Eczacı olan yada bilen birileri bana yardımcı olurmusunuz?

PureLove___

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
96
0
6
Erzincan
merhaba
sorunum şöyle;kullandığım ilaçlar bitince ben aile hekimine tekrar yazdırdım,eczaneye gittim almak için ama ilaçlar orda bitmemiş göründüğü için vermediler 10 gün sonra bitiyo görünüyo dediler.reçete bende ben on gün sonra bu reçeteyi götürsem eczaneye alabilirmiyim ilaçları,yani reçetenin tarihinin geçme durumu var mı?

Son düzenleme:
merhaba
sorunum şöyle;kullandığım ilaçlar bitince ben aile hekimine tekrar yazdırdım,eczaneye gittim almak için ama ilaçlar orda bitmemiş göründüğü için vermediler 10 gün sonra bitiyo görünüyo dediler.reçete bende ben on gün sonra bu reçeteyi götürsem eczaneye alabilirmiyim ilaçları,yani reçetenin tarihinin geçme durumu var mı?

ilaçların neden erken bitti

merhaba

demekki ilaçları dr yazdıgından fazla içmişsin
mesala dr a ilacı sana günde 1 kere iç yazmıştır reçeteye sen 2 içmişsindir
ilaç elinde çabuk bitmiştir
ama ecz.sisteminde dr yazdıgı kayıtlı oldugundan sana ödemez
10 gün sonra reçete günü dolar
yeniden yazdırman lazım
reçete geçerlilik süresi 4 iş günüdür

ilaçların neden erken bitti

demekki ilaçları dr yazdıgından fazla içmişsin
mesala dr a ilacı sana günde 1 kere iç yazmıştır reçeteye sen 2 içmişsindir
ilaç elinde çabuk bitmiştir
ama ecz.sisteminde dr yazdıgı kayıtlı oldugundan sana ödemez
10 gün sonra reçete günü dolar
yeniden yazdırman lazım
reçete geçerlilik süresi 4 iş günüdür

ilacım çinko hapı,doktor eğer bulantı yapmazsa ikişer tane al dedi.olursa bir tane al dedi ve günde bir tane yazdı, bulantı olmayınca bende günde iki kez aldım ve bitti

tşk ederim bilmiyodum reçetenin tarihi olduğunu

Son düzenleme:
merhaba

Reçetinin tarihi 3 iş günü yada 4 gündür 10 gün sonra tekrar yazdırmanız gerek,eğer almış oldugunuz eczası tanıdık ise bilgisayardan bakıp size söylüyor,10 gün sonra yazdırabilirsin diye doktora gitmeden oradan bakıtabilirsin hatta bu ilaçları ömür boyu kullanıyorsan yani raporlu ise ilaçların eczaneler hastaları arayıp hatırlatıyor.

Back
X