• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Edebiyattan atanan var mı?

aquamarinea

Uzanıp kendi yanaklarımdan öpüyorum...
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
199
319
103
Merhaba 22 yaşındayım Edebiyat öğretmenliği son sınıftayım. Bu sene inşallah mezun oluyorum. KPSS’ye çalışıyorum ama düzen oturtamadım.. Özellikle alanı bitiremiyorum çok zor geliyor . Sınava 3 ay gibi bir zaman kaldı yetiştirebilir miyim bilmiyorum :( Yaşadığım yerde korona artmış durumda konsantre bile olamıyorum :(
En önemlisi edebiyat alımları az olduğu için atanamayacağımı düşünüyorum.. Çevremdekiler hep edebiyatla atanman zor diyorlar. Çok üzülüyorum.. Aranızda edebiyat öğretmenliğinden atanan var mı acaba?

edebiyattan atanan muhakkak vardır. 1 kişi dahi olsa o kişi sen neden olmayasın. benim kardeşim yıllarca ataması olmayan bölüm mezunuydu yılmadı çalıştı. digerleri çalışmadığı için türkiyede 7. sıradaydı bölümünde. o sene 25 kişi alım oldu yerleşti. Allah çalışanın emeğini ziyan etmiyor. semn yeterki çalış

3 ayda yetismez bunun daha eb var calismayayim diyemiyorsun alanda da karsina cikiyor. Ben de öabt sinifciyim. Aliminiz gercekten az bence onun yerine gk/gy kasın

Benim tanıdığım atanan kişiler var. Mezun olup yıllardır kpss çalışanlar da var. Hazır yeni mezunken bilgilerinde tazedir, alan çalışmaya devam et bence. Hic belli olmaz bu şans işi biraz da. Alan sorularının katkısı büyük o yüzden alana yüklen. Eğer olmazsa da önümüzdeki sene için alan konularında hazırlıklı olmuş olursun. O açıdan düşün motiveni bozma . Atanan bir kişi bile olsa atananlar var çünkü.

Şu an atanabilir miyim diye değil de elimden gelenin en iyisini yapacağım diye ilerleyin, arkadaşlar da söylemiş az ama atananlar var bu senekiler içinde neden siz olmayasınız. Çevrenizle iletişimi minimuma indirin , sınav stresi ile insan kimse iyi bir şey dahi söylesin istemiyor . Benim sınava çalıştığım zaman için 'balkona bile çıkmıyordun ' derler . Son 3 aysa size de böyle bir gayret lazım. Ama olmazsa da tekrar denersiniz maalesef çoğu bölüm için ilk girişte atanmak hayal gibi . Umutsuzluğa kapılmadan en azından temelim var motivasyonu ile baştan başlarsın. Olumlular değil ama olumsuz düşünceler sana fazladan vakit kaybettirir ne kadar mümkün bilmiyorum ama kendini motive et sürekli. Şimdiden başarılar 😊

Gk / gy , eb , alan 3 ayda alt yapi yoksa pek mumkun degil. Motivasyonunu dusurmek istemem ama gercekci olmak da lazim. Ki alan çok geniş bir de cikmis sorulara baktin mi ? Bazi konular hic cikmiyor bazilari ise cok az soru oluyor. Bu sene 75 soru oldu soru sayisi artti, soru dagilimi nasil olur gorene kadar mechul şu an için. Lakin gecmis sorulardan yola cikarak soyleyeyim genel dilbilim , çagdas Turk dilleri , osmanli turkcesi alanda hiç cikmadi , akimlardan ise her sene 1 soru geliyordu bilgin olsun. Atanan var tabi ki lakin alım çok az ve puan yüksek maalesef.

Sen genede pes etme ama
Hayallerini kırmak istemem yukarda dayın var mı
Yada şimdi başlarsan bile ilahiyat yada arap dili falan filandan edebiyattan atanmandan daha kolay olacaktır:KK43:

YouTube da edebiyattan KPSS de birinci olan kızın videoları vardı sınava nasıl hazırlandığını anlatıyor oldukça motive edici yol gösterici konuşmuş izle faydası olur ama gerçekçi olmak lazım bu sene için zor biraz... çünkü üç farklı sınav konular Derya deniz... fakat şimdiden çalışmaya başlaman faydalı olur. Nasılsa seneye gireceğim dye gevşek tutarsan işin zor. Sıkı bir çalışmayla başarılı olabilirsin birileri yapıyorsa sen niye yapamayasın

