• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eczacı

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.105
108
Kısa tutacagım. Babanem siroz hastası ve hastalık son evresinde. Pek de samimi olmadıgımız eczacı bir yakınımız doktorun recete ettigi bir ilacın atıyorum 50 mg degil de 25 mg olanını gönderiyor. Pandemi nedeniyle pek gitmek istemiyoruz eczane hastane vs. evine gitmek icin bizim buradan geciyor eczacı, bırakıyor ihtiyacımız olan seyleri, sagolsun(!) İlac zor bulunuyor bu arada bunu da belirtmek isterim. Her neyse babanemin stabil seyreden durumu ilacın doz dusuklugu nedeniyle(sonradan ogreniyoruz) allak bullak oluyor. Karnı su toplamaya basladı, vücudu sisiyor, teni sararıyor falan. Tamamen tesadüf ilacın dozunun dusuk oldugunu farkediyoruz recete edilenden. Hastaneye yatması gerektigini soyluyor bugün doktoru ama pandemi nedeniyle cok kararsız oldugunu dile getiriyor. Karnından su alınması gerekiyor, cunku eger artarsa beyincige baskı yapıp aklımızdan gecirmek istemediğimiz seylere sebep olabilir. Tahmin edilenden kötüyse durumu hastanede kalmasına da karar verilebilir, pandemi göz ardı edilip. Tamamen eczacı hatası nedeniyle yani.. ve bu olanlardan söz konusu kisinin asla haberi yok. Sikayetci olmamız gerektigini dusunuyorum, cunku bu isler hatır gonule bakmıyor ama bizimkiler bırakın sikayet etmeyi arayıp boyle bir sey yasandı bak bize bir sürü sorun yarattı, digerlerine dikkat et vs uyarmaya bile yanasmıyor. Ben ne yapabilirim bu durumda? Hata olabilir elbet ama boyle durumlarda da olmasın? Yanına kalmasını istemiyorum kısaca. Ne yapmalıyız?

ps, kısa tutmamısım cok pardonlar

Reçetede yazılan ilacın aynısını eğer ellerinde yoksa muadilini vermek zorunda. Ama kesinlikle kafasına göre doz arttırıp düşüremez. Bence şikayetçi olun, bugün babaannenizin büyük problem yaşayıp hastaneye yatmasına sebep oldu, belki yarın yine aynı hatayı yapıp bir başkasının canına mâl olabilir.
Ancak sizde de hata olduğunu söylemeden geçemeyeceğim, kontrol edip almanız gerekiyordu. Ama ne olursa olsun ilk hata eczacıda, çünkü karşısında okuyamayan, gözü görmeyen bir insanda olabilirdi. Yine de kontrol ederek vermesi gerekiyordu, sizinde kontrol ederek almanız gerekiyordu.

Eczacı hatası değil ki sadece sizde kontrol etmeliydiniz. Dozu yazıyor orda nede olsa. Ayrıca gidp elden almadiginiz için ortada da bir yanlışlık olmuş. İlacın dozu duzeltilip insallah toparlar. Dava acmak bana garip geldi geçmiş olsun
Eczacı olarak onun kafasına uyan dozu vermesi normal, bizim kontrol etmememiz mi anormal yani? Ki şu kod yazıp veriyorlar receteyi göremiyoruz ki ne recete edilmis. Doktoru arayıp durumunun kötü oldugunu söyledik ne recete etmistim vs sordu. Sayarken onun dozu yanlıs dedi böyle ortaya cıktı?

En fazla taksirle (yani kasıt olmadan) yaralamaya sebep vermekten suçlu bulunur.

Anladım sinirlisiniz ama bir sonuç alacağınızı düşünmüyorum açıkçası hele ki aileniz bile destek olmazken.

İlacı kontrol etmeniz mantıklı olurmuş. Doz olarak da mesela 25 verdiyse sizi uyarması ve dozu tutturmak için bir tablet yerine iki tablet vermeniz hakkında uyarması gerekirdi. Eczacı yerine kalfalar ayarlayabiliyor. Dikkatsizlik olmuş, cidden üzücü. Kendisini arayıp konuşun. Bu durumdan haberleri olsun. Ben şikayet öncesi bunu yapmak ve kendisi ile yüzleşmek isterdim. Diğer taraftan da acaba başka hastalara da bu ve benzeri yaşandı mı diye düşündürtüyor. Geçmiş olsun.

İlaç dozunu kontrol etmek sizin de göreviniz bunu unutmayın.

Kontrol etmemiş bu denli yan etki çıkacak kadar uzun süre yanlış ilacı kullandırmışsınız kadına.Kendinizi de mi dava edeceksiniz?
Kronik hasta, virüs kol geziyor ve temaslıydık o yüzden yoklayamadık. Kendisi de kontrol etmemis ne yazık ki. 14 gün icinde bu hale geldi. Kendimizi dava etme konusuna gelince, raftan alan ve ilaclarınız bu diye getiren ben olsaydım evet ederdim herhalde.

