Düzenli besleniyorum ama kilo alamıyorum.

life without anxiety

Bir kedi annesi 🐈
Pro Üye
16 Temmuz 2023
6.290
17.189
178
29
Sağlıklı şekilde kilo alabilmek için önerileriniz var mı? Fiziğim hiç kadınsı değil. Kalça göğüs vb yok. Bu durum beni rahatsız ediyor. En azından 55 kilo olmak isterdim.

47 kiloyum 1.65 boyundayım, 28 yaşındayım. Şimdiye kadar en yüksek kilom lise zamanı 52 idi.

Son düzenleyen: Moderatör:
ablam da böyleydi. spora başladı. su an 31 yasinda ve ilk defa 53 kilo 😂 normalde hep 45-47 arasındaydı. son iki senede düzenli spor yaparak kilo aldı.
2 sene sporla çok güzel çaba göstermiş ve 31 yaşında maşallah, ben de alabilirim umarım ama spor yapsam hemen yorulurum ve daha çok kilo veririm gibime geliyor. Bir aralar egzersiz yapıyordum ısınma hareketleri falan da deniyordum sonra 1 2 gün bacak ağrıları çekiyordum

2 sene sporla çok güzel çaba göstermiş ve 31 yaşında maşallah, ben de alabilirim umarım ama spor yapsam hemen yorulurum ve daha çok kilo veririm gibime geliyor. Bir aralar egzersiz yapıyordum ısınma hareketleri falan da deniyordum sonra 1 2 gün bacak ağrıları çekiyordum
o ağrılar düzenli devam ederseniz bir haftaya geciyor. kaslarınız çalıştığı için o ağrışar oluyor gayet normal. ablamda söyle oldu spor yaptığı için iştahı arttı. yani kilo vermedi aldı. ve vücudunda hiç yap yok masallah komple kas olarak aldı. öyle herkül gibi değil tabii ki ama çok güzel oldu omuzları, karnı falan. size uygun egzersizleri yaparsanız kilo vermezsiniz zaten, kas kütleniz artar.

Sağlıklı şekilde kilo alabilmek için önerileriniz var mı? Fiziğim hiç kadınsı değil. Kalça göğüs vb yok. Bu durum beni rahatsız ediyor. En azından 55 kilo olmak isterdim.

47 kiloyum 1.65 boyundayım, 28 yaşındayım. Şimdiye kadar en yüksek kilom lise zamanı 52 idi.
Her gece yatmadan bir kase kuruyemiş ye inan çok faydası oluyor 40 kiloya düştüm ağır bi ameliyat geçirdim şuan 48 kilo oldum çok az yemek yiyorum ama hergece yatmadan bir kase kuruyemiş yiyorum ve cicibebe muz bal sür ceviz karıştır ye çok faydası olur Kilo alımım inanılmaz yavaş olduğu halde ve her yemek besin almam yasak onun olumsuz etkileri olmasına rağmen kuruyemiş ve cicibebe inanılmaz fayda sağladı bana

kiz sana daha once de dedim ya o kalca falan yemeyle olacak sey degil. yesen yatsan basenin büyür, göbekten kilo alirsin.
senin vucudunun sekle girmesi icin spora baslaman lazim, totiş icin squat yapman lazim.
spor olmadiktan sonra ayva göbeğinle yine kalcasiz , ciliz kollarla bacaklarla dolasirsin. kilo vucuda oranli dagilan bir sey degil ki.
Vucüt Kitle İndeksini hesapladim 17,3 çikti. senin icin chatgptye sordum benzer vkileri paylasti
Kate Moss (1.70 m, 48 kg) → 16.6
Bella Hadid (1.75 m, 55 kg) → 17.9
Karlie Kloss (1.88 m, 57 kg) → 16.1
Gisele Bündchen (1.80 m, 57 kg) → 17.6
sence bunlar kadinsi degil mi?
yani istedigin fizige kavusmak icin yemen degil spor yapman lazim.

diyetisyen destegi aldin mi?
devlet hastanelerinde diyetisyen var bedava. onlarla daha sağlıklı ilerleyebilirsin.
saglik.ibb'den de ucretsiz destek alabilirsin. belediyelerin de cogunda diyetisyen destegi var.
bunlarin hicbirinden yararlanmayip geceleri cicibebe yersen aldigin kilonun da hayrini goremezsin.
spor yapsam hemen yoruluyorum diyorsun. demek ki kaslarin cok güçsüz. ki kadiniz, onbes sene sonramiz menapoz - kemik erimesi vs bin tane sorun yasamamak icin sporu hayatina katmalisin.
abur cubur - cicibebe vs yemek - karbonhidrata abanmak seni de guzellestirmez, vucuduna da zarar verir.
madem kilo alma hedefin var ve madem calismiyorsun tonla bos vaktin var ben olsam
1) devlet hastanesinde duzenli gidecegim bir diyetisyen secer , kan tahlillerime ve bana uygun verilen diyet listesine uyar, uc haftada bir randevu alir yeni liste alirdim.
2) spor istanbul uygulamasindan gunduz sporlar 12 ders 150 lira. bedava gibi bir sey. ondan yazilirdim yuzmeyse yuzme (ki bilmiyorsan ogretiyorlar da) , pilatesse pilates, aletli jimnastik falan bunlara giderdim.
hem sporu hayatima katmis olurdum, hem evden çıkardım odağım degisirdi, hem saglikli kilo alirdim hem de sosyallesmis olurdum.
bakarsin hayatinin askini bulursun :) insana sosyallik şart.
bence kendine bir acil eylem plani hazirla.
çünkü yıllardır yakiniyorsun - aburcubur bilmemne yiyorsun, ortada sonuc yok..
eee, bu saatten sonra yillarca da yakinsan ve sagliksiz beslensen yine sonuc olmayacak.
bari bir adim at da yine olmayacaksa da en azindan cabaladim olmadi diyebil

