Düzensiz Uyku

bittersweets

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
742
25
118
Herkese merhabalar

birkaç aydır inanılmaz bir uyku düzensizliği yaşıyorum ve resmen yaşam kalitemi düşürüyor. hayatı kaçırıyorum diyebilirim. sabaha kadar uyuyamadığım için oturuyorum, resmen gün doğunca uyuyup akşam üstü kalkıyorum. okulum yeni bittiği için ve henüz bir iş sahibi olmadığım için sabah erken kalkma zorunluluğum da yok, bu da işimi zorlaştırıyor. normal insan saatinde yatıp, yine normal insanlar gibi sabah uyanmam için ne önerirsiniz :44:

bu arada "bir gün boyunca uykusuz kal,akşam erken uyursun" demeyin, denedim çalışmıyor o
:1:
allahım yarasa oldum:43:

senin gibi bende geçen sene mezun oldum hiç bir sorumluluğum olmadığı için kafama göre yatıp kalkıyordum ama uyku düzenim mahvolmuştu

aktara gidip sarı kantaron ve kedi otu çayı alıcaksın sonra ikisinden de 1 er tutam alıp cezvede suya atıcaksın kaynayınca süzüp içeceksin günde 2 kupadan fazla içmemen gerekiyor

içtikten 1 saat sonra müthiş uykun geliyor ve şıp diye uyuyorsun bir nevi doğal uyku ilacı :)

bu arada gün içinde yorulmadığın içinde uyuyamıyorsun onun için sabahları kalkıp yürüyüş ya da evde egzersiz yapabilirsin

bunlarda işe yaramazsa bi şişe şarap al 2 kadeh iç hemen sızıp sabah zıpkın gibi kalkarsın çok derin ve deliksiz uyuyacağın için :)

yalnız şarabın ertesi sabahı bol bol su içmen gerekir mutlaka dene işe yarıyor.

Bu düzensizliğin 3 haftadan beri sürüyorsa psikolojiktir.... bir psikologa- ya da psikiyatriye görün derim.

aslına bakarsanız uykumu etkileyecek bir sorunum da yok,sadece fazlaca boş vakit sahibiyim. ve uyuyunca resmen ölüye bağlıyorum, kalkamıyorum da bir türlü. daha pratik bir çözüm yolu bulamazsam dediğinizi yapacağım sanırım.teşekkür ederim.

senin gibi bende geçen sene mezun oldum hiç bir sorumluluğum olmadığı için kafama göre yatıp kalkıyordum ama uyku düzenim mahvolmuştu

aktara gidip sarı kantaron ve kedi otu çayı alıcaksın sonra ikisinden de 1 er tutam alıp cezvede suya atıcaksın kaynayınca süzüp içeceksin günde 2 kupadan fazla içmemen gerekiyor

içtikten 1 saat sonra müthiş uykun geliyor ve şıp diye uyuyorsun bir nevi doğal uyku ilacı :)

bu arada gün içinde yorulmadığın içinde uyuyamıyorsun onun için sabahları kalkıp yürüyüş ya da evde egzersiz yapabilirsin

bunlarda işe yaramazsa bi şişe şarap al 2 kadeh iç hemen sızıp sabah zıpkın gibi kalkarsın çok derin ve deliksiz uyuyacağın için :)

yalnız şarabın ertesi sabahı bol bol su içmen gerekir mutlaka dene işe yarıyor.

süper, not aldım yarın hemen alıp yapacağım o karışımı.o da olmadı dediğiniz gibi şaraba düşeriz:1:
çok teşekkür ederim:42:

gündüzleri sahip olabileceğiniz aktivitelerde bulunun mesela yabancı dil kurslarına kayıt olun..bugün tvde izledim uyku düzensizliği olanlar,uyumakta güçlük çekenler için papatya çayı önerildi,sizde deneyin isterseniz..

gündüzleri sahip olabileceğiniz aktivitelerde bulunun mesela yabancı dil kurslarına kayıt olun..bugün tvde izledim uyku düzensizliği olanlar,uyumakta güçlük çekenler için papatya çayı önerildi,sizde deneyin isterseniz..

papatya çayını denedim ders çalışırken resmen günde 3 4 bardak içiyordum halbuki abartmamak lazım ama uykudan ziyade o bünyede bir sakinlik huzur veriyor

kedi otu sarı kantaron karışımının etkisi 2.günde belli olmaya başladı onların daha etkili olduğunu farkettim ama papatya da çok güzeldir 3ündende içebilirsin

birde uyuyamayanlariçin ametist taşının uyku üzerinde olumlu etkileri olduğunu araştırdım şuanda kolumda bir tane bileklik var ondan mıdır bilmem ama gayet düzenli uykularım

bu arada taşın gerçek olmasına dikkat et ortalama bir bileklik 40 50 tl civarı daha ucuzları sahte olabilir

ah o uykusuzluktan ne çektim ne zor birşey...

