıkmı olur? asla, yorgunluktan ölcemide bilsem her yeri çicek gibi yapmadan (2 cocuğa rağmen) gece yatağa girmem.
Yerde bi çoraba ufak bi çöp kırıntısına asla tahammülüm yok ama düzeni oturtamiyorum..
50 tane kutu var hepsinin icine ayri sey koyup simdi ne ararsam aninda bulabilcem diye kendimi tatmin etmem 2 gün sürüyor.

Bisi lazim oldugunda alıp,işim bitince geri digerinin içine atıp darmadağın ediyorum..

Ayrıca biri basit bisiyin yerini sorsa kesin önce enaz 3 dakka düşünürüm, çünkü biliyorum aldığım yere geri koymayıp kesin yine yerini değistirmişimdiro_O:silah:

Tek gözümün onünde olmasın dağınık gorünmesinde nerde olursa olsun kafasındayım galiba:olamaz:

Bu huyumdan.nefret ediyorum ya şimdi ben düzensizmiyim, dağınıkmı, pis pasaklımı, bitek benmi böyleyim? benim hala umudum varmı arkadaşım hicbiyere sığamıyom zaten, çal çabut hastası bi deli olarak çocukların, benle eşimin kıyafetleri hiçbiyere sığdıramadığıma girmek bile istemiyom.
Suan bütün kaban,ceket kışlıklar yerde misal, dolap yükü kaldıramadı elimde gümledi yerden kaldırasım bile yok.
Off sıkıldım, bi sigara arası:KK14:

Sen evli miydin ve iki cocugun mu vardi :KK57::KK57::KK57:
Ben seni ogrenci saniyodum ya :deli:
Konuya cozumum yok
Surekli temizlik yapiyorum surekli dagiNigim :110:

çözüm basit aldığını yerine koyucaksın.
:)) ah onu bi yapabilsem, acil bisi lazim oluyor yukarı çıkıp indiriyorum bazen geri çıkmaya vaktim olmuyor aşağı bi dolaba koyup çıkarken goturur koyarim diyip unutuyorum.

Sonra aynından aşağı bitane koyayım yukarı çıkmam gerekmesin diyorum bi bakıyorum aşağıda bisurü luzumsuz sey birikmiş, busefer neyi nereye koycamı şaşırıp hepsini yine biyerlere tepiyorum :) :KK53:

Bende çok titiz sayılmam ama düzene dikkat ederim evi toplamadan yatmam 2 çocuk var akşama kadar ev dağılır ben toplarim yalnız benim kalabalık eşyaya tahammülüm yok oyuncağın ucu kırılsın atarım dolapları 2 haftada bir duzenlerim eşim bi kıyafet alır hepsini bozar her çekmece dolap düzenlerken eski yıpranmış küçülmüş ne varsa hatta bi sefer eşimin yeni aldığı pantolonu atmisim yanlışlıkla eşya nekadar çoksa okadar dağılıyor azaltın bence

Bir şeyi ortalıktan kaldırırken sakin olup, derin bir nefes alıp sakince ait olduğu kategoriye bırakıyorsunuz. Bu kadar. :)
Ama şöyle bir şey var, kategorileri ne kadar detaylı tutarsan, o kadar zorluyor insanı. İncik cincik her şeyi ayri koymayın, bazılarını bir tutun. Ben de kutuları, farklı bölmeli eşyaları severim, eşyalarımı kategorize etmeyi severim. Ama abartmamak ve her şeyi ait olduğu yere koymak önemli böyle olunca.

Düzenlediğiniz şeyleri tekrar dağıtıyorsaniz kutularin uzerine etiket yapistirin. Cok yardımcı oluyor. Ufak tefek seyleri ayri yerlere değil de tek bir yere ayırın. Dolap icin de renkli aski vs alin gruplandirarak asin hepsinin yeri belli olsun. Hoş cocuklarla duzen zor ama umarım halledersiniz dağınık değilsiniz Bence duzenli duruyorsunuz hatta :)

Aman bırakın dagınık kalsın.

Her şey ip gibi olacak diye bir kural yok.

Dagınıklıgın içinde duzen kuranlardansınızdır belki.

