Ebeyim ama aynı zamanda gebeyim varmı sorusu olan?

ttuluk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
233
1
96
44
Kırklareli
Arkadaşlar yıllardır doğum hastanelerinde görev yaptım.Doğumda Allah yar bizde yardımcı olarak çalışıyoruz.Şimdiye kadar herşey çok basitti işimdi sonuçta bilemezdim hamişlerin nasıl hissettiklerini sadece doğum bitince bebeği mıncıklamaya bayılırdım.Fakat bende gebeyim nasipse aralık annesi olucam varsa merak ettiğiniz sorular yardımcı olmaya çalışırım burdan hepinizi öpüyorum.:1hug:

süper bi konu açmışsın hamile değilim yani aslında 5 gün önce düşük yaptım ve kürtaj oldum.. sana bu konuda sorsam ayıp olmaz değilmi ??

kürtajda içimize temizliyolarya herkes hamile kalmanın daha kolay olduğunu söylüyor bu doğrumu ??

birde neden 3 ay koruma veriyolar merak sadece yardımcı olursan sevinirim.....

şimdiden teşekkürler a.s

başlık çok tatlı olmuş ablacım ya...
evli bile değilim ama yazmak istedim işte.
hayırlı doğumlar ablacım...:1hug:

Neden ayıp olsn canımın içi tabiki soracaksın.Şimdi kürtajdan sonra daha kolay hamile kalınır diye bişey yok korunmazsan her zaman hamile kalma şansın yüksektir.Kürtajdan sonra 3 ay koruma verme sebebleride şu hamile kalmamalısın.Çünkü rahim kürtajdan dolayı o kadar zarar görüyor ki eğer hemen bebek olursa onu taşıyabilecek ve gelişmesini sağlayabilecek kadar hazır olmaz bitanem.

Neden ayıp olsn canımın içi tabiki soracaksın.Şimdi kürtajdan sonra daha kolay hamile kalınır diye bişey yok korunmazsan her zaman hamile kalma şansın yüksektir.Kürtajdan sonra 3 ay koruma verme sebebleride şu hamile kalmamalısın.Çünkü rahim kürtajdan dolayı o kadar zarar görüyor ki eğer hemen bebek olursa onu taşıyabilecek ve gelişmesini sağlayabilecek kadar hazır olmaz bitanem.

çok teşekkür ederim sağolasın :1hug:
Rabbim inşallah çok iyi bir hamilelik ve doğum nasip etsin sana .... hayırlı bi şekilde kucağınada almayı nasip eder umarımki.. :Saruboceq:

sen kaç aylık hamilesin bide bişi daha sorucam normal doğummu yapacaksın yoksa sezeryanmı... sen şimdi ikisinide gördün :jeyyar: .. kararın bi çok kişiyi etkilicektir..

Canım güzel niyetin için çok sağol inşallah hepimiz için herşeyin hayırlısı olur.Ben 36 haftalık gebeyim canım ve kısmetse normal doğum için konuştum doktorumla oda bu kararım için sevindi. Şu anda insanlar normal doğuma korkuyla yaklaşıyor.Fakat buda çevrelerinden çok etkilenmelerinden kaynaklanıyor.Eğer herşey normal gidiyorsa sezeryan olmanın kendine eziyet ettirmekten başka hiç bir açıklaması yok.Boşu boşuna bıçak altına yatmak ve bunun getirdiği bir sürü endikasyona maruz kalmak akıl karı değil.Allah kadınlara öyle bir meziyet vermişki bunu değerlendirmemek olmaz hem bebek için hem anne için.Tabii bu benim fikrim.

öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum.benimde bir sorum var epidural normal doğum hakkında ne dersin?

İnşallah hepimiz için hayırlısı olsun.Epidural normal doğumun iyi yanlarının yanında getirdiği bir okadar da problem var.Eğer iyi bir anestezi uzmanı tarafından doğru zamanda uygulanırsa ve anne bilinçliyse sonuç mükemmel.Fakat zamanlama yanlış olursa doğum alabildiğine uzar ve güçleşir. Aynı zamanda anne ağrı hissetmediği için ıkınma problemi yaşar ve bu defa dışardan destek uygulanması gerekir.Eğer doktorunuza güveniyorsanız ve ne olursa olsun pes etmez ıkınırım derseniz güzel bi uygulama derim.

biliyorum erken doğumda görmüşsündür peki senin gördüğün en küçük doğan ve yaşayan bebek kaç kilo veya gram doğdu??? sorumu ilginç bulcaksın biliyorum merak işte ben bebklerimi kaybettim erken doğumla

Canım inşallah sağ salim dünyaya getirirsin bebeğini.Ben de ebeyim bu arada,başlığı görünce çok sevindim.KK'da bir meslektaşımı görmek çok güzel bir duygu.