kiz sana daha once de dedim ya o kalca falan yemeyle olacak sey degil. yesen yatsan basenin büyür, göbekten kilo alirsin.
senin vucudunun sekle girmesi icin spora baslaman lazim, totiş icin squat yapman lazim.
spor olmadiktan sonra ayva göbeğinle yine kalcasiz , ciliz kollarla bacaklarla dolasirsin. kilo vucuda oranli dagilan bir sey degil ki.
Vucüt Kitle İndeksini hesapladim 17,3 çikti. senin icin chatgptye sordum benzer vkileri paylasti
Kate Moss (1.70 m, 48 kg) → 16.6
Bella Hadid (1.75 m, 55 kg) → 17.9
Karlie Kloss (1.88 m, 57 kg) → 16.1
Gisele Bündchen (1.80 m, 57 kg) → 17.6
sence bunlar kadinsi degil mi?
yani istedigin fizige kavusmak icin yemen degil spor yapman lazim.
Evet daha önce de bana söylediğin gibi spor ve squat şart bana. Fiziğime bakınca taytta dümdüz toto görmek uyuz ediyor beni. Öyle armut piş, ağzıma düş olmuyor bu işler işte 🥺🥺

devlet hastanelerinde diyetisyen var bedava. onlarla daha sağlıklı ilerleyebilirsin.
saglik.ibb'den de ucretsiz destek alabilirsin. belediyelerin de cogunda diyetisyen destegi var.
bunlarin hicbirinden yararlanmayip geceleri cicibebe yersen aldigin kilonun da hayrini goremezsin.
spor yapsam hemen yoruluyorum diyorsun. demek ki kaslarin cok güçsüz. ki kadiniz, onbes sene sonramiz menapoz - kemik erimesi vs bin tane sorun yasamamak icin sporu hayatina katmalisin.
abur cubur - cicibebe vs yemek - karbonhidrata abanmak seni de guzellestirmez, vucuduna da zarar verir.
madem kilo alma hedefin var ve madem calismiyorsun tonla bos vaktin var ben olsam
1) devlet hastanesinde duzenli gidecegim bir diyetisyen secer , kan tahlillerime ve bana uygun verilen diyet listesine uyar, uc haftada bir randevu alir yeni liste alirdim.
2) spor istanbul uygulamasindan gunduz sporlar 12 ders 150 lira. bedava gibi bir sey. ondan yazilirdim yuzmeyse yuzme (ki bilmiyorsan ogretiyorlar da) , pilatesse pilates, aletli jimnastik falan bunlara giderdim.
hem sporu hayatima katmis olurdum, hem evden çıkardım odağım degisirdi, hem saglikli kilo alirdim hem de sosyallesmis olurdum.
eee, bu saatten sonra yillarca da yakinsan ve sagliksiz beslensen yine sonuc olmayacak.
Sağlık.ibb ye bakıcam mutlaka önerilerin için çok teşekkür ederim 🥰 Ben her yıl düzenli olarak kan veriyorum ve demir, B12 , d vitamini kullanıyorum. En son dahiliyeye gittiğimde doktor " vitamin almanıza rağmen yine depo düşüyor çölyak olabilir test yapalım ister misiniz?" Diye sordu. Ben de kabul ettim. Kan değerinde Gluten hassasiyeti pozitif çıktı ve emin olmak için endoskopi istedi. Bunun için randevu talebi yaptım beklemedeyim.

Ben kilo alınca hiç göbek olmuyor genelde yanaklarımdan, yüzümden kilo alıyorum. Yıllarca kardeşlerim, amca tarafı zayıf uzun diye bu durum genetiktir diye düşündüm.

Doktorun söylediğine göre eğer çölyak rahatsızlığı varsa bu durum da kilo almaya, vitaminlerin depolanmasına engel olmaya, emilim sorunu olmasına ve ilerde evlilikte gebelik durumu olursa düşük olmasına sebebiyet veriyormuş. O gün bayağı bir negatif basmıştı doktor bana.

Endoskopi sonucu sonrasında diyetisyene yönlendiririm dedi doktor .

Abur cuburu azalttım cicibebe yemeyi denedim birkaç paket. Aşırı şekerli geldi bana. Sonrasında hiç yemedim. Kilo alıcam diye bu sefer de şekeri yükseltmeyeyim dedim.

Back
X