Bir seçim yapmak zorundayım

İkinci gibi birini değil evime sokmak apartmanimin önünden geçirmem böyle insanlardan korkarım . Bu tarz kişilikler sizin veya kendi ile eşinizin dahi adını çıkarabilir.

Merhaba bebeğim var 1yaşında.
Eylülde okula gideceğim bu yıl izinlerle ücretsizle vs geçirdim ama artık başlamam lazım..
Bebeğime bakacak abla arıyoruz epeydir ama bulamadık pek güvenilir düzgün birilerini..
Şuan iki komşu var site grubundan duyurdum dönüş yaptılar..
Şimdi biri 2 çocuklu biri (4-6) yeni boşanmış (ekonomik olarak daha güçsüz ondan belirttim) pek tanımam ama çok ihtiyacım var diye aradı.Diğerini bi nebze tanıyorum iki çocuğu var (9-14 yaşları,saat olarak her şeyimiz uyuyor bunla ben de onun çocuklar da aynı saatlerde çıkıyoruz geliyoruz ) aynı binadayız bunla,diğeri yan binada..
Oturup elbette ikisiyle de detaylı konuşacağım ama ikinci kişi bana daha mantıklı gelmişti (birincisi çocuklarını getirebilir veya çocuklarına arada gidebilir çocuğumu evde bırakabilir,sonuçta onunkiler de küçük henüz ilgiye muhtaç)

Ama ikinci ile de ilgili şöyle bir durum var sitedeki arkadaşım söyledi “haberin olsun ağzı çok gevşek ayaklı gazete gibi üstüne üstlük yalan yanlış eklemelerle seni üzebilir misal çöpünde kırık tabak gördü herkese gidip Çiçek yere tabak fırlattı çok sinirli diyebilir” dedi Evet o potansiyel var bir iki tavrından sezdim..

Referanslı insanlar bulmaya çalıştık evimiz ters bi yerde (vasıta sıkıntısı var) olduğu için herkes burun kıvırıyor baştan..Ya da bize getirin diyorlar açıkçası ben de sabahın köründe çocuğumu uyandırıp kendi ortamından koparmak istemiyorum,çocuk bi de ortamın stresini yaşamasın..
Kreş/yuva diyen olacaktır 2 yaşından önce alan yerler yok..

Siz olsanız bu iki kişi arasında kimi seçerdiniz ?
Minik çocukları olan genç kadın mı evde bi sorumluluğu kalmamış yetişkin ama ağzı gevşek kadın mı ?( Ağzı gevşek ama merhametinden herkes bahsediyor çocuk güzel bakıyor vs daha önce bakmış biliyorlar ama diğerini kimse pek bilmiyor ben de)

Not:Benim ailem burda değil olsa da çocuğumu onlara vermem eski konularımı bilen bilir aşırı yoran tipler hepsi de..
Eş ailesinde de kimse yok olsa da açıkçası ben pek akrabaya çocuk baktırma taraftarı değilim..
Agzi gevsek insan cekemem. Ilkini denerdim oncelikle.

Ayy kafam çok karışık ne yapmalıyım bilmiyorum
Burda netleşirim dedim de 😐
konunun en başına

her 2 durumda da bakıcı eve gelecek, evde kamera olacak 8-13 bakılacak gibi şeyleri de ekleseydiniz keşke

çünkü yorumların yarısı kadınlar çol çocuk evlerinde olacak siz oraya bırakacaksınız ya da çocuklarıyla size gelecekler filan gibi ilgisiz şeylerle dolu.

kadının 6 yaşında olan çocuğu okul çağında. o çocuğu okula/kreşe nereye vereceklerse onu kim götürüp getirecekmiş ben onu netleştirin derim zira 4 yaş bir çocuk daha var, onu hiç bir yere vermeyeceklerse anane evde onunla dururken diğerini birinin götürüp getirmesi lazım, nasıl olacak? yakın okul mu mesela size gelirken bırakıp mı gelecek ne olcak?

bir de ücretleri aynı mı?
sadece bebek bakacaklar başka bişeye dokunmayacaklar mı?

konunun en başına

her 2 durumda da bakıcı eve gelecek, evde kamera olacak 8-13 bakılacak gibi şeyleri de ekleseydiniz keşke

çünkü yorumların yarısı kadınlar çol çocuk evlerinde olacak siz oraya bırakacaksınız ya da çocuklarıyla size gelecekler filan gibi ilgisiz şeylerle dolu.

kadının 6 yaşında olan çocuğu okul çağında. o çocuğu okula/kreşe nereye vereceklerse onu kim götürüp getirecekmiş ben onu netleştirin derim zira 4 yaş bir çocuk daha var, onu hiç bir yere vermeyeceklerse anane evde onunla dururken diğerini birinin götürüp getirmesi lazım, nasıl olacak? yakın okul mu mesela size gelirken bırakıp mı gelecek ne olcak?

bir de ücretleri aynı mı?
sadece bebek bakacaklar başka bişeye dokunmayacaklar mı?
Haklısınız ilk mesajı düzeltmem lazım..

