Düzenli bir hayatım olsun istiyorum

aylleen

Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2014
6.177
3.525
198
Çoğu insan için dert değil belki ama düzensiz bi hayat ruh sağlığımı etkiliyor malesef.
Haftaiçi iş olduğu zaman erken kalkabiliyorum ama haftasonu düzenim bozuluyor 11den önce uyanamıyorum ve günüm verimsiz geçiyor. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Bi amacım olmadığı için erken kalkamıyorum.

Yemek yapmayı sevmiyorum mutfağa giresim gelmiyor ama sevmek istiyorum. Kitap okumak istiyorum ama dikkatimi toplayamıyorum çok çabuk dağılıyor okuyamıyorum. Dizi izleyeyim diyorum açıyorum 5 dakika sonra sıkılıyorum :/

Hayatınızı düzene sokmak için neler yapıyorsunuz?

Kış depresyonu sanırım. O maalesef her kış mevsiminde bende de oluyor.
Canınız hiçbirini yapmak istemiyorsa zorlamayın bence.
Belki farklı aktivitelere yönelmeniz gerekiyordur, daha önce yapmadığınız denemediginiz şeyler vs.
Dışarı çıkın arkadaşlarınızla vakit geçirin. Belki tek olduğunuz aktivitelerden keyif almiyorsunuzdur.

Kendinize küçük bir takvim oluşturabilirsiniz. Ama muhakkak uyacaksınız ve her tamamladığınıza tik atacaksınız. İşte her gün on sayfa kitap okumak, geliştirici bir video izlemek gibi. Bir müddet yapınca alışkanlık haline gelebilir. Düzenli hayat için önce -ciddiyetle- bir program yapmanız gerekiyor sanırım.

Bir amaç edinmeden düzene girmek zor. 1-2 gün sonra yine eskisine dönüyorsun. Amaç edin. Mesela şu diziyi bugün izleyeceğim şu saatte de. Bugün bu kitaptan 10 sayfa okunacak de. Sabah 9'da yürüyüşe gidilecek de vb.

Sabahları spor yapsanız
Mesela haftasonları benim icin cok degerli uyuyarak vakit kaybedemem mutlaka bir kahvaltı organizasyonu olur veya bi bulusma veya en kötü kuaföre sabahtan randevu alırım

Dikkat dağınıklığı var gibi. Bir psikoloğa gitseniz.

Düzen kumkumasıyım desem yeri.
Bunun için özel bir çaba da sarfetmiyorum.
Bence bu durum, biraz mizaç,
biraz da yetiştirilme tarzı ile ilgili.
Çalışan bir anne de olunca mecburen düzenli ve eli hızlı oluyorsunuz.

Evet arkadaşlarım uzakta malesef birlikte vakit geçirmekten zevk aldığım kimse yok

Dikkat dağınıklığı var gibi. Bir psikoloğa gitseniz.
Anksiyete bozukluğu ve panik atak sebebiyle ilaç tedavisi görüyorum ama doktora dikkat eksikliğimden bahsetmedim hiç. Normal olduğunu düşünüyordum aslında herkes odaklanmakta zorlanıyordur diye düşünüyordum

Diyorum kendi kendime şunu yapayım bunu yapayım diye zihnimden bir sürü şey geçiyor kafamda tasarlıyorum ama hiçbirini uygulamaya koyamıyorum hangisini yapacağımı şaşırıyorum gözümde büyütüyorum

Sonbahardan beri böyle. Mevsimsel yüksek ihtimalle zaten ama her sonbaharda kışta böyle olsun istemiyorum
Canım o zaman kendini bazı şeylere zorlaman lazım. Mesela erken kalkabilirsin, kendine bi hobi edinebilirsin. Bende de bazen öyle oluyor oturup 2.5-3 saat dizi izleyecek kafam olmuyor ya da kitap başlıyorum 2-3 sayda sonra devamı gelmiyor konsantre olamıyorum ama o an demekki beynim almıyor bende başka şeyler yapıyorum.
Ama kendine daha çok kaptırma bu moda sokmamaya çalış

Amac edinmekle birlikte o amaci gercejlestirnek icin istek de olmali.
Veya bu donemi kendinize ayirin en iyisi. Kendinizi memnun etmeye. Kendinize odaklanmaya. Belki de ruhunuz bunu istiyordur sizden.

bu bıraz yapı meselesı bence bende dıdık dıdık herseyı planlar plana gore yasarım olası aksılıklere karsı bıle b planım vardır
canınız ısterse yapın kendınızı zorlamayın bence
mevsımsel bellıkı ama gunluk yarım saat acık havada yuruyusun ıyı gelecegınden emınım

Benim 2 yılım böyle geçti.sonra hafta sonlarımı doldurdum.şimdi çok yoğunum ama bir o kadar mutluyum.

Cuma akşamı erken yatın püf nokta bu
Cumartesi zımba gibi 9da kalkıyorum sonra hooop spora
Sonra hızlıca duş+sebze yemeği/salata, ardından ver elini gezme

Ben de aksine geç yatıyorum nasıl olsa ertesi gün tatil diye
Spor için salona mı gidiyosunuz yoksa yürüyüş falan mı

Salon sevmiyorum aşırı kapalı geliyor
Evimin yakınında orman var orda kolu yapıyorum sonra biraz esneme gerinme
Haftaiçleri 1-2 gün işten erken çıkıyorum, yoga evde yapıyorum yoga matım var koşu da aynı lokasyonda
Yürüme koşma çok da fark etmiyor önemli olan açık hava olsun benim için

Valla cuma akşamı bayılıp kalıyorum
Cumartesi ben de laylaylomum pazar sabah 11de kalkıyorum sonra pazartesim bütün gün baş ağrısıyla geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…