Her seyi ayrı ayrı kutulamayın mesela buyuk bi kutuya ortadaki ıvır zıvırı doldurun.Farkli kutu olmadigi icin mecburen kullandiktan sonra ayni kutuya koyacaksiniz.

bence olaya fazla fuzuli eşyaları elden çıkarmakla başlayın. kutuladığınız bu kadar şeyiniz varsa kesin çoğu gereksizdir. ne kadar az eşya, o kadar az dağınıklık :)

Ben bir kere her kutuya bir isim vermiştim bizim evde :KK58:
İlk bir ay çok güzel oldu :KK36:
Yanlış kutuya filan koyanları uyardım :KK20:
Ama babam isyan bayrağını :KK31: çekince isimli kutular yalan oldu
:ıslık:

Düzenlediğiniz şeyleri tekrar dağıtıyorsaniz kutularin uzerine etiket yapistirin. Cok yardımcı oluyor. Ufak tefek seyleri ayri yerlere değil de tek bir yere ayırın. Dolap icin de renkli aski vs alin gruplandirarak asin hepsinin yeri belli olsun. Hoş cocuklarla duzen zor ama umarım halledersiniz dağınık değilsiniz Bence duzenli duruyorsunuz hatta :)
Iyi fikir aklımada gelmedi dil ama ben onları yine dağıtırım :)) ayrıca kimiside pek güzel etiket yapıştırıp çirkinleştiremem :)) :KK30:

Kızlar yine hunharca bi düzenleme içindeyken herşeyi biyana bırakıp yatagın üzerine oturup bunları yazmaya başladım.

Kendimi tarif etmem gerekirse,
Pasaklı değilim
Aşırı titiz sayılmam
Temiz, evi eşyaları yerli yerinde bi bayanım
Ama bu yaman çelişki şimdi burda başlıyor.
Hayatım boyunca hep çok duzenli olmaya çalışıp ama asla olamayanlardanım.

Örnek veriyim düzenli olmak adına evimin her odasında kutular görursunuz ufak,orta,buyuk..Misal kızımın tokalarıni, taçlarını, kendi takılarımı , küpelerimi herşeyi ayrı ayrı kutulara koyar, hahh şimdi çok düzenli oldu derim ama 2 gün sonra o kutuların icinde aramadığım her şeyi bulurum..
Bu dağınıklığın sebebi tamamen yine benim.

Bu huyumdan okadar şikayetciyimki, oturma odama tv ünitemin raflarına kadar güzel dekoratif kutular alıp koydum, (düzenli olmak adına)
Evim dağınıkmı olur? asla, yorgunluktan ölcemide bilsem her yeri çicek gibi yapmadan (2 cocuğa rağmen) gece yatağa girmem.
Yerde bi çoraba ufak bi çöp kırıntısına asla tahammülüm yok ama düzeni oturtamiyorum..
50 tane kutu var hepsinin icine ayri sey koyup simdi ne ararsam aninda bulabilcem diye kendimi tatmin etmem 2 gün sürüyor.

Bisi lazim oldugunda alıp,işim bitince geri digerinin içine atıp darmadağın ediyorum..

Ayrıca biri basit bisiyin yerini sorsa kesin önce enaz 3 dakka düşünürüm, çünkü biliyorum aldığım yere geri koymayıp kesin yine yerini değistirmişimdiro_O:silah:

Tek gözümün onünde olmasın dağınık gorünmesinde nerde olursa olsun kafasındayım galiba:olamaz:

Bu huyumdan.nefret ediyorum ya şimdi ben düzensizmiyim, dağınıkmı, pis pasaklımı, bitek benmi böyleyim? benim hala umudum varmı arkadaşım hicbiyere sığamıyom zaten, çal çabut hastası bi deli olarak çocukların, benle eşimin kıyafetleri hiçbiyere sığdıramadığıma girmek bile istemiyom.
Suan bütün kaban,ceket kışlıklar yerde misal, dolap yükü kaldıramadı elimde gümledi yerden kaldırasım bile yok.
Off sıkıldım, bi sigara arası:KK14:
Kutuların üstüne içinde ne olması gerektigini mi yazsaniz acaba aldığınızı yerine koymada ise yarar mı

166166082_fdb19c3000_o.jpg

Bunu oldum olası doğru bulurum, tamam çok pis veya dağınık olmak kötü ama çok da şey yapmamak lazım :)

Aman bırakın dagınık kalsın.

Her şey ip gibi olacak diye bir kural yok.

Dagınıklıgın içinde duzen kuranlardansınızdır belki.

Her seyi ayrı ayrı kutulamayın mesela buyuk bi kutuya ortadaki ıvır zıvırı doldurun.Farkli kutu olmadigi icin mecburen kullandiktan sonra ayni kutuya koyacaksiniz.
Bakın bende sorunumun o oldugunu düşünüyorum..
Nekadar duzenli olmaya çalısiyorsam okadar aradigimi bulamiyorum.

Back
X