e2'yi nasıl düşürdünüz ?

YILDIZ1980

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2010
861
6
46
İstanbul
selam herkese,

benim iki aydır e2 yüksek çıkıyor.
geçen ay 155
bu ay 119 çıktı,
normali en fazla 50-60 olmalıymış.

aynı sıkıntıyı yaşayanlar, e2 yi nasıl düşürdünüz?
doktor geçen ay düzenleyici olarak doğum kontrol hapı verdi ama çok az düşürdü.

Son düzenleme:
bende estradiol yüksekliğinden çok çeken biriyim
daha önce bir yumurta takibi ve 1 aşılama yaptırmıştım o tedavilerden sonra yumurtalar fazla uyarıldığı için kistler çıkmıştı ve estradiol hep yüksek çıkıyordu her seferinde 3-4 ay doğum kontrol hapı kullandım geçti
3-4 kerede bitkisel kürler uyguladım ve yine kist yaptılar yine E2 yüksekti ve d.kontrol hapı kullanarak geçti 1 ay yeterli gelmiyor daha fazla kullanmak gerekiyor
4. tüp denememde yalnış tedavi sonucu kistlerim oldu bir sürü estradiol çok yüksekti ilk 3 ay hap kullandım geçmedi sonra d. kontrol hapı kullanmadım ama yine geçmedi 7-8 ay sürdü estradiol yüksekken küçük kistler varken tedaviye başlandı iyi bir tedavi değildi 2 tane yumurtam oldu transfer edildi ama sonuç negatif yine
estradiol u düşürmek için başka ne yapılır bilmiyorum çünkü kürler uygulayınca başka sorunlar oluyor en iyisi geçene kadar d. kontrol hapı kullanmak...

bende estradiol yüksekliğinden çok çeken biriyim
daha önce bir yumurta takibi ve 1 aşılama yaptırmıştım o tedavilerden sonra yumurtalar fazla uyarıldığı için kistler çıkmıştı ve estradiol hep yüksek çıkıyordu her seferinde 3-4 ay doğum kontrol hapı kullandım geçti
3-4 kerede bitkisel kürler uyguladım ve yine kist yaptılar yine E2 yüksekti ve d.kontrol hapı kullanarak geçti 1 ay yeterli gelmiyor daha fazla kullanmak gerekiyor
4. tüp denememde yalnış tedavi sonucu kistlerim oldu bir sürü estradiol çok yüksekti ilk 3 ay hap kullandım geçmedi sonra d. kontrol hapı kullanmadım ama yine geçmedi 7-8 ay sürdü estradiol yüksekken küçük kistler varken tedaviye başlandı iyi bir tedavi değildi 2 tane yumurtam oldu transfer edildi ama sonuç negatif yine
estradiol u düşürmek için başka ne yapılır bilmiyorum çünkü kürler uygulayınca başka sorunlar oluyor en iyisi geçene kadar d. kontrol hapı kullanmak...

ben araştırmalarım sonucu buradaki bazı arkadaşların "calcium-d-glucarate" adlı bir ilacı kullandığını okudum, 38 yaş hanımlar başlığında çıktı, google'dan arattırırken bu ilaçla e2 yi düşürdükleri yazıyor. bu ilaç vücuttaki fazla hormonları atıyormuş, ama ne yazıkki şuan piyasada yokk, eskiden tarım bakanlığı onayı ile ithal ediliyormuş, şimdi sağlık bakanlığından onay bekleniyormuş.
doğum kontrol hapı bende de etkili olmadı. ama ben 1 ay kullandım, ama fazlasıda zaten yumurta kalitesini geriletiyor.

ayrıca buğday çimi hapı öneriliyor, bu fsh, e2 düşmesi için ve genel sağlık için, kanserden pek çok şeye karşıda koruyucu. bazı aktarlar satıyor "wheatgrass" buğday çimi hapı.

Son düzenleme:
Back
X