Edepsizlik Değil de Ne Şimdi Bu?!

ladyamore

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
3.782
9.370
Merhaba tüm KK Hanımları,

Sorunlu kayınpederleri, kayınvalideleri, eş ve sevgilileri ile ünlü BDV 'de benim derdimi ne kadar ciddiye alırsınız bilmiyorum ama sizden fikir almak istediğim sinir bozucu bi olay geldi bugün başıma, her ne kadar kadına gereken cevabı verdiğimi düşünsem de kesmedi, size de yazıyorum.

Bugün tatil önce son eksiklerimi alayım diye alışverişe çıktım babamla, hep annelerle arkadaşlarla çıkılacak diye bi kaide yok ya. (Babişim diye demiyorum bu konuda tam bir melektir. Ne kadar sıkılırsa sıkılsın asla belli etmez; nereyi istersen orayı dolaş, isterse saatlerce sürsün her türlü bekler, fikir verir, annemin aksine fiyat da sormaz beğendiysen doğruu kasaya:KK33:)

Neyse ıvır zıvırları aldık, en son da ben şort denemek istediğim için bilinen bi hazır giyim mağazasına girdik. O erkek reyonlarını dolaştı, ben deneyecek bi- iki parça kıyafet aldım kabine gittim. Ben içeride kıyafet deniyorum babam da kabinlerin olduğu koridorun en başında beni bekliyo, fikir verecek, yakıştı/yakışmadı diyecek işte.

Ne olduysa tam da burada oldu, kabindeyim, şortla boğuşuyorum, bi baktım dışarıdan babamın sesi geliyo, "Zaten koridorun önünde bekliyorum hanımefendi, bakıyorum kızım çıkmamışsa dolaşmaya devam ediyorum." gibi bi şey diyo. Önce bi anlamadım, sonra baktım bi kadın avaz avaz bağırıyo. Neymiş "Bi erkeğin bayan kabinlerinin önünde ne işi varmış?":KK34: Zar zor babamın sesini duydum, "Kızımı bekliyorum, duvarın arkasından mı bakıcam ne giydiğine?" dedi. Kabin görevlisi "Hanımefendi lütfen" falan diyo. Sonrası zaten tam felaket.

"Giyinince o çıksın gelsin sizin yanınıza."
"Dışarıda erkek olduğunu bilmeden çıkıyoruz kabinden, o halimizle."
"Bayan kabininin önünde erkek beklediği nerede görülmüş gerizekalı?"

Bas bas bu cümleleri bağırıyo. Hani hem suçlu hem güçlü derler ya, hah işte öyle. Sonra babam bi şey dedi ama duymadım bile gerizekalı lafını duyunca, bi cinnet haliyle fırladım kabinden.

"Siz kime gerizekalı diyosunuz ya, terbiyenizi takının, haddinizi bilin."
"Ben alışverişe gelirken kimle geleceğimi size mi soracağım, siz kimsiniz?"
"Dışarıda elli tane insan sıra bekliyo kıyafet denemek için, ben her kıyafet denediğimde, çantam, cüzdanım telefonum kabinde çıkıp gidip babamı bulacağım, sonra geri geleceğim, bu insanların da işi gücü yok beni bekleyecekler öyle mi? Bu ne bencillik!"
"Her halinizle çıkmayın o zaman kabinden. Dışarıdaki erkek olunca ayıp da kadın olunca ayıp değil mi? Yedi kat yabancı kadınlar mecbur mu sizi her halinizle görmeye, bizden neden utanmıyosunuz? Ki üstünüzde de kot ve uzun kollu var, bunla çıkmayacak mısınız sokağa zaten?"

Sakin sakin saydım bunları, kadının sesi kesildi. Yanındaki arkadaşı "Tamam Sema uzatma, haklı kız." tarzı bi şeyler diyo. Mağaza çalışanı özür diliyo bi de kıyamam "Siz niye özür diliyosunuz, sizin suçunuz değil ki." dedim. Kadın en son "Ben kabinden düzgün çıkıyorum ama perde tam kapanmaz aralık kalırsa" dedi boğuk bi sesle. İnsanlar bıyık altından gülmeye başladı, kabinler perdeli değil sürgülü kapılı bildiğiniz. Haklı çıkacak diye nasıl aklı gittiyse artık fark etmemiş.

