kızlar merhaba. ben ebaydan alışveriş yapan biri olarak bilgilerimi paylaşmak istedim. öncelikle free yazanlar ücretsiz kargoya tabi ayrıca her ürün farklı fiyatlandırılıyor yani; 5 üründe alsan kredi kartı dökümünde 5 ayrı parça görünüyor. ama fiyat aynı. aldığınız ürünün satıcısı genellikle ürün gemiye verildiğinde size mail gönderip bilgilendiriyor. ürününüz gelmedi yada geçiktiyse maille yanıt bulabiliyorsunuz. hangi ürünü aldıysam maile bilgilendirme yapıyor satıcı. ayrıca satıcı bilgilendirmese bile ebay bilgi veriyor ve türkiyeye geldiğinde kargo numarasını ve teslimat tarihini mail yoluyla bildiriyorlar. ben paypal kullanarak ödemelerimi yapıyorum ki bir sorun olduğunda onlarla iletişime geçip çözümü onlar bulsun diye. kesinlikle güvenilir ve çok kaliteli. tavsiye ederim
Merhabalar ben de aklımdakileri sormak istiyorum.
Şimdi ben ilk kez ebaydan alışveriş yaptım.200 dolarlık bu gümrüğe takılır mı?
Ayrıca anlamadığım yaptığım alışveriş 197 dolar tuttu,kredi kartımdan çekilirken de öyle gösterdi ama bana bankamdan gelen mesajda 202 dolar görünüyor ve doları internette satış fiyatı 2,21 göründüğü halde 2,29 dan hesaplamış,bu kadar fark neyden olur ki?
Ve yine anlamadığım paypalsız işlem yaptım ben sonrasında paypal a üye olayım dedim,benden ayrı ayrı 1'e dolar paypal ücreti kesilmiş.Paypal için her seferinde böyle para mı ödeyeceğiz?Yoksa üyeliğe mahsus bir şey mi?
Ayrıca ben bebek,çocuk kıyafeti getirip çevreme satmak istiyorum,en uygun ve en güvenilir siteler neresi olur ve çin mallarının kalitesi nasıldır bebek ve çocuk giyimde?
Of çok sordum ama kafam karmakarışık,y ürünlerim gelmezse.Eşimle papaz olcam diye korkuyorum.
Bana yardım etsin bilenler lütfen.