eden ettigiyle kalirmi?

Ilk evliligim biterken allah ona cifter cifter kiz evladi versinde elin iti de onlara onun bana yasattiklarini yasatsin dedim evlendi iki tane kizi var simdi.sonra pisman oldum o gunahsizlarin ne sucu var dedim.bedduaya nereye gidiyorsun demisler geldigim yere demis lafini ogrendim.sonra allaha havale ettim karisinin kanser oldugunu duydum.Allaha havale et arkadasim.Allah hakettigi cezayi verir elbet ona ve sende gorursun onun o halini..

Bu dunyada evet kalabilir. Bu noktada da isyan etmemek lazim. Cunku ahirette mutlaka karsiligini bulacak. Zerre kadar iyilik de kotuluk de. Insanin sacini basini yolasi gelir, bana onca cektirdi simdi mutlu diye. Ama olabiliyor.

slm arkadaslar.
bugün biraz moralim bozuk ama genel seylere öyle ekstrasi olmayan seyler.
benim sorum size su olucak; sizce yapan, cektiren pisman oluyormu? yoksa hayatina oldugu yerden devam ediyormu?
dilerim Allah'tan eski esim bana ettigiyle kalmasin. pismanlik kalbini kemirsin. adim dilinden düsmesin. kendini benim kapimda bulsun.
bunun icin yapmam gereken ekstra bisey varmi güzel arkadaslar.
yaptiginiz her tavsiye benim icin deger arz eder.
simdiden cok tesekkur ediyorum :-*

Bu şekilde beddua ettiğiniz sürece, bunları siz yaşarsınız. Bir bakmışsınız her gün acınız ve öfkeniz azalacağına artmış..Saplantıya dönüşmüş.

Allaha havale edin, ha edemeyecek kadar öfkeli misiniz? Kör şeytanından bulsun deyin. Ama bu şekilde "bana gelsin, bana tapsın, ölsün bitsin" lerle olmaz bu iş.

Ekstra bişey var mı derken?

Büyü müyü tavsiyesi gibi bişey değildir umarım?

Kendiniz ve öfkenizin nötrlenmesi için dua edin sadece.

Ah tutar. Böyle bir gerçek var. Bir arkadaşım var erkek kendisi, bir sürü kız ile birlikte oldu hepsinin duygularıyla oynadı. Tabi bu ergenlik hevesi falan olmaktan çıkmıştı artık, kızlar ağlaya zırlaya NE OLUR X'E SÖYLE BENI TERKETMESIN diye bana mesajlar atarlardı. Bir gün çok sinirlendim, bak dedim ah alıyosun en sonunda birisine kapılır gider karşılık alamazsın. Aynen bu muhabbet geçti aramızda. Kısa zaman sonra aşık oldu, ilk tabi dalga boyutlu olan sonra alışmaya ve aşka dönüşen ilişkisi kızın ona SENDEN SIKILDIM demesi ile bitti. Bu laf ona yabancı değildi çünkü ayrılma bahanesiydi diğer milyon tane kızdan. Neler çekti aşk acısından bir ben bir o bir Allah bilir. En son intihar etti kız hastaneye tenezzül bile etmedi gelmedi. Aramadı bile. Bu da böyle bir yaşanmışlıktır. Hala bana der ki "sen bana psikolojik baskı yaptın aşık olacaksın diye ondan böyle oldum o olayda". Halaaaa ah aldığını kabul etmez.

Boyle beddua ettigin surece doner dolasir seni bulur.Allah a havale et en dogrusunu o bilir ah aldiysa yanina kalmaz bedduayi birak senin kalbin temiz kalsin Allah ona cezasini verir sende gorursun emin ol.ben Allah a biraktim hic beddua etmedim neler yasadigini gozumle gordum ama o an icinde ne kin ne nefret kaliyo sadece aciyosun

Bu şekilde beddua ettiğiniznları siz yaşarsınız. Bir bakmışsınız her gün acınız ve öfkeniz azalacağına artmış..Saplantıya dönüşmüş.

Allaha havale edin, ha edemeyecek kadar öfkeli misiniz? Kör şeytanından bulsun deyin. Ama bu şekilde "bana gelsin, bana tapsın, ölsün bitsin" lerle olmaz bu iş.

yooo buyu muyu felan o islere hayatta girmedim. korkarimda oyle seylerden. o gibi islerle
Bu şekilde beddua ettiğiniz sürece, bunları siz yaşarsınız. Bir bakmışsınız her gün acınız ve öfkeniz azalacağına artmış..Saplantıya dönüşmüş.

yooo buyu felan o gibi islerle hayatta hic ugrasmadim. korkarimda. beddua sahibini bulur evet lakin haksizsan. ben yasadiklarimi bilirim. cok mu sey istiyorum. beni yakip kavuran, dunyamo zindana ceviren, degmeyecek kisilere ozendiren, imrendiren birinin pismanligini gormek istemem. bence hayir. Allah buyuk. bekliyorum. elbet gelicek o gunler...

Miss gibi de kalır. Hep derim doğa adaletle falan ilgilenmez. Adalet, vicdan bunları biz bulduk. Bizim dışımızdaki bi sistemde işlerliği yok. Doğanın umrunda değil. Edenin bulacağına falan inan kalbini ferahlat yine de tabi sen. Bi zararı olmaz.