Merhaba 22 yaşındayım Edebiyat öğretmenliği son sınıftayım. Bu sene inşallah mezun oluyorum. KPSS’ye çalışıyorum ama düzen oturtamadım.. Özellikle alanı bitiremiyorum çok zor geliyor . Sınava 3 ay gibi bir zaman kaldı yetiştirebilir miyim bilmiyorum :KK43: Yaşadığım yerde korona artmış durumda konsantre bile olamıyorum :KK43:
En önemlisi edebiyat alımları az olduğu için atanamayacağımı düşünüyorum.. Çevremdekiler hep edebiyatla atanman zor diyorlar. Çok üzülüyorum.. Aranızda edebiyat öğretmenliğinden atanan var mı acaba?
:halay: evet var. 2015te atandim. Gy gk da turkce tum sorulari yaptim matmtkten 2-3tane . Ozmnlar bna da dediler cok atanamazsn hele mat yaomadan hic olmaz bidibidibidi. Ben turkceyi tam yapnca mat eksigini esitledim. Tarih ve cog da iyi yaomstm ayrca guncel sorular fazla katsayi puan. Ordan da acigim yoktu
Egitm blmlernde de olcme degrlndrme haric iyiydi tam net sayisini hatrlamiyorm ama bu sinvlarda asil amacm dogru yaomaktan ziyade yanlis yapmayip dogrularimi kaybetmemekti. Yani bilmedklrmi emn olmadkca yapmadm
Gelelim alana :KK68:
50soru vardi o sene. Ben 47net yapmistm ama 3bos yani yine ayni taktik. Ama ben ocaktan itibarn baslamstm alan calismaya ve yemeden icmeden alan calisiip digerlnde sdce test cozuyordm. Ocaga kdr digerlni bitrmistim. Sevdgm kinular oldgu icn alan calismak bana eglence geliyordu ve ben edebiyat fak mezunuyum haliyle eski turkce vb kult konulara daha fazla hakmdim. Bulmaca gbi geliyordu bna. Sonuc 89 puan aldm ve atandm. O zamnlar Gaziantepe gitmistim
Kim ne derse desin asla ümitsizlige kapilip guvenini kaybetme. Kimse senin neler yaoabilecegini bilemez. Alana agirlik ver ve yanlis yapmamaya calis. Dunyadan soyutlan. Hastalik pandemi vs sdce guncelnsorular icn ilgini ceksin geri kalana bakma anca oyle bir sistem malesef bu🥺 ben de mesela alan sinavi olacagi gun circir olmustm 😁🥴 ona ragmen pes etmedm mahvoldum ama sinavdan ciktgm an dedm ki atandim ✌🏻 sormak istedgn bir sey okursa yardimci olablrm her zaman :KK28:

:halay: evet var. 2015te atandim. Gy gk da turkce tum sorulari yaptim matmtkten 2-3tane . Ozmnlar bna da dediler cok atanamazsn hele mat yaomadan hic olmaz bidibidibidi. Ben turkceyi tam yapnca mat eksigini esitledim. Tarih ve cog da iyi yaomstm ayrca guncel sorular fazla katsayi puan. Ordan da acigim yoktu
Egitm blmlernde de olcme degrlndrme haric iyiydi tam net sayisini hatrlamiyorm ama bu sinvlarda asil amacm dogru yaomaktan ziyade yanlis yapmayip dogrularimi kaybetmemekti. Yani bilmedklrmi emn olmadkca yapmadm
Gelelim alana :KK68:
50soru vardi o sene. Ben 47net yapmistm ama 3bos yani yine ayni taktik. Ama ben ocaktan itibarn baslamstm alan calismaya ve yemeden icmeden alan calisiip digerlnde sdce test cozuyordm. Ocaga kdr digerlni bitrmistim. Sevdgm kinular oldgu icn alan calismak bana eglence geliyordu ve ben edebiyat fak mezunuyum haliyle eski turkce vb kult konulara daha fazla hakmdim. Bulmaca gbi geliyordu bna. Sonuc 89 puan aldm ve atandm. O zamnlar Gaziantepe gitmistim
Kim ne derse desin asla ümitsizlige kapilip guvenini kaybetme. Kimse senin neler yaoabilecegini bilemez. Alana agirlik ver ve yanlis yapmamaya calis. Dunyadan soyutlan. Hastalik pandemi vs sdce guncelnsorular icn ilgini ceksin geri kalana bakma anca oyle bir sistem malesef bu🥺 ben de mesela alan sinavi olacagi gun circir olmustm 😁🥴 ona ragmen pes etmedm mahvoldum ama sinavdan ciktgm an dedm ki atandim ✌🏻 sormak istedgn bir sey okursa yardimci olablrm her zaman :KK28:
Yaaaa cevabınız için çok teşekkür ederim çok motive edici oldu 😊

Merhaba 22 yaşındayım Edebiyat öğretmenliği son sınıftayım. Bu sene inşallah mezun oluyorum. KPSS’ye çalışıyorum ama düzen oturtamadım.. Özellikle alanı bitiremiyorum çok zor geliyor . Sınava 3 ay gibi bir zaman kaldı yetiştirebilir miyim bilmiyorum :KK43: Yaşadığım yerde korona artmış durumda konsantre bile olamıyorum :KK43:
Benim bolumumden de alim az ama elimden gelen en yüksek puanı alcam dedim kendime.belli olmaz belki birden kadro artar. Artmazsa da bilemezsin belki guzel bi siralama yakalicaksin.. yani düşünmek yok calismaya devam👍

Sınava girdiğim sene ortalama 22ydi (sanırım). benim de 33 netim vardı. Gk gy ve formasyon sınavım da iyiydi, dedim ki alan ortalamasının üstündeyim atanırım inşallah. KPSS’den 82 aldım. Alandan 80 geldi. Yani ortalama üstünde olmam hiçbir işe yaramadı 🤦🏻‍♀️ Mülakata 4 katı çağırdılar, 4000lerdeydim (yanlış hesaplama yapmadıysam tabii) 3000ler çağırıldı, bana sıra gelmedi, ben de düz memur oldum ☺

Nasıl çalıştınız acaba😊
Ben alan için uzaktan eğitim aldım benim de alan bilgim yetersizdi, çok fazla akademik kaynak okudum, soru ve deneme çözdüm
Eğitim için bir yil dershaneye gitmiştim o yeterli oldu orda iyi öğrendim ve tekrar edip soru çözdüm
Gk gyde beni en çok vatandaşlık zorlamıştı mesela onu tekrar ettim
Atandığım sene her gün alan çalıştım ama tabii bu eksiğine göre değişir ben kendimi orda eksik hissetmiştim o yüzden
Sormak istediğin başka şeyler varsa sorabilirsin 😊

Back
X