Evet canım ne yazık ki böyle üzücü şeyler de oluyor.Ben şimdiye kadar yaşadığım en güzel şeyi yazıcam sana.Nöbetteydim ve gece 3 gibi tüp bebek uygulamasıyla hamile kalan ve üçüzleri olan 25 haftalık bir gebe ağrı şikayetiyle geldi muayene ettiğimde 6 cm açıklığı vardı ve durdurmak için çok geçti dr.umla görüştüm ve oda geldi hastaneye bütün ekibe haber verdik çocuk uzm.,anestezi uzm. vs. ve yaklaşık 1 saat sonra doğumu gerçekleşti.Üçüde çok küçüktü ve acil müdahale gerekiyordu.En küçüğü 580 gr.dı yaşama şansı vermedi kimse ama yine de küvözde takibe başlandı maalesef erkek olanı yaşayamadı ama diğer iki kız yaklaık 2,5 ay kadar küvözde bakılıp taburcu edildi.

Canım inşallah sağ salim dünyaya getirirsin bebeğini.Ben de ebeyim bu arada,başlığı görünce çok sevindim.KK'da bir meslektaşımı görmek çok güzel bir duygu.

Canım benim bende çok sevindim.Bende hamileliğimde tanıştım KK ile ve dayanamadım bu başlığı açtım birilerine yardımcı olabilirsek ne mutluyerimseniben

CANIM BENDE bısey sormak ıstıyorum sana 38 haftalık hamıleyım erken dogum rıskım oldugu ıcın 16 cı haftamda serklaş uygulandı bana dr dun ıcın serklaşı acıcagını soylemıstı ve bende dun sabah gıtım hastaneye dr usgde baktı bebegın kılosu haftasına gore cok az dedı oyuzden bır hafta daha acmayalım dedı sonrda bır tuse yapalım dedı acıklık varmı yokmu ona gore alalım dedı .dogumhaneye gıttım ebe baktı acılma yok dedı sonra nst ye baglandım sancılarım %60 kdadar cıktı nst yı dr gorunce serklaşı actı dun saat3 te acıldıktan sonra muthıs sancılarım oldu dr benı eve gonderdı her an dogurabılırsın dedı sancıların sıklasınca hemen gel dedı ben buyuk ıhtımalle gece dogurcam zannnetın ama ama malasef bugun ıse hıc sancım kalmadı sence nezaman dogum olur nede ola sen bılgılısın belkı tahmınde buluna bılırsın

Canım 38 haftalık olmuşsun yani kurtamışsın inş.artık.Bebeğin doğunca bol bol emzirir iyi bakar normal kilosuna getirirsin üzülme.Şimdi en önemlisi ağrın geçsin önemli değil hatta iyi bile olur biraz daha kalır bebeğin fakat şuna dikkat etmelisin bebeğin hareket ediyormu,suyun geldimi,bunları bilmemiz lazım.Ağrın kesilse bile git bir dinlesinler bebeğin kalp sesini ihmal etme.Haber ver gelişmeleri yine bekliyorum.

normal doğuma doktor giriyormu yoksa baştan sona bütün işlemleri siz mi yapıyorsunuz (epizyotomi vb.) şimdiden teşekkürler...

Normal doğüma doktor ancak isterse girer hastasıysa veya bir problem varsa girer onun dışında hastanın gelişinden taburcusuna kadar biz yaparız.

mrb ttuluk bıze yardımcı olmana cok sevındım
ben gecen sene ekım ayında 27 haftalık bebegımı kaybettım kordon dolanmasından
cok zor bır dogum oldu normal yaptım verılen sunı sancılar sancı degıl benı uyuttu uyusturdu
en sonunda ebe bebegı kendı cıkardı ayrıca bebegım terstı makattan geldı
ve yınede benı sezaryan yapmadılar
sımdı tekrar hamıleyım cok sukur
benım sormak ıstedıgım su acaba yıne aynı olurmu?
bıde benım doktorum senın catı cok dar eger normal haftanda doguma gelseydın senı dırek sezaryene alırdım dedı sen normal dogum yapamazsın dedı
pekı ben ozaman nasıl dogurdum yanı sımdı normal dogum yapamazmıyım?

Canım çok geçmiş olsun.Çok üzücü bir durum ama şu anda önüne bakıp bunları unutmaya çalışmalısın.Öncelikle 27 haftalık bir doğumla miadında(40 hft)lık bir doğum aynı olmaz.Bebek kilosu,boyu bakımından daha küçük olduğundan zorda olsa doğurabilmişsin ama şimdi ki gebeliğin inş.bu şekilde olmaz daha güç duruma düşmemek için dr. unu dinleyip sezeryan ol bebeğini riske atma.

öncelikle başlık çok cici :)allah hayırlısıyla kurtarsın cnm benimde aralık sonu ocak başı gibi bekleniyor doğum hayırlsıyla benimde sana bi sorum olacak cevaplarsan sevinirim benim 3 ay önce siğil gibi bişiler çıkmıştı genital bölgemde ve cildiye doktoru onları keserek aldı herhangi bir uyuşturma yapmadan neyse şimdi bacağımın orda 2 tane var birde koltuk altımda çıktı bunlar normal doğuma engelmiş galiba bu doğrumu yine kestirip aldırsam normal doğum yapabilirmiyim bi mikrop kaparmı bebek bide bu neden oluyodur bi bilginiz varmı

Back
X