ebay hakkında

ogretmenimki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2008
316
108
133
34
İstanbul
merhabalar ben ebaya üye olacağım ama aklıma takılan bir çok şey var mesela çok ucuz güzel kıyafertler var mesela

Luxury Maxi Chic Sexy Sleeveless Long Ball Gown Lace Dress Skirt Red Wine 401 | eBay

bu elbise 1.94 fiyat vermiş ve kargo bedava ama yanında 1.94 to 31.17 diyor yani bunun fiyatı hangisi ve kargo bedava yazıyor ama gbp: 1.18 diyor gogledan araştırdığım kadrıyla gbp kargo fiyatıymış.

yani kısacası benim kafam çok karıştı bilenler yardımcı olursa çok sevinirim

canim Ebay benim isim :)
bu elbise China dan geliyor
31.17 dolar
kargosuda bedava Free shippig yaziyor
yalniz Ebayden mal alacaksan Paypal ile ödeme yap derdim yurtdisi siparislerinde
en guvenilir o
bir sorun olursa sor
ben Ebayde yurt disindan mal aliyorum
satiyorum vs :) isim bu

o 1.94 olan kupe, siralamalarda ilk ciksin diye boyle sahtekarlik yapiyolar iste.
gbp ingiltere parasi demek.

açıklama için çok teşekkür ederim peki 1.94 neyin fiyatı oluyor kargo parasıda değilse

Son düzenleme:

tatlım bizede öğretsen bizde ucuza alıp giyinsek m..foniden,li...go skldk
çok ciddiyim ebay dan hiç alışveriş yapmadık kargo parası çok tutar die

canım ben de ebay den birçok ürün aldım ve hiç sıkıntı yaşamadım ama arkadaşlarında dediği gibi paypal kullan mutlaka. ben genelde kozmetik alışverişi yaptım bb kremler filan :)) güvenilir bir satıcı bulduktan sonra inan hiç sıkıntı yaşamıyorsun . ben kargo parası da hiç ödemedim. ptt yoluyla ücretsiz aldım hep :)

canım ing.olmayınca ve yurtdışı olunca bilen biri olmayınca etrafımızda yerli sitelere mahkum kaldım :)

kızlar ben de Ebay'dan missha perfect cover bb krem siparişi verdim. ancak İngilizcem berbat olduğu için çok zorlanıyorum. satıcı adı rinishop inşallah orijinal ürünler gelir. Paypal ile ödemeyi yapalı neredeyse bir ay olacak ama hala kargo gelmedi ve işin kötü tarafı ürünler kargoya çıktı mı çıkmadı mı kargo şirketinin adı ve takip numarası ne? kargo ücretli mi? eğer ücretliyse ne kadar öderim? bu konular hakkında hiç bir bilgiye ulaşamadım. İngilizce öğretmeni arkadaşım var onunla birlikte baktık o da bulamadı. satıcıya mesajla soru sorabileceğimiz bir link de bulamadık. neyse ki ben ödemeyi yapınca paypal bana satıcının Hotmail adresini göndermişti. oradan ulaşmaya çalıştım ama hala cevap bekliyorum. bu forumda ebay'dan alışveriş yapan arkadaşlar acaba satıcı ile nasıl iletişim kurdular? ve kargo takibi nasıl oluyor? bilgi verirseniz çok sevinirim. acil cevap bekliyorum meraktan çatlayacam. inşallah boşuna para vermemişimdir

dün kargo elime ulaştı. Türkiye'de 95 TL ye satılan bir kremi 30TL ye aldım. hem de kargo ücreti ödemeden :) araştırmalaraım sonucu ürünün orijinal olduğundan da eminim. Ebay dan bir daha bişey almam diyordum ama vazgeçtim tekrar bişeyler alacam sanırım :) bir tek olumsuz tarafı satıcılarla hiç bir şeklide iletişim kuramıyorum. ya da ben nasıl olacağını bulamadım. eğer siz ebaydan bir şeyler alıyor ve satıcılara ürünler hakkında bilgi almak için ürün satın almadan önce iletişim kurabiliyorsanız bunu nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz?

merhabalar ben e bay la ilgili birşey sorucaktım tam olarak kargo olayı felan nasıl oluyor ordan buraya gönderiyorlar mı ?
ben avonun toz pudrasını almak ıstıyorum sanırım turkıyede satılmıyor artık ödemesi vesaire nasıl oluyor tl olarak ödeyebılıyor muyuz

merhabalar tam olarak nasıl yapıyorsunuz alışverişi ben avon pudra almak istiyorumda ta ordan buraya gönderiyorlar mı ?
birde ödemeyi nasıl yapıcaz tl olarak mı

merhabalar tam olarak nasıl yapıyorsunuz alışverişi ben avon pudra almak istiyorumda ta ordan buraya gönderiyorlar mı ?
birde ödemeyi nasıl yapıcaz tl olarak mı

merhaba. Ebay'dan alışveriş yapmak için Paypal'a üye olup kredi kartını tanımlaman gerekiyor. Paypal dolar ya da başka bir para birimini kendisi TL ye çevirerek kredi kartına yansıtıyor. eğer almak istediğin üründe "Free shipping" yazıyorsa kargo ücretsiz demektir. ama her satıcı ücretsiz kargo ile göndermiyor. ben geçen gün baktım satıcının biri 40TL den fazla kargo ücreti istiyordu. geçen gün kozmetik siparişi verdim Kore'den ücretsiz kargo ile 15 günde Türkiye'ye geldi.

Ya uygun fiyatlı alışverişlerinizi okuyunca çok imrendim ama cesaretimi toplayamıyorum yurtdışı olduğu için. Biraz daha yorum okuyayım bakalım.

Ya uygun fiyatlı alışverişlerinizi okuyunca çok imrendim ama cesaretimi toplayamıyorum yurtdışı olduğu için. Biraz daha yorum okuyayım bakalım.

paypal'a üye olursanız ebay'a kredi kartınızla ilgili hiç bir bilgi vermiyorsunuz zaten. hem paypal da itiraz hakkı var. eğer ürün elinize ulaşmazsa paypal aracılığı ile ilgili kişiye itiraz edebilirsiniz. paypal ödediğiniz ücreti geri almanızı sağlıyor. ben de hiç bir şey bilmeden sipariş verdim. sonra paypal müşteri hizmetlerini arayıp kafamdaki şüpheleri sordum. içim rahatladı ve çok şükür de siparişler elime ulaştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…