Ücretler aynı
İkisi de evime gelecek
İlkinin çocuklarının yaşını ben tahmini söylüyorum 1-2defa yanımdan geçerken gördüm ama beni arayınca çocuklar annemle evde kalacak getirmem asla dedi
Tatile gidip geldikten sonra oturup konuşmayı düşünüyordum ama öncesi daha mantıklı o iş bulabilir veya ben başkasını bulabilirim ona haksızlık olmasın (seni alırım demedim şehirdışına gidiyorum dönünce görüşürüz dedim)
İkincinin çocuklarını biliyorum biri 8 diğeri 14 yaşında okul saatleri benimki ile aynı.

Ben bu şartlarda ilkini bir yoklardım. Hem ihtiyaç sahibi işine dört elle sarılır. Hem zaten yarım gün çalışıosunuz onun çocuklarına annesi bakacakmış. Diğer düşüncem çocuklarına küçük olduğu için hareketidir sürekli koşturuyordur evde daha yakın olur çocukla. Şahsen kızım 6 yaşında anne oldum tekrardan çok zorlanıyorum. Aradaki yaş farkından çünkü bebek bakmayı unutmuşum enerjim yetmiyor tabi annelik mecburiyettir. Ondan dolayı şansımı ilkinden kullanıyorum

İlk seçenekte neden evde iki çocuk var diyorsunuz ki? Büyük olan altı yaşında yani ilkokula bu sene başlaması gerekiyor. Zaten ilk çocuk okulda olacak, sadece 4 yaş anneannede kalacak. Bu durumda sorun olmaz bence zaten. Anneanne tek çocukla ilgilenir bakıcı da sizin çocuğa bakabilir böylece

İlk seçenekte neden evde iki çocuk var diyorsunuz ki? Büyük olan altı yaşında yani ilkokula bu sene başlaması gerekiyor. Zaten ilk çocuk okulda olacak, sadece 4 yaş anneannede kalacak. Bu durumda sorun olmaz bence zaten. Anneanne tek çocukla ilgilenir bakıcı da sizin çocuğa bakabilir böylece
Bilemiyorum benim çocuklarım (8yaş) bana çok seslenir ki ben çalışan bir anneyim,yani zaman zaman evde olmadığım başkalarıyla kaldıkları olmuş,ev içinde annenin varlığına alışmış çocuklar daha çok istemez mi anneyi bi de anneanne kilo hastalığı olan biri çok hareket edebilen biri değilmiş..Sanki kızını sık sık arar eve gel der gibi geliyor
Bilmiyorum belki ben kuruyorum ama işte bebek olunca ayrıntılarda boğuluyorum :(

Son düzenleme:
Bence ikiside olmaz Çicek 1.adayın çocukları okul çağında artık hadi 4 yaşı bir yıl göndermedi diyelim ama 6 yaş hem anasınıfı hem ilkokul yaşı çocugunu okula getirip götürecektir illa ki bu durumu konuştunuz mu çocuğu kim götürecek diye okula.

Diğeri zaten hiç olmaz evinizden canlı yayın yapar kadın evinizin içinde ki bütün olayları anlatır dediğiniz türde bir kadın ise.

Bence ilk seçenek daha uygun, 5 saat bakacaklar, eviniz okula uzak mı? Yol süresinide düşünün 8-13 çok iyi saatler hemen geçer. İlk kadına çocuğu okula bırakma getirme işini kimin yapacağını mutlaka sorun. Paraya ihtiyacı olduğu için daha özenli davranabilir.
Hiç kreş yok mu çevrenizde? Aslında en iyisi kreş olurdu yarım günde, yemesi içmesi düzeni açısından. Şimdi bu kadının sizin kurallarınızada mutlaka uyması gerekecek ki çoğu insan kafasına göre davranıyor

Bence ilk seçenek daha uygun, 5 saat bakacaklar, eviniz okula uzak mı? Yol süresinide düşünün 8-13 çok iyi saatler hemen geçer. İlk kadına çocuğu okula bırakma getirme işini kimin yapacağını mutlaka sorun. Paraya ihtiyacı olduğu için daha özenli davranabilir.
Hiç kreş yok mu çevrenizde? Aslında en iyisi kreş olurdu yarım günde, yemesi içmesi düzeni açısından. Şimdi bu kadının sizin kurallarınızada mutlaka uyması gerekecek ki çoğu insan kafasına göre davranıyor
8-13 yol dahil edilmiş hali..
12:40 da dersim bitiyor eve varışım 13.
Kreşler maalesef bu kadar küçük yaş almıyormuş

Birinciyi bilemem ama ikinci seçenekten uzak durun. Evinizde olanı olmayanı etraftan dinlemek kadar sinir bozucu bir şey olmaz. Dedikodu denilince arkanızı dönüp kaçın.

Üçüncü bir seçenek aramaya devam edin. Bulamazsanız bir ve iki arasından ikiyi eleyin. Bir daha uygun görünüyor.

Yarım gün zaten işim :) öğretmenim sabahçıyım.8-13 gelecek
Saatler bu şekilde olduğu için bana 1.seçenek mantıklı göründü evet kendi çocukları var ama okula gönderebilir çocukları.
Üstelik anneanne varmış evde.
Üstelik sizde hayata tutunmaya çalışan bir kadına destek olmuş olursunuz.

8-13 yol dahil edilmiş hali..
12:40 da dersim bitiyor eve varışım 13.
Kreşler maalesef bu kadar küçük yaş almıyormuş
Bence saatleriniz çok güzel, kadına net olursunuz, kesinlikle ahbaplık etmeyin, rica minnet iş gibi olmasın. Şuan kaç yaşında çocuğunuz?

Back
X