Düzgün bir semtte mi oturmalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Arkadaşlar, epeydir kafama taktigim bişey var. 14 yaşında çocuğum ve eşimle çekirdek aile oturuyoruz. Ben evlendiğimde başka biyere taşınırım diye düşünürken yine aynı civarda ev tuttuk. Kiraciyiz. Ben sürekli artık düzgün bir semte taşınmalıyız çocuk güzel bir yerde arkadaş çevresi edinsin fikrindeyim. Kendim de daha medeni insanlarin olduğu çağdaş ortamlarda olurum diye düşünüyorum. Eşim de buraları sevdi ve işlerini buralarda kurdu :KK43:
Ben kendimi buralarda hapsolmuş gibi hissediyorum. Sanki bana öyle geliyor ki çocuğum da daha güzel ortamlarda iyi yetişecek. Eşime ısrar edip etmemek konusunda kararsızım .
Sizlerin fikrini merak ediyorum.

Arkadaşlar, epeydir kafama taktigim bişey var. 14 yaşında çocuğum ve eşimle çekirdek aile oturuyoruz. Ben evlendiğimde başka biyere taşınırım diye düşünürken yine aynı civarda ev tuttuk. Kiraciyiz. Ben sürekli artık düzgün bir semte taşınmalıyız çocuk güzel bir yerde arkadaş çevresi edinsin fikrindeyim. Kendim de daha medeni insanlarin olduğu çağdaş ortamlarda olurum diye düşünüyorum. Eşim de buraları sevdi ve işlerini buralarda kurdu :KK43:
Ben kendimi buralarda hapsolmuş gibi hissediyorum. Sanki bana öyle geliyor ki çocuğum da daha güzel ortamlarda iyi yetişecek. Eşime ısrar edip etmemek konusunda kararsızım .
Herşey çocuklarımız için tabiki , üstelik tam ergenlik yaşı , ben ısrarcı olurdum sanırım .

Ben de kesinlikle düzgün bir semte taşınmanızı tavsiye ediyorum imkanınız varsa. Özellikle çocuğunuzun çevresi değişir. Bilmiyorum büyükşehirde mi yaşıyorsunuz ama istanbul İzmir Ankara gibi yerlerde semt değiştirince dünya değiştirmiş gibi oluyor insan. Özellikle mülteci akınından sonra gündüz bile geçmekten çekindiğimiz caddeler sokaklar oldu İstanbul’da. Ama iyi semtlerde gece saat kaç olursa olsun rahatça güvenli şekilde geziliyor, gençler için spor imkanları oluyor, komşuluk ilişkileri açısından bile rahatlıyor insan. Etrafa rahatsızlık vermeme bilincine sahip komşu önemli.

herkes kendıne yakın yerlerde yasamalı kesınlıkle katılıyorum
dunyanın bır ucundan bır ucuna degılse esınız ıse gıdıs gelıs yapacak azıcık yolu uzayacak :) cevre onemlı

Ben de düzgün saygılı eğitim düzeyi yüksek bir semtte oturmak isterim ailem olduğunda.Şuan öğrenciyim oturduğum mahalle çok seviyesiz insanlarla dolu.Görgüsüz tipler.İyi insanlar da olabilir ama çocuğum olsa saygı ve görgüsü olmayan insanlarla muhatap etmek istemezdim.

bizim bir tanıdık 3 kız vardı, bunlar liseyi bitirince, evini kiraya verip, lüx bir semte kiraya gitti....gitme amacı, kızlarının varlıklı, kariyer sahibi kişilerle evlenmeleri içindi...hakkatende öyle oldu...

İmkanınız varsa geç bile kalmışsınız. Evliyim ve çocuğum yok, büyükşehirde kötü bir muhitte oturuyorum ve çalışıyorum :( boğuluyorum, yavaş yavaş ölüyormuş gibi hissediyorum.. Çocuğunuz varsa imkan dahilinde hiç durmayın. Yoksa bile sıkıntılı :(

Ben de kesinlikle düzgün bir semte taşınmanızı tavsiye ediyorum imkanınız varsa. Özellikle çocuğunuzun çevresi değişir. Bilmiyorum büyükşehirde mi yaşıyorsunuz ama istanbul İzmir Ankara gibi yerlerde semt değiştirince dünya değiştirmiş gibi oluyor insan. Özellikle mülteci akınından sonra gündüz bile geçmekten çekindiğimiz caddeler sokaklar oldu İstanbul’da. Ama iyi semtlerde gece saat kaç olursa olsun rahatça güvenli şekilde geziliyor, gençler için spor imkanları oluyor, komşuluk ilişkileri açısından bile rahatlıyor insan. Etrafa rahatsızlık vermeme bilincine sahip komşu önemli.
Istanbuldayiz. Biliyormusunuz istanbulu?

Eşim kötü semt olduğunu düşünmüyor, bu noktada ayrılıyoruz. Ben erenköy suadiye tarafını istiyorum. Burası üsküdar :(
İsteğinizde haklısınız, sonuna kadar =) bu yıl zbrnundan atasehire tasındık ve nefes aldım resmen. Ben sizin tasınmak istediğiniz semtleri begeniyorum =) evlilik sebebi ile Avrupa yakasına tasınmak zorunda kalmasaydım bende erenköyde ni ev bulmustum kendime 🙈

İsteğinizde haklısınız, sonuna kadar =) bu yıl zbrnundan atasehire tasındık ve nefes aldım resmen. Ben sizin tasınmak istediğiniz semtleri begeniyorum =) evlilik sebebi ile Avrupa yakasına tasınmak zorunda kalmasaydım bende erenköyde ni ev bulmustum kendime 🙈
Zeytinburnundan iyidir ama ataşehir de dönük, mutsuz sanki oradaki insanlar. Ben caddebostan tarafını tek geçiyorum.

Istanbuldayiz. Biliyormusunuz istanbulu?

Evet ben de istanbuldayım. Ama Üsküdar’ın da çok güzel semtleri var. Acıbadem, Altunizade, Çengelköy, Kuzguncuk bunlarda da yaşam kalitesi epey yüksek. Bence eşinizi aynı ilçe içindeki bu semtlere yönlendirin. Hem fiyatları Kadıköy’den daha uygun hem de dediğim gibi yaşamak için gayet güzel yerler. Ayrıca aynı ilçe içinde olunca belki eşiniz de daha sıcak bakar işine ulaşım açısından.

Zeytinburnundan iyidir ama ataşehir de dönük, mutsuz sanki oradaki insanlar. Ben caddebostan tarafını tek geçiyorum.

Caddebostan ve çevresi hiç eskisi gibi değil. Özellikle haftasonu o tarafta oturanlar sokağa çıkamıyor. Gezmeye ve plajlara gelen çok var ve maalesef insanımız denize girmeyi, parkta vakit geçirmeyi bilmiyor. Apartmanların bahçesinde üstünü değiştiren, piknik tüpte soğan kavuran ne ararsanız var. Ama özellikle Çengelköy ü ben çok sevdim.

Üsküdar’ın neresi? Bulgurlu tarafları cumhuriyet mah. Bir de yavuztürk var buralar diğer mahallere göre daha farklı eğer bunlardan birinde oturuyorsanız değiştirin tabii

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X