E mi daha ok sever ve zler annemi?...

sea sea

RABBİM SANA EMANET...
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
1.261
3
116
40
Diğer
arkadaşlar nişanlımın tarafı olan ailemle zor bir dönemdeyiz.kaynım kaza geçirdi vurduğu çocuk öldü.suçlu görünmesede şimdi hapiste mahkeme gününü bekliyrz 3 aydır.neyse konumuz bu değil.yaklaşık bir 3 aydır eltim ve k.validem bunun savaşını veriyor üstü kapalı.eltime göre ondan daha fazla kimse üzülemezmiş herkes hayatını yaşıyomuş(bunu derken k.validemi ve görümcemi kasdediyor)o hayata küsmüş.onu cok iyi anlıyorum insanın sevdiği yanında olmayınca ki kaynımın şuanki durumunu düşününce hiç bir şey tat vermiyor bilirim.hayattan zevk alamıyor.psikolojisi iyi değil.bide düğünlerine 5 gün kalası bu kazanın olması onu cok daha kötü etkiledi.ama inatla kimse beni anlayamaz en cok ben üzülüyrm en cok ben özlüyorum deyip dolanması k.validem tarafından kınanıyor.k.validemde diooki o benm oğlum canım...nasıl olurda böyle düşünür,ben onu 24 yıldır tanıyorum o ise sadece 6 yıldır diyor.bi anne gibi asla canı yanamaz,annelik cok başka bişey ancak yaşayınca anlarsınız diyor.çok gereksiz bir kavganın ortasındayız.şimdi gelelim problemin özüne.ben işin içinden cıkamıyorum..her ikiside kenine göre haklılar.ama ne diycemi napıcamı şaşırdım bu konuda.ikiside benle dertleşiyor,ikisinide anlamaya çalışıyorum.kendi içimde çıkmaza düştüm.eltim tutkuyla ve aşkla özlüyo.annemde tamamen şevkatle ve ennelik duygularuyla özlüyo.bana göre ikiside kıyaslanamz ve cok farklı şeyler.sizin düşüncelerinizi almak isteedim bu konuda arkadaşlar...

ikisi çok ayrı tabiki... böyle bir tabiri caizse kim daha çok üzülüyor yarışına gırmelerı saçma. onun yerine beraber olup birbirlerine destek olmaları çok daha mantıklı. ikisi için de hayatlarındaki en önemli kişilerden biri sonuçta kaynınız.

öncelikle hepinize geçmiş olsun.ölen çocuğada allah rahmet eylesin.rabbim hepinize sabır ve kolaylık versin.zor bir durum.kesinlikle ikisinin acısı da çok farklı.biri anne biri eş.ikisininde morali bozuk ve destek bekliyor.şu durumda herkes kendi acısının daha büyük olduğuna inanır ve ona göre destek bekler.kimsenin karşılaştırma yapmaması gerekli.düğüne 5 gün kala böyle bir acının yaşanması eltini daha da yıpratmış.sen ikisine de destek olmaya çalış.

elbette ikisi de farklı şeyler yaşadıkları zor durum nedeniyle boş boşuna birbirlerine eziyet ediyorlar...

sakın sen haklısın fala ndeme olay çölrü sonra başına kalılır...
sadece dinle sessizce....

elimden geldiğince ikisininde yanında olmaya çalışıyorum.bu konuyu niaşanlımla tartıştık.ALLAH göstermesin benm nişanlımın başına gelseydi bu olay bende eltim gibi düşünürdüm.ama nişanlım şöyle dedi,ilerde çocuğumuz olcak.böyle bişey çocuğumuzun başına gelseydi o zaman ne düşünürdün dedi.o zaman aklım başıma geldi.işte empati kurunca insan daha objektif bi gözle bakabiliyor...ikiside birbirinden cok farklı ve ikiside acı...