Neyse hanımlar, durum budur işte. İlk defa böyle bi şey geliyo başıma ve ben acayip uyuz oldum. Babam karşımdaki kadına düzgün davranayım diye alttan aldıkça, sakin sakin konuştukça çirkefleşip bağırıp çağırmak ne demek, edepsizlik değil de ne bu yani?!

Yahu bırakın koridorun başında beklemeyi, kabinin önünde bekliyo erkekler, içeridekinin bi ihtiyacı olunca yardım ediyolar eşlerine/sevgililerine. Ki beklesinler de yani, bana ne, sana ne, kime ne arkadaşım? Kadın ya kadınla alışverişe çıkacak ya da yalnız çıkacak diye bi kural mı var? Milletin kocası, kardeşi, babası sana çok mu meraklı?

Kadin cok terbiyesizmis o ayri bir mevzu ancak kadin kabini civarinda erkek beklemez. Mesela arkadan fermuarli kiyafetlerde giyinirsiniz, fermuari kapamaya satis temsilcisi yardimci olur falan. Yani ben gecenlerde abiye denerken mecburen sirtim falan tamamen acik vaziyette cok ciktim kabinden. Ha bir erkek gorsem boyle terbiyesizlesmezdim ama rahatsiz olurdum. Siz de bundan sonra biraz dikkat edin diye soyluyorum. Oradaki gorevlilerin gorevi ayni zamanda da kiyafetin duzgun giyilmesine yardim etmek. Kapinin onunde bir erkek beklerken rahat edilemez oyle bir durumda. Babaniz kabin kisminin kenarinda bekler siz de cikar gosterirsiniz :)

hayır o hanımefendi, erkek kabin görevlilerinin olduğu mağazada ne yapıyormuş?
misal Koton?
Koton'un kadın giyinme kabinlerinde gayet kadın-erkek çalışan karışıktır. H&M'in bazı mazalarında da karışık dururlar. anladığım kadarıyla baban koridorda değil, koridorun ağzında duruyormuş bu durumda yadsınacak bir şey yok. eğer sırtı falan da açıksa kapıyı aralayıp görevliye ya da yanındaki kişiye seslenip kabinin içine çağırır zaten insan.
şahsen ben tanımadığım 30 kişi varken doğru düzgün ilikleyemediğim kıyafetle kabinden çıkmıyorum, sırf kadın var diye.
ayrıca "gerizekalı" ne terbiyesizce bir laftır. çirkef ne olacak.

Kadin cok terbiyesizmis o ayri bir mevzu ancak kadin kabini civarinda erkek beklemez. Mesela arkadan fermuarli kiyafetlerde giyinirsiniz, fermuari kapamaya satis temsilcisi yardimci olur falan. Yani ben gecenlerde abiye denerken mecburen sirtim falan tamamen acik vaziyette cok ciktim kabinden. Ha bir erkek gorsem boyle terbiyesizlesmezdim ama rahatsiz olurdum. Siz de bundan sonra biraz dikkat edin diye soyluyorum. Oradaki gorevlilerin gorevi ayni zamanda da kiyafetin duzgun giyilmesine yardim etmek. Kapinin onunde bir erkek beklerken rahat edilemez oyle bir durumda. Babaniz kabin kisminin kenarinda bekler siz de cikar gosterirsiniz :)
Sizi de anlıyorum. Zaten kenarda bekliyodu, kaç senedir bizle alışverişe çıktığından son derece hassastır o konularda, naif adamdır.

Hani deneme kabinleri yazar, koridorun en başında arada 1 metre bi mesafe olur, sonra kabinler başlar. İşte o yazının altında bekliyodu kafası diger tarafa dönük, arada da bana bakıyo çıktım mı çıkmadım mı diye. Çıkınca da ben onun tarafına gidiyodum zaten.

Kaldı ki ben yardım isterken görevliyi kabine almayı tercih ediyorum. Yani atıyorum ben görevliden yardım isterken siz de kocanızdan isteyebilirsiniz o sırada, sizin de hakkınızı düşünmek lazım. Kapının arkasına çekilip kişiyi içeri çagırmak çok zor olmamalı diye düşünüyorum.