Eczacı olarak onun kafasına uyan dozu vermesi normal, bizim kontrol etmememiz mi anormal yani? Ki şu kod yazıp veriyorlar receteyi göremiyoruz ki ne recete edilmis. Doktoru arayıp durumunun kötü oldugunu söyledik ne recete etmistim vs sordu. Sayarken onun dozu yanlıs dedi böyle ortaya cıktı?
Ben ikinizde hatalisiniz dedim eğer dürüst olacaksan sizde hatalisiniz :(ama olay hatadan ziyade saglik ya ben üzüldüm çünkü sağlık hata kabul etmiyor

Kısa tutacagım. Babanem siroz hastası ve hastalık son evresinde. Pek de samimi olmadıgımız eczacı bir yakınımız doktorun recete ettigi bir ilacın atıyorum 50 mg degil de 25 mg olanını gönderiyor. Pandemi nedeniyle pek gitmek istemiyoruz eczane hastane vs. evine gitmek icin bizim buradan geciyor eczacı, bırakıyor ihtiyacımız olan seyleri, sagolsun(!) İlac zor bulunuyor bu arada bunu da belirtmek isterim. Her neyse babanemin stabil seyreden durumu ilacın doz dusuklugu nedeniyle(sonradan ogreniyoruz) allak bullak oluyor. Karnı su toplamaya basladı, vücudu sisiyor, teni sararıyor falan. Tamamen tesadüf ilacın dozunun dusuk oldugunu farkediyoruz recete edilenden. Hastaneye yatması gerektigini soyluyor bugün doktoru ama pandemi nedeniyle cok kararsız oldugunu dile getiriyor. Karnından su alınması gerekiyor, cunku eger artarsa beyincige baskı yapıp aklımızdan gecirmek istemediğimiz seylere sebep olabilir. Tahmin edilenden kötüyse durumu hastanede kalmasına da karar verilebilir, pandemi göz ardı edilip. Tamamen eczacı hatası nedeniyle yani.. ve bu olanlardan söz konusu kisinin asla haberi yok. Sikayetci olmamız gerektigini dusunuyorum, cunku bu isler hatır gonule bakmıyor ama bizimkiler bırakın sikayet etmeyi arayıp boyle bir sey yasandı bak bize bir sürü sorun yarattı, digerlerine dikkat et vs uyarmaya bile yanasmıyor. Ben ne yapabilirim bu durumda? Hata olabilir elbet ama boyle durumlarda da olmasın? Yanına kalmasını istemiyorum kısaca. Ne yapmalıyız?

Bir yanlışlık var ama eczacıdan kaynaklı değil. Çünkü eczacı doktorun yazdığından farklı bir ilacı sisteme işleyemez, her şey elektronik reçetelerle ve raporlarla kayıtlı. E-nabız üzerinden bile görebiliyorsunuz. Dr 50 mglık ilaç yazdıysa eczacı onu 25e düşüremez. Dr düşürmüştür dozunu ya da reçeteyi yanlış yazmıştır. Öyle yanlış verilebilecek bir sistem söz konusu değil çünkü.

Demek ki kendi yanlış yazmış işte; dr hangi dozda reçete ederse o veriliyor, inanmazsanız da açın bakın e nabızdaki reçete kayıtlarından zaten görürsünüz ne yazdığını doktorun.

İlacı kontrol etmeniz mantıklı olurmuş. Doz olarak da mesela 25 verdiyse sizi uyarması ve dozu tutturmak için bir tablet yerine iki tablet vermeniz hakkında uyarması gerekirdi. Eczacı yerine kalfalar ayarlayabiliyor. Dikkatsizlik olmuş, cidden üzücü. Kendisini arayıp konuşun. Bu durumdan haberleri olsun. Ben şikayet öncesi bunu yapmak ve kendisi ile yüzleşmek isterdim. Diğer taraftan da acaba başka hastalara da bu ve benzeri yaşandı mı diye düşündürtüyor. Geçmiş olsun.