Mazlumun duasi ile allah arasinda hic bir perde yoktur..

ve mazlumsa insan ona allah dinin varmi, bana inaniyormusun diyede sormaz isterse allahi olmasin zulme ugramis olsun yeter..

bi arkadas bunlar zugurt teselllisi demis, oyle olsaydi dunya bu kadar kotu olurmuydu demis,katilamicam..insanin ic huzuru varyaa, hani basini yastiga koydugundaki rahatlik mevlam insanin elinden onu bile alsa o bile yeter..yani illa sürünmesine gerek yok..

benim hayattaki tecrubem bu..yas 30..sen rahat ol,

slm arkadaslar.
benim sorum size su olucak; sizce yapan, cektiren pisman oluyormu? yoksa hayatina oldugu yerden devam ediyormu?
dilerim Allah'tan eski esim bana ettigiyle kalmasin. pismanlik kalbini kemirsin. adim dilinden düsmesin. kendini benim kapimda bulsun.
kendine bi iyilik yap
Allah ım sen yapacağını en iyi bilirsin de O na teslim et ,hayatına devam et :)

eski eş durumları için yorum yapamasamda yakın zamanda iş yerinde bi olay yaşadım. bi iki ay içinde işyeri iki şubesini birden kapadı ve şuan iflas ettiler. artık sen düşün :))
hehehh
ben de okulda sırf kaprisiyle drsten kalmama sebep olan hoca için saydım bi gün gaza geldim normalde huyum değildir :KK23:
kadın hemen o gün kafasını kapıya çarpmış yarmıştı ya :KK17::KK17:

ben bu insanin ve anasinin pismanligini görmek isterim. Rabbim kimseyi boyle cibiliyetsiz, hayatta bir baltaya sap olamayan ve kendini hint kumasi zanneden tiksindigim insanlardan korusun.
Amin Rabbim çoluk çocuğumuzu bahsettiğiniz yapıdaki kişierdrn korusun hiç karşılaştırmasın amin

Eden bulur ama öyle bir zamanda bulur ki senin için soğumuş olur. Bundan keyif almazsin..
Hatta üzüldüm bile dersin..
Aslında kimsenin mutsuzluguna oh iyi oldu demek güzel bir şey değil zaten.
Belki de iyi oluyor böyle olduğu, insan içindeki merhamet duygusunu kötü insanlara ragmen kaybetmemeli..

Ama seni anlıyorum hepimiz içimizdeki acı ile sabırsız oluyoruz.. Bunu görmek istiyoruz..

slm arkadaslar.

arkadaşım içini ferah tut.
iyilik eden iyilik, kötülük eden kötülük bulur.
kimi yaptığının karşılığını bu dünyada bulurken, kimi de ahirette bulur. Allah'ın takdirine kalmış artık.
sen Allah' a havale et yeter.

slm arkadaslar.
İyi de siz eden bulsun istemiyorsunuz ki.

Siz baya ellerimde çiçekler kapında sırılsıklam modunda pişman ve aşık bi adam istiyosunuz.

Kapımda yatsın, adım dilinden düşmesin... "Tülaaay ne olur geri döön, seni çok seviyom çok pişmanım Tülaaay" diye ağlasın mı yani kapınızda? Ne yapacaksınız ki size aşık bi eski kocayı? Affetmeyi mi düsünüyosunuz?

Sorunuza gelince eden bulmaz. Her insanın başına kötü şeyler gelir, o insanın incittiği diğer insanlar da bu kötü durumu kendilerinden bilip içlerini rahatlatırlar.

Yani atıyorum 1 yıl sonra eski eşiniz kanser olur, ölüm korkusuyla ahiret inancına sığınır, tabi aynı inanç cennet kadar cehennemi de kapsadığından üzdüğü insanların adını sayıklamaya başlar.

Siz de bana ettiğini çekiyo işte diye kendinizi rahatlatırsınız. Sanki bi tek kötü insanlar kanser olurmuş gibi... Sanki şu anda kliniklerde binlerce kanserli çocuk ölüm korkusuyla annesinin adını sayıklamıyomuş gibi. Sanki onlar birine kötülük ettikleri için o haldelermiş gibi.

Sizle bi bağlantısı yok diyeyim özetle, eden bi bok bulmaz yani.

slm arkadaslar.
Bende bunu merak ediyorum benimde başımdan çok kötü birsey geçti. ..

İyi de siz eden bulsun istemiyorsunuz ki.

Siz baya ellerimde çiçekler kapında sırılsıklam modunda pişman ve aşık bi adam istiyosunuz.

Kapımda yatsın, adım dilinden düşmesin... "Tülaaay ne olur geri döön, seni çok seviyom çok pişmanım Tülaaay" diye ağlasın mı yani kapınızda? Ne yapacaksınız ki size aşık bi eski kocayı? Affetmeyi mi düsünüyosunuz?

Sorunuza gelince eden bulmaz. Her insanın başına kötü şeyler gelir, o insanın incittiği diğer insanlar da bu kötü durumu kendilerinden bilip içlerini rahatlatırlar.

Yani atıyorum 1 yıl sonra eski eşiniz kanser olur, ölüm korkusuyla ahiret inancına sığınır, tabi aynı inanç cennet kadar cehennemi de kapsadığından üzdüğü insanların adını sayıklamaya başlar.

Siz de bana ettiğini çekiyo işte diye kendinizi rahatlatırsınız. Sanki bi tek kötü insanlar kanser olurmuş gibi... Sanki şu anda kliniklerde binlerce kanserli çocuk ölüm korkusuyla annesinin adını sayıklamıyomuş gibi. Sanki onlar birine kötülük ettikleri için o haldelermiş gibi.

Sizle bi bağlantısı yok diyeyim özetle, eden bi bok bulmaz yani.
Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun

Back
X