E mi daha ok sever ve zler annemi?...

anne özler tabi ki.
neden bunu ölçüyorlar ki?
herkes kendi derdine bakmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
anne ayrı eş ayrı canım.
ikiside üzülür, özler.
sonuçta anne karnında taşımış bakmış büyütmüş niye üzülmesin, canından can o sonuçta.
galiba eltinin psikolojisi bozuk olduğundan öyle düşünüyo.

evet arkadaşlar ALLAHım ölen çocuğun annesine sabırlar versin.aslında k.validem ve eeltim arasında ufaktan bi kıskançlık seziyrm artık.ben nişanlanalı 5 ay olcak ve yeni yeni bunun farkına varıyrm.işte bu yüzdende ben daha cok özlyorum seviyorum yarışına girdiler.eltimin yerine kendimi koyuyorum ben asla onun gibi yapmazdım.öyle düşünsemde açığa vurmazdım.neticede karşı taraftaki eşinin annesi ve büyük tepki topluyor kendinden uzaklaştırıyor herkesi...

Böyle bir yarış içine girmeleri çok anlamsız.
Kimin daha fazla üzüldüğü neyi değiştirir ama eş veya nişanlı ayrıldı mı bütün bağlar kopar.
Annesi gibi kimse yanamaz.:olmaz:
Asıl gitsinler ölen çocuğun annesine sorsunlar ölene kadar sönmeyecek olan bağrındaki ateşi.

Hayatta evlenene kadar kaç kere aşık olmuşuzdur. Evlendikten sonra da boşanabiliriz, eşimizden nefret edebiliriz yani her şey olabilir. Ama bir anne ne olursa olsun evladını silemez hayatından, evladı ne yaparsa yapsın, belki bağırır çağırır ama genede evladını bağrına basar.
Öncelikle diğer arkadaşlarında dediği gibi burada en çok özleyen rahmetli çocuğun annesidir. Allah sabır versin o anneye.
Kayınvalideniz ile eltiniz arasındaki çekişmede oyum kayınvalidenizden yana, yani bir annenin özlemi, hasreti, içinin yangını hiç kimsede yoktur.

sevginin kıyası olmaz...
böyle bir durumda ikisi birbirine destek olması gerekirken neyin peşine düşmüşler...
annelik başka, aşk başka...
bu olaydan en çok etkilenen elbetteki eltinizdir... o daha fazla özlüyordur...
insan anne babasından, kardeşinden yeri geldiğinde çocuklarından biri ayrılır...
ama hayat arkadaşlığı başka bişey hakkı verilirse... ne mutlu kayınvalidenize ki oğlunu en az onun kadar seven bir gelini var... daha bu saatten sonra o benim oğlum ben onu 24 yıldır tanıyorum, o 6 yıldır tanıyor kavgası vermesini kınadım...
6 yıl insan hayatında ne kadar uzun süre... hayatının dörtte birini bu adamı severek geçirmiş... az şey mi..
anneliğin üstünde bir sevgi yoksa bunun kıyasına girmek o derece yanlış... anne karşılıkısz sever... her şartta annedir... ama iki sevgili birbirine o karşılığı verdiği müddetçe vardır... sevgilerinin büyüklüğünü onlar bilir...

Anne.. evladı doğuran kadın..eş.. hayatını geçireceği kadın..
Kim kimden üstün olabilir ki..
Herkesi yeri ayrı..
Böyle bir mukayeseye gerek bile yok..

eminim en çok ölen çocuğun annesi üzülüyordur.
bu ne yaa ortada ölen bir çocuk var ve anne-gelin km daha çok üzülüyor yarışına girmişler...
ölen çocuğun annesi ne yapsın peki?