Annenin içi yanar
Yanarda kavrulur
Ama eşin hayatı alt üst olur
Belki herşeyini kaybeder yalnız kalır
Hatta kimi eş ortada kalır
Her ikisinin acısı ve hasreti farklıdır
Kıyaslamaksa yanlıştır
Benim fikrimce

ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar demiş büyüklerimiz, ama bu durumda iki tarafın da acısı büyük.

kesinlikle anne diyorum ben ama bunun için oturup tartışmaları çok ayıp sizin arada kalmanız dahada kötü dikkat edinde ilerde sizi köü bilmesinler fazla yorum yapmayın bu konu hakkında çocuk şimdi ne durumdadır derdine nasıl bir hal çare bulunur ona bakalım biz deyip konuyu kapatın

hadi arkadaşlar yaaa.düşüncelerinizi merak ediyorum.o kadar kişi okumuş sadece 7 kişi yazmışfisfisfis

alın ikisinide karşınıza en çok kim üzülüyo biliyo musunuz?? ölen çocuğun annesi ve onun sevgilisi..deyin anlamaları gereken şeyleri anlarlar o zaman

elbette ki anne. ha tabi anne var annecik var, benim düşüncem onları kapsamıyor. ama kesinlikle anne diyorum...

alın ikisinide karşınıza en çok kim üzülüyo biliyo musunuz?? ölen çocuğun annesi ve onun sevgilisi..deyin anlamaları gereken şeyleri anlarlar o zaman

kesinlikle haklısınız. böyle bir konuda ürik asit yarışına girmek ne kadar doğru orası da tartışılır :olmaz:

geçmiş olsun öncelikle ama bi aneyle bi eş çok farklı ben 8 aylık anneyim prematüre bebek doğurdum kızım için koca hastaneyi karıştırdım ben annelik apayrı bi duygu ama eşine bişey olması oda apayrı bişey eşin en ufak başım ağrıyo dediyinde seninde onunla canın yanıyo ama böyle bi günde tek olup kenetlenmek lazım en çok sen seviyosun ben seviyorum demek deyil

bencede burda ençok içi yanan ölenin anesi ama bana göre eş diyeceğim tabiki anne de haklı içi yanar ama eşin durumu daha farklı hayat arkadaşı evinin direği derler ya hani eşi yok yanlız bide çocuğu varsa he bide nedemek ya o 3günlük ben evladım demek nedemek bunları söylemelerine gerek bile yok bu durum da kavga ettikleri şeyi anlamış değilim sanki kazayı eşi yaptırmış gibi allah allah ya birbirlerine destek olacaklarına anlam vermedim ben

Bu soru hatalı bence..

Doğru olan böylesi zor günlerde birbirine destek olmaktır.
Acıyla rekabet ...
Acıyı kat kat arttırmaktan başka neye yarar ki..

ben de senin gibi düşünüyorum
duyguların adı hepimizce ortak olsa da hissettiklerimiz farklıdır
en eşit duyguyu düşün: AŞK
aşk her insanda farklı duygular uyandırır o yüzden bin tane tarifi yapılmıştır
eltin ve kayınvaliden arasındaki ''en çok ben duygu yarışını'' kimse kazanamaz
çünkü her ikisi de farklı şekilde yaşıyor özlemini ya da acısını
biri anne sevigisi diğeri eş sevgisi nasıl aynı olabilir ki
ve zorunlu ayrılık her ikisinin hayatını da farklı etkilemiştir
k.validenin hayatında pek bi değişiklil olmamıştır muhtemelen
bu çok doğaldır.bi insan annesiyle en fazla ne yapabilir ki
eltin de bu duruma bakıp en çok beni etkiledi onun yokluğu diyordur
ve dolayısıyla da en çok ben acı çekiyorum
diğer yanda annelik gibi eşsiz bi his var
oğlu ne yer ne içer,üşür mü,hastalanır mı
yani kıyası bile yok

anneyede baglı birsey ne anneler var umursamaz ama burda anlasılan annede ozluyor durup duruken eltin niye boyle birsey cıkarıyor anlamadım ben ozlerim en cok falan filan bu durumda yapılacak seyler degil

Asıl acı yukarda arkadaşın dediğin gibi karşı tarafta çocuğun kaybeden ailenin acısı
Bu tarafa gelince elbette eşide çok çok üzülür
Ama o eş yarın anne olduğunda hala aynı şeyi iddia ediyor olabilecekmi acaba
Bir kadının eşi vefat etse bir zaman sonra onun acısı küllenir
Ama evlat kaybetse ne zaman söner o acı
Anne olmaya bile gerek yok bunu bilmek için Annelerimize bakmamız bile yeterli
Bence benim kadar kimse üzülemez diyerek o anne küçümsenemez
Asıl hata budur
Ve evet bencede o onun kaç yıllık CİĞERİDİR Sonradan tanıdığı yıllardır tanışık olduğu biri değil CİĞER CİĞER
Fikrim her iki tarafta elbette fevkalede üzülür Ama annenin duyguları kü çüm se ne mez

Allah evladını kaybeden tarafada sabır versin

Back
X