diyetisyen destegi aldin mi?
devlet hastanelerinde diyetisyen var bedava. onlarla daha sağlıklı ilerleyebilirsin.
saglik.ibb'den de ucretsiz destek alabilirsin. belediyelerin de cogunda diyetisyen destegi var.
bunlarin hicbirinden yararlanmayip geceleri cicibebe yersen aldigin kilonun da hayrini goremezsin.
spor yapsam hemen yoruluyorum diyorsun. demek ki kaslarin cok güçsüz. ki kadiniz, onbes sene sonramiz menapoz - kemik erimesi vs bin tane sorun yasamamak icin sporu hayatina katmalisin.
abur cubur - cicibebe vs yemek - karbonhidrata abanmak seni de guzellestirmez, vucuduna da zarar verir.
madem kilo alma hedefin var ve madem calismiyorsun tonla bos vaktin var ben olsam
1) devlet hastanesinde duzenli gidecegim bir diyetisyen secer , kan tahlillerime ve bana uygun verilen diyet listesine uyar, uc haftada bir randevu alir yeni liste alirdim.
2) spor istanbul uygulamasindan gunduz sporlar 12 ders 150 lira. bedava gibi bir sey. ondan yazilirdim yuzmeyse yuzme (ki bilmiyorsan ogretiyorlar da) , pilatesse pilates, aletli jimnastik falan bunlara giderdim.
hem sporu hayatima katmis olurdum, hem evden çıkardım odağım degisirdi, hem saglikli kilo alirdim hem de sosyallesmis olurdum.
bakarsin hayatinin askini bulursun :) insana sosyallik şart.
bence kendine bir acil eylem plani hazirla.
çünkü yıllardır yakiniyorsun - aburcubur bilmemne yiyorsun, ortada sonuc yok..
eee, bu saatten sonra yillarca da yakinsan ve sagliksiz beslensen yine sonuc olmayacak.
bari bir adim at da yine olmayacaksa da en azindan cabaladim olmadi diyebil