Ebeveynine ebeveyn olmak

Konu sahibinin annesi belki eline geçen parayı kullanamıyor, o yüzden sıkıntı yaşıyor olabilir. Paranın tamamı kendi eline geçiyor da olabilir. Zaten bence çocuklarıyla dertleşmek isteyen anne babaların temel sorunu maddi değil (annemin maddi sorunu yok). Kendi başlarına zorlukları taşımak istemiyorlar, ille anlatıp üstünden atacak, böylece rahatlamış olacak. Annem aklına bundan 60 sene önce rahmetli anneannemin ona yaptığı bir haksızlık gelince bana anlatmak istiyor, babamın ona sabah kahvaltıda bir konuda verdiği cevabı sevmediğinde anlatmak istiyor, televizyonda günlük siyasi gelişmeleri dinleyip rahatsız olduğunda anlatmak istiyor. Anneler rahatsız edici hislerden kurtulmanın tek yolunu dertleşmek olarak görüyorlar. Kızlarla dertleşmeyi de en güvenli yol sayıyorlar, dinleyip dinleyip bir kavgada yüzlerine vurma ihtimalimiz yok. Sorunlarını ciddiye alıp öneride bulununca hiçbir mesafe alamazsınız, çünkü önerilerinizi de, başka akla yakın çözüm yollarını da denemezler. En iyisi hiç ciddiye almadan dinleyip hak verir görünmek gibi geliyor, diğer türlü insan kendi öz annesinden sıkılmaya, bıkmaya başlar.
Ayne yaa.
Zamanla ben de çözdüm. Hee de geç

Back