İlaç dozunu kontrol etmek sizin de göreviniz bunu unutmayın.
ben kronik bir hstlığımdan dolayı x bir ilacı günlük 100 mg.olarak alıyorum eşim eczanede 100 mg. olmadığındn klfanın önerisiyle bir 75 lik bir de 25 mg.lik paket almış.bana verdi 2 tane aldım vs. demedi.ben ilaçlrı inceleyip ikisinden de birer tane almam gerektiğini anladım ve kullandım.devamlı kullandığımız ilaçları kendimiz kontrol etmeliyiz doktor ya da eczacı verse de.onlar d günde yüzlerce hastayl uğrşıyor gayette hata yapabilirler binde bir de olsa

ben kronik bir hstlığımdan dolayı x bir ilacı günlük 100 mg.olarak alıyorum eşim eczanede 100 mg. olmadığındn klfanın önerisiyle bir 75 lik bir de 25 mg.lik paket almış.bana verdi 2 tane aldım vs. demedi.ben ilaçlrı inceleyip ikisinden de birer tane almam gerektiğini anladım ve kullandım.devamlı kullandığımız ilaçları kendimiz kontrol etmeliyiz doktor ya da eczacı verse de.onlar d günde yüzlerce hastayl uğrşıyor gayette hata yapabilirler binde bir de olsa
Evet aynen bunu demek istedim. Bilinçli bir şekilde eğitimsiz ve dikkatsiz birini sürekli hata yapmasına rağmen çalıştırmadıkları sürece Türkiye gibi bir ülkede bu kadar insan varken reçeteleri ve ilaçları tek tek kontrol etmek gerekiyor.

Bir yanlışlık var ama eczacıdan kaynaklı değil. Çünkü eczacı doktorun yazdığından farklı bir ilacı sisteme işleyemez, her şey elektronik reçetelerle ve raporlarla kayıtlı. E-nabız üzerinden bile görebiliyorsunuz. Dr 50 mglık ilaç yazdıysa eczacı onu 25e düşüremez. Dr düşürmüştür dozunu ya da reçeteyi yanlış yazmıştır. Öyle yanlış verilebilecek bir sistem söz konusu değil çünkü.
50 lik veriyorum diye dusunup 25 lik vermis olabilirler.
bende tiroit ilacimi alirken yesil paket vermesi gerekiyoru siyah serit olan paketi verdigini farkedip ama bu 150 lik demistim ozaman farketmisti yanlis verdigini.
şaşırmış olabilir belki

eczacının kafasına gore dozu ayarlaması bıldıgınız suç :( bır yanlıs anlasılma olmadıgına emınsınız degıl mı ? yanı bayagı bıldıgınız tutmus kafasına gore doz ayarlamıs sıze de bu konuda yanlıs bılgı mı vermıs su dozda kullanın dıye

arkadaslar sıze yorumda sızde kontrol etseydınız demısde okuma yazma bılmeyen veya gozunde rahatsızlık sebebıyle ıyı okuyamayan bırıne de denk gelebılırdı bu hata cok korkunc cok uzucu :(

cok gecmıs olsun şifa diliyorum

Ben sizde hata bulmadım. Adam tanıdık neticede getiriyomuş filan güvenmişsiniz maalesef. Ayrıca neyi nasıl kontrol edebilirmişsiniz onu da anlamadım. Şimdi reçete şifrelerden oluşuyor. Nerden bileceksiniz kaç mg yazdı ne oldu. Benim babam da felçli zamanla şikayerlerimiz değişiyo ve doktora gidip anlatıyoruz ilaç değiştiriyor ya da ekleme yapıyor. Yeni kullanmaya başladığımız ilacın eczacı tarafından yanlış mg verildiğini nerden bilebiliriz. Ve doktor kulanımı da reçeteye yazıyor. Günde 3 kez yazar eczacı kutuya 2 yazar bu da olabilir. Eczacıların dikkatli olması lazım.
Kesinlikle dava açın.

2 sene once muadil bir ilac yuzunden annemin tansiyonu firladi. Beyin kanamasina ramak kala hastanede toparladilar. Sikayetci olduk. Bir sonuc cikmadi.

Canım babaannen hangi hastanede tedavi gördü? Benim dayımda ölümden döndü o su toplamalarını en şiddetlisini gördüm
Hafif bi hastalık değil
Eczacı nasıl dikkat etmiyor yaa 😞

Allah allah ya gerçekten çok enteresan konuda en son suçlu hasta ve hasta yakınları bana göre, ben hiçbirşey anlamadım konu sahibi vukuatlı mı acaba?

Bulundugunuz ilin eczacilar odasinin telefonu internette vardir. Oraya sikayet edebilirsiniz. Ya da yazili kayit olsun isterseniz mail gonderin ya da bir dilekce ile durumu bildirin. Dilekce en uygunu bence. Doktorunuzun 25 mg yazdigindan emin misiniz? Cunku artik sisteme giris yapiliyor ve size sadece bir kod veriliyor. Sisteme doktor 25 mg olarak giris yapmis olabilir. Ya da acaba 25 mg yazip dozu 2 tablet olarak mi yazdi ki? Eczaciniz size 2 tablet kullansin diye bildirmedi mi? Bir de ilacin 50 mg lik formu var mi ondan emin olun.

Back
X