e2 yardım lütfenn

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
arkadaşlar adetimin üçüncü hormon tahlili yaptırdım. e2 değerim 74 çıktı. doktorum hiç önemsemedi. eşimde serm sayısı sayılamayacak kadar az. bizim asıl sorunumuz bu. bu gün doktorum. bu değer çok yüksek 29 yaşın için dedi. ben şok oldum. yumurta rezervin az gibi falan filan diyince sinirler ben de tavan yaptı. nasııı ya eşimin sorunu yetmiyor bi de bu mu?? ya deneyimli arkadaşlarım lütfen bana rahatlatıcak bi şeyler söyleyin gerçekten kötüyüm. daha iki ay önce hamilelik belirtileri forumunda belirti arıyordum. ne oldu bize :a015: :gitme:

arkadaşlar e2 ile ilgili bi şeyler okudum. stresten de etkilenebiliyormuş. umarım öyledir. ama sizde bi cevap verin canlarım valla kendim sorup kendim cevaplıyorum. a.s.

canım e 2 bence çok kötü değil ama yumurta rezervini gösteren fsh hormonu dur.o kaç çıktı.adetin 3. günü benim bildiğim fsh 6-7 lerde e2 inide 50 lerde olması lazım.

lh hormonuda fsh değerşerinde olmalı.

e 2 yumurtanın kalitesini gösterir. e2 ile doktorun yumurtan az var dememeli bence

benim bildiğim bunlar canım.

canım e 2 bence çok kötü değil ama yumurta rezervini gösteren fsh hormonu dur.o kaç çıktı.adetin 3. günü benim bildiğim fsh 6-7 lerde e2 inide 50 lerde olması lazım.

lh hormonuda fsh değerşerinde olmalı.

e 2 yumurtanın kalitesini gösterir. e2 ile doktorun yumurtan az var dememeli bence

benim bildiğim bunlar canım.

canım çok saol cevabın için FSH : 8,06
LH: 2,85
29 yaşındayım canım

bence ilaçla düzelirsin ama kötü bir durum yok sakın üzülme boşuna.doktor sana gerekli bilgiyi verip tedavi gerekrse ilaç verir zaten.

stres yapma sakın.henüz çok gençsin tamam canım

bence ilaçla düzelirsin ama kötü bir durum yok sakın üzülme boşuna.doktor sana gerekli bilgiyi verip tedavi gerekrse ilaç verir zaten.

stres yapma sakın.henüz çok gençsin tamam canım

canım geçen ay eşimin sperm sayısı daha iyiydi diye ovulasyon testi kullanmıştım. ne olur ne olmaz diye. hiç çift çizgiyi yakalayamadım. bu hormonlar da geçen aya ait zaten. ama ondan önceki ay gitmiştim. doktor bana yumurtamı gösterdi çok güzel büyümüş dedi anlamadım. ilaçlarla düzelirsin demişsin yani sorun var diye anladım ben doğru mu? ya eşimin zaten bir kaç tane spermi kaldı dondurduk onları ama bi de ben şimdi böyle oldum mafoldumben

arkadaşlar adetimin üçüncü hormon tahlili yaptırdım. e2 değerim 74 çıktı. doktorum hiç önemsemedi. eşimde serm sayısı sayılamayacak kadar az. bizim asıl sorunumuz bu. bu gün doktorum. bu değer çok yüksek 29 yaşın için dedi. ben şok oldum. yumurta rezervin az gibi falan filan diyince sinirler ben de tavan yaptı. nasııı ya eşimin sorunu yetmiyor bi de bu mu?? ya deneyimli arkadaşlarım lütfen bana rahatlatıcak bi şeyler söyleyin gerçekten kötüyüm. daha iki ay önce hamilelik belirtileri forumunda belirti arıyordum. ne oldu bize :a015: :gitme:

arkadaşım e2 demek senin östrojen seviyeni gösteren değer demek yani o değer yüksekse yinede bir şans var demek benim başıma gelen birde adetten kesilmek oldu normal olmam gereken zamanda olmayınca doktora koştum ve bana yumurtalıklarının durumu iyi değil halbuki bir yol önce herşeyim normaldi birdenbire balıklama yani şimdi kafayı yemek üzereyim ama yinede ALLAH tan ümidi kesemem. herşey kabus gibi ve dr um bana geri dönüş diye bir şey yok dedi. sana tavsiyem spor yap ve hayıt tohumu ve aslan pençesi tüket ama hayatında bu çaylar artık yer almalı ve de kendine güzel seni anlayabilecek emin bir dr. bul .sana ne söyleyebilirim bilmiyorum tek yapman gereken beterin beterini düşünmek sanırım:teselli: bundan sonra karı ve koca olarak birbirinize çok destek vermeniz gerekiyor. inşllah başarırsın

kızlar ya ben ne yapayım adetimin 7.günü test yaptırdım sonuç hayal kırıklığının ötesinde e2:7.67 gecen yıl daha iyiydi ona rağmen hamile kalamadıysam bu sonuçla hiç kalamam evet doğru ilaçla tedavi olunuyor ama kaç yıl sürüyor yıllarınızı alıyor valla bırakcam artık ya olmuyorsa olmuyor işte.

bende adetimin 3. günü test yaptırdım e2: 380 fsh:1.92 çıktı dr fsh ı yükseltememiz lazım dedi biri aşırı yüksek diğeri aşırı düşük bu ne demek peki

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SıZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BıR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GıTTıM ORADAKı DR SÖZ ETTı EĞER BU GENELGE KABUL EDıLıRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DıYOR ) TÜP BEBEK TEDAVıLERıNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DıYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPıK AÇALIM DıYORUM VE BıRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BıLMıYORUM

kızlar benim gecen seneden bu seneye yumurta rezervim çoğalmış ama kalitesi düşmüş demekki.
allahtan bu tür şeyler ilaçla kontrol altına alınabiliniyor.

merhaba kızlar bısey sorucam sıze bende spral var bıtane cocugum var gecenlerde spral konturolu ıcın gıttım doktorum polıkıstık over var dedı hormon tahlıllerı ıstedı adetımın 4 gunu hormon tahlılı sonuçlarım e2:40 fsh:5.66 LH:3.90 serbest testeron:1.10 cıktı doktorum tathlıl sonuçların gayet normal hıcbırseye gerek yok deyıp ılac dahı yazmadı benımde kafama takıldı ılacsız nasıl gıder bu kıstler deyıp baska bır doktora gıttım tahlıl sonuclarımı gosterdım hormonların normal dedı oda ama bu polıkıstık over olmadıgın anlamına gelmez tedavının kolay olacagını gosterır dedı yumurtalıkların gayet ıyı calısıyo dedı ve bana kıstlerımın gecmesı ıcın dıane 35 dıye bır ılaç verdı 3 ay kullanacaksın dedı bu ılacı kullansammı acaba bıde e2 50 olması gerekıyo dıye bısey yazmıs arkadasın bırı buda kafamı karıstırdı .

Son düzenleme:
E2 ( ESTRADıOL ) 23,62
TSH 2,58
FSH 4,82
LH 7,84
PROLAKTıN 15,97
hormon testimin sonuçları bu netten öğrendim şimdi bi yorum yapabilirmisiniz

Back
X