tabıkı ikiside üzülüyorlardır..bence burda sana düşen..iki tarafa da acık kapı bırakma..bunu tartısmanız anlamsız ve boş de..sonuç neyi degistırıyormus ki tartısıyorlar..eger ölen çocuk geri gelecekse ömür boyu tartıssınlar..ama sonuç degişmeyecek ..ıkısınınde elıne bırsey gecmeyecek..ama ben senın yerınde olsam ..ıki tarafıda tesellı eder..bakıs acılarını bırbırlerının anlayacagı yonde degıstırırdım..kesınlıkle sen haklısın demezdım..

arkadaşlar nişanlımın tarafı olan ailemle zor bir dönemdeyiz.kaynım kaza geçirdi vurduğu çocuk öldü.suçlu görünmesede şimdi hapiste mahkeme gününü bekliyrz 3 aydır.neyse konumuz bu değil.yaklaşık bir 3 aydır eltim ve k.validem bunun savaşını veriyor üstü kapalı.eltime göre ondan daha fazla kimse üzülemezmiş herkes hayatını yaşıyomuş(bunu derken k.validemi ve görümcemi kasdediyor)o hayata küsmüş.onu cok iyi anlıyorum insanın sevdiği yanında olmayınca ki kaynımın şuanki durumunu düşününce hiç bir şey tat vermiyor bilirim.hayattan zevk alamıyor.psikolojisi iyi değil.bide düğünlerine 5 gün kalası bu kazanın olması onu cok daha kötü etkiledi.ama inatla kimse beni anlayamaz en cok ben üzülüyrm en cok ben özlüyorum deyip dolanması k.validem tarafından kınanıyor.k.validemde diooki o benm oğlum canım...nasıl olurda böyle düşünür,ben onu 24 yıldır tanıyorum o ise sadece 6 yıldır diyor.bi anne gibi asla canı yanamaz,annelik cok başka bişey ancak yaşayınca anlarsınız diyor.çok gereksiz bir kavganın ortasındayız.şimdi gelelim problemin özüne.ben işin içinden cıkamıyorum..her ikiside kenine göre haklılar.ama ne diycemi napıcamı şaşırdım bu konuda.ikiside benle dertleşiyor,ikisinide anlamaya çalışıyorum.kendi içimde çıkmaza düştüm.eltim tutkuyla ve aşkla özlüyo.annemde tamamen şevkatle ve ennelik duygularuyla özlüyo.bana göre ikiside kıyaslanamz ve cok farklı şeyler.sizin düşüncelerinizi almak isteedim bu konuda arkadaşlar...

bundan 8 ay önce sorsaydın kesin derdimki eş daha çok sever
ama şimdi, anne olduktan sonra gönül rahatlıylan şunu söyliyebilirim
hiç kimse anne gibi sevemez
eltin mutlaka çok seviyordur çok üzülüyordur
ama oğlu böyle bi durumdayken hiç sanmamki kayinvalden keyif yapsın hayatını yaşasın
hiç ama hiç zannetmem
kayinvalden kadar bu duruma kimse üzülemez değil eltin, kayinpederin bile üzülemez
Anne olmak çok farklı bişey işte

bence kıyaslamak yanlış olur.
anne tabi üzülür içi yana canı sonuçta.
ama eşin hayatı mahvolur

ikiside ayrı özlüyordur.
ama kızı durumu sadece özlemden ibaret değil.
bence kız özlemden çok içine düştüğü durumdan dolayı bunalımda fakat bunu söyleyemediği için diğer üzüntüyü ortaya koyuyor.
zaten herkes kendi hayatına bakıyor demekle de bunu anlatmak istemiş aslında.
çünkü tam evlilik arifesinde olan bu olay en çok onu etkiler elbette.
yani bence kızın derdi özlem değil nikah masasına kalakalmak tabiri caizse

bunu kiyaslamak hicte dogru degil...henuz anne olmasamda...bir annenin icinin daha cok yandigini soyleyebilrim....ama diger yandan birini deli gibi sevipte ona kavusamamak aci cekmekte hafife alinacak bisey degil...her ikisinin yeri cok ayri...biri yar,biri ana

Back
X