iş için birkaç yerden haber beklediğimden kısa vadede kurs gibi işlere bulaşamıyorum, ama papatya çayını da denerim, çok teşekkürler :42:

gün içinde doğrudan gün ışığı alınmadığında da gece uyku gelmiyo bi türlü. her gün mutlaka bir bahaneye dışarıya çıkmaya çalış, biyolojik saatini düzenler. Bir de kısa süreli üye olabileceğin bir spor salonuna yazılman ve dolayısıyla orda yorulman derin uykuya geçmeyi kolaylaştırır. salonda spor yapmayı sevmiyosan aylık bir dans kursu filan da olur maksat eğlence ve hareket :)

bir de nickin çok güzelmiş :)

Son düzenleme:
gün içinde doğrudan gün ışığı alınmadığında da gece uyku gelmiyo bi türlü. her gün mutlaka bir bahaneye dışarıya çıkmaya çalış, biyolojik saatini düzenler. Bir de kısa süreli üye olabileceğin bir spor salonuna yazılman ve dolayısıyla orda yorulman derin uykuya geçmeyi kolaylaştırır. salonda spor yapmayı sevmiyosan aylık bir dans kursu filan da olur maksat eğlence ve hareket :)

bir de nickin çok güzelmiş :)

gün ışığı alınca da gelmiyor ki,bir de dediğim gibi uyuyunca süper uyuyorum, kimse kaldıramıyor,öyle uzun ve derin.. ama evet düzenli bir aktivite şart. emekli gibiyim şu anda. iyice tembelleştim çok uyumaktan. avatara Garfield koyarsam olacağı bu işte:9:

ayrıca teşekkürlerden bir demet sunarım nanelinargile hanımcığım :31:

Bence emekliliğinin tadını çıkar ;)
Kıyak emekli olmuşsun işte, ne güzel :)

İş bulduğunda bugünlerini çok ararsın,
o yüzden keyfine bak..
Ne zaman uykun gelirse o zaman uyu..
Ne zaman kalkmak istersen o zaman kalk..

Şimdi senin yerinde olmak isteyen o kadar çok kişi vardır ki; istediğim saatte yatayım, diyen, gece kuşu olmak isteyen ;)

Tadını çıkar ;)))

Bence emekliliğinin tadını çıkar ;)
Kıyak emekli olmuşsun işte, ne güzel :)

İş bulduğunda bugünlerini çok ararsın,
o yüzden keyfine bak..
Ne zaman uykun gelirse o zaman uyu..
Ne zaman kalkmak istersen o zaman kalk..

Şimdi senin yerinde olmak isteyen o kadar çok kişi vardır ki; istediğim saatte yatayım, diyen, gece kuşu olmak isteyen ;)

Tadını çıkar ;)))

e ama bu bildiğin suça teşvik:52:

geç kalkmaktan zarar gelmez ama dediğim gibi güneşi göremeyeceğim biraz daha zorlarsam, o hale geldim.sosyal hayattan koptum.ama tabi biraz geç kalkmanın kimseye zararı olmaz benim gibi 45641641756 saat uyunmuyorsa
:21:

Bir sabah erken kalksan,gece zaten uykun gelir bence.
Sabah erken kalkıp yürüyüş yapabilirsin.Evin çevresi müsait değilse,evde spor yapabilirsin.

Akşam yemeğinde ayran içersen,uyku bastırır :)

Bir de benim saat 11 sınırım var.
11 de yatarsam hemen uyuyorum,11 i geçersem uykum kaçıyor,sabahlayacak kıvama geliyorum.
Bu saatin bilimsel bir açıklaması da var bildiğim kadarıyla.
Vücudun kendini kapadığı,melatoninin en verimli salgılandığı saat diye kalmış aklımda.

Sabah 6.30-7 gibi kalkınca zaten 11 de gözler kapanıyor.
Tavsiye ederim :)

kesinlikle spor yapmalısın, uzun tempolu yürüyüşler arada anlamsız vitrin bakıp mağza gezmeler
kademeli erken kalkmaya başla ilkin, 2 de kalkıyosan 12 de kalk mesela
arkadaşlarınla buluşma ayarla gün aşırı
mutlaka gece perdeler açık uyu üst katlardaysan, perdeler ve camlar açık
o zaman vucut doğal ritmine uyup güneş doğunca rahatsız oluyo uyanıyo
ama perdeler kalın ve kapalıysa vucutta şaşıyo malesef
uyku içn önereceğim en etkili çay doğadan relax

Bende sabah 5 e kadar oturuyorum,erken uyumayı hiç sevemem ama akşama kadarda yatmıyorum en geç 12 de uyanırım ve yapabileceğim her şeyi de yaparım.

kedi otu çayı aldım tadı iğrenç nasıl içiyorsunuz çok acı ya..midem bulandı tadından ama uyumak istiyorum .kedi otu çayını içenler nasıl içiyorlar acaba..

Back
X