- 14 Kasım 2009
- 742
- 25
- 118
- Konu Sahibi bittersweets
-
Bu düzensizliğin 3 haftadan beri sürüyorsa psikolojiktir.... bir psikologa- ya da psikiyatriye görün derim.
senin gibi bende geçen sene mezun oldum hiç bir sorumluluğum olmadığı için kafama göre yatıp kalkıyordum ama uyku düzenim mahvolmuştu
aktara gidip sarı kantaron ve kedi otu çayı alıcaksın sonra ikisinden de 1 er tutam alıp cezvede suya atıcaksın kaynayınca süzüp içeceksin günde 2 kupadan fazla içmemen gerekiyor
içtikten 1 saat sonra müthiş uykun geliyor ve şıp diye uyuyorsun bir nevi doğal uyku ilacı :)
bu arada gün içinde yorulmadığın içinde uyuyamıyorsun onun için sabahları kalkıp yürüyüş ya da evde egzersiz yapabilirsin
bunlarda işe yaramazsa bi şişe şarap al 2 kadeh iç hemen sızıp sabah zıpkın gibi kalkarsın çok derin ve deliksiz uyuyacağın için :)
yalnız şarabın ertesi sabahı bol bol su içmen gerekir mutlaka dene işe yarıyor.
gündüzleri sahip olabileceğiniz aktivitelerde bulunun mesela yabancı dil kurslarına kayıt olun..bugün tvde izledim uyku düzensizliği olanlar,uyumakta güçlük çekenler için papatya çayı önerildi,sizde deneyin isterseniz..
gün içinde doğrudan gün ışığı alınmadığında da gece uyku gelmiyo bi türlü. her gün mutlaka bir bahaneye dışarıya çıkmaya çalış, biyolojik saatini düzenler. Bir de kısa süreli üye olabileceğin bir spor salonuna yazılman ve dolayısıyla orda yorulman derin uykuya geçmeyi kolaylaştırır. salonda spor yapmayı sevmiyosan aylık bir dans kursu filan da olur maksat eğlence ve hareket :)
bir de nickin çok güzelmiş :)
Bence emekliliğinin tadını çıkar
Kıyak emekli olmuşsun işte, ne güzel :)
İş bulduğunda bugünlerini çok ararsın,
o yüzden keyfine bak..
Ne zaman uykun gelirse o zaman uyu..
Ne zaman kalkmak istersen o zaman kalk..
Şimdi senin yerinde olmak isteyen o kadar çok kişi vardır ki; istediğim saatte yatayım, diyen, gece kuşu olmak isteyen
Tadını çıkar))
Bende sabah 5 e kadar oturuyorum,erken uyumayı hiç sevemem ama akşama kadarda yatmıyorum en geç 12 de uyanırım ve yapabileceğim her şeyi de yaparım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?