eden ettigiyle kalirmi?

slm arkadaslar.
bugün biraz moralim bozuk ama genel seylere öyle ekstrasi olmayan seyler.
benim sorum size su olucak; sizce yapan, cektiren pisman oluyormu? yoksa hayatina oldugu yerden devam ediyormu?
dilerim Allah'tan eski esim bana ettigiyle kalmasin. pismanlik kalbini kemirsin. adim dilinden düsmesin. kendini benim kapimda bulsun.
bunun icin yapmam gereken ekstra bisey varmi güzel arkadaslar.
yaptiginiz her tavsiye benim icin deger arz eder.
simdiden cok tesekkur ediyorum :-*

ilahi adalet var, eden bulur, yani hakkın onda kalmaz merak etme... kul hakkı diye birşey var Allahın indinde.
benim kendi düşüncem eden misliyle buluyor, heleki sen susarsan...
beddua etme boşver, allaha havale et bence.
geçmiş olsun.

Bu hayat oyle garipki

Bugune kadar beni herhangi bir sekilde kim uzduyse kim derin yaralar actiysa aslinda kendilerine yaptilar ne yasattilarsa sonuclari onlarin zararina dondu ne yasattilarsa aynisini yasadilar ve karsima cikti..
Daha 3 gun once 5 yillik bir konuda karsima cikan bsy oldu ayrintilara dalmayacagim ama hala saskinim sindiremedim.
Ama suda varki bu hayatta en buyuk sıkıntılari peygamberler cektigine gore hangi ah hangi kotuluk bu dunyada sonuclandiki insanin inanclari ile alakali bu konu ben bazen seviniyorum bile Rabbim obur dunyaya birakmadi diye..

"ne edersen kendine, edersin kendi kendine" demişler işte canım...
tabi herşey bu dünyada çıkmıyor bencede, ama hesap günü var, yani hakkın kalmaz kimsede, yarına kalır ama yanına kalmaz...

Beddua edin daha iyi gelir o zaman. Tövbe ya rabbim ya. Sanki size şiir yazın diyoruz. Lafı nerden anlıyorsanız artık bir daha birşey yazmayacağım.
isabetli karar olur. nitekim bende elimde telefon senin yazmani beklemiyorum. bu ne bicim hitap seklidir boyle. en son yazdigimi gormedin galiba. ben Rabbime havale ettim yazdigimi. ama dedigim gibi senin gibi yazmasini, hitap seklini bilmeyen biri benim paylasimlarima yorum yapmasin bi zahmet.

ilahi adalet var, eden bulur, yani hakkın onda kalmaz merak etme... kul hakkı diye birşey var Allahın indinde.
benim kendi düşüncem eden misliyle buluyor, heleki sen susarsan...
beddua etme boşver, allaha havale et bence.
geçmiş olsun.
inancim bu yonde. benim neler yasadiklarimi bilseniz hayretler icinde kalirsiniz. bazen bunu hazmedemiyorum iste. ama sukur inanan insan olarak Rabbime guveniyorum. Allah var gam yok. eden ettigiyle kalmaz elbet. Rabbime sigindim. butun beklentilerim O'ndan.

"ne edersen kendine, edersin kendi kendine" demişler işte canım...
tabi herşey bu dünyada çıkmıyor bencede, ama hesap günü var, yani hakkın kalmaz kimsede, yarına kalır ama yanına kalmaz...
aynen cnm eden kendine ediyor. olmeyene kiyamet uzak derler. gorucez bakalim. Rabbim neler nasip edecek. nasil yollarimizi cizecek. ben zaten o ailenin mutsuz oldugunu biliyorum. olamazlarda. bir tek benim degil, ailelerine giren herkesin ahini alan tipler.

isabetli karar olur. nitekim bende elimde telefon senin yazmani beklemiyorum. bu ne bicim hitap seklidir boyle. en son yazdigimi gormedin galiba. ben Rabbime havale ettim yazdigimi. ama dedigim gibi senin gibi yazmasini, hitap seklini bilmeyen biri benim paylasimlarima yorum yapmasin bi zahmet.
Bir insana 3 kere beddua etmemesinin daha iyi olduğunu soyledikten sonra 'napayım şiir mi yazayım aferin mi diyeyim' demesinden sonra söylenecek en isabetli şeyi söyledim teşekkürler.
Ayrıca size hitap falan etmedim ben, açık açık fikrimi yazdım. 3 kere de anlaşılmayınca naparsanız yapın dedim gayet doğal olarak. Anlayana..

Bir insana 3 kere beddua etmemesinin daha iyi olduğunu soyledikten sonra 'napayım şiir mi yazayım aferin mi diyeyim' demesinden sonra söylenecek en isabetli şeyi söyledim teşekkürler.
Ayrıca size hitap falan etmedim ben, açık açık fikrimi yazdım. 3 kere de anlaşılmayınca naparsanız yapın dedim gayet doğal olarak. Anlayana..
konuma gelen yorumlari kim yazdi diye bakmiyor direl yoruma odaklaniyorum. o yuzden sizin uc kere ayni yorumu yaptiginizi bilemedim. evet beddua cok kotu bisey. ama yasadiklatimi bilseydiniz bu insanlar herseyi hak ediyo derdiniz. haklisiniz. dun biraz moralim bozuldu. nedeninide soyledim. birbiriyle anlasamayan hatta karsilikli fenalik eden ex kaynana ve ex eltinin arasinin eskisinden iyi oldugunu duyunca sasirdim
ben o kadar insancil davrandim ama anlayamadilar. demekki kotuluk etmek gerekiyormus. ama ben yinede Allah'a havale ediyorum. sinirim gecti. Allah herseyi hakkiylabilendir...

Back
X