e ben ne yapayım ya?

Siz nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama Konya'lilarda da adet boyleymis. Konya'lilarin cok oldugu bir yerde yasiyorum. Butun gelinleri ayni konudan sikayetci. Esleri yaninda olanlar kendi istedigini koyabiliyor digerleri kabul etmek zorunda kaliyor. Uzuluyorum. Onemli olan esinizin dusuncesi. O sizinle ayni fikirdeyse bosuna uzmeyin kendinizi.

Evt cnm y iyi bildin Konyadayım burda nedir bu gelinlerin hali. İnanın bi kayınvalidenin 3gelini oluyor 3üde kayınvalidesinin ve kayınbabasının adını koyuyorlar. Düşünebiliyormusunz.Sadece sonuna Gül,Nur gibi isimler koyuyorlar. Benm hem kv hem kp çoook iyiler ama benim koymak istediğim isme sahip değiller. 2isim zaten çok uzun olcak ve tarzım değil. hep 1 ismi olsn istedim.İnanın strese girdim. Adım kötü gelin olacak.

Canım çocuğu sen doğuruyorsun kv değil hem aynı ailede bir sürü mehmet bir sürü hatice ne yaa isim çeşitliliği olsun biraz sonra canlı nurlu güllü garip garip isimler türüyor.
Benim de bebeğim olacak Allah'tan kv ile kp çok karışmıyorlar ama bazı işgüzar komşular eşimin babaannesinin adını koymamda diretiyorlar.anlam olarak güzel bir isim ama çok eski ve bir yeşilçam filminde çingene ayısının adı olarak kullanılmış doğrusu o ismi vermem çocuğuma. Velhasıl kimseyi dinlemeye gerek yok çocuğun adına doğuran karar verir.

Canım çocuğu sen doğuruyorsun kv değil hem aynı ailede bir sürü mehmet bir sürü hatice ne yaa isim çeşitliliği olsun biraz sonra canlı nurlu güllü garip garip isimler türüyor.
Benim de bebeğim olacak Allah'tan kv ile kp çok karışmıyorlar ama bazı işgüzar komşular eşimin babaannesinin adını koymamda diretiyorlar.anlam olarak güzel bir isim ama çok eski ve bir yeşilçam filminde çingene ayısının adı olarak kullanılmış doğrusu o ismi vermem çocuğuma. Velhasıl kimseyi dinlemeye gerek yok çocuğun adına doğuran karar verir.

Onları kırmadan nasıl söylycem bilemiyorum :((( Umarım eşimde sözünden dönmez. Burda sülalede hiç farklı isim yok.Birsürü Hatice,Emine,Mehmet..var

Çocuklara anne, baba kayınvalide, kayınpeder isimlerinin konulmasına karşıyım, isim konusunda böyle baskılar yapılmamalı, herkes bebeğine isim koyma hakkına sahip, kayınpederin, kayınvalidenin veya kendi annenizin babanızın ismini koymakla saygı olmaz, onların ismini koymazsanız bu da saygısızlık sayılmaz, sayılmamalı.

Hamile kadınlar isim koyma baskısının altında eziliyor, stresli bir hamilelik geçiriyorlar:50:

Ne saçma şeyler ya. Terbiyesizlik mi yaptın da kırmaktan korkuyorsun. Böyle korkak oldukça insanın sizlere hangi dünyada yaşıyorsun bacım diyesi geliyor. Bir yerlerden düzeltin şu saçma gelenekleri ya. Sen ki elinin altında internet var dünyaya açıksın, sen bunu kara kara düşünüyorsan doğunun ücra köylerinde insan yerine konmayan kadınlar napsın... Biraz dik durun hayata karşı ya... Yapacağın şey de sadece çocuğunun adına karar vermek...

Onları kırmadan nasıl söylycem bilemiyorum :((( Umarım eşimde sözünden dönmez. Burda sülalede hiç farklı isim yok.Birsürü Hatice,Emine,Mehmet..var

Canım mesela şöyle diyebilirsin. Bu sefer bir değişiklik yapalım herkesten farklı olsun sizin torununuz ismiyle. Buse, Arda, Berkay vs. koyalım dersin.

çok gereksiz ve anlamsız bir gelenek burada da var:19: eşin koymayı düşünmüyorsa kimseyi umursama boşver
önemli olan eşinle ortak karar alabilmeniz:31:

diret cnmm laf söz olacak diye bakma ömürlük bu
ömürlük birşey için 1 ay surat çek sonunda ilk torun tabikide istemeye istemeye de olsa kabul edecekler

Benim üniversitede bir arkadaşım vardı. o da konyalı daha doğar doğmaz halaları Durdu geldi demişler. Tabii annesine soran olmamış isim konusunda. (bu arada Durdu babaannesnin adı) kızcağız hayatı boyunca nefret etmiş adından. daha üniversite bitmeden dava açıp adını değiştirdi. Sen de aklına yatan güzel bir isim koy ki çocuğun ilerde bu durumlara düşmesin. Nasıl olsa herkes her zaman eleştiride bulunur. Sen kimseye kulak asma bildiğini oku.

Back
X