Biri benim baba gerizekalı dese ben senin kadar sakin konuşamazdım kaldı ki babamın da konuşamayacağını düşünüyorım.
İyiymiş yani tebrikler.

gerizekalı dedi mi gerçekten ? bu kadar nasıl cesaret alıp hakaret edebiliyor ya ben olsam dava açardım lafla sözle terbiye olmaz böyleleri

Biri benim baba gerizekalı dese ben senin kadar sakin konuşamazdım kaldı ki babamın da konuşamayacağını düşünüyorım.
İyiymiş yani tebrikler.
yani evet sakin ce söyledim deyince bende şaşırdım zira ben olsaydım tek kelime edemzdim çoktan kadına saldırmıştım.

siz çok sakinmişiniz, sizli bizli konuşmaya devam edip derdinizi anlatabilmişiniz.
o sema benim babama gerizekalı diyecek hanımefendiliğimi unutup direkt cinnete bağlanırdım.
o kadar da uzun boylu değil, resmen sapık muamelesi yapmış. kendi kocası olaymış yine aynı edepsizliği yaparmıydı acaba.

Normalde Ben de eşimi kabin girişlerinin en uzak noktasında bekletirdim ama her defasında adama seslen gelsin gitsin zor oluyor. Hem de kadınlar her nedense rahatsız oluyolar gibi davranıyolar. Bu yüzden artık kabinlere kocamla beraber giriyorum :)
Çıktığımızda karşılaştığımız bazı yüz ifadeleri çok komik oluyor :)

Anlamıyorum yani eğer üstüm düzgün değilse çıkmıyorum zaten kabinden.
Herkes kadın kadına alışverişe gidecek değil ya. Giydiğimi eşime babama vs göstermek isterim tabiki.

Sonuna kadar haklısınız,güzel bir tepki vermişsiniz bence.
Hem ben o olayı anlamıyorum zaten,kadın beklerse sorun olmazmış.Banane ya ben milletin o hallerini görmek zorunda mıyım,asla bir arkadaşımın yanında tişörtümü bile çıkarmadım ben ,yani erkekten utanıyorlar da kadından neden utanmıyorlar bence saçma yani.
Düzgünce giyinsinler madem,çıplak çıkacak değil ya,sorunlu yemin ederim.

Sizi de anlıyorum. Zaten kenarda bekliyodu, kaç senedir bizle alışverişe çıktığından son derece hassastır o konularda, naif adamdır.

Hani deneme kabinleri yazar, koridorun en başında arada 1 metre bi mesafe olur, sonra kabinler başlar. İşte o yazının altında bekliyodu kafası diger tarafa dönük, arada da bana bakıyo çıktım mı çıkmadım mı diye. Çıkınca da ben onun tarafına gidiyodum zaten.

Kaldı ki ben yardım isterken görevliyi kabine almayı tercih ediyorum. Yani atıyorum ben görevliden yardım isterken siz de kocanızdan isteyebilirsiniz o sırada, sizin de hakkınızı düşünmek lazım. Kapının arkasına çekilip kişiyi içeri çagırmak çok zor olmamalı diye düşünüyorum.
Kabinlere iki kisinin girmesi cinsiyet gozetmeksizin yasaktir, haliyle zorlugundan ote mumkun degil dediginiz sey. Ama zaten sizin durumunuzda babaniz kabin onunde degilmis ki, kadin neden cildirmis bilemedim. Sanirim orta yas bunaliminda falanmis, bosverin gecin, terbiyesizin tekiymis zaten.

İyiymiş yani tebrikler.

siz çok sakinmişiniz, sizli bizli konuşmaya devam edip derdinizi anlatabilmişiniz.
o sema benim babama gerizekalı diyecek hanımefendiliğimi unutup direkt cinnete bağlanırdım.
o kadar da uzun boylu değil, resmen sapık muamelesi yapmış. kendi kocası olaymış yine aynı edepsizliği yaparmıydı acaba.

Soğukkanlı bi insanımdır ama bi an elimdeki şortu askısıyla beraber kadının kafasına fırlatmayı düşünmedim desem yalan olur.

Zaten bi cinnetle çıktım kabinden "siz kime gerizekalı diyosunuz kendinize gelin, haddinizi bilin" derken pek de sakin değildim ama sonra babam bi bakış attı, ben de öyle frene bastım.

Devamında ben sakin sakin konuştukça, kabin sırasındaki insanlar da kadına ters ters bakmaya başlayınca sesi soluğu kesildi onun da, terbiyesiz ya. Düşündükçe sinirlerim tepeme fırlıyo.

Ben olsam sen sadece aile üyelerini bilirsin babam senin aile üyelerin gibi sapık değil diye çemkirirdim. Aşağılık sema..

X